返回列表 發帖
JPOP呢隻碟其實都幾sweet
bagfgfcde 發表於 2017-1-20 07:21
無人知道雙子座好sweet?

全部都好正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
esp. 失控!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

全部都好正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
esp. 失控!!!
dongbb2332 發表於 2017-1-20 12:32

雖然從來冇成為天后級既歌手

條友係咪坐左十年監?
Happy and Blessed.

Phil新碟cover唔show樣

會唔會show body先
nicknicknick 發表於 2017-1-20 14:48

show me your love
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2017-1-20 17:59

hot splash
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

無人知道雙子座好sweet?
nicholashin 發表於 2017-1-20 11:47

係呀 你聽唔出咩

Btw 琴日先發現某位blog主揀左無人知道雙子座同愛情小品二十大

琴日先發現某位blog主揀左無人知道雙子座同愛情小品二十大
bagfgfcde 發表於 2017-1-20 21:13
Joey好似係第二十位 但愛情小品有十大
前愛將J.Arie無二十大 好慘

John 發表於 2017-1-20 17:59

力度未夠 不准急停 要更加多
別就住我 熱力就噴射給我。。。

JUICY BOY。。

雖然從來冇成為天后級既歌手

條友係咪坐左十年監?
jose 發表於 2017-1-20 13:20

5:22-5:33 好似曾相識呀!!!!!!!!!!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

係呀 你聽唔出咩

Btw 琴日先發現某位blog主揀左無人知道雙子座同愛情小品二十大 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-20 21:13

愛情小品   吓
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

愛情小品   吓
matthew1990 發表於 2017-1-21 11:22
呢首十大好高質

愛情小品   吓
matthew1990 發表於 21/1/2017 11:22
都係COUSIN FUNG
都係偏悶

都係COUSIN FUNG
都係偏悶
kwanie 發表於 2017-1-21 11:48
即係沒有你,我甚麼都不是都偏悶?

即係沒有你,我甚麼都不是都偏悶?
nicholashin 發表於 21/1/2017 11:50
編曲贏返咁解
如果唔係點解十大低位先 Z_Z

編曲贏返咁解
如果唔係點解十大低位先 Z_Z
kwanie 發表於 2017-1-21 11:53
但編曲都有Cousin Fung
點講都係Jason加分

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

呢首十大好高質
nicholashin 發表於 2017-1-21 11:47

好悶呀

好悶呀
matthew1990 發表於 2017-1-21 12:44
幾好loop
《難得一遇》都好好loop

李范建啲佔中po好好睇

李范建啲佔中po好好睇
bagfgfcde 發表於 2017-1-21 19:28

尋晚得閒都重溫過佢啲po~
我們的總和

連詩雅受訪時話佢本身勁鍾意BIGBANG,特別鍾意都G-DRAGON,佢話本身佢買咗最貴嘅企位飛,因為知道T.O.P下月入伍,原本想排頭位,仲book咗兩點船,點知因為太多人,佢要成3點先到,佢仲話本身想霸頭位,但最後都霸唔到,不過唔緊要,佢每年都會睇BIGBANG。而連詩雅排咗成兩個鐘先成功入場進行check bag等程序。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好肚餓。食雞粥中。。

天氣凍了。今日訓了好多。。

連詩雅受訪時話佢本身勁鍾意BIGBANG,特別鍾意都G-DRAGON,佢話本身佢買咗最貴嘅企位飛,因為知道T.O.P下月 ...
John 發表於 2017-1-21 22:01

Check bag程序

計分員又有意外

計分員又有意外
kwanie 發表於 2017-1-22 00:57

呢個都幾幸福wor
反OT: 年頭好多歌 好開心

事實證明狼人全部企哂係假預言家果邊真係好易出事

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2017-1-22 11:57

嘩好樣衰

事實證明狼人全部企哂係假預言家果邊真係好易出事
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 09:02

Generally speaking
做狼人真係好難玩

Generally speaking
做狼人真係好難玩
-Prince- 發表於 2017-1-22 12:36

但係第一期頭兩局都係狼人贏
佢地加左個新狼人陣營角色惡魔
唔可以自刀自爆 女巫毒唔死佢 每晚可以驗一個好人係神定係村民
由於女巫毒唔死佢 所以佢可以好大膽地跳女巫身分 引真女巫出黎對跳
而家變左預言家同女巫都有對跳
變相女巫變到好弱

不過呢局狼人太多聊爆既點
加上真預言家發言太好
結果狼人四個都出哂 八個好人冇個死

為何要我愛上你 真係好好聽
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

哇 好開心呀
頭先玩狼人 其他三隻狼爆哂
得番我一隻狼對一個先知一個村長一個獵人四個民
最後竟然剩低我同村長然後殺埋佢 傻的嗎 哈哈

做狼人贏真係幾有成就感

哇 好開心呀
頭先玩狼人 其他三隻狼爆哂
得番我一隻狼對一個先知一個村長一個獵人四個民
最後竟然制低我同 ...
-Prince- 發表於 2017-1-22 17:11

咁大劣勢都贏到 係咪預言家連續幾round驗唔到狼
我唔鍾意玩狼人牌 好人陣營比較啱我

我唔鍾意玩狼人牌 好人陣營比較啱我 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 18:13
難得抽中有用角色 驗極都係垃圾角色都幾灰

難得抽中有用角色 驗極都係垃圾角色都幾灰
nicholashin 發表於 2017-1-22 19:39

至少可以幫手排水 / 睇下有冇人係倒鈎狼

至少可以幫手排水 / 睇下有冇人係倒鈎狼
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 19:52
呢啲術語咩黎……

呢啲術語咩黎……
nicholashin 發表於 2017-1-22 19:58

因為一場太多人認村民 所以要係入面出人排水
驗到其中一兩個係好人就可以減少出錯
有時兩個預言家對跳 狼人可以一直支持真預言家
到啲人走得七七八八 如果守衛守得住 預言家仲未驗到最後一隻狼 就可能要由支持自己既人入面出

我唔鍾意玩狼人牌 好人陣營比較啱我 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 18:13

等我重組下案情啦
身份反白先 可以估下 睇下有無神之眼

6 獵人
8 女巫
9 先知
12 村長

第一局
平安夜

1-5 認民 大民坑
6 認獵人
7 認民
8 認女巫自救 刀法 8 11 1 10
9 認先知 查殺10狼
10 認村長
11 認先知 金水1
12 認村長

警長結果
1 投 11 / 2 11 投 2 / 8 投 10 / 12 投 6 / 其他 投 8 -> 女巫警長坐實
投票結果
2 11 無投 / 1 10 投 9 / 4 5 投 4 / 其他投10 -> 10 出局

10 廢遺言

第二局
狼出8 女巫開毒帶7
8 遺言 刀法 8 6 4 警徽交 12
12 坐實 村長

之後呢 round 1-6 既討論大概都係一班閉眼難民亂估
5 投 4 係因為唔信 1234 都係民 揀4 出去
4 投 4 係因為不站隊任何先知村長 自票算 / 不信 1-4 出民 懷疑 123 至少有一狼
3 提出狼踩狼既可能性 /  看好 4  / 5 大機率被杠推 / 不信 1-3 出民 懷疑 12 有一狼 偏向相信 1 民 2 狼
2 由於 3 輕踩 2 所以懷疑 3 狼 / 認 4 好人 / 先知不站隊
1 同意 3 踩 2 無根據 / 接金水但不與 11 站隊
12 廢話
11 驗 2 金水民 / 估 9 10 出一狼 3 4 5 出兩狼
9 驗 3 金水民 / 懷疑 11 1 雙狼輕踩
之後 12 歸票 11

投票結果
6 無投 / 2 投 2 / 5 投 4 / 1 11 投 9 / 3 4 9 12 投11 -> 11 出局

11 廢遺言

第三局
狼出 6 獵人帶走 1
6 廢遺言

9 驗 5 金水 / 3 5 9 12 好人 / 2 4 順出
12 廢話
2 由於 9 建議出 2 懷疑 9 假先知 / 信 5 亂發金水 估 3 9 雙狼
3 不站隊 不想被歸 / 如果晚上被殺會相信 9 真先知
4 同意 2 觀點 / 提出先知第三輪仲未死既疑點 / 再提出 4神民2狼 出錯民 狼隊會反敗為勝
5 繼續投 4 / 不站隊不跟票

投票結果
3 投 2 / 5 9 投 4 / 2 4 12 投 9 -> 9 出局
無遺言

第四局
狼出 2
無遺言

12 無發言
5 廢話
12 鐵籠歸 5
4 跟村長投票
3 提出不是平安夜 12 可能被首刀的懷疑 / 懷疑只有一狼 / 相信 4 好人 跟出 5

投票結果
5 投 4 / 3 4 12 投 5 -> 5 出局
無遺言

第五局
平安夜

3 相信 9 是真先知 / 不能決定出 4 或 12
4 未能決定 9 11 真先知 / 但指出 9 保了 3 和 5 / 跟 12 投票
12 決定出 3

投票結果
3 投 4 / 4 12 投 3 -> 3 出局
無遺言

第六局
狼出 12 (村長要兩刀先死)
4 帶領狼隊獲勝

等我重組下案情啦
身份反白先 可以估下 睇下有無神之眼  

-Prince- 發表於 2017-1-22 20:39

幾明打
10號第一輪俾人查殺 警長競選竟然唔投11 --> 正反邏輯都係狼 勁明顯
11號投票竟然唔投俾同自己對跳既預言家 好明顯係狼
9號應該係預言家 11狼跳預言家 1號唔知 12村長 6其實可以唔洗跳出黎
4呢隻狼玩倒鈎賣隊友 跟2號風順水推舟出9號 幾高質

第一日完左之後 我估
10 11 雙狼
6 獵人
8 女巫
9 預言家
12 村長

都算有神之眼既

我覺得6同8跳左神有啲可惜
12見到10跳村長去拍佢都係ok高質
不過我建議4號果位高質玩家係第五局前一晚可以選擇殺民而唔係村長 咁既話就可以直接屠邊 唔洗平安夜一晚 第二日冒太大風險

幾明打
10號第一輪俾人查殺 警長競選竟然唔投11 --> 正反邏輯都係狼 勁明顯
11號投票竟然唔投俾 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 21:51

出 11 個 round 預左佢出硬 自保無辦法
本身玩到得番我一個諗過投降
出 9 個 round 好彩有個 2 幫口 如果唔係死硬 因為遲早驗到我

我玩全殺版呀 唔係屠邊版 所以一定要刀 12 如果刀 3 先 12有警徽就無得玩

今次都要多謝有個廢 jj 村長同先知無啦啦 skip 我唔驗

不過我仲係覺得要短時間作出完美分析同行動係好難 尤其係狼人一面做奸一面又要扮好人

因為一場太多人認村民 所以要係入面出人排水
驗到其中一兩個係好人就可以減少出錯
有時兩個預言 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 20:08
咁乜嘢係對跳 sosad

出 11 個 round 預左佢出硬 自保無辦法
本身玩到得番我一個諗過投降
出 9 個 round 好 ...
-Prince- 發表於 2017-1-22 22:08

其實4號有幾round都就黎俾人投走
12號功不可沒 9號都係
你啲狼隊友係咪玩你

nicholashin 發表於 2017-1-22 22:11

對跳咪兩個人出黎認同一個角色

nicholashin 發表於 2017-1-22 22:11

即係場上同時有兩個人認自己係同一個神身份 eg 預言家
好人呢個時候要判斷邊個係真預言家 另一個就通常會係狼
當然唔排除村民擋刀 (但村民唔會死認自己係預言家) 但呢個情況下可以唔叫做對跳

其實4號有幾round都就黎俾人投走
12號功不可沒 9號都係
你啲狼隊友係咪玩你 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 22:17

7號就係無預警比人帶走既
11號臨尾話出LR先死既 都算做左件好事

所以我覺得今次咁都殺出重圍真係勁有成功感
你有無咩精彩戰績分享

明珠930有美霏
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

7號就係無預警比人帶走既
11號臨尾話出LR先死既 都算做左件好事

所以我覺得今次咁都殺出重圍真 ...
-Prince- 發表於 2017-1-22 22:21

我係6
預女守獵局 6 7 8 12狼 1守 3女 5獵 9預
我記得有一次我做狼人帶刀
因為睇牌果陣睇表情 就直覺覺得9號有身份 所以首刀預言家 冇狼悍跳 女巫冇救 預言家仲要只係驗到一個金水 已經夢幻開局
12係警上扮平民俾人懷疑被推
第二晚殺1 以為佢係女巫 點知3救左平安夜
平安夜之後6 7 8 接連發言 我首先做煽動話4 5有可疑 叫警長2選1
7 8 兩狼煽動下 10 11兩民都跟住發言懷疑4 5 結果警歸4 4出局
之後一晚知左3係女巫之後 唔知守衛守唔守女巫 加上我估1係守衛 所以選擇刀一個最冇可能被守既5 (呢個做得唔好 因為應該揀殺守衛 至少我地仲有三狼)
5翻牌帶8 因為6 7 前一晚投4  8投5 同時女巫開毒毒走左10 因為10發言勁差 雖然大家都係
早上發言7被推
當晚得我一個狼之下我選擇刀守衛 因為估守衛會守2 而且前晚守衛冇守自己 (同守同救會當死) 所以我估琴晚佢守左自己 今晚守唔到
最後一日 我提出因為11係 4 5 pk當日投左5 而5係獵人牌 2 3同6都投4 4係未知牌
11 以此原因而被推
場上得翻2 3 6
6任意殺一個人就可以屠邊

我係6
預女守獵局 6 7 8 12狼 1守 3女 5獵 9預
我記得有一次我做狼人帶刀
因為睇牌果陣睇表情 就直覺覺得 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 23:13
我都係覺得十二人四狼好biased