返回列表 發帖
我本人(碟)>beGin>Binary

愛轉會過球記既女人發既第一隻碟噶
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

希望今年可以俾獎俾兩位件雅

好凍呀。。今晚食羊腩先。。

希望今年可以俾獎俾兩位件雅
bagfgfcde 發表於 2017-2-10 18:33
淨係姓連嗰位好啦

我本人(碟)>beGin>Binary

愛轉會過球記既女人發既第一隻碟噶
dongbb2332 發表於 2017-2-10 14:52

Miriam呢
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

SINGLE (No Live)
SIDE TRACK

實不相瞞 290
傷 249 (Medley Live 2004)
世界之最 (你願意)/(我願意) 242
...
JasOh103 發表於 2017-2-2 12:33

Top 20 Results
祝你快樂 141
總有一個人 143

苦戀 151
情變 156 / 愛你是我一生中理想 156 (Full Live 1999)
醫生與我 159 (Full Live 2001)
心事 170
為何又是這樣錯 171 (Partial Live 2014)
回來我身邊 172 / 宿命主義 172 (Full Live 1999)
艷遇 175
喜歡憎你 176
如果你有事 190
如果我們不再見 203
你愛我愛不起 205
最後一次 213 (Full Live 2016)

心血來潮 236
260 (Medley Live 2004) / 世界之最 (你願意)/(我願意) 260
實不相瞞 308

Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

Me:你幾時Send 停止繁殖果段英文比我
Edward : 原來係你,我番去send比你

Me:你幾時Send 停止繁殖果段英文比我
Edward : 原來係你,我番去send比你
艾石仔 發表於 2017-2-10 23:17

到依家都唔知係咩

要加入愛框會

天外飛仙個MV係咪專登剪多啲Nate嘅鏡頭去滿足部份cm會員

聽晚有Sammi高山低谷聽

聽晚有Sammi高山低谷聽
hehehaha 發表於 2017-2-11 01:25

嘩 真係請到喎!!

要加入愛框會
艾石仔 發表於 2017-2-11 01:03

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

淨係姓連嗰位好啦
nicholashin 發表於 2017-2-10 19:28

如果你肯係2017年冠活著是最好的死亡 而且上榜十五個星期或以上 有九個星期停留係三甲入面 另外六個星期都有十甲 而且冇跨年 我唔介意今年俾蔡健雅白果

今晚又有pandakill

今晚又有pandakill
bagfgfcde 發表於 2017-2-11 19:32

睇live感覺原來好差
10號真係好廢

睇live感覺原來好差
10號真係好廢
-Prince- 發表於 2017-2-11 20:54

點差法?
12今集表現幾好

點差法?
12今集表現幾好
bagfgfcde 發表於 2017-2-11 22:35

成日隱啊唔到狼
第一集倒鈎個幾次就真係好

難得一遇

好凍呀。。今晚食羊腩先。。
kk8733 發表於 2017-2-10 18:33

我醫師話我體質轉由熱轉寒虛不受補
食羊即刻爆瘡

要同羊腩講再見了....
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

我醫師話我體質轉由熱轉寒虛不受補
食羊即刻爆瘡

要同羊腩講再見了.... ...
Evan@LaRossa 發表於 2017-2-11 23:28

我係熱底。食完羊腩。再食冬瓜呢。咁就中和番啦。

成日隱啊唔到狼
第一集倒鈎個幾次就真係好
-Prince- 發表於 2017-2-11 22:45

自從臭名遠播之後
大家睇佢已經係用狀態睇

今日睇三場 真係好暈
不過最後一盤證明 好人如果唔係預言家 冇必要競選警長
如果唔係真預言家一定會唔夠票

下集小樓會黎
希望佢唔好退步到superliar果陣既超低水平
pandakill後期佢係有好多進步
同時係JY最後一集

自從臭名遠播之後
大家睇佢已經係用狀態睇

今日睇三場 真係好暈
不過最後一盤證明 好 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-11 23:55

其實呢個板子對好人根本就好不利
除非狼人低配 如果唔係好難輸

本身八對四屠邊已經係算比較公平
而家仲要有得驗埋人
三場都係差唔多知道哂狼坑
但就係眼白白睇住比人強_

其實呢個板子對好人根本就好不利
除非狼人低配 如果唔係好難輸

本身八對四屠邊已經係算比較公平
而家仲 ...
-Prince- 發表於 2017-2-12 00:01

我都唔鍾意惡魔呢個板子
本身狼人好大機會刀刀中神
對於好人黎講容錯率實在過低

上季用狼美人或者白狼王我覺得好好多
起碼好人可以跳神 場上既鐵好人可以擋到刀
例如8 9 兩個真假預言家都係俾10金水 10平民話自己係女巫 真女巫都唔會毒佢 仲呃到狼人
但好似今日第二局有惡魔 大寶跳神只係呃到好人 狼人當你係傻仔

真預言家驗到狼人機會係4/11 但惡魔驗到神既機會就係1/2
所以我唔鍾意呢個板子
對於我呢啲鍾意跳神既平民黎講都特別唔好

你覺得我是零 污染

娛圈姊弟 男子組合 上位天后
臥底緝毒鎖定五藝人

警方毒品調查科調查娛樂圈藝人藏毒案連番告捷。繼新進歌手周永勤後,另一極速上位的新秀吳浩康,亦於前晚被指涉藏可卡因被捕。可靠消息稱,毒品調查科於半年前,經已開始針對娛樂圈毒品氾濫展開專案調查,除了派出臥底滲透圈中收集情報之外,現已掌握一份圈中藝人吸毒者名單,包括一對藝人姊弟、一隊男子歌唱組合,以及一名上位接近至天后級的女歌手。

吳浩康於前晚在尖沙咀柯士甸道被毒品調查科探員截停,搜出一點二克懷疑可卡因毒品,經帶返油麻地警署調查後,獲准以五千元保釋外出,下月二十一日返警署報到。吳浩康暫對事件保持緘默,惟其經理人公司發言人霍汶希則強調,如藏毒事件調查屬實,會對犯錯藝人嚴厲處分。

部署半年拘歌手吳浩康

警方毒品調查科繼於今年四月二十七日揭發藝人周永勤身上疑藏有俗稱「五仔」的軟性毒品後,在短短兩個月內又查獲吳浩康涉藏可卡因。消息稱,警方其實早在半年前,已發覺到娛樂圈中濫用藥物情況漸趨嚴重,故開始部署專案調查行動,務求將提供予娛樂圈毒品的犯罪組織連根拔起。

據悉,由於娛樂圈中人都頗具名氣,若涉及毒品交易會非常小心,通常都只與極信任人士交易。不過,提供毒品的組織都會爭相供貨予藝人,因保證安全,且一定有錢收,此令警方在調查工作遭遇困難。消息稱,為掌握準確的娛樂圈毒品交易情報,警方半年前已在藝人蒲點滲入臥底,混入藝人圈子收集情報。

上位天后家中派對請客

周永勤與吳浩康的案件,都是警方掌握可靠線報後採取行動,反映有關調查工作奏效。不過,消息人士透露,警方的調查行動仍然繼續,而且已收窄範圍,掌握一份吸毒藝人名單,當中包括一對藝人姊弟、近期人氣急跌男子組合,以及一名正在急速上位、銳意成為天后的女歌手。

知情人士稱:「上位天后好鍾意請人返屋企開派對,表面話飲野Relax(放鬆),其實咪又係Take野(吸毒),佢同班朋友都係偶像級歌手,所以匿係屋企說先夠安全,不過佢都幾闊佬,好多時都會請埋班朋友食,大家都知呢D野唔平,不過佢近年賺咁多錢,都冇計啦。」

至於人氣急滑的男子組合及藝人姊弟,據悉索K情況嚴重,幾乎圈中人所共知,知情人士稱:「男子組合出親黎唱歌,個鼻都索下索下,係人都知咩事!仲有包對圈中姊弟,就Take野Take到旁若無人,鍊車亂黎之餘,仲好興Take完野之後去玩水上運動。」
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

娛圈姊弟 男子組合 上位天后
臥底緝毒鎖定五藝人

警方毒品調查科調查娛樂圈藝人藏毒案連番告捷。繼新進歌 ...
John 發表於 2017-2-12 04:50

即係邊個

即係邊個
electric 發表於 2017-2-12 08:33

盧....
Happy and Blessed.

盧....
jose 發表於 2017-2-12 10:16

原來

狂賀篋神夠印花換大比卡超

盧....
jose 發表於 2017-2-12 10:16

即係邊個???

原來
electric 發表於 2017-2-12 10:33

是否很驚訝?

本帖隱藏的內容需要積分高於 4500 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-2-12 14:14

思覺失調 (唔is 容生)真係好慘

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-2-12 14:14

噴到加零一
可能佢想引你注意

「我出道了九年,一定早過謝安琪——哈哈,二○一一年度最佳新人包括林欣彤、欣宜同吳雨霏!我永遠被當新人。」

要征服旺角金毛,吳雨霏本身就金毛——典型金髮長腿。
「以前成日諗變招,一時 cute,一時 rock,轉公司也有人建議剪短頭髮。但原來可以簡簡單單,人家覺得你女仔咗順眼咗,你便順住條路行落去。從不認為自己好靚,是一年順眼過一年。
「一樣穿高踭鞋,我十八歲 Ping Pung同現在就係兩回事。論性感尺度,那時仲激,但無幻想嘅;現在,拋個膊頭都引到吓人囉。」
Ping Pung的 Kary黑黝黝,懶型;現在?「我拍美白廣告都得呀!」健康膚色、格調氣質、Punk盡皆豬扒們的遮羞布,你看日韓系化妝品即知何謂王道正宗。這方面我屬保皇黨

吳雨霏這天對攝影師搔首弄姿說:「我依家係甫士王。」
「要人相信你,首先要相信自己。」

主將如 Stephy來自屯門,入住劏房宿舍; Kary免疫,家居半山。有錢唱得,如果不知收斂,聽光榮孤立。
「女仔好 sensitive,一定有 jealousy——是 jealousy不是 envy。」
有次收工,隊友寸:「你屋企直升機嚟接你嘞!」她也一味戇笑。

關鍵是:題為《搞掂 Lam仔》而非《俾 Lam仔搞掂》,獵戶白兔還不角色明顯
「朋友勸我,藝人改名,通常仍會被記實原名,但叫咗『吳雨霏』之後,好似真係霸啲咁。」她總結。

灰姑娘受盡姊姊們冷嘲熱諷,韜光養晦做阿四; Kary在 Cookies排最細,認醜扮傻。兩則故事,結局都由小妹後來居上。
女人間的鬥爭,少點心計成不了大事。而且我深信,Cinderella與吳雨霏一樣,自知令王子宅男迷倒的,在於其一雙長腿美足,而非容顏

Touch mi 2有機會巡演

傻既 我真係唔去睇

噴到加零一
可能佢想引你注意
-Prince- 發表於 2017-2-12 14:36

原來NH 咁有吸引力。。

好耐未睇過tvb 笑得咁開心 連古惑的槍都出埋 :o)

希望
武俠區
可以
翻生我的命
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好耐未睇過tvb 笑得咁開心 連古惑的槍都出埋 :o)
kwanie 發表於 2017-2-12 22:31

成套劇都痴線既
就哥又發神經又叫人臭雞
套劇每個角色都癲癲地咁 同埋個個都有槍 個個都想殺人

睇左呢兩集根本無意欲追返前面26集

提早出榜先

成套劇都痴線既
就哥又發神經又叫人臭雞
套劇每個角色都癲癲地咁 同埋個個都有槍 個個都想殺人

...
JasOh103 發表於 13/2/2017 00:47
睇埋巨輪 II 既結論就係
澳門真係一個治安好差既地方呀

容粉框又幫容祖拍mv
我們的總和

容粉框又幫容祖拍mv
Wonders 發表於 2017-2-13 14:25
係咪同Aka拍嗰個

係咪同Aka拍嗰個
nicholashin 發表於 2017-2-13 15:23

Yes 個首咩最好的時光

噴    到加    零九
-Prince- 發表於 2017-2-12 14:36

Yes 個首咩最好的時光
HOTMAN 發表於 2017-2-13 15:26
聽個名似膠歌

matthew1990 發表於 2017-2-13 15:29

唔可以噴陳陳。。