返回列表 發帖
我係6
預女守獵局 6 7 8 12狼 1守 3女 5獵 9預
我記得有一次我做狼人帶刀
因為睇牌果陣睇表情 就直覺覺得 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 23:13

其實有班識玩顏殺既朋友真係好開心 不過你斷估都係高配 keep住同一班人玩應該會贏到開巷

我都係覺得十二人四狼好biased
nicholashin 發表於 2017-1-23 00:39

咁你覺得幾多先係好?

我都係覺得十二人四狼好biased
nicholashin 發表於 2017-1-23 00:39

算標準局黎架啦WOR
而且我玩係加守衛 守衛去到殘局得翻三四個人狼人係好難玩
其實有班識玩顏殺既朋友真係好開心 不過你斷估都係高配 keep住同一班人玩應該會贏到開巷 ...
-Prince- 發表於 2017-1-23 00:48

點會係高配 只係朋友平均水平低

買Levis有林奕匡飛送

改邊首霏歌好^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

咁你覺得幾多先係好?
-Prince- 發表於 2017-1-23 00:49
三個 玩家水平未去到咁高 要揾四隻狼真係太難
買Levis有林奕匡飛送
HOTMAN 發表於 2017-1-23 09:22
買一條褲送兩張飛

三個 玩家水平未去到咁高 要揾四隻狼真係太難 買一條褲送兩張飛  ...
nicholashin 發表於 2017-1-23 14:46

早知前幾日唔買褲住

早知前幾日唔買褲住
HOTMAN 發表於 2017-1-23 15:16
如果你前幾日無買到褲 你係咪會去睇

如果你前幾日無買到褲 你係咪會去睇
nicholashin 發表於 2017-1-23 15:33

咁可以入場聽下佢走音都幾開心既

事實證明狼人全部企哂係假預言家果邊真係好易出事
bagfgfcde 發表於 2017-1-22 09:02

睇左第一場 好正

我覺得官方係有心比李錦同JY對立面
好似申屠個幾場咁 特登比角色佢玩

警上4 8 12 個邏輯交鋒已經好勁
同埋感覺 4 比上季勁左好多 不過我上季無細心睇哂

其實第一輪 12 2 3 已經爆哂 細心聽會聽到破綻
但係狼咁都贏 主要因為:

1. 12 雖然第一場露餡 但將功補過 假暗跳惡魔 仲要刀 11 唔係刀其他人
2. 低配玩家做左守衛 仲有9號懶醒領隊歸錯邊
3. 5 號呢隻倒勾狼做得稱職 仲要第一輪上警得佢撐 4 大家比左半金水佢 拎盡天時地利人和

只可以話 走哂有腦既神 剩番無視覺既神加一兩個無知民 一隻深水/倒勾狼都可以走向勝利

睇左第一場 好正
-Prince- 發表於 2017-1-23 16:24

睇左節目直播既我一路睇既諗法係
3 跳預言家我唔信 佢發言唔好
以上一季既表現黎睇 3號桃子係狼跳預言家做得唔錯既 做好人更加係好強勢
以呢種水平既發言一定係狼 (但睇哂3場之後發現 原來桃子真係退步左好多 做好人狼人都係)

但到8號警下發言 因為前面5 6 7都支持4號真預言家 8竟然直接跳女巫話自己救左4 有做身分嫌疑
12 跳女巫 其實兩個我都唔知要信邊個 但聽到2冇乜硬邏輯 就覺得應該投3
呢round我估 2 3 12狼

到第二晚11死 我就覺得12有可能真女巫
當4指出2係惡魔 我覺得以一個預言家視覺係好難咁樣推斷到 (事實證明係我錯)
到6號發言 話自己守左12 估狼人刀12 我覺得係錯誤既 因為狼人冇乜可能會殺12 但我信6係好人
當8真係話毒2唔死 我就覺得4 8 可能係一黨
呢round我完全推翻自己 估4 5 8 11 狼

去到第三晚 10死
如果我係10 一張獵人牌 我會諗點解要殺自己而唔係上一round被守既女巫
當然時間太短理唔出太多 佢帶走4我覺得係正常 12玩得高
(不過如果諗翻起 最好其實係帶2 因為佢一定冇身分 而本身邏輯係前兩round已經亂到不得了)
到12爆已經 lol

第一場真係好精彩
三場總結之下
12 依然最高配
10 係第二場唯一認真預言家係預言家既好人牌獵人 呢場真係好出色 可惜發言唔夠好冇感動到好人
但第一場獵人帶4係可惜
2 玩得幾好 第三場女巫毒得好 第一場做惡魔呃毒成功
1 一般 第二場都係靠12係佢發言之後幫佢先得 否則一早聊爆
第三場惡魔跳女巫跳得勁差 狼人因而崩盤
3 退步神速
4 上一季我覺得佢有時係亂玩 其實係幾有實力
5 唔識點講
6 聽講第一季superliar玩得唔差 睇下遲啲點
7 做好人同狼人發言分別太大
8 未放得好開 希望可以發揮好自己
9 狀態差 第三局carry 但前兩局表現好一般
11 由頭暈到落尾

諗緊好無睇sis 演唱會

一個小子 發表於 2017-1-23 17:04

eeg特約

艾石仔 發表於 2017-1-23 18:59

HO
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

艾石仔 發表於 2017-1-23 18:59

唔可以睇。。。

睇左節目直播既我一路睇既諗法係
3 跳預言家我唔信 佢發言唔好
以上一季既表現黎睇 3號桃子係狼跳預言家 ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-23 18:34

睇完第二場 呢鋪無上鋪咁精彩 但係都正
JY 真係好勁 上一季已經覺得佢完勝其他人 今次兩場都繼續咁好

警上發言 我同意桃子講得好差
但係聽完 8 號解釋 我同意佢邏輯 4 號似係真查殺 倒推 3 號真先知

之後再聽第一輪發言同埋 3 號出局既票型
基本上肯定 1 4 雙狼
不過不得不佩服狼隊可以說服到大部份好人既功力 自問仲爭好遠

12 1 係第一輪都玩到係同一隊咁
個時以為只係幫好人玩 但係而家諗番轉頭佢點會分唔清好人陣營 所以都係一隻明狼

第二輪
8 號算係咁 feel 到出左真先知
9 太明顯有身份啦 令到狼人好快咁出多一神 不過出左 4 都唔錯得哂
10 號由一開始就無企錯 都係抵讚  / 同埋真先知無團隊呢個pt 係咁多高配玩家既情況下真係幾有用
11 號完全幫左手掰票 / 明明前面話投 1 佢建議 2  / 好人輸左既幕後元兇之一
2 號完全唔知佢點解講得出毒 4 刀 9 / 之後仲要跟埋投 6 / 好人輸左既幕後元兇之二
個一刻我以為 12 1 2 4 係狼

6 今場玩法其實合理 因為玩屠邊 冒神冒獵人
所以真係拖慢左狼人速度出唔到四神

5 兩次都做倒勾狼 然後兩次我都係睇唔出
真心勁 反應都好自然
上季我覺得佢一般 係進步唔少

睇完第二場 呢鋪無上鋪咁精彩 但係都正
JY 真係好勁 上一季已經覺得佢完勝其他人 今次兩場都繼續咁好

警 ...
-Prince- 發表於 2017-1-24 00:16

話說第一局12狼跳女巫發7銀水
7完左就同JY講 點會有人首刀自己
JY同佢講 如果坐係夾殺位就有機會被首刀
結果第二輪JY帶刀殺7 守衛走左
7遺言就係不停係度懷疑6同8兩個村民

呢局預言家問題最大
但得獵人呢張係惡魔存在既情況下 唯一可以自證既神牌企3號邊 已經可以肯定3預言家
3被推後 12惡魔第一晚驗左9係神 第二晚即刻殺9
三神已走既情況下 仲有三狼 已經贏唔到
7走果陣冇認守衛 但都於事無補

我都係估12 1 4 係狼 另外一個估左2/11
我睇到12係狼既原因係 佢瘋狂同1遞話
第一輪係佢之後發言 第二輪係佢之前 竟然乜都唔估 直接聽1發言
而且佢竟然冇俾首殺 JY三輪不出必是狼

呢局10號值80分
20分差在發言冇號召力
3好應該學下真預言家既發言 eg 第三局9神

李陣郁好正呀。。結局好睇呀。。

一個小子 發表於 2017-1-23 17:04

D 人係甘鬧港鐵
但其實個日期係美 Aii 抽
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

D 人係甘鬧港鐵
但其實個日期係美 Aii 抽
616.1314 發表於 2017-1-24 22:21

其實我都唔明, 點解唔可以向好個面諗, 2月29日嘅朋友本身都已經係4年先一次生日, 今年有多份禮物唔好咩

係都要講到好似特登做假咁
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

我本人正式宣佈
聽晚頒GEM

截至2017年一月,《高山低谷》一曲的Lyric Video在Youtube上得到超過12,000,000點擊率和超過27,000讚好的傲人成績,成功得到兩岸三地年青人的支持。台灣歌手廖文強更主動邀請林奕匡合作,計劃舉行兩場分別在香港和台灣舉行的「林奕匡&廖文強 新朋友音樂會」大型音樂會,台灣媒體更冠林奕匡予「香港唱作小天王」的美名,可見林奕匡在兩岸三地的出名度及支持。

此外,林奕匡更為同在Sony Music的陳柏宇的歌曲《別來無恙》作曲,成為了陳柏宇的一首代表作。

2016年,林奕匡雖然全年沒有推出任何新唱片,但其舊唱片《有人共鳴》的派台歌曲《一雙手》和單曲《愛情小品》亦順利成為三台冠軍歌,而同為單曲、在捷克布拉格拍攝MV的《停止繁殖》也成為一首三台冠軍歌。

同年,林奕匡推出道以來第一個全國語的專輯《小眾情人》(即係有唱片定冇唱片???),推出粵語代表作《Goodman》和《高山低谷》的國語版-同名歌曲《小眾情人》和《天淵之別》,亦推出國語歌曲《冥王星》等歌曲,在兩岸三地大受歡迎
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

踏進2015年,陳柏宇的歌唱事業漸漸回勇,並踏進癲峰時期,與樂壇天王張敬軒、偶像派歌手周柏豪、唱作小天王林奕匡、男歌手許廷鏗等一線歌手並列。

真係好癲峰adore
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

截至2017年一月,《高山低谷》一曲的Lyric Video在Youtube上得到超過12,000,000點擊率和超過27,000讚好的傲 ...
John 發表於 2017-1-25 16:48
無寫天后催淚手咪算中立

我本人正式宣佈
聽晚頒GEM
jasonng 發表於 2017-1-25 12:15

唔會支持 除非你比我更愛祖

我本人正式宣佈
聽晚頒GEM
jasonng 發表於 2017-1-25 12:15

陳生有得掃獎既頒獎禮都好值得支持^^

林奕匡 Phil Lam - 難得一遇 (official MV)

「高音好清好正」
17 likes

陳生有得掃獎既頒獎禮都好值得支持^^
dongbb2332 發表於 2017-1-25 23:17

唔會支持 除非你比我更愛祖
bagfgfcde 發表於 2017-1-25 23:14

小道消息話兩位都會做大贏家喎

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

一開收音機就聽到kary

楊乃文上到喇掛

楊乃文上到喇掛
dongbb2332 發表於 2017-1-26 10:59
希望我同HOTMAN推Phil上榜

希望我同HOTMAN推Phil上榜
nicholashin 發表於 2017-1-26 14:33

拿你還你 我還我

連詩雅 你好呀

希望每位連輸家粉都會買隻touch mi 2睇自己偶像出現一秒
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

這三年來,你過得還好嗎?
知道你在這些日子,
歌藝不斷備受質疑,甚至多次被抨擊,
少不免令人擔心。
不過,我還是選擇相信總有一天你可以叫別人另眼相看的。
努力尋求唱腔上的多變。
努力尋求曲風的新嘗試。
香港樂壇,應該不希望你消失。
謝謝你的堅持。
因為你,我學會了何謂自信。
唔該預備bombom棒同哨子!!

感動噶

霏霏一回歸就有番第一排坐
愛霏

愛霏
艾石仔 發表於 2017-1-26 23:34

人丁單薄到

知道你在這些日子,
少不免令人擔心。
不過 ...
nicholashin 發表於 2017-1-26 22:18

咁似我寫既?

人丁單薄到
John 發表於 2017-1-26 23:40

朱慧珊都出埋黎

朱慧珊都出埋黎
艾石仔 發表於 2017-1-26 23:45

Kelly去左邊

咁似我寫既?
dongbb2332 發表於 2017-1-26 23:43
已經準備好今年女金用呢段tag

愛霏

確認一姐地位
Btw成大班unsing

知道你在這些日子,
少不免令人擔心。
不過 ...
nicholashin 發表於 26/1/2017 22:18
這三年來 曾經多次跌落地牢仍然等待

好肚餓。。食了大半碗飯加鹿腩。。

本帖隱藏的內容需要積分高於 2400 才可瀏覽

最醜陋不是被人柴台,最醜陋是千年道行一朝喪。滿口自大,一個血盤大口對著台下的觀眾破口大罵:「你地唔係噓我下嘛?」當時正在聽現場轉播的我,也忍不住要說句:「噓你咪噓你囉,洗擇日!」

真係面就人地俾,架就自己丟。

怪就只能怪她不夠專業,如果她的戲演得好一點,好應該繼續裝傻,起碼可以牽強當作被噓的聲音是歡呼聲。

我想眾人也意想不到一個平時說話幼稚,經常掛上一副扮可愛,經過人工化造型的世界女竟然功虧一簣,一段難聽的說話加上一副面目可憎的嘴臉,神推鬼擁在眾人面前衝口而出,表露了自己最根本的人格。當楊千嬅和何韻詩分別拿過銅獎和銀獎,兩人不約而同說過一番感人肺腑的說話後,被噓的容祖兒又要跟人口水尾,小家到即時自辯:「我雖然唔係新秀出身,但我都唱左十年。」

醜原來不僅呈現在面容上,內心也一樣。

容祖兒得到金獎其實已經要還神,自從《我的驕傲》後,所有歌曲千篇一律,甚至是同曲式的大合唱爛K。《明日恩典》延續了《我的驕傲》的煽情老土,《越唱越強》曲詞難頂,《天之驕女》的一貫抖氣呻吟唱K大法,到《好事多為》的一首不值一提爛快歌。根本這一類自我嘭脹到無可救藥的歌曲,大大振興了時下K場,變成過眼雲煙的念口簧。

歌爛本身不是罪,最慘是魔鬼面孔,還要濕身自摸賣弄嘔心可怕的性感,負面形象又要唱出懶正面的歌,簡直諷刺。

最醜陋不是被人柴台,最醜陋是千年道行一朝喪。滿口自大,一個血盤大口對著台下的觀眾破口大罵:「你地唔係 ...
John 發表於 2017-1-27 17:48

肯定係嬅粉既傑作
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

愛霏

位置仲好過麟爺