返回列表 發帖

Concert YY 黃偉文作品展

仲有 2 星期就會開始一連六場 Concert YY 黃偉文作品展
嘉賓陣容一直增加中

天天登場:容祖兒 何韻詩 黃耀明 薛凱琪 盧巧音 蘇永康

已知特別嘉賓:
2 月 9 號 陳慧琳
2 月 10 號 鄭秀文
2 月 11 號 林宥嘉、Shine
2 月 12 號 Swing
2 月 13 號 陳奕迅
2 月 14 號 陳奕迅

另外仲有
草蜢 鄭伊健 李克勤 Twins 王菀之 側田 張信哲 吳浩康
傅珮嘉 周柏豪 鄭融 官恩娜 Shine 李蕙敏 Juno 趙學而

盛傳彭羚將會演出其中兩場
亦有報導楊千嬅曾接觸 Wyman 好友表示有興趣出席一場

@錢小蕙  : 我的#shine#@徐天佑TY @黃又南 ,十年了。二月十一日,紅館合體,到時見:
http://weibo.com/tienyou#1327073331852

@錢小蕙  : 我的#shine#@徐天佑TY @黃又南 ,十年了。二月十一日,紅館合體,到時見:
...
discovered 發表於 2012-1-25 13:26

隱約記得十年前Shine是在二月左右派第一首歌《祖與占》...是否就是2月11號?到時會唔會除左唱《燕尾蝶》之外,唱埋《祖與占》?

張信哲 100%唱到處留情啦

Shine 應該會唱 2 場,如果無記錯的話~

隱約記得十年前Shine是在二月左右派第一首歌《祖與占》...是否就是2月11號?到時會唔會除左唱《燕尾 ...
Riverfish 發表於 2012-1-25 13:43

其實《燕尾蝶》我唔算好恨聽,《祖與占》就真心想聽~ 仲有《18 相送》!

Swing 12/2 --> 13/2 ??

居然没有KAY~~~~~~~

正啊~~shine 11號~我睇呢場~

Swing 12/2 --> 13/2 ??
hehehaha 發表於 2012-1-25 16:32

sor,原來係 12~

李彩桦好似都有去...喺微博睇到!

回復 11# justin
yes ar 李彩华rainli
十分興奮祈待的一晚,2月13我將會擔任黃偉文演唱會的表演嘉賓!希望大家多多支持

官恩娜邊場呢??:)

楊千嬅會出席一場 !!!??
係真唔係啊 呢個 moment 勁想睇到 !

楊千嬅會出席一場 !!!??
係真唔係啊 呢個 moment 勁想睇到 !
victor1991415 發表於 2012-1-26 19:08

之前有雜誌話千嬅搵過 Wyman 友人話想唱一場
但係真係假,最後有無,就真係到時先知啦

sammi唔系9号咩?????!!!有冇搞错??!

達明一派唔知會唔會有份呢?

why無kay... wyman5係寫左好多歌比kay?

據明周透露:彭羚 CASS 分別於頭場及尾場出現

據明周透露:彭羚 CASS 分別於頭場及尾場出現
discovered 發表於 2012-1-28 17:06

:'( :'( :'( Goooooooodddd!!! I LOVE Kelly and Cass!!!! 多謝Wyman!!!!!:'(

2 月 12 號 有側田~~

哈哈哈!錯得好嚴重!
http://weibo.com/wymanwong
@@  real or fake

哈哈哈!錯得好嚴重!

discovered 發表於 2012-2-4 19:07

CASS CONFIRM 左係2場?

哈哈哈!錯得好嚴重!

discovered 發表於 2012-2-4 19:07

shine好似2月11

而我不知克勤幾多號 :dizzy:

9/2最吸引喎...

Y親力親為, 為mi試造型,選衣服。舒服自在的,會是首選。

朱金梅&奶媽呀(電影扮演)

Y親力親為, 為mi試造型,選衣服。舒服自在的,會是首選。

朱金梅&奶媽呀(電影扮演) ...
discovered 發表於 2012-2-5 07:29

哈哈你錯左喇,阿Y係契媽,奶媽係Leon...

冇KAY
节外生枝和喜帖街…………

CASS Confirm左會唱..不過冇講到第幾場唱...

回復 30# milanrobi

3/8 !! :Q :'(
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

點解10/2得ella一個/_\

點解10/2得ella一個/_\
帥小寶` 發表於 2012-2-5 18:58

你睇清楚D,有7個人唱足6場,當然包括10/2啦!! 咁又點會得一個呢??:funk:

千嬅系咪真系唔来

CASS Confirm左會唱..不過冇講到第幾場唱...
chunhim.yiu 發表於 2012-2-5 13:25

明周講過好似係 2 月 9 號同 14 號
頭場尾場
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

你睇清楚D,有7個人唱足6場,當然包括10/2啦!! 咁又點會得一個呢??
酷愛903 發表於 2012-2-6 11:37

我當然清楚 我指特別嘉賓得ella一個

明周講過好似係 2 月 9 號同 14 號
頭場尾場
星勤 發表於 2012-2-6 14:43

係咩?_?我冇睇明週唔知.

有冇人知票價bid到咩行情~

Concert YY海報拍攝花絮【Kelly篇】
Concert YY 進入最後倒數階段,大家都很好奇每場的嘉賓陣容! 先來看看已事先張揚會來的Kelly和Wyman的小訪談吧! 原來Wyman早在〈打開天空〉時已注意著Kelly呢~ 他們還討論演唱會的歌單,你的心水又是哪首? Concert YY 話題頁:http://t.qq.com/k/Concert%20YY

請問草蜢係邊日?

取消擔任演唱會嘉賓 黃偉文揭Kelly隨時生得
星島日報 : 2012-02-07 (星期二) 6:02 AM
http://hk.music.yahoo.com/magazine-news-article.html?uid=1343802

請要Kelly安全為上

Wyman透露六場演唱會嘉賓合共多達50人,「嘉賓人數破紀錄,陣容超越近年頒獎禮。」更爆有邀請盛傳反面的楊千嬅。那是否他親自打電話邀請?他笑說:「我也已經聯絡了她,正等待消息,很少演唱會有這麼多大肚婆。」

終於!!!
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

冇古巨基 ,好想知佢地咩事!

冇古巨基 ,好想知佢地咩事!
QMQ 發表於 2012-2-7 15:41

又唔一定係..有野既!! 香港有咁多歌手...唔通個個都請咩..?!

希望千嬅出席!!!

回復 44# QMQ

KKK係林夕黨lor,近年已經好少同Y合作,不過佢地應該冇不和
==========================
     有fafa?Great!

遲的會不會出DVD:sleepy:

硬係覺得垃圾四部曲都會出現 同埋傅佩嘉is back = =

硬係覺得垃圾四部曲都會出現 同埋傅佩嘉is back = =
風見志郎 發表於 2012-2-7 20:22

呢個一早講左有啦所以 cass 同 maggie 都已經確定左出現
而 Wyman 都講過希望最終既第五部都可以趕及完成
論盡樂迷,敢愛敢恨