返回列表 發帖

靈魂獨舞 - 符致逸

單選投票, 共有 43 人參與投票
37.21% (16)
11.63% (5)
13.95% (6)
11.63% (5)
25.58% (11)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 靈魂獨舞
主唱: 符致逸

派台日期: 2016-12-17

曲: Adrian Fu 符致逸
詞: 鄭敏
編: Adrian Fu / Jim Lee
監: Jim Lee李振權(主動音樂Working Master)

回望路燈忽滅了 背影消失了
如像回憶崩裂了
如像遺失的合照 你都消失了
當作你與我開玩笑
如讓我試煉 懷念的巧妙

Flying by~
是我的寂寞神態
Flying by~
是你將段段情債 都變賣
是我將舊事仍抱著入懷
猝然不快 別見怪

如若淚水乾掉了 說不上寂寥
其實回憶統統濕了
說了再見發覺過去多少的寫照
已夠已夠我觸動心跳
如共我對調 懷念的巧妙
難免你會發覺我寂寞時 多麼的可笑

Flying by~
是我的寂寞神態
Flying by~
是你將段段情債 都變賣
是我將舊事仍抱著入懷
猝然不快 別見怪

Flying by~
是我的寂寞神態
Flying by~
是我的寂寞神態 很挫敗
是我依舊為情抱憾地捱
猝然不快~

Flying by~
是我的寂寞神態
Flying by~
為你總日夜崇拜 多偉大
別要緊 若為情抱憾地捱
放下心債 就痛快

快影掰環球谷佢唔谷yanting唔谷aga唔谷ginlee 真係好難理解

「喂?Gin?係咪你呀?」

但點解Gin Lee亂入符致逸d MV
但又唔亂入四季
照計入四季曝光率高好多
入無非一聲88同呢首同冇曝光有咩分別

講返歌, 呢隻好聽過上一plug
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

快影掰環球谷佢唔谷yanting唔谷aga唔谷ginlee 真係好難理解
RVHOCPC 發表於 2016-12-17 03:06

YT啱錄緊新歌 AGA成個下半年一首獨唱歌都唔派
無力將天氣逆轉。

點解佢D廣東歌全部都咁老土,係唱問題定編問題...
Flying bike~

還是第一plug好聽d....

唔明umg谷佢目的係咩

希望gin下年可以亂入埋yanting aga eason r&k既mv
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有少少90年代的感覺

上一plug同呢plug都好老土 點解

以為自己聽緊李克勤譚詠麟...

以為自己聽緊李克勤譚詠麟...
jaydeng 發表於 2016-12-22 12:42

李克勤譚詠麟二十年前的歌

真係好靚仔好想被距搞

唔知係錄音收音嘅問題,定係唱噶把聲嘅問題,聽落唔係好舒服..

另外,編曲老土..

係佢把聲問題,真係好老土

今時今日黎明都仲大受歡迎, 我覺得marketing算聰明, 成3x歲做新人, 你想佢唱毒男歌定做跳唱型歌手

真係幾老土

曲詞編唱都夾到一個點
一樣咁老套,可以成首歌坐時光機返去80年代plug

起碼隻歌音質好先啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

佢嘅曲風整體感覺好難會buy

HiFi 路線
應該係
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

甘都有人觉得拎仔。。。

第一次聽覺得好老套
聽多幾次又覺得幾有復古味

Vani: 好多時候啲新歌播左好幾次都係冇印象;好耐都冇聽過咁hooky既作品,曾幾何時其實簡簡單單只係幾個音就得㗎啦,唔洗咁複雜,多謝Adrain 寫左一首咁好既歌

又啱wo

見到個名好多次, 睇港台節目都有見過佢
但第一次聽佢既歌
感覺好唔香港, 似澳門/廣州歌手feel

我同意樓上, 其實佢幾靚仔, 但原來佢已經40歲

Ginna 同 Gin係咩關係請問

環球係咪打算半放棄年輕人市場

Ginna 同 Gin係咩關係請問
kel_kelvin 發表於 2017-2-8 09:21

I think Gin in the MV represents Adrian's 夢中情人, Adrian keeps trying to catch but is unable to.

Gina represents someone 實在, someone 暗戀 Adrian since they were kids. But Adrian did not pay any attention to her back then. Years later, Gina asked Gin to call Adrian on air and then Gina bumps into Adrian "accidentally" to kind of 表白

點解會覺得佢靚仔
【This is MC】澳門見

見到個名好多次, 睇港台節目都有見過佢
但第一次聽佢既歌
感覺好唔香港, 似澳門/廣州歌手feel

我同意樓上, ...
masterdragon 發表於 2017-2-7 22:27

你講起又幾似澳門/廣州既歌

環球係咪打算半放棄年輕人市場
HOTMAN 發表於 8/2/2017 11:01

AGA, Yan Ting算唔算?

AGA, Yan Ting算唔算?
XYZZY 發表於 2017-2-23 16:18

知唔知 半 放棄點解

呢首真係好正,百聽不厭