返回列表 發帖

被寸「娛圈玩具」 陳柏宇:「作為教授講嘢唔使咁偏激」

今晚新城勁爆頒獎禮陳柏宇摘3個獎,慶功宴上,陳柏宇成為焦點。問佢今年新城嘅成績係咪入行十年來最好?佢話:「都暫時係」可是問佢係咪大大增加商台叱咤嘅信心?佢竟然話:「咁又冇喎。始終自己嘅出發點都唔係嗰樣嘢。」陳柏宇又話:「每一年其實我都覺得自己冇乜機會去攞獎嘅,但今年受到大家嘅感染,搞到我都想投自己一票。」咁結果有冇投到?陳柏宇話:「咁又冇喎。」

日前張敬軒於網上發動「雷動計劃」,話自己夠票喇,呼籲大家投票陳柏宇。軒仔話:「我當然希望大家能投我一票,讓我也有上台的機會。但我在努力的同時,其他人也在努力,甚至比我更努力...... 我的一票,投了給這條『暓里』。」陳柏宇對此謂:「咁我又唔想當回禮咁,所以最後我係冇投到。我冇投票俾自己,亦都冇投俾任何人,不過有幫手呼籲。」佢仲話今日拎唔到男歌手金獎都冇唔開心。

講到健吾早前撰文講陳柏宇會淪為「娛圈玩具」,陳柏宇直言:「我有睇,有一個朋友send俾我囉,都只係得一個朋友send俾我,所以應該唔係太多人在意,覺得用『玩具』嚟形容我係幾creative,配搭幾新鮮。」佢解釋自己唔會嬲,因為大家都唔認識,完全冇介意,不過因為呢篇文章,就做咗少少research,知道對方原來覺得係一個教授,佢續言:「我覺得作為一個教授講嘅嘢唔使咁偏激,其實每個人都有支持者,我唔會評論人哋點寫我,我亦唔會嬲。」

Source: http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20161223/56081721

陳伯EQ真係好高

xx 早前撰文講xx 坤會淪為「cctvb 棋子」

柏柏回應得好得體噶
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

叫2條蛋散情何以堪

叫Jason既果然高質
就係鐘意佢個種淡淡然wfc
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

陳廣偉:「而我不知道健吾是誰」

小心人地又搵位入呀Jasonbb
利申:唔係鏡粉

支持廣偉,回應得好

做公眾人物一定要EQ好, 無論有獎好冇獎好.
就算攞新城豬肉獎都唔可以黑面

樂壇玩家只容天后一人
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

btw, 健吾係講師唔係教授

大方得體 不過健吾只係lecturer,唔係professor

我簽名
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

tom 發表於 2016-12-23 19:20

位已入,不過私人 fb 先見到之嘛
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

他又笑言自我是正常的,做歌手當然要有一點自我,不然和其他人有何分別?「但都係嗰句,對我有批評嘅,講說話就算係難聽嘅一定唔單止佢一個,所以我一定唔會花精力去唔開心,把口生喺人哋到,佢鍾意講咩咪講咩囉,總之佢唔好埋嚟摸我就得。」他又講到,之所以會話得獎沒有特別開心,是因為自己未得獎時,已經在工作中很滿足很開心。

tom 發表於 23/12/2016 19:20
入咪入囉投票已完

失言啦不過投票已完
留名葉講師酸言酸語到二月

回復 16# timothy1704

邊度睇架呢段

回復  timothy1704

邊度睇架呢段
8283 發表於 2016-12-24 00:08

HK01

他又笑言自我是正常的,做歌手當然要有一點自我,不然和其他人有何分別?「但都係嗰句,對我有批評嘅,講說 ...
timothy1704 發表於 2016-12-23 23:46

笑左

唔緊要喎,而家無論陳廣偉點講,民意都會企喺佢嗰邊。個八婆都唔敢公開還擊啦

星勤 發表於 2016-12-23 23:11

講咗啲咩
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

星勤 發表於 2016-12-23 23:11

可唔可以pm比我睇

私人 fb 就唔講啦,影響都唔大 ge
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

支持jason

本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧