返回列表 發帖
Lil Ashes 正!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

明明第八最好聽
nicholashin 發表於 2016-12-26 20:15

我以為你會揀肥彤添 :((
bully Lillian
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

十大第四位:
《有事發生》Super Girls

上榜週:20-26
走勢:11>04>05>01>10>02>02

《一個都不能少》李克勤

上榜週:36-40
走勢:04>02>07>01
《一個都不能少(國)》李克勤
上榜週:43-44
走勢:02>09
《一個都不能少》王灝兒
上榜週:44
走勢:06
《一個都不能少》洪卓立
走勢:07
《一個都不能少》惠英紅
走勢:08

十大第三位:
有時候 重口味嘅嘢真係唔可以食太多
病病下病得更嚴重咁就真係對自己唔好
重口味嘅歌 唔通聽聽下又會好聽左咩
一於實行非禮勿聽 非禮勿視啦

十大第四位:

《一個都不能少》李克 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:19

原來有咁多個版本
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

我以為你會揀肥彤添 :((
bully Lillian
616.1314 發表於 2016-12-26 20:18
少女時代好聽D

十大第四位:

一個都不能少竟然都係噴歌 ._.
二〇二三年度全女班投票

十大第四位:

戒口
估錯曬囉好似真係

希望係完美系列嘅歌

十大第三位:
《戒口》岑寧兒

上榜週:09-16
走勢:15>10>03>07>05>04>01>09

《完美》草蜢

上榜週:09; 11-12; 17-18; 47
走勢:04>XX>07>02>XX(4)>06>01>XX(28)>04

十大第二位:
最近有一個訪問 呢個歌手已經決定做下年新人
唔知係咪香港樂壇唔識的珍惜佢呢
人地好歹都練左咁多年廣東話
做好歌手嘅本份 有咩理由唔比獎佢呢
而另外呢位歌手 聽講都有個圈外女朋友
但係今年居然推出一首咁嘅歌
女朋友會唔會嬲豬咖

pun 10 停止繁殖?
二〇二三年度全女班投票

陳生至愛終於出場 <3
我們的總和

十大第三位:
《戒口》岑寧兒

《完美》草蜢

上榜週:09;  ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:24
谷薇得第 2 炸

十大第三位:
《戒口》岑寧兒

《完美》草蜢

上榜週:09;  ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:24

而另外呢位歌手 聽講有個圈外女朋友

Groupmate有女友?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

十大第二位:
《後知後覺》馮允謙

上榜週:18-22
走勢:02>02>02>01>06

《安守本份》谷微

上榜週:9-13; 26
走勢:03>04>03>01>01>XX(12)>09

至尊歌曲:
愛情可以話係人類嘅基本需要
但係唔係每一個人嘅愛情路上都係童話咁順利
當然每一個人都希望與到對的人
同居流連響二人嘅國度 睇下電視 食係好嘢 共諧連理 過小日子
但係當響愛情淪陷時 如果有一個人關心你
呢種曖昧嘅關係 雖然耐人尋味 但係你又未必想離開
你又會唔會繼續維持住呢種關係呢

十大第二位:
《後知後覺》馮允謙

上榜週:18-22
走勢:02>02>02>01>06

《安守本份》谷微

上榜週:9-13; ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:29
杏仁露至尊 ?
期待 PUN 至尊

點解完美 安守本份 Side Angle Side都可以齊齊失落至尊歌

係咪完美的生活 ?_?

至尊歌曲:
《孤雛》江海迦

上榜週:31-37; 51
走勢:18>08>06>07>03>01>04>XX(14)>10

《完美的生活》吳若希

上榜週:15-21
走勢:01>05>03>04>03>01>07

稍微重溫一下歌曲獎二十強:
Runaway        王灝兒
二見不合        陳凱彤
山林道        謝安琪 
今生不回家        周國賢
天平先生        雷琛瑜
比賽歌        彭永琛
有事發生        Super Girls
血一般紅        連詩雅
我好得閒        容祖兒
戒口        岑寧兒
找片天空接收我們        sp'ACE
孤雛        江海迦
很想要吧        李幸倪
後知後覺        馮允謙
脂肪葡萄        陳詠謙
逃出阿卡拉        Nowhere Boys
微笑任務        Trekkerz
感情需要        衛詩
該死的快樂        王菀之
瞎子摸象        小塵埃

組合銅獎:
呢兩隊組合 一個男主音 出左兩次碟
一個女主音 做左兩次新人
但係兩隊今年都出左大碟
買下清新 青澀 青春
但係效果會唔會差得太遠?

OMG AGA
二〇二三年度全女班投票

OMG AGA
616.1314 發表於 2016-12-26 20:36

尾二個星期先re上至尊

吳弱x

至尊歌曲:
《孤雛》江海迦

上榜週:31-37; 51
走勢:18>08>06>07>03>01>04>XX(14)>10

《完美的生活》吳 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:35
新青年係咪出左兩次碟
Trekkerz

組合銅獎:
Trekkerz

上榜歌曲包括:微笑任務掃興、天生發呆、青春的對岸

新青年理髮廳

上榜歌曲包括:豈能盡如人意香港仔、齒輪、寫一首歌送給自己、離開一個地方、原來這一種叫做沒有

組合銀獎:
呢兩隊今年都推出左專輯
但係遺憾嘅係呢兩張專輯都有機會係佢哋最後一張專輯
佢哋缺乏嘅到底係咩?
錢?人氣?想法?
雖然大家都仲係好支持佢哋做音樂
但係大家都唔好唔記得佢哋要食飯
得閒就買下碟啦!(好似隻EP貴過隻大碟…)

美塵?
我們的總和

Blaster

上榜歌曲包括:星期一太空漫遊瀰漫、一往無前、權力遊戲、Keep Moving Forward

最佳專輯銀獎:
《Keep Moving Forward》

上榜歌曲包括:星期一太空漫遊瀰漫、一往無前、權力遊戲、Keep Moving Forward

農夫

上榜歌曲包括:派台妹、表演者、原來我不夠愛她

組合金獎:
呢兩個組合今年都非常勤力
一隊出左佢哋第二張專輯
仲籌備緊佢哋下一張專輯
推出嘅八首歌全部達標
另外一隊就出左國語專輯
幾乎問鼎電台頒獎禮嘅組合獎
呢兩隊實力派組合拎金獎 相信都無異議啦

塵塵 金?
我們的總和

塵塵
蜢蜢

陳生同草蜢真係匹配

點解十大頭二可以good taste到咁

點解十大頭二可以good taste到咁
JasOh103 發表於 2016-12-26 20:49

係咖groupmate同若雞我都日日聽一次

Nowhere Boys

上榜歌曲包括:逃出阿卡拉大步走、亂世超人、麥克折射線、紅藥丸藍藥丸、普通華

草蜢

上榜歌曲包括:超猛完美行者、一二三四五六七八九十根指頭、上天關了一扇門、大作、散播快樂散播愛、石頭記、我要飛

男歌手銅獎:
其實呢兩位男歌手今年嘅表現都不令人滿意
兩位都係食住今年年頭/舊年年尾嘅專輯
然後草草出左三首歌就叫一年
歌曲嘅演繹更加令人另眼相看
幾乎造就左0冠嘅大榜男銅
真係唔知呢兩位歌手算唔算當之無愧喇

上榜歌曲包括:逃出阿卡拉、大步走、亂世超人、麥克折射線、紅藥丸藍藥丸、普通華

草蜢

上 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:52

Nowhere boys
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

上榜歌曲包括:逃出阿卡拉、大步走、亂世超人、麥克折射線、紅藥丸藍藥丸、普通華

草蜢

上 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:52

我而家先知原來 Nowhere Boys = 無處男

我而家先知原來 Nowhere Boys = 無處男
賴爽 發表於 2016-12-26 20:53

仲有六個gem就頒女金喇 比d耐性下

仲有六個gem就頒女金喇 比d耐性下
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:55

如果女巾唔係容祖兒點算

Blaster

上榜歌曲包括:星期一太空漫遊、瀰漫、一往無前、權力遊戲、Keep Moving Forward

最佳專輯銀獎: ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:46
下 Blaster 自己講架 ???
塵塵
蜢蜢

陳生同草蜢真係匹配
ed8671ed 發表於 2016-12-26 20:49
我最不喜歡人家在我面前放屁 除非是事實 我廢話都不相信
何況事實擺在眼前 呵呵

下 Blaster 自己講架 ???
我最不喜歡人家在我面前放屁 除非是事實 我廢話都不相信
何況事實擺在 ...
chanchan0909 發表於 2016-12-26 20:56

我賭$10出唔到第三隻碟

如果女巾唔係容祖兒點算
賴爽 發表於 2016-12-26 20:56

咁下年就可以繼續努力喇

許廷鏗

上榜歌曲包括:痛醒、理想·生活、郵輪、忘掉他、問天、我的志願、原力、你在我在、其實你很美、百姓

林奕匡

上榜歌曲包括:停止繁殖 (Live @ 屯門沙灘節)你好嘢、安徒生的錯 (Live@903頒獎禮)、Here We Are、陽光點的歌、告白、龍捲風、不該、裙下之臣、小眾情人

男歌手銀獎:
男歌手嘅頹勢可以話係前所未見
呢兩位男歌手原本都係諗住比首十大佢哋算
但係今年跑出嘅男歌手我覺得都唔係好多
結果呢兩個男歌手每人都上榜唔夠二十星期
不過呢兩位都唔係冇實力嘅歌手
今年都好大突破咖

Phil無男金
我賭$10出唔到第三隻碟
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:57
咩貨幣
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Phil無男金
咩貨幣
nicholashin 發表於 2016-12-26 20:59

上次演唱會話籌備緊當時已經賭左$10港幣

Pun圖終於泥喇!!!
彭永琛

上榜歌曲包括:比賽歌、再見唐吉柯德、遊、戀愛巷、矛RRR盾一生

唱作歌手銀獎:
彭永琛

唱作歌曲包括:比賽歌、再見唐吉柯德、遊、戀愛巷、矛RRR盾一生

陳偉霆

上榜歌曲包括:加大力度我門表白Love! Love! Aloha!、W企劃、酷跑

男歌手金獎:
其實呢兩位歌手都相當勤力
其中一位除左響自己嘅專輯努力
仲有為其他歌手寫左好多嘅作品
另外一位專輯當然付出努力 獨唱合唱作品比比皆是
但係似乎佢更加在乎各路娛樂新聞為佢製造嘅人氣
雖然呢兩位都唔係好好嘅歌手 唱歌都有進步嘅空間
但係憑著佢哋今年嘅話題性 呢個金獎都係實至名歸

祖兒表示已經搵左十幾條海洋之心都未出到場
二〇二三年度全女班投票

Phil無男金
咩貨幣
nicholashin 發表於 2016-12-26 20:59

Pun榜男金唔係好事

上次演唱會話籌備緊當時已經賭左$10港幣
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 21:04
印象中今隻碟清曬佢地live唱過既歌 即係下隻碟八首歌都要係全新 十年內出到都已經好好
Pun榜男金唔係好事
JasOh103 發表於 2016-12-26 21:06
明明係想話Phil拎唔到大榜男金

上榜歌曲包括:停止繁殖 (Live @ 屯門沙灘節)、你好嘢、安徒生的錯 (Live@903頒獎禮)、Here We Are、陽光點的歌、告白、龍捲風、不該、裙下之臣、小眾情人
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 20:58

我覺得紅字可以唔洗要
個個live都係噴

Pun圖終於泥喇!!!
彭永琛

上榜歌曲包括:比賽歌、再見唐吉柯德、遊、戀愛巷、矛RRR盾一生

唱作歌手銀 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-26 21:06
今年邊個比陳偉霆噴

我覺得紅字可以唔洗要
個個live都係噴
ed8671ed 發表於 2016-12-26 21:08

想提醒大家年年沙灘節都出產pun歌

今年邊個比陳偉霆噴
chanchan0909 發表於 2016-12-26 21:09
香港威廉蕭最愛

周國賢

上榜歌曲包括:Children Song、今生不回家、消化不良、推銷員之死、大人的科學、愛比死更冷

唱作人金獎:
周國賢

唱作歌曲包括:Children Song、今生不回家、消化不良、推銷員之死、大人的科學、愛比死更冷

最佳專輯金獎:
《風起》

上榜歌曲包括:Children Song、今生不回家、消化不良、大人的科學、愛比死更冷

吳業坤

上榜歌曲包括:被單身的人、原來他不夠愛我 (Live@903頒獎禮)、兵兵、不愛之恩、第一次告別、演員、無價、Smile、一場人生、霧花、蘿蔔糕清哂冇貨

女歌手銅獎
呢兩位唱作歌手今年唔算好勤力
但係佢哋嘅作品都貫徹佢哋一貫嘅風格
愛情小品又有 高潮迭起又有 合作作品又有
希望下年勤力少少 可以帶來更多高質作品!

孽坤終於都唔洗拎細獎然後黑面
二〇二三年度全女班投票