返回列表 發帖
原來做完愛回家
JasOh103 發表於 9/1/2017 00:06
之後咪又下一套愛回家囉

星期五係cm頒獎先

睇video真人玩就好睇
但係telegram玩都幾odd下

仲有咩折衷辦法呢
-Prince- 發表於 2017-1-8 23:54
其實我覺得ok 因為狼人重點係討論 telegram討論好方便

星期五係cm頒獎先
艾石仔 發表於 2017-1-9 00:14

張少都係星期五呀。。。

終於頒完獎
唔知大家對於我d tag有無好dor 有無咩特別意見
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

終於頒完獎
kevinlai1621 發表於 9/1/2017 00:23
FI 你都頒得出我真係好想跪

終於頒完獎
kevinlai1621 發表於 2017-1-9 00:23

好好啦

FI 你都頒得出我真係好想跪
kwanie 發表於 2017-1-9 00:26

其實even我點水蜻蜓冠完唔俾咁多個落榜周都係高過shiga lol
  Miss Fiona 同結已經完勝
好好啦
stopzi 發表於 2017-1-9 00:28

你都唔錯啊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

真 FI 粉 !!

專業推介 叱吒十大 第九位

Mini:
佢出道嘅時候呢,得咁細個島架啫 (用手比劃高度),未成年嘅
憑住佢唱得好,佢成為cookies嘅成員之一,仲有得留低
又憑住佢唱得好,佢成為Ping Pung嘅樂隊主音 (扮彈結他)
(吳雨霏撥頭髮、鄧麗欣掩面、方力申嘴張開)
今時今日,亦都係因為你唱得好,
所以,你一個人,以個人^^^歌^^^手嘅身份,企上呢個叱吒台!
(吳雨霏又撥頭髮,何韻詩對鏡頭豎起拇指)
Kary,吳雨霏,愛你變成恨你!

(王浩信嘴張開,WowWowWow中,何韻詩回眸對吳雨霏唸唸有詞)

(不能懷念愛惜 不如懷恨更激 杏仁亦要花氣力
例如恨你 為人自私也任性
我憎你不停為我添加大量情敵 將咸甜回憶
記恨你才能令愛著你也沒價值)

(愛你變成恨你,作曲編曲劉祖德、填詞林夕、監製Gary Chan,主唱吳雨霏)

(吳雨霏上台)

吳雨霏:
啊hehehehe,新年快樂 (抓頭)
em...kmmm kmmm (痰上頸)
er...第一次得到em...kmmm kmmm (痰上頸)
er歌曲獎, 所以好開心, 我要多謝叱吒903, (震音)我想多謝paco
咁同埋er我想多謝我屋企人, em(痰上頸), 我d朋友, er一路咁支持我,
em我d朋友同我講話上叱吒台唔容易, 所以我想話比聽, 話比大家聽, 我會好珍惜每一分(忍淚)每一秒係呢個台上面

em同埋我想多謝我d fan屎
多謝你地一路咁支持我

(音樂起, 吳雨霏用獎座擋臉)

吳雨霏:
不 你太好 想你更糟 我仍未接受到
被 被你突然就算宣佈 分手更好
當你待我好 該難忘程度 心頭如像被插刀
好到大概沒有好報 似是個圈套 令難捱度更加高

不能懷念愛惜 不如懷恨更激 恨人亦要花氣力
我憎你不停來為我添加大量情敵 將咸甜回憶
記恨你才能令愛著你也沒價值
直到令我的強烈愛意 平息

(薛凱琪作跟住唱狀, 其後揮舞叱吒旗)

想 你太傷 不會設想 再懷念變孽賬
就 絕到亂誣捏你醜樣 毀壞形象
(薛凱琪投入跟住唱, 一邊揮舞叱吒旗, 惟旁邊的鄭融及身後的方力申均無表情)
因你受了傷 憎你會有獎 想到缺點便拍掌
不要讓我面對真相 掛念似搔癢 恨才能令我輕傷

不能懷念愛惜 不如懷恨更激 杏仁亦要花氣力
我憎你不停來為我添加大量情敵 將咸甜回憶
記恨你才能令愛著你也沒價值
直到令我的強烈愛意 平息

(cctvb強行去廣告)
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Mini:
憑住佢唱得好 ...
John 發表於 2017-1-10 01:41

幾時有逼得太緊??
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

​上個星期無綫收視報告,重點係啱啱個分豬肉頒獎禮,即係《2016年度勁歌金曲頒獎典禮》平均收視只係得15.2點,有逾97萬觀眾收睇,比起上周播馬國明同周麗淇套倉底劇《流氓皇帝》大結局收19點(約123萬觀眾收睇),流失咗26萬人次,比起去年《勁歌》平均收視16點,仲少咗0.8點(約1.3萬人收睇),真係所謂又創新低。

Mini:
憑住佢唱得好 ...
John 發表於 2017-1-10 01:41

希望可以重溫runaway

​上個星期無綫收視報告,重點係啱啱個分豬肉頒獎禮,即係《2016年度勁歌金曲頒獎典禮》平均收視只係得15.2 ...
林仔 發表於 2017-1-10 07:29

因為最男吾系xx 坤,最女吾系阿媽個女,
大家吾開心

近排一開ig就睇到莫竣名賣袋嘅廣告

harryharry 發表於 2017-1-10 12:06

佢矢委...
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Phil有新歌 同Jason爭quota
佢矢委...
dongbb2332 發表於 2017-1-10 12:10
你根本就係鍾意矮嘅男人

Phil有新歌 同Jason爭quota  你根本就係鍾意矮嘅男人
nicholashin 發表於 2017-1-10 22:47

佢樣子太old啦

依家先開始追AHS會唔會有D遲
睇佐兩集我已經上癮

#新界西 #最堅毅既物種

harryharry 發表於 2017-1-10 12:06

佢又賣新春袋?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

dongbb2332 發表於 2017-1-10 23:31

can't agree more

依家先開始追AHS會唔會有D遲
睇佐兩集我已經上癮
屮SiU霖屮 發表於 2017-1-10 23:14

令你上癮一定係S5
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

dongbb2332 發表於 2017-1-10 23:31

Can't agree more
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

令你上癮一定係S5
JasOh103 發表於 2017-1-10 23:39

睇緊S1咋S5有令仔??

你講緊咩???

佢又賣新春袋?
matthew1990 發表於 2017-1-10 23:33

邊度有得睇??

車費好貴
車程好長
空氣好差
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

睇緊S1咋S5有令仔??
屮SiU霖屮 發表於 2017-1-10 23:56

S5有 meat

今晚到禾頒獎拉><
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

今晚到禾頒獎拉>
HOTMAN 發表於 2017-1-11 10:09
林奕匡無獎既話 要罷睇你個榜

今晚到禾頒獎拉>

小巧有無獎

今晚到禾頒獎拉>

支持謝安琪白果

小巧有無獎
艾石仔 發表於 2017-1-11 13:28

林奕匡無獎既話 要罷睇你個榜
nicholashin 發表於 2017-1-11 13:23

想要獎就踴躍投票啦 一個唔夠就用埋第一百個你投啦同埋注意配票丫

支持謝安琪白果
JasOh103 發表於 2017-1-11 13:30

可能臨場加拾回入幕後獎 Cousin Kay都有份 大團圓結局

杏兒就先後遭黃子恆、蕭正楠、林盛斌、金剛等強姦
呢套咩劇黎

呢套咩劇黎
艾石仔 發表於 2017-1-11 13:45

甜片。。

呢套咩劇黎
艾石仔 發表於 2017-1-11 13:45

連黎耀祥都有俾人xx戲份
問你服未

李克勤指明年會出席頒獎禮,Kelly都不會參與,她說:「我抖一抖喇,俾新人多啲機會,仲喺度做乜鬼。」

Kell ...
nicknicknick 發表於 2017-1-11 19:13

快D 同XX 個女一齊出show

李克勤指明年會出席頒獎禮,Kelly都不會參與,她說:「我抖一抖喇,俾新人多啲機會,仲喺度做乜鬼。」

Kell ...
nicknicknick 發表於 2017-1-11 19:13

好可愛

我啱啱見到即刻login想講

lily rabe 真係好似TS

其實我覺得ok 因為狼人重點係討論 telegram討論好方便
nicholashin 發表於 2017-1-9 00:17

telegram有得玩狼人?

telegram有得玩狼人?
HOTMAN 發表於 2017-1-12 00:32
首先要湊夠人.....

Sylar做番變態殺人魔先似佢
s1做個0仔真係完全想像唔到
雖然佢真係hehe.......

Kell ...

喺無綫頒獎禮上陳展鵬得歌曲獎備受爭議之餘,仲要現場咪嘴表演備受評擊,Kelly謂冇留意,佢話:「邊個呀?佢演戲嘛,唔好咁挑釁啦!佢都知自己唔夠好

kelly

反pan
蝦餃老母一定係黎耀祥fans
nicknicknick 發表於 2017-1-12 09:23

or ma ming fans

估唔到今年年頭咁快就二十個位都唔夠用
我們的總和

突然間好想瘋狂聽美霏慢歌

估唔到今年年頭咁快就二十個位都唔夠用
Wonders 發表於 2017-1-12 12:14
連endy都派埋歌 積極考慮將20個位都改曬做冠軍位置
唔知Eman會唔會派歌呢

連endy都派埋歌 積極考慮將20個位都改曬做冠軍位置
唔知Eman會唔會派歌呢  ...
nicholashin 發表於 2017-1-12 14:47

希望呢個月內 eman派聊 ellen冠完即派18字歌 kolor派角力場 lil ashes派瞎子摸象
跟住千嬅 kary aga shiga yuki 黎曉陽 nowhere boys 派17年first plug
睇你哋點排
Happy and Blessed.