返回列表 發帖

COOL MUSIC HOT HITS 100
Awards 2016
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
WHAT'S NEXT?

廢事阻住大家訓教 聽日要早起身返工返學
又一次過頒銀銅獎

年度男歌手  候選名單
周國賢
張敬軒
陳柏宇
林奕匡
李榮浩

一 TAG 兩用^^
年度男歌手 銀、銅獎
近年兩位唱過唔少愛情小品,亦都不乏振奮人心、甚至頗為玩味嘅歌曲。
兩位前排都宣佈將要做人夫喇,我相信最頭痛嘅應該會係佢地嘅唱片公司。
事關佢地婚後放軟手腳的話,公司就無哂具市場價值嘅人捧架喇。
唔知今次公司會安排邊個拎男銀、邊個拎男銅去留住人心呢?
Happy and Blessed.

留係個台度唔走!俾我講多句先!
希望大家除咗恭喜兩位得獎者之餘
唔好唔記得仲要多謝一個人
無咗佢根本唔會有今晚

沒有 jose , 我地甚麼都不是

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

留係個台度唔走!俾我講多句先!
希望大家除咗恭喜兩位得獎者之餘
唔好唔記得仲要多謝一個人
無咗 ...
616.1314 發表於 2017-1-16 00:02

要罰錢喇好快啲走

要罰錢喇好快啲走
jose 發表於 2017-1-16 00:03

嘩原來已經過咗零時零分
二〇二三年度全女班投票

爸爸金

Awards 2016
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
WHAT'S NEXT ...
jose 發表於 2017-1-15 23:59

jason 無金?
二〇二三年度全女班投票

Awards 2016

年度男歌手 銀獎
陳柏宇
上榜歌曲:親愛的仇人、意識形態監獄、告別之前、請跟我走、木馬小盒、上集大結局、乜青、原力、沒有你,我甚麼都不是、我愛你夠貴、巴別塔

年度男歌手 銅獎
林奕匡
上榜歌曲:有人共鳴、一雙手、天淵之別、Here We Are、不相為謀、Do You Know、愛情小品、停止繁殖

年度男歌手  候選名單
周國賢
張敬軒
陳柏宇
林奕匡
李榮浩

新城 MODE 之連頒三獎
年度男歌手 金獎年度歌手年度專輯
呢位歌手喺2016年絕對係準備十足。
一首又一首十大級嘅作品,即使未被主流樂壇頒獎禮認可,
但喺樂迷心目中絕對佔舉足輕重嘅席位。

jason 無金?
616.1314 發表於 2017-1-16 00:06

根據頭先女歌手經驗, 銀銅先係真愛
Awards 2016

年度男歌手 銀獎
陳柏宇
上榜歌曲:親愛的仇人、意識形態監獄、告別 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:07

周爸要一連掃3獎
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

爸爸金
HOTMAN 發表於 2017-1-16 00:05

Support 爸爸金

Awards 2016

好 既然大家都估到就唔拖時間喇

年度男歌手 金獎年度歌手
周國賢
上榜歌曲:Children Song、消化不良、推銷員之死、今生不回家、大人的科學、愛比死更冷

年度專輯
《風起》
周國賢
上榜歌曲:Children Song、消化不良、今生不回家、大人的科學、愛比死更冷

馬上將個台交比 JasOh,睇下佢對最佳男歌手有咩睇法

最佳男歌手  候選名單
周國賢
張敬軒
馮允謙
陳柏宇
林奕匡

Awards 2016

最佳男歌手
我要將你拯救 逃離人類荒謬
陪我離開這淪陷中的城市 請你跟我走
就這樣一走了之 告別之前可否會有不捨?

無論做傑青或者廢青都是一種學問
但就算遇到幾多困惑和質疑 我也不畏懼
因為我知道 有了最原始的你 就有今天的我

恭喜這位男歌手
上集的低潮已經大結局了
下集就由樂迷的愛陪伴著你走下去
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

你真係好愛Disney
nicholashin 發表於 2017-1-15 23:58

愛美迪多過愛美祖
二〇二三年度全女班投票

根據頭先女歌手經驗, 銀銅先係真愛

周爸要一連掃3獎
kevinlai1621 發表於 2017-1-16 00:08

響呢個榜攞最高分而又有出碟應該最少有3個獎

Awards 2016

最佳男歌手
陪我離開這淪陷中的城市 請 ...
JasOh103 發表於 2017-1-16 00:12

請留步

Awards 2016

最佳男歌手
陪我離開這淪陷中的城市 請 ...
JasOh103 發表於 2017-1-16 00:12

好 恭喜哂差啲無公司要嘅林奕匡

Awards 2016

最佳男歌手 周國賢

自願流落遠方找一塊地可親吻
也好過愚昧到 留在絕情地方等
行李已拾好 但有 顧忌
也許到一天 真的走了 才記掛
已給盡佔了的家

不停發問 幾時有回響?
好比科學 好比數學 高深哲學
是你這可愛兒童 仍然廝守心底裡
來給我 休憩收容

長在我心中你是純淨小孩
總叫喚我要更愉快

最佳專輯 presented by chanchan
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Jason got all the love and votes

Awards 2016

年度女歌手 金獎
容祖兒
上榜歌曲:黃昏點唱機、Gotta Get High、我 ...
jose 發表於 2017-1-15 23:39

呢堆上榜歌竟然有一首我無上
我覺得自己唔夠愛祖
二〇二三年度全女班投票

Awards 2016

陳陳已經訓左教喇
我地喺佢床頭櫃攞到呢封信

一隻好專輯
有概念有主題
而且歌同歌之間有住關連
呢個都係大家會加分嘅地方
呢隻碟當然符合呢個條件
不過如果呢隻專輯係大碟嘅話
我相信會得到更多人喜愛

最佳專輯 候選名單
《Ginadoll》AGA
《JOYCE》鄭欣宜
《J-POP》容祖兒
《The Strength of Weakness》鄧小巧
《你的完美有點難懂並不代表世界不能包容》盧凱彤

好 聽完佢咁講
祖兒同凱彤可以先到後台慶功喇

Jason got all the love  and votes
boy4dudes 發表於 2017-1-16 00:18

Endy喎
差一點!!

Endy喎
差一點!!
JasOh103 發表於 2017-1-16 00:22

周國賢:24 分 (6 票首選,6 票次選)
張敬軒:3 分 (0 票首選,3 票次選)
馮允謙:3 分 (1 票首選,0 票次選)
陳柏宇:23 分 (6 票首選,5 票次選)
林奕匡:3 分 (1 票首選,0 票次選)

其實都真係幾唔抵

馮允謙:3 分 (1 票首選,0 票次 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:23
Phil得一票

好慘 以為年度/最佳點都會有一個
唔記得自己次選投左邊個 好似係baba 如果真係早知唔投啦lol

俾多票就又打和

The Strength of Weakness 鄧小巧

Endy喎
差一點!!
JasOh103 發表於 2017-1-16 00:22

I voted for Endy ba ba myself

Awards 2016

辛苦哂小巧喇,由 15:30 攞完第一個獎坐到而家第二日 00:30 攞尾二嘅呢個獎

最佳專輯
《The Strength of Weakness》鄧小巧
上榜名單:雅俗、煩可寧、強弱、荒唐

最後我哋有請新任共和榜主達達頒獎壓軸大獎 - 最佳歌曲

最佳歌曲 候選名單
《女神》鄭欣宜
《孤雛》AGA
《山林道》謝安琪
《銀髮白》岑寧兒 & 林二汶
《今生不回家》周國賢
《該死的快樂》王菀之

Awards 2016

Hello, 壓軸一個獎有我呀

最佳歌曲
成長的過程中或許會迷失
漸漸和最初的想法越走越遠
為時未晚 不彷停下來修補
找回丟失了的初心
我們的總和

謝安琪,山林道。

小巧隻碟要靠CM會員先賣得出

山林道 - Love of CASH and many cm members

Awards 2016

告別前返回原點
十年光景從這裡開始
這條路很漫長,但是很實在
第二次告別是一個章節的結束
我們會一直等 等待你再次回歸
繼續與我們分享你的想法 態度

最佳歌曲
山林道 - 謝安琪
作曲: 周博賢 填詞: 黃偉文 編曲: 周博賢 監製: 周博賢

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我們的總和

小巧隻碟要靠CM會員先賣得出
nicholashin 發表於 2017-1-16 00:32

Yes, I've bought a copy, however, without 煩可寧 Piano Live Version, me 男女男

交返個台比 jose
我們的總和

Yes, I've bought a copy, however, without 煩可寧 Piano Live Version, me 男女男  ...
boy4dudes 發表於 2017-1-16 00:40
我覺得呢個版本好難聽 又唔啱flow 唔收錄先好

Thank you for all the lovely and thoughtful tags for the awards, it's been another wonderful ceremony goodnight

衷心感激呢半年來各位榜主嘅配合同支持
我好感動嘅係今晚你哋每一個都有出席!!
而且你哋好有心思去度 tag,
令到呢個頒獎禮生色不少
搞到 hea tag 嘅我有少少自愧不如

等大部份榜主舉行完頒獎禮,
我就會公佈返每個得獎名單嘅數據,
包括主要分數來源。

希望下一年再搞的話我可以令到個flow更順啦~
同埋記住逢星期四 mark 實 COOL MUSIC HOT HITS 100

而且你哋好有心 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:52

辛苦曬祖絲
   大家d tag都好好嗄

而且你哋好有心 ...

多謝jose一年裡嘅付出

而且你哋好有心 ...

Jose you the best!!
多謝你全年咁用心去搞好個榜 估榜問卷評分投票計分等等
今年大家繼續努力做好佢 明年又再玩過
希望更多人會留意我哋呢個聯榜 大家都好有心機

而且你哋好有心 ...

辛苦曬你
我應該 tag 得 hea 過你
二〇二三年度全女班投票

而且你哋好有心 ...

辛苦你喇
Thanks a lot
今年繼續玩
我們的總和

而且你哋好有心 ...

辛苦哂 下年到我加入

而且你哋好有心 ...

啱啱掛住搞季選冇乜入黎
聽朝追返~

辛苦晒各位

而且你哋好有心 ...
辛苦曬數據大王 其實我啲Tag幾hea 見到個個寫千字文 自己都覺得唔好意思

辛苦曬數據大王 其實我啲Tag幾hea  見到個個寫千字文 自己都覺得唔好意思  ...
nicholashin 發表於 2017-1-16 01:14

我仲hea 下年会努力D

其實我都係每星期用一個鐘一邊聽新歌一邊搞呢個榜
唔好神化我

同聯榜撞5首十大 同其他榜都無撞咁多
睇嚟舊年個榜真係大路左d

等我呢兩星期冠無乜人冠既歌先

我覺得呢個版本好難聽 又唔啱flow 唔收錄先好
nicholashin 發表於 2017-1-16 00:42

I personally don't mind the Piano Live Version, with 等價交換, the EP could have had 2 hidden tracks.

謝震廷好正!!佢係我個華語頒獎禮都會有獎~XD

btw, 而家都好冷清個頒獎禮  ...
hictons 發表於 2017-1-14 21:38

呀無上CM miss晒tim :(