返回列表 發帖
咁大個金曲獎得響度梗要應下節
kwanie 發表於 2017-5-28 22:51

講得難聽啲咁算唔算係葉公好龍

林仔 發表於 2017-5-29 08:55

唔算

01  02  08  01  Live Like 18           鄭融 18>05>03>04>03>05>02>01

當年首歌咁既走勢都冇十大lol
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

01  02  08  01  Live Like 18           鄭融 18>05>03>04>03>05>02>01

當年首歌咁既走勢都冇 ...
dongbb2332 發表於 2017-5-29 10:04

哇 小孖辮

當年首歌咁既走勢都冇 ...
dongbb2332 發表於 2017-5-29 10:04
表示試過14>07>08>13>09>12>08>17>12>16>05>03>01>02>04同01>02>03>04>04>02>03無十大

林仔 發表於 29/5/2017 08:55
點會
咁人地全部都唔鍾意近排d新歌咪一齊re 囉
巧合黎架姐~

點解Phil可以咁完美

表示試過14>07>08>13>09>12>08>17>12>16>05>03>01>02>04同01>02>03>04>04>02>03無十大
nicholashin 發表於 2017-5-29 10:57

異類的同類都冇十大 慘

開心。假日同爸爸包了九十隻粽。。

開心。假日同九十隻粽包了爸爸。。
kk8733 發表於 2017-5-29 16:43

驚。。
父母讚你乖
Happy and Blessed.

開心。假日同爸爸包了九十隻粽。。
kk8733 發表於 2017-5-29 16:43

冇圖冇真相
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

冇圖冇真相
matthew1990 發表於 2017-5-29 19:51

你都係啦。。眼都無。

日頭唔好講人

好開心丫今日 聽日一定會更開心啫 你話係唔係丫
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好開心丫今日 聽日一定會更開心啫 你話係唔係丫 HOTKID
HOTMAN 發表於 2017-5-29 21:34
我們的總和

好開心丫今日 聽日一定會更開心啫 你話係唔係丫
HOTMAN 發表於 2017-5-29 21:34

你想食粽子嗎。。

My pen is blue

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2017-5-21 21:14

個包裹過緊美國海關
要再等多兩星期先送到番香港

頂 最衰唔貪平 選貴啲既郵遞方法
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

林仔 發表於 2017-5-29 08:55
你咁樣講我覺得就真係要幫自己澄清啦
首歌派台嗰時我已經話首歌好好聽
跟住仲要鐘意到比左 2 周冠
喺舊年我嘅頒獎禮佢嘅專輯仲要提名左有 3 個重要獎項
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12350&pid=944358

當然最近因為金曲獎
而會去聽下一 D 之前聽過同埋未聽過嘅一 D 作品
但聽左好多作品之後 , 真係覺得郭頂呢隻專輯 10 首歌好高質素而連貫
令到我又再次勁 loop 成隻碟所以 re 淒美地上榜

喺舊年我 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 22:12

估唔到你會咁認真地回應一個咁既post..

估唔到你會咁認真地回應一個咁既post..
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 22:16
我就唔知佢點諗啦 ... 但講真呀 我而家每個禮拜為左排好個榜都多左好多時間
真係唔係貪得意就跟風上榜或者落榜
真係諗過幾次先交榜 , 絕對唔係是是但但

我就唔知佢點諗啦 ... 但講真呀 我而家每個禮拜為左排好個榜都多左好多時間
真係唔係貪得意就跟風上榜或者 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 22:47

有追你個榜既人其實都可以睇到你排榜整頒獎禮好用心
支持你架

有追你個榜既人其實都可以睇到你排榜整頒獎禮好用心
支持你架 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 22:52
真係好多謝你 自問無你地咁高水準但係都肯留意我 post 嘅野
有你地嘅支持同認同 我覺得排榜真係變得有意義左
所以真係 非常感謝給我機會能變好

真係唔係貪得意就跟風上榜或者 ...
chanchan0909 發表於 29/5/2017 22:47
如果真係想推一首歌上榜而有人s配合我就覺得無可厚非既
洗乜咁介意
有得推唔通真係唔推咩
話明叫共和其實係咪應該係咁 lol

jarie

jarie
艾石仔 發表於 2017-5-29 23:20

靚女左。

Ellen係咪諗住一年派六首歌

Ellen係咪諗住一年派六首歌
nicholashin 發表於 29/5/2017 23:33
年尾仲有at17

真係好多謝你  自問無你地咁高水準但係都肯留意我 post 嘅野  
有你地嘅支持同認同 我覺 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 23:06

加油呀
我諗唔少人都知你係由一開始就推郭頂

真係好多謝你  自問無你地咁高水準但係都肯留意我 post 嘅野  
chanchan0909 發表於 2017-5-29 23:06

你多D 黎依邊留言啦。

係咪有人 CARE 無人讚佢啲 TASTE 所以唔開心

放心喎 CM 就好包容啲老屎忽嘅

其實我覺得整榜最緊要係睇自己果排點聽歌
咁金曲獎咁大個節拎番佢既提名出黎聽下都好合理姐
就正如大家都只會係聖誕前後先會應節聽下聖誕歌
903係1月1號果WEEK RE上年D派台歌同一道理

所以無需要理會他人點睇, 共勉之。

點會
咁人地全部都唔鍾意近排d新歌咪一齊re 囉
巧合黎架姐~
kwanie 發表於 2017-5-29 11:58

喺舊年我 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 22:12

其實我本來係想問如果一月嘅歌如果五月re到是唔是破咗最長時間re上榜紀錄

如果真係想推一首歌上榜而有人s配合我就覺得無可厚非既
洗乜咁介意  
有得推唔通真係唔推咩
話明叫 ...
kwanie 發表於 2017-5-29 23:08
其實我覺得整榜最緊要係睇自己果排點聽歌
咁金曲獎咁大個節拎番佢既提名出黎聽下都好合理姐
就正如大家都 ...
CunninG 發表於 2017-5-30 11:30
知道 明白
加油呀
我諗唔少人都知你係由一開始就推郭頂
-Prince- 發表於 2017-5-30 10:05
你地仲記得我係真係開心嘅

知道 明白  
你地仲記得我係真係開心嘅
chanchan0909 發表於 2017-5-30 17:17

你好似唔記左我。。

今晚食到好飽。好滿足。有大隻帶子食。。

乜咁盞鬼
尋日有誰共鳴嘉賓關楚耀
今日到衛詩

祝欣宜三十大壽生日快樂

祝欣宜三十大壽生日快樂
harryharry 發表於 2017-5-31 09:58

原來佢同我同年。。

有會員fb中左毒

冇人髪力,今年比立立克勒坤坤三甲好冇?

HEHA男歌手大奬

2010 金:陳奕迅 銀:麥浚龍 銅:周國賢
2011 金:方大同 銀:陳奕迅 銅:張敬軒
2012 金:周國賢 銀:陳奕迅 銅:周柏豪
2013 金:藍奕邦 銀:馮允謙 銅:陳奕迅
2014 金:周柏豪 銀:方大同 銅:林奕匡
2015 金:麥浚龍 銀:周柏豪 銅:張敬軒
2016 金:陳柏宇 銀:麥浚龍 銅:林宥嘉

HEHA男歌手大奬

2011  ...
hehehaha 發表於 2017-5-31 17:50

16先俾陳柏宇三甲 too bad

正正子
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

日期:31/5/2017
時間:12:00-14:00
節目:903 Music

達爾文(蔡健雅) / 空白格(蔡健雅) / 天使與魔鬼的對話(蔡健雅) /

今日903music做乜事 咁good taste既

16先俾陳柏宇三甲 too bad
bagfgfcde 發表於 2017-5-31 19:01

2013先聽佢,差個馬鼻輸比eason
利申:好鍾意Tales + The Next Moment

日期:31/5/2017
時間:12:00-14:00
節目:903 Music

達爾文(蔡健雅) / 空白格(蔡健雅) / 天使與魔鬼的對 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-31 19:42

婦女 美袋日??

奸奸好波 369嘎
我們的總和

HEHA男歌手大奬

2011  ...
14年Phil得銅

14年Phil得銅
nicholashin 發表於 2017-5-31 21:42

覺得goodman唔好聽 bam得太勁

林敏驄好mean

奸奸好波  369嘎
Wonders 發表於 2017-5-31 21:38

枯枯開玩笑
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

比較下先

HEHA男歌手大奬

陳奕迅   古巨基   張敬軒

2011 金:方大同 銀:陳奕迅 銅:張敬軒
     張敬軒   周國賢   藍奕邦

2012 金:周國賢 銀:陳奕迅 銅:周柏豪
     周國賢   陳奕迅   張繼聰

2013 金:藍奕邦 銀:馮允謙 銅:陳奕迅
     陳柏宇   周柏豪   馮允謙

2014 金:周柏豪 銀:方大同 銅:林奕匡
     周柏豪   方大同   張敬軒

2015 金:麥浚龍 銀:周柏豪 銅:張敬軒
     周柏豪   陳奕迅   陳柏宇

2016 金:陳柏宇 銀:麥浚龍 銅:林宥嘉

陳柏宇   張敬軒   林奕匡
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒