返回列表 發帖

#Cool Cafe 小確幸5.0#

2016最後(?)一個工作日
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

小確幸開到5.0真係大確幸呀

終於有5.0, 要快D追過訴苦區6.0
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

大件事到來既時候我竟然身在公司.....
開始後悔了@@"
完全心不在...焉先係。
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

Cm會員嚴選最喜愛狼人角色

Me : 守衛

Cm會員嚴選最喜愛狼人角色

Me : 守衛
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 10:59

我鍾意做mc

我鍾意做mc
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 11:03

唔喜
尤其有長老既牌
好大壓力噶

唔喜
尤其有長老既牌
好大壓力噶
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 11:08

鍾意睇女巫亂殺人

我鍾意做mc
通常都係超級無敵social既人先會想擔起MC既角色

nicholashin 發表於 2016-12-30 11:29

呢位會員最鍾意乜身分

nicholashin 發表於 2016-12-30 11:29

唔一定係social, 因為如果無MC可以唔洗玩

呢位會員最鍾意乜身分
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 11:36
普通村民
可以訓覺 起身投下票is OK
唔一定係social, 因為如果無MC可以唔洗玩
kevinlai1621 發表於 2016-12-30 11:37
但通常一班人入面比較social去做MC會比較成功

但通常一班人入面比較social去做MC會比較成功  ...
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:45

我地玩係要好公正ga, d人好叻去分析MC講野向邊個方向黎估, 所以我地個MC要好勁, 仲要好有資歷

我地玩係要好公正ga, d人好叻去分析MC講野向邊個方向黎估, 所以我地個MC要好勁, 仲要好有資歷 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-30 11:47
我個班最資深o個個講一句野會不斷旋轉個頭 聲音會發散開

我鍾意做mc

我都係
有人讚過我做MC做得好

我個班最資深o個個講一句野會不斷旋轉個頭 聲音會發散開
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:49

我就真係做唔黎

我地玩係要好公正ga, d人好叻去分析MC講野向邊個方向黎估, 所以我地個MC要好勁, 仲要好有資歷 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-30 11:47

我地會分析個mc既語速同語氣 去估下某個身分死左未

bagfgfcde 發表於 2016-12-30 11:55

個個都係向MC方面諗

個個都係向MC方面諗
kevinlai1621 發表於 2016-12-30 11:56

所以呢個身分好難做

呢句係讚定彈

bagfgfcde 發表於 2016-12-30 11:55
通常聽到MC去某個角色既部份飛得快左 大家就知九成九死左
呢句係讚定彈
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 11:58

通常聽到MC去某個角色既部份飛得快左 大家就知九成九死左 讚
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:59

我試過十五個人死剩四個都仲要逐個逐個問
狼人x5
小女孩
守衛
女巫
預言家
長老
吹笛者
獵人
邱比特
白癡
代罪羔羊

好彩仲有兩個打醬油角色

通常聽到MC去某個角色既部份飛得快左 大家就知九成九死左 讚
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:59

希望cm都可以搞狼人聚會

我試過十五個人死剩四個都仲要逐個逐個問
狼人x5
小女孩
守衛
女巫
預言家
長老
吹笛者
獵人
...
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 12:04

冇村民?
玩屠城好難玩

冇村民?
玩屠城好難玩
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 12:05

係呀冇村民其實白痴同代罪羔羊咪又係村民 cupid 連完人都係廢村

如果有show blocked user功能就好
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

係呀冇村民其實白痴同代罪羔羊咪又係村民 cupid 連完人都係廢村 ...
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 12:07

Me最唔喜有小女孩
好似出cheat咁

如果9個人玩
我通常會3狼3民 預女獵

12個人就會有幾種玩法 例如
3狼1白狼4民 預女獵 守/白 or
3狼5民/4狼4民 預女獵守盗丘 (不過呢個玩法對狼黎講有時會好難贏 )

同埋會玩屠邊

Me最唔喜有小女孩
好似出cheat咁

如果9個人玩

12個人就會有幾種玩法  ...
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 12:14

狼人:非狼人=1:2先好玩

狼人:非狼人=1:2先好玩
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 12:15

但有丘比特就唔同講法
有時連左人狼戀 再加個丘比特撐情侶 綁票已經夠一半票 如果照1:2依個比例好人好難贏
有丘比特可能狼人要少啲

但有丘比特就唔同講法
有時連左人狼戀 再加個丘比特撐情侶 綁票已經夠一半票 如果照1:2依個比例 ...
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 12:18

通常小女孩一定睇到一個狼人 然後就每邊少一個了

Me最唔喜有小女孩
好似出cheat咁

如果9個人玩

12個人就會有幾種玩法  ...
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 12:14
小女孩可以每round都同狼人一齊開眼扮狼人
otherwise 我同人玩有小女孩同多個村民無分別
我試過差唔多30個人都係得3隻狼+1隻白狼人 20個人得3隻狼 不過狼依然贏到
12人4狼真係太biased狼
同埋好少會有咁多村民 寧願整D廢角色
btw 咩係屠邊

通常小女孩一定睇到一個狼人 然後就每邊少一個了
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 12:27

小女孩可能收埋兩輪先出聲
而且小女孩死左女巫救唔到 變相可以確認小女孩既身分 同揭牌冇乜分別 等於佢講野必定可信
對狼人黎講小女孩係神一般既存在

小女孩可以每round都同狼人一齊開眼扮狼人
otherwise 我同人玩有小女孩同多個村民無分別  ...
nicholashin 發表於 2016-12-30 12:54

我其實不嬲都唔玩小女孩呢個牌

一黎多左個狼人啲狼人都會知乜事
小女孩俾狼人發現係即時死亡

小女孩個玩法唔係就係偷望咩
咁樣其實對狼人好大威脅
再加上本身已經有預言家
守衛同女巫輪流救 預言家起碼報到四個驗人信息
加埋小女孩 狼人已經冇可能贏到
所以我唔喜玩小女孩

30個人一齊玩is too 誇張
我覺得1:2係黃金比例 有丘比特除外

屠邊即係殺死所有村民 或者 所有神職就算狼人贏
呢種情況下村民神職都好重要 亦都會有村民扮神職擋刀情況出現 村民唔會覺得自己廢

我其實不嬲都唔玩小女孩呢個牌

一黎多左個狼人啲狼人都會知乜事
小女孩俾狼人發現係即時死亡{ ...
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 13:03
係知咩事 但狼人係無方法直接分辨到邊個係小女孩
然後守衛同女巫好少咁o岩都守中正確既預言家嘛 你估無人扮預言家咩
同埋預言家可以驗到好多無聊角色 知道邊個係丘比特無乜用
所以如果加埋你之前所講預言家唔知真正身份 個角色同垃圾無乜分別 lol

我覺得狼人係愈多人玩愈正喎 30人起碼唔會亂咁動議都殺左個狼
但狼就唔洗多既 反正多人既時候都唔會即刻搵到

btw 有無玩過有情景牌既版本

然後守衛同女巫好少咁o岩都守中正確既預言家嘛  ...
nicholashin 發表於 2016-12-30 13:33

係咪姐係新月事件
btw有冇人想聽我唱歌

係咪姐係新月事件
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 13:39
yes 大愛逆火

yes  大愛逆火
nicholashin 發表於 2016-12-30 13:40

大愛要觸碰才能殺人要知道成日響張床度玩狼人

然後守衛同女巫好少咁o岩都守中正確既預言家嘛  ...
nicholashin 發表於 2016-12-30 13:33

我玩果隻係冇動議
只係每個早上大家都投票 最多票既就foul  foul左唔會揭牌
係飯局的誘惑既玩法

小女孩一起身 見到哂三隻狼 佢早上發言可以講哂出黎 咁樣狼人已經唔洗玩
所以我覺得小女孩係同出cheat冇分別
小女孩光明正大咁睇更加係狼人唔洗玩

我鍾意做mc

比100題你做好唔好?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

比100題你做好唔好?
HOTMAN 發表於 2016-12-30 17:06

如果我就咁打個好字會唔會俾人話呃post

如果我就咁打個好字會唔會俾人話呃post
RVHOCPC 發表於 2016-12-30 17:07

我都唔知 你話會唔會?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

TGIF!!!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

今晚睇王菲 聽晚睇雨霏。。。。
Happy and Blessed.

套劇好癲
突然間會唱歌
唔知係咪我笑點低 笑位好無聊不過又真係好笑
當cult劇睇正爆呀!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

今晚睇王菲 聽晚睇雨霏。。。。
jose 發表於 2016-12-30 20:49

U come ?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

其實邊到有得玩狼人?

U come ?
dongbb2332 發表於 31/12/2016 00:35
U go?

U go?
kwanie 發表於 2016-12-31 01:03

0蚊睇吳雨霏好吸引