返回列表 發帖
吳雨霏 Kary Ng added 4 new photos.
7 mins ·

全能的facebook,

話說去年我在休息的時候我就周圍發掘自己唔同嘅興趣,例如去讀書,打拳,最後仲學人去種植... 真的沒想過我會愛上了種植  變了  !
以為只是懂得唱歌的我,短短3個月在這個冬天成功種了有機菜心,白菜,白蘿蔔,豆苗等等... 好有滿足感!

夏天來了,我就準備種植水果,但香港下雨的時候實在令我很頭痛... 上個禮拜的黑雨更令我束手無策,我啲番茄全部死掉

請問大家有在室外種植的經驗嗎?究竟有咩方法可以避開大雨的影響呢?我是否應該起個小帳篷遮蓋住呢?

謝謝大家寶貴的意見!

兔兔上身?
nicholashin 發表於 3/6/2017 14:59
我都覺
不過免免咁鍾意落雨
完全無諗過其他生物既感受
我霏應該唔會咁自 _ C 既

原來兔兔祈求大雨就係想整死曬霏霏既番茄 反霏好可恥
nicholashin 發表於 3/6/2017 15:21
成件事已經好清楚

用開第3隻腳溜
屮SiU霖屮 發表於 4/6/2017 01:38
真係 _ 地求幫手喎

btw 美麗嬅ig 張相笑到我收唔到掣

終於有人播海闊天空

側面接小碎步真係好正
簡直係無縫銜接
cymusic 發表於 5/6/2017 00:22
WSB 呢個鐘D 歌幾好
(起碼無播果首合唱歌先啦.__.)

好想知隔左咁多年at17 會點定位

Waaaaaaaaaaaaaa ig 呀

好想 Come with 霏霏

Kai針
JY6比人禁言
tom 發表於 8/6/2017 19:01
佢同zxc係咪同一個人黎

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 10/6/2017 22:23
夏天都咁好衝口~

everybody loves... Uh!

擺明係Joey Tang
nicholashin 發表於 11/6/2017 21:53
Jude Tsang 又比你地遺棄

2868 整首合唱叫 Like a 根啦不如

nicholashin 發表於 12/6/2017 13:57
一直都好葡萄 :(

想學佢要電髮先
matthew1990 發表於 12/6/2017 17:57
下成日電架啦我

有無salon推薦去電髮?唔想變光洙
harryharry 發表於 12/6/2017 19:16
無架,
由細剪到大都係果個見佢電得無乜事咪繼續囉

在social media裡變成attention seeker 為此感到罪過 Amen
HOTMAN 發表於 14/6/2017 16:49
未問你問題添

有咩方法可以令到自己生到多啲毛,去同禾小巧一齊兩溝?
harryharry 發表於 15/6/2017 20:37
古法用白蘭地

幸福人妻 @ngk thx for coming today, dear.   Happy that we could talk that much (after interview, haha).  Hope to see u soon.  Enjoy yours.
#吳雨霏 #叱咤樂壇 #comewithme @theinvisiblemen

又係alexfung

不如一齊估下今期共和榜冠軍歌._.?
dongbb2332 發表於 17/6/2017 14:28
好似好散咁喎
會唔會係流淚的怪獸

追憶 !!!!!!!!!!!!!!!!

無論發生咩事我都支持道友架
harryharry 發表於 17/6/2017 21:48
g

是早知有今天
JasOh103 發表於 18/6/2017 16:47
撇除呢個位其實都幾唔錯

兒歌天后李紫昕化身愛麗絲幫香港人打氣
nicholashin 發表於 18/6/2017 21:28
正想貼

jose 發表於 18/6/2017 23:12
佢唔膚淺但講野無深度

用流淚的怪獸黎接根真係好有TASTE