返回列表 發帖
其實如果千嬅唔係同WYMAN有誤會
根本千嬅可以做鐵腳嘉賓 WYMAN俾千嬅既好歌實在好多
晚晚唱唔同歌都仲得
...
jason567 發表於 2012-2-13 17:31

講真,如果千嬅聽日真係去。一定好感動!
其實如果唔係因為誤會,佢會係一個最幸福既女歌手
因為同時得到林夕同阿Y精心為佢寫詞

講真,如果千嬅聽日真係去。一定好感動!
其實如果唔係因為誤會,佢會係一個最幸福既女歌手
因為同時得到 ...
victor1991415 發表於 2012-2-13 23:36

而家得返eason 2面都對佢咁好~~

希望丁太听晚去
哪怕坐足1晚五唱歌都足够了
有D野五需要交代甘多
曾经有发生过

學而得一首?好想佢唱自己原唱的歌

睇返0209嘅rundown,
Wyman 沒有第五步的垃圾四步曲
傅佩嘉:絕
盧巧音:垃圾
容祖兒:破相
彭羚、黃耀明:漩渦
鄭秀文:親密關係、如何掉眼淚、罪與罰 (feat. MastaMic)
前四部曲完之后就到sammi,
咁嘅擺位,會晤會如果concert之后今年會有第五首嘅話,
好可能sammi唱,事因今年sammi會出碟,sammi都啱feel唱.

聽晚嘅唯一期待就係千嬅出現 希望藉此關係好返,Y寫返歌俾佢。

而家得返eason 2面都對佢咁好~~
kenny1102 發表於 2012-2-13 23:46

係,睇前2年就知
2010 :阿Y: 陀飛輪   林夕:一絲不掛
2011 :阿Y: 苦瓜       林夕:六月飛霜

睇返0209嘅rundown,
Wyman 沒有第五步的垃圾四步曲
傅佩嘉:絕
盧巧音:垃圾
容祖兒:破相
彭羚、黃耀明: ...
wzx0825 發表於 2012-2-14 00:23

WYMAN講左唔會有LA,叫我地珍惜4步曲,
可能今生今世都未必有

聽晚就尾場,我已經好唔捨得啦
聽日應該聽到咩歌都可以落淚吧 XD

Concert YY 黃偉文作品展
第五場
2012/02/13 20:35-23:35

Opening Medley
(Music:給十年後的我、好心分手、心淡、勞斯萊斯、陀飛輪、(你沒有)好結果)

Wyman Opening 紅白大賽

何韻詩:艷光四射、你是八十年代、光明會
李蕙敏:(你沒有) 好結果、活得比你好
盧巧音:好心分手、垃圾
傅珮嘉:絕
容祖兒:隆重登場、桃色冒險、跑步機上、隆重登場
黃耀明:這麼遠 (那麼近) (聲音 feat. 張國榮)
達明一派:達明一派對

Wyman 的天使

趙學而:最佳位置 (原唱:陳慧琳)、歡樂今宵 (原唱:古巨基)
蘇永康:那誰
容祖兒:牆紙

Wyman 妖!

草蜢:好戲在後頭、失樂園
何韻詩:再見露絲瑪莉、勞斯萊斯、癡情司
薛凱琪:奇洛李維斯回信、男孩像你

Wyman 爭議性的歌

李彩樺:你唔愛我啦
王菀之:低科技之歌、小團圓
陳奕迅:打回原形、沙龍、葡萄成熟時、尼古丁 (原唱:陳冠希)、單車
Shine:俗 (頭一句)、燕尾蝶

Wyman 青春

許志安、車婉婉:會過去的
許志安:灰飛煙滅
容祖兒:痛愛、心淡

Wyman 感謝

陳奕迅、蘇永康、黃耀明、容祖兒、何韻詩、薛凱琪、黃偉文:給十年後的我

Ending
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

咦!今日改由HOCC打頭陣~

安仔都有去喎 會過去的 正呀

咦!今日改由HOCC打頭陣~
chanchingman 發表於 2012-2-14 01:13

可能係因為今日賈寶玉十二金釵一齊去睇
hocc 都比之前多左一首歌
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

聽晚就尾場,我已經好唔捨得啦
聽日應該聽到咩歌都可以落淚吧 XD

Concert YY 黃偉文作品展
第五場
2012/02 ...
星勤 發表於 2012-2-14 01:04

『俗』剩係唱左頭果句?:'(

wyman係咪都唔會請基仔去...

『俗』剩係唱左頭果句?
eason 發表於 2012-2-14 01:19

係啊,因為緊接 Eason 嘛... 就唱左頭一句先唱《燕尾蝶》
論盡樂迷,敢愛敢恨

原來HOCC D HIT歌真係全部出自WYMAN,
唔知聽日會唔會有如無意外呢?

係啊,因為緊接 Eason 嘛... 就唱左頭一句先唱《燕尾蝶》
星勤 發表於 2012-2-14 01:22

可惜唔係唱全首..不過個feel應該幾正(我最愛唱陳奕迅的歌) 接住咁落

其實如果聽晚有楊千嬅
我最想聽既一定係傻仔!

其實如果聽晚有楊千嬅
我最想聽既一定係最佳損友/最好的! {:3_51:}

睇返片,twins其實唔係講到咁差je
未一向佢地水準

如果講對比
amanda同以前比就真係恐怖左好多
完全唔係佢 ...
gordon0807 發表於 2012-2-13 23:14

係ar, Twins唔差ga, 好過Eason, Kay, Hins添! 因為你話過死都唔會聽Eason, Kay, Hins~

回復 372# cchow2

你想針對TWINS就TWINS吧 唔好拉其他星星下水
BTW

睇咁多條片 最鍾意都係 給十年後的我的埋尾
咁埋法實在太正了
期待聽日 傳高中的 JOEY KAY 千FA同台 經典一幕

一個演唱會都搞到充滿火藥味,再係咁係咪又要扣分管住你地!?
拜託大家積下口德, thanks~

係ar, Twins唔差ga, 好過Eason, Kay, Hins添! 因為你話過死都唔會聽Eason, Kay, Hins~ ...
cchow2 發表於 2012-2-14 02:27

wa,你咁講,擺明同某D雜誌一樣,撩交打 :loveliness:
Twins不嬲都唔差,賺錢唔差:victory:  
唱歌差,你地覺得有所謂又點,EEG覺得賺到錢就得:victory:
有本事你就去趕走TWINS出香港,要佢地永遠冇得香港出現 獻唱 :victory:
咁就永遠唔洗聽到TWINS 唱歌:victory:

冇本事既話,請繼續罵,網民點鬧 點吵,Twins都繼續係香港出現獻唱 拍戲 :victory:
橫掂Twins一日係EEG,都繼續賺錢,繼續唱歌 拍戲 :kiss:
作為歌迷的我,我願意為TWINS消費買唱片 入戲院睇戲:kiss:

評分人數

• timmy

即係KAY係今晚WOR...
好期待

佢真係high到好似傻左咁 -.-

李彩樺... 笑到我癡線

尋晚同朋友都講過林夕作品展
但事實上係唔會好似阿 Y 咁 work
因為 Y 同好多歌手真係好朋友
但林夕有幾多 ...
星勤 發表於 2012-2-13 15:48

但如果林夕開作品展
我相信亦會有好多歌手出現
嘉賓應該會多FAYE, 學友, 憶蓮
但以林夕ge性格
應該都唔會開大型SHOW

唔係吓嗎? 尾場有林峰?? :dizzy:

但如果林夕開作品展
我相信亦會有好多歌手出現
嘉賓應該會多FAYE, 學友, 憶蓮
但以林夕ge性格
應該都唔會 ...
Soler8 發表於 2012-2-14 12:38

但林夕未必 sell 到好似阿 Y 咁多關於「愛」既野
除左歌,仲有填詞人同歌手,朋友之間既愛
論盡樂迷,敢愛敢恨

但林夕未必 sell 到好似阿 Y 咁多關於「愛」既野
除左歌,仲有填詞人同歌手,朋友之間既愛 ...
星勤 發表於 2012-2-14 13:07

我都有諗過呢個問題:究竟林夕開作品展會係點~
然後我諗番起09年(?)林夕拎「金針獎」的致敬環節,我諗我知發生咩事~

我的理解係:
黃偉文作品展,感覺是歌手的心態會像參與一個好朋友的婚禮或者生日Party
但係林夕如果有作品展,俾我的感覺會係歌手齊齊參與謝師宴或者榮休晚宴...
所以一定唔會有大家這幾晚感受到的窩心和愛,反而會心存敬畏

Sorry OT了,但重點是:只有Wyman才開到一個類似現在玩味重的歌詞作品展~

今晚可以叫TWINS唱雙失情人節了

我都有諗過呢個問題:究竟林夕開作品展會係點~
然後我諗番起09年(?)林夕拎「金針獎」的致敬環節,我諗我 ...
Riverfish 發表於 2012-2-14 13:48

完全同意^^

今晚可以叫TWINS唱雙失情人節了
Lewis 發表於 2012-2-14 13:58

TWINS再唱,觀眾又話 下嘎啦 :loveliness:

其實今晚會唔會為左情人節改Rundown唔會唱好心分手同埋心淡呢類歌呢 :Q

candy仲有好多hit songs未唱,好想佢唱埋三角誌同落地開花

其實今晚會唔會為左情人節改Rundown唔會唱好心分手同埋心淡呢類歌呢
賴爽 發表於 2012-2-14 16:07

咁JOEY唱華麗邂逅,夠SWEET未 OR 情歌的情歌
雙冠軍都得掛?!?

我想聽 流淚眼望流淚眼X勞斯.萊斯 JOEY/HOCC合唱... OR 明目張膽 接著 牆紙

垃圾/破相 唱硬啦 垃圾4步曲 冇可能為左情人節而CUT...

雙冠軍都得掛?!?

我想聽 流淚眼望流淚眼X勞斯.萊斯 JOEY/HO ...
stephybest 發表於 2012-2-14 16:53

之前都有試過無唱呢兩隻

之前都有試過無唱呢兩隻
-Prince- 發表於 2012-2-14 17:18

其實無彭羚都唔會唱旋渦 , 所以其餘兩首部曲唱唔唱都唔係太重要 …

雙冠軍都得掛?!?

我想聽 流淚眼望流淚眼X勞斯.萊斯 JOEY/HO ...
stephybest 發表於 2012-2-14 16:53

勞斯萊斯尋晚已經成為左同性戀四部曲之一啦失樂園、再見露絲瑪莉、勞斯萊斯、男孩像你
不過中間隔左一首癡情司之嘛
所以應該唔會再做多次
除非係露絲瑪莉、勞斯萊斯 同 查理淑儀
論盡樂迷,敢愛敢恨

真係好想知今晚有冇楊千嬅

又話K媽去.. 去咁耐..莫非真係唔去?

又話K媽去.. 去咁耐..莫非真係唔去?
PangChiYeung 發表於 2012-2-14 19:55

應該今晚去,因為黃偉文已訂造一對鞋給她了

最後一晚,我要聽千嬅唱勇、煉金術、我等我在!!!!
koalabear 發表於 2012-2-14 19:42

如果真係唱
應該有wyman 喜愛既野孩子

WEIBO 有人講林夕去左睇…

如果真係唱
應該有wyman 喜愛既野孩子
-Prince- 發表於 2012-2-14 20:36

她在微博上講他們三個今晚會有特別節目慶祝情人節,應該是會去concert yy

千嬅话今晚有特备节目
究竟距系咪去wyman演唱会

千嬅话今晚有特备节目
究竟距系咪去wyman演唱会
chj0928 發表於 2012-2-14 20:49

嘩,咁好難唔係woo

神奇女俠!

其實我都係想聽HOCC唱黃色大門 JOEY唱紅屋頂

不過兩首唔hit = =