返回列表 發帖
點解Shine前到咁ge...
呀....真係好想睇今日呢場...

趕走左 JOEY 囉當年 XD

究竟當年 SHINE 紅 D 定 BOY'Z 紅 D 呢? @@
rIcKyK 發表於 2012-2-12 01:43

一定係Shine~當年真係好紅~
但好似自從台灣發展失敗後連帶無左香港個市場~
當年Boy'z同而家一樣都係谷唔起。。。

快d重組復出啦shine!:'(

好想stephy去唱不要離我太遠:(

點解不要離我太遠唔搵番STEPHY唱?
如果要搵佢黎佢應該會肯黎的

好期待kay丫-3-

點解不要離我太遠唔搵番STEPHY唱?
如果要搵佢黎佢應該會肯黎的
Lewis 發表於 2012-2-12 10:16

stephy仲要琴日難得喺香港!!!

-_-仲有無twins丫

講真...
我都幾肯定有唔少人想 skip 左 Twins 個 5 首 去搵其他人唱多 5 首
到底幾時先爭氣
仲要係呢個 CON 既歌手 個個都有番咁上下唱功
一出事 個對比真係好大

Twins今次真係唔抵幫,明明之前唱上陣同3650已經轉好,今次唱得仲衰過人人彈起演唱會,嬌可以理解,但今次 ...
koalabear 發表於 2012-2-12 10:55

沒錯,
Twins太緊張了,
上陣+3650 唱得幾好的說:(

今晚睇又想有神秘感就唔好 Ctrl+A 啦

2 月 12 日

難得有人待我這麼好...
這是人生吧?結果我共你禍與福都躲不過
那些胭脂色的香檳色的伸手可折的,至少能那邊見... 二百年後再一起!
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今晚睇又想有神秘感就唔好 Ctrl+A 啦

2 月 12 日

難得有人待我這麼好...
這是人生吧?結果我共你禍與福都 ...

星勤 發表於 2012-2-12 12:22

shine 唔係話唱一場咩?而家決定左唱兩場?

克勤兩場 唱同一樣歌 :'(

睇今晚,星勤講個d全部本身都想睇:D

SHINE好想聽到祖與占,有冇同好?
Twins:Q

睇今晚,星勤講個d全部本身都想睇

SHINE好想聽到祖與占,有冇同好?
Twins
hehehaha 發表於 2012-2-12 12:31

仲有鼎鼎大名同18相送!

其實尋日twins真係聽到R爆頭...
出場我就聽唔到有人噓...當佢地話唱多兩首既時候就好多人"下"既樣!
明明首首歌都可以叫做hit...但係冇咩人會跟住唱!

一早就唔應該唱快歌...兩首慢歌都已經好夠:L(因為起碼多謝失戀我後面班年青人唱左一段)
最開心都係見到hocc同endy個度同吳浩康唱番歌:$
同埋最後一首歌係utube睇同現場睇真係好唔同....現場個畫面真係會令人覺得好震撼!!

師兄好似今晚去

回復 270# chanchingman
really ?

回復 267# hehehaha

唱十幾年都係一樣 :Q

陳奕迅 不要離我太遠/超人的主題曲
EASON唱得唔錯~但我想聽STEPHY現場唱多D~

twins今次真係好差!
發生咩事會甘差?
好失望!

依家聽番
其實<你沒有好結果>咁低音唱 真係仲好
成首歌變得更黑暗!

阿Y開show仲勁過TBB歌星賀台慶

阿Y開show仲勁過TBB歌星賀台慶
cece 發表於 2012-2-12 14:43

勁過曬所有頒獎禮 tim 啦

勁過曬所有頒獎禮 tim 啦
victor1991415 發表於 2012-2-12 14:47

係lor,有埋kelly、千fa就簡直天后宮咁
=======================
hocc 6晚都唱果幾首?點解唔唱下絕對、shampoo呢D

就咁聽完3隻快歌
聽落又唔覺得真係好差..
或者手機錄同現場聽會有分別(?)
而且聽落3隻 反應都未至於有hur聲出現
或者係後面2隻有t_t(?)

不過其實就算twins 唱得到有一般ok水準
都應該有人dislike架啦
畢竟買飛的人唔係所有都支持twins的
同時眾星集結 一比就會出事
唉 ~_~

係lor,有埋kelly、千fa就簡直天后宮咁
=======================
hocc 6晚都唱果幾首?點解唔唱下絕對、 ...
cece 發表於 2012-2-12 14:57

尋日好似冇唱木紋~變咗癡情司

就咁聽完3隻快歌
聽落又唔覺得真係好差..
或者手機錄同現場聽會有分別(?)
而且聽落3隻 反應都未至於有hur ...
俊仔 發表於 2012-2-12 14:59

= =我buy你。。。
聽3只快歌又唔覺得有特別差嘅感覺~
只不過又係啊gil甩。。。i

彭羚嗰場有無錄影機錄影呀?

回復 283# Qmen

睇返阿Fi唱甜蜜蜜個陣話今晚會有錄影呢...哈哈..如果出DVD真系好想買..

twins o個3首快歌
我都聽唔到咩好大既差錯...係"二人世界盃"唱得冇咁好

點都好過人人彈起concert既多謝失戀....

天佑走左去做揸筆人,仲出左本書
佑南好似專注係電影發展、無意返番樂壇發展
Ki 發表於 2012-2-12 01:46

天佑感激以往組合時期,獲得Wyman的幫忙,他們毫不考慮便答應今次邀請;至於將來會否再出碟,因現在唱片市場很難維持,要看緣分。今年天佑仍會繼續寫小說,更首次為電影執導,初嘗幕後人員的滋味;又南則繼續投入內地電影的拍攝,努力搵「人仔」。

今晚絕對會更加正.

ELLA有咁多掌聲`Yeah:lol

回復 283# Qmen

如果冇錄就真係超超超超超超超宇宙無敵大超級美中不足啦

仲有鼎鼎大名同18相送!
賴爽 發表於 2012-2-12 12:43

仲有曼谷瑪利亞~:kiss:

今晚有祖與占~~ 勁開心!
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

rundown plx:)

回復 291# 星勤

今晚有边个?

另外值得一提~ Ivana 唱《末日》係唱 4'40'' 果個版本既音樂
不過無任何旁白
呢個版本真係好好聽,終於聽到佢唱呢個版
希望尾場會有埋 Wyman 劇場版!
論盡樂迷,敢愛敢恨

睇完真係少少唔明點解
TWINS唱5首
SHINE唱2首
SWING唱3首
GRASSHOPPER唱2首-___-''''
仲差BOYZ同COOKIES未出場....HAHAA

睇完真係少少唔明點解
TWINS唱5首
SHINE唱2首
SWING唱3首
仲差BOYZ同COOKIES未 ...
艾石仔 發表於 2012-2-13 00:55

如果計組合, at17都應該要出席下...

睇完真係少少唔明點解
TWINS唱5首
SHINE唱2首
SWING唱3首
仲差BOYZ同COOKIES未 ...
艾石仔 發表於 2012-2-13 00:55

今晚都有 twins? @@

只希望有歌手会唱心急人上{:3_55:}

抄自特區討論

13/2 許志安 車婉婉 eason 明哥 蘇永康 joey hocc ivana 草蜢 shine candylo 李惠敏 fiona 傅佩嘉 李彩華 趙學而 達明一派  

14/2 蘇永康 梁漢文 陳曉東 joey hocc ivana 吳君如 千嬅 eason 明哥   candylo fiona 傅佩嘉 kaytse 彭ling

咁搞法情人節場既炒價會唔會突破五位數字(暫時聽過最貴是8900兩張):loveliness:

抄自特區討論

阻住 發表於 2012-2-13 01:04

下次唔該反白
劇透係最差既行為
論盡樂迷,敢愛敢恨

最后一場cast最掂wor:)

第四場 Rundown~
應該係咁,有錯請指正 (頭腦越來越亂)

Concert YY 黃偉文作品展
第四場
2012/02/12 20:35-23:45

Opening Medley
(Music:給十年後的我、好心分手、心淡、勞斯萊斯、陀飛輪、(你沒有)好結果)

Wyman Opening 紅白大賽

容祖兒:隆重登場、桃色冒險、跑步機上、隆重登場
黃耀明:這麼遠 (那麼近) (聲音 feat. 張國榮)、小王子
林宥嘉:自然醒、看見什麼吃什麼
Swing:大大公司、帝國大廈、那邊見

Wyman 話題性的我和他

麥浚龍:耿耿於懷
傅珮嘉:絕
容祖兒:牆紙
李蕙敏:(你沒有) 好結果、活得比你好
何韻詩:艷光四射、你是八十年代、光明會

Wyman 香港人精神

劉浩龍:髒話阿七
薛凱琪:奇洛李維斯回信、男孩像你
Shine:祖與占、燕尾蝶

Wyman 樂壇揸 lift 人

王菀之:小團圓、末日、最好的……
陳奕迅:時代曲、打回原形、陀飛輪、沙龍、葡萄成熟時
何韻詩:勞斯萊斯、木紋

草蜢:好戲在後頭、失樂園

Wyman minority

側田:命硬
蘇永康:那誰
容祖兒:我的驕傲、痛愛、心淡

Wyman 感謝

陳奕迅、蘇永康、黃耀明、容祖兒、何韻詩、薛凱琪、黃偉文:給十年後的我

Ending
論盡樂迷,敢愛敢恨