返回列表 發帖

鄧小巧喜多毛。。驚。。

本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-6-15 12:28

啲人係咁架啦
根本就係濫權

在social media裡變成attention seeker 為此感到罪過 Amen
HOTMAN 發表於 2017-6-14 16:49

我見有人問
本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

咁個答案係乜?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

屮SiU霖屮 發表於 2017-6-14 09:41

唔信
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

鄧小巧喜多毛。。驚。。
harryharry 發表於 2017-6-15 02:09

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

hehehaha 發表於 2017-6-15 19:16

有咩方法可以令到自己生到多啲毛,去同禾小巧一齊兩溝?

有咩方法可以令到自己生到多啲毛,去同禾小巧一齊兩溝?
harryharry 發表於 15/6/2017 20:37
古法用白蘭地

幸福人妻 @ngk thx for coming today, dear.   Happy that we could talk that much (after interview, haha).  Hope to see u soon.  Enjoy yours.
#吳雨霏 #叱咤樂壇 #comewithme @theinvisiblemen

又係alexfung

THIS happened
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

如果再見不能紅著眼 是否還能紅著臉

原來份詞係林夕填
點解林夕可以咁神...

如果再見不能紅著眼 是否還能紅著臉

原來份詞係林夕填
點解林夕可以咁神... ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-16 08:52

佢特別偏心阿菲同千千...
Happy and Blessed.

佢特別偏心阿菲同千千...
jose 發表於 2017-6-16 09:14

相反怯用左15分鐘就作好
Ivana果啲都唔差 不過冇咁入肉 有啲抽離

開心要跳隻兩溝舞
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

開心,今晚見宥嘉

點解Yoga可以咁勤力派歌

點解Yoga可以咁勤力派歌
nicholashin 發表於 2017-6-16 12:04

衝冕男金
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

開心,今晚見宥嘉
hehehaha 發表於 2017-6-16 11:02

我又要我又要

衝冕男金
HOTMAN 發表於 2017-6-16 12:08
你指林奕匡下年衛冕男金?
我又要我又要
HOTMAN 發表於 2017-6-16 12:08
而家仲有無飛 等我去買飛 ^^

你指林奕匡下年衛冕男金?而家仲有無飛 等我去買飛 ^^
nicholashin 發表於 2017-6-16 12:13

擺明仲有飛^^

溝一杯伏特加薄荷

溝一杯伏特加薄荷
HOTMAN 發表於 2017-6-16 12:23

熟男想同邊個兩溝
我們的總和

你指林奕匡下年衛冕男金?而家仲有無飛 等我去買飛 ^^
nicholashin 發表於 2017-6-16 12:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

hehehaha 發表於 2017-6-16 12:29
不安

祝 樂 壇 癲 后 容 祖 兒 生 日 快 樂

祝CM女皇祖兒生日快樂
日日全身暑假、隆重登場、加大力度、Gotta Get High、相當刺激、飛女正傳、越唱越強

祝CM女皇祖兒生日快樂
日日全身暑假、隆重登場、加大力度、Gotta Get High、相當刺激、飛女正傳、越唱越強
hehehaha 發表於 2017-6-16 13:22
黑人問號

經典重溫
bagfgfcde 發表於 2017-6-16 13:26
不如你開個post祝容祖兒生日快樂 ^^ 反正好耐無生日post
應該下年6月16日會批

終於買到飛~~~~~~天那麼衛蘭

好開心

有隻mi國語碟當年細個麻麻地鍾意 得一兩首係啱聽
所以一直都冇點聽返
呢兩日搵返黎聽 先發現好多首都勁高質 編曲都做得好好
好似買左新碟咁不停loop 好開心

音樂情人616容特輯可以熄機睇其他野
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

終於買到飛~~~~~~天那麼衛蘭

好開心
HOTMAN 發表於 2017-6-16 13:41
而家你應該仲開心

「新碟能否賺大錢已不是我的顧慮,反而希望製作一張首首都是原創新歌的唱片。目前最暢銷的都是翻唱別人的歌的Hi-Fi發燒碟,我不排除這些唱片的價值,但樂壇需要新元素。廣東歌樂壇一直存在,從未殞落。」 - 湯寶如

淨係呢樣已經贏左好多翻唱歌手
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

況且,情歌仍是最多人要求他寫的題材。「聽佢哋講點解想搵我寫情歌呢,因為我唔轉彎抹角、我直白,喺嗰句就 ...
nicholashin 發表於 2017-6-15 00:03

好嘔心
呢個人超級自大
好嘔心
點解連直都可以拎出黎做賣點
嘔心
林夕 黃偉文都可以寫得好直接
人地可以用唔同寫法寫
佢地只係揀寫得直接定唔直接
林夕寫比Twins同衛蘭個d夠唔夠單刀直入?
陳詠謙寫比衛蘭隻「你的女人」咪又係轉幾千個彎?轉完都唔知佢想講乜個下先噴 影衰哂隻歌
根本睇對象咋嘛
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

一個小子 發表於 2017-6-17 07:40

黑暗 小圈

NH TOP 20 WEEK 27 冠軍歌:吳雨霏 feat. AF - Cum With Me

NH TOP 20 WEEK 27 冠軍歌:吳雨霏 feat. AF - Cum With Me
nicholashin 發表於 2017-6-17 14:14

又吳雨霏又方力申
Wuby開心死

好嘔心
呢個人超級自大
好嘔心
點解連直都可以拎出黎做賣點
嘔心
林夕 黃偉文都可以寫得好直接
人地可以 ...
John 發表於 2017-6-17 06:52

串師父唔直 bam

黑暗 小圈
jose 發表於 2017-6-17 13:54

沖繩天氣好黑暗
會場規模好小圈

不如一齊估下今期共和榜冠軍歌._.?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 17/6/2017 14:28
好似好散咁喎
會唔會係流淚的怪獸

dongbb2332 發表於 2017-6-17 14:28

佘春嬌

dongbb2332 發表於 2017-6-17 14:28

就改天

https://www.spill.hk/music/1997-hong-kong-pop-music-scene/

呢篇文好好睇
記得初中嗰陣重溫樂壇啲舊歌係由呢一年開始
呢一年出世的人同歌都好高質

聽講大家被王子感動 一齊NE冠郭源潮
呢篇文好好睇
記得初中嗰陣重溫樂壇啲舊歌係由呢一年開始
呢一年出世的人同歌都好高質{: ...
jose 發表於 2017-6-17 16:00
第一段要畀某會員睇
Remix同劇場版而家都有出現既 不過通常無人理
而家好少演員唱劇集主題曲啦 就算陪著你走個合唱版都係後出
最後暗串祖祖唔係真天后
話說其實可以點樣systemic咁重溫以前既歌

他狠過你

聽講大家被王子感動 一齊NE冠郭源潮 第一段要畀某會員睇
Remix同劇場版而家都有出現既  ...
nicholashin 發表於 2017-6-17 16:10

想來容祖兒也請到五輪真弓寫歌啊!