返回列表 發帖

【以為要陪客】千嬅跟吳雨去唱K 鬼畫符樣嚇親街坊

英皇前行政總裁吳雨大哥喺榮休之後,喺商台客串開咪做主持,楊千嬅今日就為吳雨擔任壓軸嘉賓,千嬅謂:「冇佢簽我就冇今日啦。」

千嬅同吳雨憶述當年點滴,千嬅仲自爆吳雨帶佢同陳奕迅去唱K嘅事:「我同陳奕迅攞咗新秀之後,大哥book埋房帶我哋去唱K,我驚到面青又唔敢笑。」吳雨就搞笑話千嬅以為要陪客,千嬅即爆笑話:「我個樣成道符咁,係人見到都走啦,嗰時都係想帶我哋見啲師兄、師姐,有許志安、蘇永康、張衛健嗰啲,我驚到成晚拎住枝礦泉水,陳奕迅就一貫咁吹得囉。」

提到陳奕迅,吳雨話當年去台灣邀請佢回港發展:「我第一眼見到佢,以為佢掃地嘅,不過佢真係唱得好,無理由去畀人丟咗去台灣呀。」之後,吳雨又謂喺英皇時有個心願:「我簽咗林峰、李克勤,係千嬅未簽到。」千嬅大笑話:「呢啲要問下楊生喎,等我個仔大個啲再諗下。」

問到吳雨嘅退休生活,佢話仲忙過喺英皇嗰陣:「要喺電台開咪,又要籌備好多活動,仲有人請我去浸會大學教書,我聽日又同老婆、成班朋友去郵輪玩。」

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好彩千千髮腳冇微濕
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

以為千千同霏妹去唱畸

祖千而家咁fd
話唔定遲d 入埋英皇

比你個title引左我入黎。

千嬅跟吳雨霏去唱K 仲以為有兩隻鬼嚇親街坊

點解無人講蘋果照妖鏡?

以為千千同霏妹去唱畸

祖千而家咁fd
話唔定遲d 入埋英皇
jasonng 發表於 2016-12-23 09:18

丁太仲拎左啲鞋比JOEY寄賣
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

曾鈺成都講左幾個月
吳雨咁快講完
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

差D以為系千FA同kary去唱K

差D以為系千FA同kary去唱K
aka 發表於 2016-12-23 11:14

我都以為係咁

好彩千千髮腳冇微濕
John 發表於 2016-12-23 09:15

但佢好風 show (似係回春)

以為美瑞同乳霏唱畸

btw做咩影到美瑞初出道咁樣樣

以為千千同霏妹去唱畸

祖千而家咁fd
話唔定遲d 入埋英皇
jasonng 發表於 2016-12-23 09:18

跟住出首合唱歌將美瑞變做過氣霉霉天后?

如果千嬅入左英皇會點

吳雨係英皇幫美祖拎咁多最女 女金,點可能有quota簽千fa
舞來舞去 不日內開始錄音。

丁太仲拎左啲鞋比JOEY寄賣
l00540 發表於 2016-12-23 10:07

千千愛祖亦愛笑

由2003年鬥足咁多年
次次頒獎禮楊千嬅攞女歌手獎 鏡頭pen去吳雨Mani度都係黑面
估唔到佢會想簽埋楊千嬅
亦估唔到會有一日容祖兒同楊千嬅岩key

如果美千入埋英皇
美祖仲會唔會係叱吒萬年女金 千嬅仲會唔會係叱吒萬年最女

吳雨係英皇幫美祖拎咁多最女 女金,點可能有quota簽千fa
黃家正 發表於 2016-12-23 21:09

簽佢番黎做女版王傑
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

簽佢番黎做女版王傑
matthew1990 發表於 2016-12-23 23:12

都咩年代啦 家下颁奖礼都冇人参加啦 签Fa入英皇好明显系打入国语市场以及电影约啦!
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

美千个样子。。

如果千嬅入左英皇會點
Nathan 發表於 2016-12-23 20:56

如果千嬅01年入左英皇
可能萬年金就變左楊千嬅
容祖兒淪為yumiko/泳兒
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

如果千嬅01年入左英皇
可能萬年金就變左楊千嬅
容祖兒淪為yumiko/泳兒 ...
John 發表於 2017-1-6 21:24

咁我寧願千嬅唔使做萬年金 ...