返回列表 發帖

#Cool Cafe 小確幸5.0#

其實邊到有得玩狼人?

無啦啦醒起依個廣告 有冇人記得

好野 符符碌碌又拎兩個B
其中一科成個SEM冇上過堂冇聽過書
明明人地GROUP PROJECT摺到變一個人一組既PROJECT然後仲要唔去PRESENT
考試前個晚睇PP有成大半都仲係唔識做既一科 咁都比我B到

我覺得自己係1
之不過睇番自己用兩晚吹出黎既寫STARBUCKS既文 我覺得我坐底應該有B+<3
就係少佐PRESENT個10%

自戀
nicholashin 發表於 2017-1-8 14:12
真戀愛天才
dongbb2332 發表於 2017-1-8 14:12
真天才
bagfgfcde 發表於 2017-1-8 14:10

在我出世已經喜歡我生命嗄

依家先開始追AHS會唔會有D遲
睇佐兩集我已經上癮

令你上癮一定係S5
JasOh103 發表於 2017-1-10 23:39

睇緊S1咋S5有令仔??

lily rabe 真係好似TS

Sylar做番變態殺人魔先似佢
s1做個0仔真係完全想像唔到
雖然佢真係hehe.......

SHA LALALA SHA LALALA
SHE'S CRAZY BUT SHE'S MINE

見到件純白色配黑色拉鍊褸
命中注定我要買起你
極鍾意全白色襯d黑色既簡約風格

Nike?
matthew1990 發表於 2017-1-19 19:35

UNIQLO

國泰花車d空少質素果然吾錯

@siunam
https://www.facebook.com/YML1991.hk/videos/404683576545723/
matthew1990 發表於 2017-1-30 12:08

成套野應該會係咁beep~
btw冇睇過junior 乜原來都會鬧到喊嫁?

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2017-2-22 12:22

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2017-2-22 12:50

其實你係咪個校工
bagfgfcde 發表於 2017-2-22 17:38

個校工女人泥 應該吾係
但吾排除我內心其實好想軟禁佢係我心入面

餓佐咁耐終於出新歌<33333333

要開個區俾我講
electric 發表於 2017-3-5 13:58

開番個賞男區?

血淋淋嘅野愈睇愈興奮
harryharry 發表於 2017-3-6 23:24

一齊睇SAW:D

yanting個新look又幾好J

有冇睇你嘅nichkhun嘅ig
electric 發表於 2017-3-8 09:54

佢有ig咩

增肥區
花月庭again

有冇人一齊去火星搵美之

買左新鋼筆,希望S會員同6會員可以指導下我點寫書法
harryharry 發表於 2017-3-10 01:10

好有錢呀 依位會員

香港亂up幾正
HOTMAN 發表於 2017-3-10 01:11

細細個成日睇一級_ _ _ 我連個節目名都唔係好記得

大地恩情呢?
John 發表於 2017-3-10 01:12

萬家燈火?

下微笑鋼筆咋,79蚊入門價,準備入坑
harryharry 發表於 2017-3-10 01:12

我好似已經好多年冇買過筆

John 發表於 2017-3-10 01:13

!!!! 依位會員好西利嗄 知我講咩

五個字淨係記得開心大發現
HOTMAN 發表於 2017-3-10 01:13

開心大發現其實幾好睇嗄不過大台當時d劇好似好睇d

我買開Pilot
鉛筆就S字頭德國腸
John 發表於 2017-3-10 01:14

muji + hi tec c

S字頭鉛筆超好寫
同埋夠墜手
我大學時成日特登帶埋個筆刨上堂扮文青

...
John 發表於 2017-3-10 01:17

how about 中華牌

支那
John 發表於 2017-3-10 01:19

【本報訊】不少港人由細用到大的中華牌鉛筆,最近被投訴品質大不如前,揭發原來有冒牌貨出現。海關在一連串打擊冒牌貨行動中,在一間連鎖文具家品店的11間店舖內,共搜獲逾90盒假中華牌鉛筆,拘捕5人。海關稱是三年來首次撿獲冒牌中華牌鉛筆。冒牌貨寫出來的字體淺色,經常斷筆芯,而且商標為白色。

記者:徐雲庭

■真的中華牌鉛筆刨出來的鉛筆衣連續不斷。

中華牌鉛筆為內地上海老鳳祥股份有限公司生產的一個鉛筆品牌,其中最著名的產品為「6151」系列鉛筆,已有60多年歷史,本港的文具舖都有出售。據港澳代理的文匯文教用品有限公司經理林群基稱,公司代理中華牌鉛筆已40年,共有六款產品,其中傳統的紅黑色「6151 HB」鉛筆用紅木製造,於兩、三年前曾發現市面有冒牌筆出售,曾向港澳兩地同業發出通告,指市面出現近似原廠產品的假中華牌鉛筆,提醒同業留意及只選購代理的產品,其後因假貨很快消失而沒再跟進。
直至數月前,代理商接獲零售商引述客人的投訴,指購買的中華牌鉛筆質量很差,例如寫出來的字體太淺色,又經常斷筆芯。公司懷疑是冒牌筆,於是通知銷售員在市面多加留意,果然發現有店舖售賣懷疑假貨,搜集資料後向海關舉報。

成本2元多 售6.5元

海關版權及商標調查課監督方永佳指,於兩周前接獲中華牌鉛筆有冒牌貨後,經一段時間調查至日前採取行動,搜查一間連鎖文具家具店的11間店舖,撿獲90多盒每盒12支的冒牌「6151」中華牌鉛筆,拘捕四名負責人及一名店員。負責人辯稱鉛筆貨源是四處搜購,不知買來的是冒牌貨。方永佳稱,冒牌文具比較少見,但售賣假筆利潤豐厚,一盒中華牌鉛筆售價9至12元,但假貨成本價2元多,雖以6.5元出售仍獲利甚豐。冒牌中華牌鉛筆包裝及筆桿與真貨相若。正貨包裝商標為粉藍色;假貨商標為白色。正貨筆桿木質為紅木、刨衣連續;假貨木質鬆散,正貨筆桿表面為噴漆。筆芯書寫顏色黑實;假貨表面為一層膠紙,筆芯書寫淡色。
據內地報章報道,內地出現冒牌中華牌鉛筆已有10多年,但因冒牌筆質素差、書寫較淺色,有考生用冒牌筆考試因電腦讀卡讀不到答案當錯影響成績,去年四川成都30多家文具商舖及公司,因出售冒牌中華牌鉛筆被告上法庭。

原來鉛筆都可以假

自然醒的一天
tom 發表於 2017-3-10 09:41

自然醒係件好幸福既事

唔知關心妍有無接班人
harryharry 發表於 2017-3-10 18:48

關家姐太西利 仲味有人挑戰到

Lecturer 冇遲放
tom 發表於 2017-3-10 17:52

最僧D LECTURER 講咁鬼多野 攪到遲放IS SO ON9

你食過關家姐?
nicholashin 發表於 2017-3-10 20:10

前面都寫佐個西字
後面跟番個味前都好合理

( 星 島 日 報 報 道 ) 被 西 九 龍 總 區 重 案 組 邀 請 調 查 娛 樂 圈 暴 力 案 件 的 足 總 主 席 康  ...
John 發表於 2017-3-10 20:19

陳年舊文

坐係屋企就有人買野番泥比我食既感覺IS爽

回復  屮SiU霖屮

仲要明知出面有其他人要用間房 都堅持講多少少先落堂 ...
tom 發表於 2017-3-10 20:58

DIU 依D仲賤阻_住地球轉

回復  屮SiU霖屮

好自私 明明自己講得慢教唔切
tom 發表於 2017-3-10 21:02

依D LECTURER
擺明冇PREPARE過!!

原來TVB MV 有露搏張軒

原來係2月

@jose @kevinlai1621
JasOh103 發表於 2017-3-15 22:44

???

想提名你攞獎
JasOh103 發表於 2017-3-15 22:54

可惜唔係三月^^

沖個熱水涼之後
個頭舒服佐好多

咁究竟打牌輸錢係開心定唔開心
kevinlai1621 發表於 2017-3-16 08:00

輸架呢?

ryan gosling?
JasOh103 發表於 2017-3-16 15:03

我相信佢見到真人既話 唔會係感動

動_ ?
JasOh103 發表於 2017-3-16 15:10

應該唔止

JasOh103 發表於 2017-3-16 15:25

依個咩樣泥@口@