返回列表 發帖
S Music Awards 2016 年度男歌手金獎
陳柏宇

Jason:哈哈哈 我帶埋女朋友上黎拎獎呀 真係沒有佢 我什麼都不是呀 當然沒有Sony 我都係什麼都不是啦
林奕匡(台下Cry):唔係白果掛?

咁你地兩個不如合唱《沒有你,我什麼都不是》啦

話咁快頒晒男歌手獎 接落黎 得返五個大獎包括至尊歌 同埋四個我最喜愛系列既獎項呀
而我最系列既獎項係由你地投票票出黎架!

我最喜愛的組合
先公怖第四至第五名

第五名:Supper Moment (15.38%)
第四名:C Allstar(17.95%)
第二名有兩個單位同分 而第一名只有一個
三個單位分別係 Dear Jane 小塵埃 同 Super Girls
究竟係邊個呀 係邊個呀呀呀

S Music Awards 2016 我最喜愛的組合
Super Girls
無聽錯呀 係你地呀 上黎啦

五人齊聲(Cry):無諗過坐成晚最尾會有個大獎呀 多謝大家投票支持我 亦都好多謝對手Dear Jane 同小塵埃 佢地今年都好出色呀

第一名:Super Girls (25.64%)
第二名:Dear Jane/小塵埃 (20.51%)
今次五個單位既票數都好近呀 Super Girls 由第一日投票開始排最尾 到最後一日反Cup成功 公喜晒

我最喜愛的女歌手
先公怖第三名至第五名
第五名:容祖兒(2.56%)
第四名:JW (12.82%)
第三名:Gin Lee(15.38%)

換言之 淨返既謝安琪同埋方皓玟會係最後兩名
佢地既Fans 大嗌啦

S Music Awards 我最喜愛的女歌手
謝安琪

Kaybb 你做咩著成咁呀你大梗肚架喎
Kaybb:我見其他女歌手攞獎都著到好Sexy嘛 多謝你地投我票呀 我知道呢啲有好多我既Fans 希望我唔出歌你地唔好嬲豬啦

第二名:方皓玟(23.08%)
第一名:謝安琪(46.15%)
呢兩位女歌手既票數一直都好接近 小明亦試過反Cup 去到最後最後謝安琪Lead到最尾  公喜晒

我最喜愛的男歌手

先公怖第三至第五名

第五名:陳奕迅(5.13%)
第四名:林奕匡(7.69%)
第三名:方大同(10.26%)

換言之 我地既男金陳柏宇同男銀周國賢又有機會拎獎喇
究竟係柏宇BB拎佢今日既第二個獎定爸爸既第四個獎呢

S Music Awards 2016 我最喜愛的男歌手
陳柏宇

再次上台拎獎呀你公喜晒
柏宇:多謝你地 無你地既支持 我應該捱唔到今日喇 無投我票既你地 都多謝你 因為你地既批評先令到我進步

第二名:周國賢(23.08%)
第一名:陳柏宇(53.85%)
陳柏宇由頭帶到尾 果然係新一代CM男神

我最喜愛的歌曲

先公怖第三至第五名
第五名:女神(2.56%)
第三名:該死的快樂/卜卜卜(10.26%)
即係又係你兩個爭呢個獎呀 方皓玟 謝安琪

WYTV Music Award 2016
播放指數大獎(歌手)-陳柏宇上榜歌: 告別之前, 請跟我走, 上集大結局冠軍歌: 乜青雙 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 23:40

快過我完 我好想訓教

S Music Awards 2016 我最喜愛的歌曲
頭先謝安琪贏左小明
咁今次呢?

又係你喇 謝安琪

山林道

Kaybb:嘩咩事又係我 大肚婆唔可以周圍郁架
咁唱唔唱歌呢?大家好耐無聽過你唱歌呀
Kaybb:好啦 見大家咁中意我 我都好中意大家

第二名:你是本身的傳奇(23.08%)
第一名:山林道(53.85%)

至尊歌大獎

「頭上會永遠有光環 雲外有天䪵我燦爛」

這個年頭,很多人很在意自己的包裝取悅不到別人,很容易失去信心。但,我們是為自己而活,為何要介意別人的眼光,而強迫自己改變,令自己失去頭上的光環?

S Music Awards 2016 至尊歌大獎

女神(鄭欣宜)

作曲:藍奕邦

作詞:黃偉文

編曲:何山/孔奕佳

監製:何山/藍奕邦

Congrats呀欣宜 有啲咩想歌呀
欣宜(Cry):Wow 估唔到最後一個獎係我拎囉 好多謝藍奕邦 好多謝黃偉文 好多謝編曲既何山同孔奕佳 好多謝零鏗 好多謝我媽咪 (下刪欣宜與媽媽的故事約十憶字)

完晒喇終於好開心呀 好想訓教呀呀呀呀呀

S Music Awards 2016 總結
已經完晒喇
有睇既多謝你地支持我呀
無睇既都可以重溫下有啲咩歌手拎獎

1) 至尊歌大獎:女神(鄭欣宜)
2) 年度歌曲第二位:雙雙(Gin Lee)
3) 年度歌曲第三位:該死的快樂(王菀之)
4) 年度歌曲第四位:強弱(鄧小巧)
5) 年度歌曲第五位:羅賓(張敬軒)
6) 年度歌曲第六位:四季(陳奕迅)
7) 年度歌曲第七位:銀髮白(林二汶&岑寧兒)
8) 年度歌曲第八位:消化不良(周國賢)
9) 年度歌曲第九位:結(麥浚龍&薛凱琪)
10) 年度歌曲第十位:終於好天氣(RubberBand&方皓玟)
11) 年度新人金獎:鄧小巧
12) 年度新人銀獎:JC
13) 年度新人銅獎:張美儀
14) 年度專輯金獎:問世(麥浚龍)
15) 年度專輯銀獎:風起(周國賢)
16) 年度專輯銅獎:你的完美有點難懂並不代表世界不能包容(盧凱彤)
17) 年度男歌手金獎:陳柏宇
18) 年度男歌手銀獎:周國賢
19) 年度男歌手銅獎:方大同
20) 年度女歌手金奬:容祖兒
21) 年度女歌手銀獎:Gin Lee
22) 年度女歌手銅獎:JW
23) 年度組合金獎:C Allstar
24) 年度組合銀獎:Dear Jane
25) 年度組合銅獎:小塵埃
26) 我最喜愛的男歌手:陳柏宇
27) 我最喜愛的女歌手:謝安琪
28) 我最喜愛的組合:Super Girls
29) 我最喜愛的歌曲:山林道(謝安琪)

獎項數量:
3 周國賢
2 陳柏宇/謝安琪/鄧小巧/Gin Lee
1.5 麥浚龍
1 鄭欣宜/王菀之/張敬軒/陳奕迅/JC/張美儀/盧凱彤/方大同/容祖兒/JW/C Allstar/Dear Jane/小塵埃/Super Girls
0.5 薛凱琪/林二汶/岑寧兒/RubberBand/方皓玟

山林道
boy4dudes 發表於 2017-1-8 23:52

勁呀

輸畀軒仔  CM有7.69%既人值100000分
nicholashin 發表於 2017-1-9 00:15

多過祖祖呀
I missed a bit of the beginning, thanks for the summary, well done
boy4dudes 發表於 2017-1-9 00:13

thanks for your support

嘩原來我 miss 左兩個頒獎禮 omg so sorry
不過我已經完整地追翻喇
@stopzi: 我地撞 0  ...
616.1314 發表於 2017-1-9 19:47

多謝你睇呀 我都估唔到咁多人投SG

入場

至潮音樂最佳進步獎
每年樂壇都會有歌手表現大躍進,為了表揚這些歌手,特設最佳進步獎,今年入圍名單如下 ...
1d14 發表於 2017-1-12 11:28

小塵埃

至潮音樂最佳專輯演唱人獎
一張完美的大碟,歌手的演繹往往是感動人心的關鍵因素,因此特設最佳專輯演唱人 ...
1d14 發表於 2017-1-12 12:28

beGin/Twisted

非共歌手獎統計 (14/1/2017 17:30)
原諒我無聊得滯.....

男歌手獎

分析:
1. 除了nicholashin及RVHOCPC的 ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 17:30
我既男金/女金/組金都係排第一唷

入場

估岩呀wow

祖祖竟然識凱彤

話說暫時今年最差既三首派台歌都係英皇出品
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:04

從不信自己?

我好似又估中

方大同訓著左

三位女歌手表示頒完獎走去打邊爐 反正無獎

二汶拎獎即刻要聽People Like Us先

睇好Gin Lee
包尾
JasOh103 發表於 2017-1-15 21:00

同祖祖爭

希望銀髪白再次拎獎

今次真係  再次拎獎啦掛

恭喜我個榜既專輯金獎

如果我們不曾相遇

該死

而家先入場

公喜銀髪白

山林道?

LIVESONG CHART 2016 得獎名單

【幕後人獎】
作曲:藍奕邦 - 女神
填詞:方皓玟 - 你是你本身的傳奇
編 ...
賴爽 發表於 2017-1-29 10:58

大愛男金

1. 在新計算的11個頒獎禮中,C AllStar取得6個組金,Supper Moment則取得1個組金和5個組銀,相當誇張
nicholashin 發表於 2017-1-29 16:59

笑左

兩隻草蜢
kevinlai1621 發表於 2017-1-30 18:46

草蜢要掃gem