返回列表 發帖
我細個成日睇皆大歡喜
媽媽就鍾意睇亞視
John 發表於 2017-3-9 23:43

咁個時亞視有阿田江美人$12000煒哥煎pan浩然 都應該唔錯既
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

咁個時亞視有阿田江美人$12000煒哥煎pan浩然 都應該唔錯既
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:49

我細個果陣亞視係幾好睇
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

我細個果陣亞視係幾好睇
John 發表於 2017-3-9 23:53

#soold

#soold
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:54

點知大個左亞視就變成鞭屍台、江澤民死左、王征跳老舞同埋掟夀包
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

#soold
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:54

為00後冇睇過亞視好節目感到可惜
其實無線好多人都係亞視出身

最重要係亞視人工高

我細個成日睇皆大歡喜
媽媽就鍾意睇亞視
John 發表於 2017-3-9 23:43

皆大歡喜集集睇。好好笑

買左新鋼筆,希望S會員同6會員可以指導下我點寫書法

harryharry 發表於 2017-3-10 01:10

好有錢呀 依位會員

我細個果陣亞視係幾好睇
John 發表於 2017-3-9 23:53

香港亂up幾正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

香港亂up幾正
HOTMAN 發表於 2017-3-10 01:11

細細個成日睇一級_ _ _ 我連個節目名都唔係好記得

香港亂up幾正
HOTMAN 發表於 2017-3-10 01:11

大地恩情呢?

大地恩情呢?
John 發表於 2017-3-10 01:12

萬家燈火?

好有錢呀 依位會員
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:10

微笑鋼筆咋,79蚊入門價,準備入坑

大地恩情呢?
John 發表於 2017-3-10 01:12

好似有 我有睇萬家燈火重播
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

萬家燈火?
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:12

yes 正呀呢套

下微笑鋼筆咋,79蚊入門價,準備入坑
harryharry 發表於 2017-3-10 01:12

我好似已經好多年冇買過筆

五個字淨係記得開心大發現

John 發表於 2017-3-10 01:13

!!!! 依位會員好西利嗄 知我講咩

萬家燈火?

天慘變?
惡魚淚?

我好似已經好多年冇買過筆
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:13

我買開Pilot
鉛筆就S字頭德國腸

HOTMAN 發表於 2017-3-10 01:13

開心大發現其實幾好睇嗄不過大台當時d劇好似好睇d

我買開Pilot
鉛筆就S字頭德國腸
John 發表於 2017-3-10 01:14

muji + hi tec c

HOTMAN 發表於 2017-3-10 01:13

情陷夜中環

我買開Pilot
鉛筆就S字頭德國腸
John 發表於 2017-3-10 01:14

Pilot有款透明筆桿係好好用,不過我依家用muji

muji + hi tec c
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:15

S字頭鉛筆超好寫
同埋夠墜手
我大學時成日特登帶埋個筆刨上堂扮文青

S字頭鉛筆超好寫
同埋夠墜手

...
John 發表於 2017-3-10 01:17

how about 中華牌

how about 中華牌
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:18

支那

S字頭鉛筆超好寫
同埋夠墜手

...
John 發表於 2017-3-10 01:17

扮文青笑左

支那
John 發表於 2017-3-10 01:19

【本報訊】不少港人由細用到大的中華牌鉛筆,最近被投訴品質大不如前,揭發原來有冒牌貨出現。海關在一連串打擊冒牌貨行動中,在一間連鎖文具家品店的11間店舖內,共搜獲逾90盒假中華牌鉛筆,拘捕5人。海關稱是三年來首次撿獲冒牌中華牌鉛筆。冒牌貨寫出來的字體淺色,經常斷筆芯,而且商標為白色。

記者:徐雲庭

■真的中華牌鉛筆刨出來的鉛筆衣連續不斷。

中華牌鉛筆為內地上海老鳳祥股份有限公司生產的一個鉛筆品牌,其中最著名的產品為「6151」系列鉛筆,已有60多年歷史,本港的文具舖都有出售。據港澳代理的文匯文教用品有限公司經理林群基稱,公司代理中華牌鉛筆已40年,共有六款產品,其中傳統的紅黑色「6151 HB」鉛筆用紅木製造,於兩、三年前曾發現市面有冒牌筆出售,曾向港澳兩地同業發出通告,指市面出現近似原廠產品的假中華牌鉛筆,提醒同業留意及只選購代理的產品,其後因假貨很快消失而沒再跟進。
直至數月前,代理商接獲零售商引述客人的投訴,指購買的中華牌鉛筆質量很差,例如寫出來的字體太淺色,又經常斷筆芯。公司懷疑是冒牌筆,於是通知銷售員在市面多加留意,果然發現有店舖售賣懷疑假貨,搜集資料後向海關舉報。

成本2元多 售6.5元

海關版權及商標調查課監督方永佳指,於兩周前接獲中華牌鉛筆有冒牌貨後,經一段時間調查至日前採取行動,搜查一間連鎖文具家具店的11間店舖,撿獲90多盒每盒12支的冒牌「6151」中華牌鉛筆,拘捕四名負責人及一名店員。負責人辯稱鉛筆貨源是四處搜購,不知買來的是冒牌貨。方永佳稱,冒牌文具比較少見,但售賣假筆利潤豐厚,一盒中華牌鉛筆售價9至12元,但假貨成本價2元多,雖以6.5元出售仍獲利甚豐。冒牌中華牌鉛筆包裝及筆桿與真貨相若。正貨包裝商標為粉藍色;假貨商標為白色。正貨筆桿木質為紅木、刨衣連續;假貨木質鬆散,正貨筆桿表面為噴漆。筆芯書寫顏色黑實;假貨表面為一層膠紙,筆芯書寫淡色。
據內地報章報道,內地出現冒牌中華牌鉛筆已有10多年,但因冒牌筆質素差、書寫較淺色,有考生用冒牌筆考試因電腦讀卡讀不到答案當錯影響成績,去年四川成都30多家文具商舖及公司,因出售冒牌中華牌鉛筆被告上法庭。

原來鉛筆都可以假

支那
John 發表於 2017-3-10 01:19

不過我用開鉛芯筆,仲要貼MT裝飾

扮文青笑左
harryharry 發表於 2017-3-10 01:19

懶有氣質

【本報訊】不少港人由細用到大的中華牌鉛筆,最近被投訴品質大不如前,揭發原來有冒牌貨出現。海關在 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:20

中央都可以有兩個啦

Cm c9s:
JasOh103
HOTMAN
kevinlai1621
kel_kelvin
616.1314
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:16

好耐無睇啦
對上一套已經係致命復活

準時起身好開心

【本報訊】不少港人由細用到大的中華牌鉛筆,最近被投訴品質大不如前,揭發原來有冒牌貨出現。海關在 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:20

支持自己鉛筆

努力搶機票中

AGA is coming to snatch our wigs at 3am!

harryharry 發表於 2017-3-10 01:10

淘寶淘左支番黎
仲要連墨水

John 發表於 2017-3-10 01:13

呢個遊戲曾經係香港好紅
btw好掛住星期日朝早亞視教打機個節目
仲有班細路上去鬥打機

自然醒的一天
利申:唔係鏡粉

自然醒的一天
tom 發表於 2017-3-10 09:41

一覺~ 睡到自然醒過來 不管 這個胡鬧時代到底有多壞
只想在潛意識 第六層內 沒有心情 不出來

自然醒的一天

自然醒係件好幸福既事

回復 1468# 屮SiU霖屮

55 心情都好d
利申:唔係鏡粉

J.arie is fifi接班人
Happy and Blessed.

自然醒的一天

我都係

J.arie is fifi接班人
jose 發表於 2017-3-10 13:25

pun

pun
JasOh103 發表於 2017-3-10 16:20

大家都有J
點解唔係美祖接班人