返回列表 發帖
林奕匡個名出現左三次

RubeberBand 終於拎夠分

見到吳業坤又有冠 Nowhere Boys首首歌hea上 真係好想推你撼頭埋牆

18,19入面仲有隻出碟先曝光嘅深海 Confession入面仲有隻出碟先曝光嘅字花 唔會係「全部歌都曝光哂」
而且仲整埋唱片cover 我就當係專輯嘅

其實陳詠謙今年先當新人都幾噴

四字歌好似幾著數 希望林奕匡下首派查無此字

恭喜Nowhere Boys首次打入十甲
好似無歌好冠 希望林奕匡三週冠

專登唔上茶無廁紙 反匡

預祝S02首次上台 (應該係

好似好多年無自plug冠 競爭咁細 希望兩週冠

第二天(快樂是...) - 謝安琪
支柱 - 陳柏宇 / 洪卓立
喜樂 - 林憶蓮
雞蛋與羔羊 - 謝安琪 ...
John 發表於 2017-4-7 10:55
同林憶蓮一樣自plug冠軍數目 Phil好叻仔

匡匡斷左連續兩週冠
但查無此字拎到3分 可以同麻煩你爭第11位

希望榜主繼續查無廁紙

查無此字 out

16到20位嘅歌手好似MK男女嘅聽歌口味

咁1>10>2>20咪唔會爆分
CunninG 發表於 2017-5-27 14:14
竟然只得第20
1>10>2後面多左個0 仲唔夠可恥?要聲討呀><
John 發表於 2016-6-10 00:15

淒美地好聽啲

究竟坤哥可唔可以成為兩次無冠十大嘅歌手呢

不了
John 發表於 2017-6-17 11:28
下星期冠軍confirmed

寧願冠坤哥都唔冠余春嬌 希望全壇嬌粉反你

無上come with me 0分

寫完一大段野然後18位上榜
HOTMAN 發表於 2017-7-6 21:24
即係John覺得上面17首歌真係好好聽

【特稿】林欣桐

其實〈奇怪〉只是林欣彤第一首冠軍歌

林欣彤歌曲成績

洗澡        19>08>1 ...
John 發表於 2017-7-18 19:03
一唔洗同祖祖爭quota 成績就大大改善

「覺得一般」嘅奇怪有2>1>2 相信「歌名都幾趕客」、「音質好似麻麻」嘅霸氣情歌會有十大!

應該唔會突破到好不容易遇見愛既成績=.=
John 發表於 2017-7-22 01:17
既然好不容易遇見愛、有人共鳴都係十大第四位 Jason都會!

容祖兒>>余春嬌
CAS>SM
Pakho>Phil

小故事    王灝兒 (JW)     20 -> x -> 6 -> 5 -> 6 -> 7 -> 5 -> 1 -> 5 -> 12
霸氣情歌     陳柏宇       20 -> x -> 9

睇黎Jason再次藉著強搶Phil旋律奪十大

好似要暗示有淚多好有冠 但Phil最終白果

支持我15年十大歌曲
今年暫時13.5%嘅冠軍歌都係林奕匡主唱

【特稿】兩星期冠軍歌

7.5  林
4  周、陳
3  謝
2  A、方、麥、張、楊
1  D、G、S、薛、劉、容、莫、許、盧、藍、王、吳、梁、達
0.5 黃
John 發表於 2017-9-16 14:32
林姓歌手好勁

強烈抗議第18位咁有個性只係三星期第18位 唔係三星期冠軍
反而第6位咁無個性都可以兩週冠 仲要疑似十大分數

衝破好勁 一次過上曬兩星期第14位

有無咁憎小肥
第20位咩歌黎
支持每週推薦

延續個個禮拜都有錯既習慣
小肥同郭頂一樣比唔到feel我...同埋都唔知佢plug緊邊隻 ...
John 發表於 2017-10-14 07:54
其實你get到JW呢排推緊咩歌 唔應該唔知小肥推緊咩歌
小肥個Project本身就係一個月一首歌 全部拍曬MV 然後再用個live session推下首歌
我估佢覺得冒雨同內外較搶耳 值得派耐啲 所以跳咗R.E.M.同過伶仃洋 (後者雖然有人mark做派台 共和都當派台 但最少無派去903)
我覺得呢個Project嘅歌都係好內斂同慢熱 (話曬好多歌揾RB同李11做歌) 但你聽嘅次數唔多 (依據你覺得要聽熟和每天講再見嘅道理)

郭頂上年隻碟嘅歌除咗派台嘅淒美地都係偏內斂 加上係國語力同可能會被認為演繹太造作 你無感覺其實幾understandable

希望孝順下週空降冠軍!

美君妹去左邊?????????

SSN Chart
第1-45週積分小結

最多冠軍專輯: Songs of Love (7/8 難得一遇、14 第一個早晨)

頭 45 週最高分 25 首單曲
03-09 難得一遇 - 林奕匡       17>05>06>12>01>01>12
32-38 有淚多好 - 林奕匡       06>04>08>04>01>01>06

頭 45 週人物類積分 (排名不分先後)
作曲人:林奕匡
男歌手:林奕匡
唱作歌手:林奕匡

CM共和榜系列 (截至第44週)
最高貢獻歌曲
1. 有淚多好 - 林奕匡 61
John 發表於 2017-11-11 22:34
疑似某歌手專榜

我都好鍾意孝順
其實係好卑微
可能好多人唔明吳業坤 但佢真係唱左好多毒男心聲出黎
可能有d人覺得係偽毒 ...
John 發表於 2017-11-28 09:34
咁你不折不扣係偽毒 同情同鍾意坤哥好正常
物以類聚 近墨者黑嘛

坤坤兩週冠無壓力