返回列表 發帖

各大流行榜@2016/12/31

TVB 勁歌金榜@2016/12/31
RK LW Songs                      Singers
01 02  不可告人       王浩信
02 03  第一次告別      吳業坤
03 04  小故事        JW
04 05  停止繁殖       林奕匡
05 06  我們仨        鍾舒漫 / 許靖韻 / 陳凱彤
06 07  兄兄我我       C AllStar
07 10  七歲         HANA
08 09  沒有         駱胤鳴
09 NE  痛醒         許廷鏗
10 NE  敗部         黎曉陽

903 專業推介@2016/12/31
RK  LW  Songs        Singers
01  03  飛天         RubberBand
02  08  大人的科學      周國賢
03  04  風起了        張敬軒
04  12  你望我望       My Little Airport
05  18  羽毛鱗刺       Dear Jane
06  07  第一百個我      容祖兒
07  09  獵          王嘉儀
08  06  還要去過生活     方皓玟
09  18  演員         吳業坤
10  11  瘋人不癲       張美儀
11  ne  讓我留在你身邊    陳奕迅
12  ne  賣空氣的人      盧凱彤
13  17  派錯派對       ReVe
14  ne  我錯         J.Arie
15  ne  幸福止痛       側田
16  02  停止繁殖       林奕匡
17  ne  靈魂獨舞       符致逸
18  ne  在這家        糖妹
19  ne  愈愛愈美麗      張智霖
20  ne  寵兒         林宥嘉

中文歌曲龍虎榜@2016/12/31
RK  LW  Songs                       Singers
01  02   風起了                        張敬軒
02  04   星足印                        AGA / Gin Lee / JW / 鄭欣宜
03  09   愛需要勇氣                  何雁詩
04  05   飛天                           Rubberband
05  14   風起雲湧                     鄭嘉穎 / 謝天華
06  01   兄兄我我                     C Allstar
07  08   復活                           丁噹
08  19   幸福止痛                     側田
09  10   大人的科學                  周國賢
10  16   羽毛鱗刺                     Dear Jane
11  06   靈魂道                        許志安
12  12   童裝高跟鞋                  陳明熹
13  07   停止繁殖                     林奕匡
14  NE   第一百個我                  容祖兒
15  NE   荒唐                           鄧小巧
16  17   敗部                           黎曉陽
17  20   隨心所遇                     A Lin
18  15   親愛的你好嗎               蔡卓妍 / 馬天佑
19  NE   幾個十年                     太極
20  NE   完美這一天                  英皇團員

新城勁爆本地榜@2016/12/31
RK  LW  Songs      Singers
01  04  愛需要勇氣    何雁詩
02  06  大人的科學    周國賢
03  09  靈魂道      許志安
04  07  敗部       黎曉陽
05  10  銀髮白      岑寧兒/林二汶
06  12  寵兒       林宥嘉
07  11  第一百個我    容祖兒
08  14  演員       吳業坤
09  16  沒有       駱胤鳴
10  19  瘋人不癲     張美儀
11  13  童裝高跟鞋    陳明憙
12  20  微愛情      黃千庭
13  18  在這家      糖妹
14  08  兄兄我我     C AllStar
15  17  我錯       J.Arie
16  ne  愈愛愈美麗    張智霖
17  ne  幸福止痛     側田
18  ne  靈魂獨舞     符致逸
19  ne  願望樹      胡琳
20  15  親愛的你好嗎   蔡卓妍/馬天佑

希望903下週06>01
SSN Chart (13 Jan)  我又有新歌喇 (7 Jan)
1. 演 員 (1 Week No.1) - 吳 業 坤
2. 幸 福 止 痛 - 側 田
3. 驗 傷 - 衛 蘭

希望903下週06>01
John 發表於 2017-1-1 21:55

加埋rthk 14>01
997 07>01
好冇?
總選得獎名單
Week 2
無表面傷痕
/ 有生一天 / 驗傷

anyway PAKHO.JANICE 即出新歌
Moxy Music Choice 2017 WK 2
1 風起了 張敬軒
2 Lovesick Dear John
3 在這家 糖妹

anyway PAKHO.JANICE 即出新歌
moxy 發表於 2017-1-2 08:42

啱啱都見到 week 1 開始發力
雅俗 山林道 多少年 玩家 銀髮白 卜卜卜
乜青 不同班同學 穿花蝴蝶 該死的快樂

衛蘭 - 驗傷

衛蘭 - 驗傷
one3one4loveyou 發表於 2017-1-2 10:02

衛式慘情歌 又回來了

衛式慘情歌 又回來了
ting 發表於 2017-1-2 10:12

年頭即派情歌想儲人氣

驗傷好聽
典型Janice 式情歌

周柏豪有生一天plug

又一月二号plug歌

我 留著你在身邊 心 仍然很遠

衛式慘情歌 又回來了
ting 發表於 2017-1-2 10:12

我都係唔好太期望佢太多
14年咁高汁成績都係差
舊年穿花蝴蝶11week練定歌就上叱咤都可以變獨活2.0
今年史無前例第二日就全新髪力

我都係唔好太期望佢太多
14年咁高汁成績都係差
舊年穿花蝴蝶11week練定歌就上叱咤都可以變獨活 ...
風見志郎 發表於 2017-1-2 10:56

我想敲穿903門口 心死得更透

我都係唔好太期望佢太多
14年咁高汁成績都係差
舊年穿花蝴蝶11week練定歌就上叱咤都可以變獨活 ...
風見志郎 發表於 2017-1-2 10:56

成年出得兩首Single  自己頒獎禮又唔來
1 風起了 張敬軒
3 在這家 糖妹

1個月1首
2017男金噶

周柏豪預言一個月派一首歌

1個月1首
2017男金噶
ed8671ed 發表於 2017-1-2 12:16

宣佈四月有紅館
1 風起了 張敬軒
3 在這家 糖妹

等咗成年都終於等到Pakho發力~~
希望新一年新的開始。2017香港樂壇唔好一枝獨秀,應該百花齊放。(軒仔好似系咁講嘅.

哇,pakho一係成年唔出現,一係大發力,好驚喜呀

16年七首四台冠 陳伯同CAS各有兩首 仲有女神 我的志願 同埋已經被遺忘咗嘅痛

三台冠 20首
5首斷903 一雙手 炮火 上集大結局 你在我在 一個人的永恆
2首斷RTHK 四不像 百性
2首斷997 矛盾一生 愛情小品
11首斷TVB 雙雙 我好得閑 原諒我 山林道 月球下的人 穿花蝴蝶 無人知道雙子座 羅賓 四季 一個都不能小 不同班同學

兩台冠 25首
3首903+RTHK 多少年 自由飛翔 鴛鴦襪
3首903+997 舊街角 完美 經過一些秋與冬
1首903+TVB 夜幕天星
10首RTHK+997 Heart Attack 緋荔榭少年 親熱 衝過去 芝士 孤雛 小故事 停止繁殖 兄兄我我 風起了
4首RTHK+TVB 剛剛好 Keep On Fight On 愛 被單身的人
4首997+TVB 有沒有我 記住忘記我 這首歌的名字是秘密 愛需要勇氣

一台冠 好多首
23首903 阿樂 七百萬種樂與怒 分手是常識吧 你是你本身的傳奇 慶幸一起 大吟釀 Show Me 生於斯 廣東歌 一定要相信自己 有事發生 犀利 終於好天氣 B面第一首 今生不回家 十年後的我 超猛 卜卜卜 友誼的小船 非安全地帶 還不夠遠 銀髮白 飛天
13首RTHK 溫拿精神 有人共鳴 Gotta Get High 磨牙 雅俗 圓 光環 只知感覺失了蹤 原力 不愛之恩 該死的快樂 獨一無二 無表面傷痕
10首997 劇透 來自天堂的魔鬼 當愛靠近 520 捨得 Hero 壞與更壞 芝麻開門 再見 還要去過生活
24首TVB 孤單的貝多芬 你死我活 請跟我走 安守本分 讓我放開 第一次擁抱 最真心一對 火線下 問天 天地不容 可以背負更多 浮沙之路 後知後覺 命運的意外 苦茶 最後一次分手 扯線木偶 只想可以跟你走 乜青 蝴蝶 傻瓜裡的童話 仍堅持 Can You See 不可告人

16年七首四台冠 陳伯同CAS各有兩首 仲有女神 我的志願 同埋已經被遺忘咗嘅痛

三台冠 20首
5首斷903 一雙手 ...
林仔 發表於 2/1/2017 13:34
十一首斷tvb 既三台冠
五首英皇
三首環球
兩張神檯
一架電單車

五首斷903 既三台冠
三首星夢
兩首sony
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 2 (14/01/2017)
1. Who's the Boss - 農夫|2. 荒唐 - 鄧小巧|3. 獵 - 王嘉儀

三台冠 20首
林仔 發表於 2017-1-2 13:34

一台冠
903 23首 TVB 24首
不過啲質素差勁遠
Cyrus Top 20 [ Week 02 ]
01 大人的科學 - 周國賢 | 02 大步走 - Nowhere Boys | 03 有生一天 - 周柏豪

等咗成年都終於等到Pakho發力~~
希望新一年新的開始。2017香港樂壇唔好一枝獨秀,應該百花齊放。(軒仔好似 ...
justin 發表於 2017-1-2 12:27

想當年美嬅話樂壇冇理由一兩個人玩哂, 美祖都講過希望台下小花朵發光發亮
希望美軒唔係萬年金啦
Louis 張繼聰 x Kay 謝安琪 《生命之花》MV
>>>>https://youtu.be/soEVL7qhePQ<<<<<

十一首斷tvb 既三台冠
五首英皇
三首環球
兩張神檯
一架電單車

五首斷903 既三台冠
三首星夢
兩首s ...
kwanie 發表於 2017-1-2 13:36

乜美yum已經去到華仔嘅級數啦

一台冠
903 23首 TVB 24首
不過啲質素差勁遠
cymusic 發表於 2017-1-2 13:37

其實新城個榜今年唔算離譜 斷人四台冠唔多之餘 冠無厘頭歌嘅數量亦唔算太多

Pure. 發表於 2017-1-2 12:17

12首歌 係2016就作好曬

準備2017上台男金

2017年pakho janice會發盡力啦

好野

pakho仲係華納?

華納可唔可以唔好再boycott tvb please?

2017 eason pakho 發盡力, 仲有hacken EEG第一年
hins jason 安仔都有對手啦
kg byebye
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

乜美yum已經去到華仔嘅級數啦

其實新城個榜今年唔算離譜 斷人四台冠唔多之餘 冠無厘頭歌嘅數量 ...
林仔 發表於 2/1/2017 13:45
神檯 =/= 天皇天后
天皇天后 係神檯
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 2 (14/01/2017)
1. Who's the Boss - 農夫|2. 荒唐 - 鄧小巧|3. 獵 - 王嘉儀

年頭即派情歌想儲人氣
one3one4loveyou 發表於 2017-1-2 10:23

希望華納唔好年頭谷完年尾就放慢手腳

chilam reve 下星期入903榜???!!!
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

好似12年女金咁又好似99-00果堆念上榜歌成10幾首嘅千禧歌手

2017年pakho janice會發盡力啦

好野

pakho仲係華納?

華納可唔可以唔好再boycott tvb please?

2017 easo ...
joey2009 發表於 2017-1-2 14:12

pakho新歌 製作係HMV Music  發行係Warner
1 風起了 張敬軒
3 在這家 糖妹

好似12年女金咁又好似99-00果堆念上榜歌成10幾首嘅千禧歌手
風見志郎 發表於 2017-1-2 14:59

咁903又未必上晒佢12首嘅
btw佢以海量派台歌攞男金都已經唔係第一次

Chilam上到榜 2017年最男五強standby

WEEK 3 銀髮白 [1] / 凡人對抗命運 / 囂張

三台冠 20首
林仔 發表於 2017-1-2 13:34

但係立立已經離開左我地啦!!
36. 我不服氣 慢慢嘗試
Week3 1荒唐2我錯3停止繁殖

年頭即派情歌想儲人氣
one3one4loveyou 發表於 2017-1-2 10:23

現在開始播到情人節差不多...
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

Chilam上到榜 2017年最男五強standby
nicholashin 發表於 2017-1-2 15:45

希望佢可以搶走埋個條友個位, 等佢無得再連任

pakho新歌 製作係HMV Music  發行係Warner
moxy 發表於 2/1/2017 15:03
HMV Music 即係蕭定一即係同星娛樂同系
_ _ _ 終於有對手啦 hahahahahahahaha

HMV Music 即係蕭定一即係同星娛樂同系
_ _ _ 終於有對手啦 hahahahahahahaha

kwanie 發表於 2017-1-2 16:54

唔知明年蕭定一 捧Chilam KG 定 Pakho
1 風起了 張敬軒
3 在這家 糖妹

唔知明年蕭定一 捧Chilam KG 定 Pakho
moxy 發表於 2/1/2017 18:43
但問題係星娛樂原來唔係蕭定一既

kwanie 發表於 2017-1-2 18:44
如果夠票谷到拎埋獎 谷到三個一齊入五強好似唔難

WEEK 3 銀髮白 [1] / 凡人對抗命運 / 囂張

英皇2017重新出發
1.6 Sherman 新歌 從不信自己Sherman Weibo 預告片
1 風起了 張敬軒
3 在這家 糖妹

英皇2017重新出發 1.6 Sherman 新歌
moxy 發表於 2017-1-2 19:56

Wow...今年真系不得了.新年過咗先兩日,就有三個單位有派臺作品。希望2017樂壇生生性性啦~~真系唔多希望再睇一次咁無聊個叱咤頒獎禮。

Wow...今年真系不得了.新年過咗先兩日,就有三個單位有派臺作品。希望2017樂壇生生性性啦~~真系唔多 ...
justin 發表於 2017-1-2 20:05

而且今年好多07年出道嘅歌手 出道十年 Pakho 有紅館演唱會 唔知其他有乜慶祝
1 風起了 張敬軒
3 在這家 糖妹

而且今年好多07年出道嘅歌手 出道十年 Pakho 有紅館演唱會 唔知其他有乜慶祝 ...
moxy 發表於 2/1/2017 20:09

立立、Sherman都十周年

Wow...今年真系不得了.新年過咗先兩日,就有三個單位有派臺作品。希望2017樂壇生生性性啦~~真系唔多 ...
justin 發表於 2017-1-2 20:05

換哂班商台話事人先啦     好像新城一換人就即時有啲新意

kwanie 發表於 2017-1-2 18:44

http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12432&pid=957765

依據我呢個 人頭論,HMV數碼中國集團 絕對夠 人頭 贏 Neway。

請唔好諗 TVB ... TVB 嘅 員工 加 影迷會人數,係可以贏哂全行,
但 TVB 傳統上係 山頭管治 而唔係 聽中央指令 的,所以永遠唔會做困綁式投票。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

硬係覺得PAKHO 點都會有十大, 爭在係邊首咁解

looking forward to pakho&janice
沒有寓言的故事,要如何說給你聽。

硬係覺得PAKHO 點都會有十大, 爭在係邊首咁解
kwanie 發表於 2017-1-3 00:27

哥仔...依家先新一年第三日渣...

有生一天第一日已經4次..

而且今年好多07年出道嘅歌手 出道十年 Pakho 有紅館演唱會 唔知其他有乜慶祝 ...
moxy 發表於 2017-1-2 20:09

之前有喺微博定IG見過07出道果班有聚話出道10年有搞作
不過宜家搞唔搞得成就唔知喇