返回列表 發帖
終於有5.0, 要快D追過訴苦區6.0
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

通常都係超級無敵social既人先會想擔起MC既角色
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:29

唔一定係social, 因為如果無MC可以唔洗玩

但通常一班人入面比較social去做MC會比較成功  ...
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:45

我地玩係要好公正ga, d人好叻去分析MC講野向邊個方向黎估, 所以我地個MC要好勁, 仲要好有資歷

我個班最資深o個個講一句野會不斷旋轉個頭 聲音會發散開
nicholashin 發表於 2016-12-30 11:49

我就真係做唔黎

我地會分析個mc既語速同語氣 去估下某個身分死左未
bagfgfcde 發表於 2016-12-30 11:55

個個都係向MC方面諗

Happy New Year

十大同903撞得一首十大 可見我幾good taste
nicholashin 發表於 2017-1-2 13:44

me too 我都係中一首
四季 1
羅賓 1
女神 1
聲音騷了 14
非安全地帶 10
終於好天氣 2
無人知道雙子座 -
卜卜卜 2
愛情小品 3

做乜加翻首百姓入去
bagfgfcde 發表於 2017-1-2 16:34

out番先
睇下今年唔爭post 黎mark 會唔會少d
kwanie 發表於 2017-1-2 16:32

week 1已經有演員

2017一定唔得啦

係咪終於知我Week 1個tag係邊度黎
nicholashin 發表於 2017-1-6 20:37

一早就知

果然係匡粉
nicholashin 發表於 2017-1-6 20:53

其實佢組合個時話係DJ我有一係諗都講開同公司jason, 點解唔講埋小塵埃

有冇人聽日晏晝頒 如果冇既話我想提早聽日頒wor(投票聽朝截)
HOTMAN 發表於 2017-1-7 22:10

我就係知聽晚好似3台同步

終於頒完獎
唔知大家對於我d tag有無好dor 有無咩特別意見

FI 你都頒得出我真係好想跪
kwanie 發表於 2017-1-9 00:26

其實even我點水蜻蜓冠完唔俾咁多個落榜周都係高過shiga lol
  Miss Fiona 同結已經完勝
好好啦
stopzi 發表於 2017-1-9 00:28

你都唔錯啊

陳詠謙係咪拎左個新人金啦
kwanie 發表於 2017-1-16 08:17

個新人獎等左兩年

D 人係甘鬧港鐵
但其實個日期係美 Aii 抽
616.1314 發表於 2017-1-24 22:21

其實我都唔明, 點解唔可以向好個面諗, 2月29日嘅朋友本身都已經係4年先一次生日, 今年有多份禮物唔好咩

係都要講到好似特登做假咁

某男歌手係咪肥仔波扮胸肌
kwanie 發表於 2017-2-3 16:05

點都已經好大突破

平時包到實一實

成功爭取mark一個榜冠軍歌走勢
林仔 發表於 2017-2-9 22:30

又會無人爭都有

903 ap個po仲災難
Wonders 發表於 2017-2-9 22:48

係咪大家都對今年903太失望, 搞到無人有動力去做

唱作 作曲填詞果啲太復雜 我懶得計
林仔 發表於 2017-2-9 22:56

幕後都明, 但係組合同唱片都無人

Kingjer:

兩首國語新歌分別叫【型人道】同【明天何其多】,真係聽個名都覺得老土。同Gin Lee 合唱嘅【型人 ...
Wonders 發表於 2017-2-16 22:39

將倫伯同美Do比, 會唔會侮辱左美DO嘅鈣質舞, 人地話曬都幾吋高踭鞋都咁輕盈

美do雖然當年拍表姐你好嘢都唱過南泥灣 問誰領風騷 歡樂滿東華90(張堅庭一齊合唱)
但佢正職都唔係唱歌跳舞 ...
林仔 發表於 2017-2-17 08:23

我無推到咁遠 只係話將佢同鈣質舞比唔岩

但我反而覺得隻歌好得 好符合wasabi要求
唔係快歌 但要跳到少少舞
唔係k歌 但最好聽一兩次就記得
...
林仔 發表於 2017-2-17 08:59

認同隻歌本身唔係太差, 不過如果唔係倫伯有份唱成件事唔會係咁

下星期8-11都係vani

下星期全星期有娃娃 三小時music show一集都冇 xx(
Wonders 發表於 2017-2-24 21:00

應該2.5都有小時掛
   雖然都知呢個替工會有訪問攝時間, 但估唔到播足5日

**** 本內容被作者隱藏 ****
JasOh103 發表於 2017-2-28 17:32

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

不知不覺已經3月, 唔知今年仲有無人搞

@B會員 我就搞得好差嘅
harryharry 發表於 2017-3-1 18:58

俾個機會佢溫埋ICT, how to monitor/calculate forum post

就你啦
John 發表於 2017-3-1 20:40

係咪有人玩先

學習點用excel
上年dse要畫pivot table噶
bagfgfcde 發表於 2017-3-1 21:02

咁你仲會唔會實踐下

好啦, 咁我入紙申請, 大家多多指教啦

發現冇乜人follow me
John 發表於 2017-3-3 22:21

要點follow you

好耐冇mark過榜
ed8671ed 發表於 2017-3-4 12:00

無人同你爭

個壇人流好低

有心機mark下榜真係難得一遇牙
ed8671ed 發表於 2017-3-4 12:40

我都好耐無聽903同rthk報榜live

咁而家呢

轉人嗰時我以為聽緊今日正x滑鼠商店街x1872
好八婆呀成個節目
就好似電台版嘅都市閒情 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-4 13:11

學野個堂其實Ok, 雖然titus同do姐都係無咩火花

林奕框版主個工作原來係做翻譯

邊度講  
我淨係睇到新聞話佢買咗容祖兒大碟 仲拎咗簽名 但祖祖無乜寫嘢畀佢 ...
nicholashin 發表於 2017-3-4 23:56

剛剛
  今日騷動音樂有新碟訪問

得閒重温下先  Phil把聲真係好正
nicholashin 發表於 2017-3-4 23:59

J佢把聲

我都覺
胸大既小樓同靚女二珂最後一局都幾好 思維夠清晰
沐沐最後一局敢自刀 老黨救完又敢毒 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-5 08:38

咁得閒嘅

下唔係日日都解決架咩
kwanie 發表於 2017-3-5 19:50

開post啫, 唔駛諗到咁遠嘅

你又知佢諗得遠?
HOTMAN 發表於 2017-3-5 20:39

你又知佢唔係諗咁遠

harryharry 發表於 2017-3-6 23:03

不安
   明明呢個係小確幸區

Yan Ting又唔同左樣...
John 發表於 2017-3-7 18:15

仲薯

我中意薯多過型
stopzi 發表於 2017-3-7 20:56

但係薯呢個look唔襯佢

食左西炒飯 好好食
RVHOCPC 發表於 2017-3-8 16:04

好耐無食過

食左烏冬 好好食

依家我好想Del po呀
harryharry 發表於 2017-3-9 07:45

快d接受人家嘅愛意

Cm c9s:
JasOh103
HOTMAN
kevinlai1621
kel_kelvin
616.1314
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:16

但係我都無咩睇tvb d 新劇一排
不過下星期重播妙手仁心有d興趣

睇tvb劇 無論新舊 都係c9
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:28

咁都可以分專業同唔專業gua
  專業個d一定係連愛回家都煲個d

原來我唔係專業c9
處境劇真係無乜追 上套有睇下既已經係畢打自己人/同事三分親 追得好貼既 ...
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:36

see, 我追都無追過處境

原來Neway優惠延長左
nicholashin 發表於 2017-3-10 21:29

咁究竟cm幾時組團