返回列表 發帖
COOL MUSIC HOT HITS 100
Awards 2016

最佳男歌手
我要將你拯救 逃離人類荒謬
陪我離開這淪陷中的城市 請你跟我走
就這樣一走了之 告別之前可否會有不捨?

無論做傑青或者廢青都是一種學問
但就算遇到幾多困惑和質疑 我也不畏懼
因為我知道 有了最原始的你 就有今天的我

恭喜這位男歌手
上集的低潮已經大結局了
下集就由樂迷的愛陪伴著你走下去
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

COOL MUSIC HOT HITS 100
Awards 2016

最佳男歌手 周國賢

自願流落遠方找一塊地可親吻
也好過愚昧到 留在絕情地方等
行李已拾好 但有 顧忌
也許到一天 真的走了 才記掛
已給盡佔了的家

不停發問 幾時有回響?
好比科學 好比數學 高深哲學
是你這可愛兒童 仍然廝守心底裡
來給我 休憩收容

長在我心中你是純淨小孩
總叫喚我要更愉快

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
WHAT'S NEXT?

最佳專輯 presented by chanchan
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Jason got all the love  and votes
boy4dudes 發表於 2017-1-16 00:18

Endy喎
差一點!!

周國賢:24 分 (6 票首選,6 票次選)
張敬軒:3 分 (0 票首選,3 票次選)
馮允謙:3 分 (1 票首選,0 票次 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:23

好慘 以為年度/最佳點都會有一個
唔記得自己次選投左邊個 好似係baba 如果真係早知唔投啦lol

衷心感激呢半年來各位榜主嘅配合同支持
我好感動嘅係今晚你哋每一個都有出席!!
而且你哋好有心 ...
jose 發表於 2017-1-16 00:52

Jose you the best!!
多謝你全年咁用心去搞好個榜 估榜問卷評分投票計分等等
今年大家繼續努力做好佢 明年又再玩過
希望更多人會留意我哋呢個聯榜 大家都好有心機

同聯榜撞5首十大 同其他榜都無撞咁多
睇嚟舊年個榜真係大路左d

等我呢兩星期冠無乜人冠既歌先

得獎數目
BTS/ EXO

GARY/ B.A.P/ Block B/ Seventeen/ GOT7

Gfriend/ MAMAMOO/ 臉紅的思春期 ...
hictons 發表於 2017-1-16 22:42

GARY!! Lonely Night

希望mic stand可以發揮作用

質素未夠但又拋離女銅……
nicholashin 發表於 2017-1-18 19:06

暗串女銅好差

QUAN’s C-CHART 年度總選 2016
年度歌曲選第十位:江海迦《孤雛》(111)作曲:江海迦填詞:林若寧編曲: ...
weiquan 發表於 2017-1-20 02:18

支持Gin Lee同鄉!! (竟然白果)
十大好正 尤其頭尾
男三甲差兩分就同你一模一樣

Wonders Music Awards 2016

年度推薦歌曲

年月匆匆
轉眼間一月又踏入倒數階段
填詞人利用發的顏色轉變
...
Wonders 發表於 2017-1-21 22:15

shega(4), ivana(5), kay(1), charmaine(6), eman/yoyo(7)

單機  

KMS年度跳舞歌曲
(未能進入十五大, 而榜分位列十五大之下的頭三首跳舞作品)

天平先生 (14 ...
jasonng 發表於 2017-1-26 20:21

Mi

Support
有設立非榜分類獎既頒獎典禮都好高質
bagfgfcde 發表於 2017-1-27 21:25

係咪串我?

原來咁快1月尾 就咁貼個list算
Yan 發表於 2017-1-30 13:16

期待美Mi搶十大

十大:
至尊歌:四季(215)                         07>04>05>06>06>07>06>04>02>01>08   
第二位:你是你本 ...
Yan 發表於 2017-1-30 14:05

5首十大

恭喜謝安琪連續五年得到歌曲獎
亦是第三度奪得至尊歌曲
MMK歌曲 至尊歌曲
山林道 - 謝安琪(290)

上榜 ...
mamakin 發表於 2017-1-31 20:33

又一至尊