返回列表 發帖
大膽估計今年容祖兒痛失女金
Gin Lee女銀+十大/女金+十大
Mr.Blue唱作人/作曲人
AGA繼續白果
SSN Chart (13 Jan)  我又有新歌喇 (7 Jan)
1. 演 員 (1 Week No.1) - 吳 業 坤
2. 幸 福 止 痛 - 側 田
3. 驗 傷 - 衛 蘭

立立、Sherman都十周年
XYZZY 發表於 2017-1-2 20:11

李卓庭都十週年
可能女銅
SSN Chart (13 Jan)  我又有新歌喇 (7 Jan)

AGA繼續白果 ...
John 發表於 2017-1-3 23:56

咁估邊個女金先

AGA繼續白果
環球男員工?
利申覺得AGA有生之年最後一個拎到既叱咤獎係《一》個十大

WEEK 3 銀髮白 [1] / 凡人對抗命運 / 囂張

AGA繼續白果 ...

如果祖兒無女金,應該會選擇唔出席

環球男員工?
利申覺得AGA有生之年最後一個拎到既叱咤獎係《一》個十大 ...
nicholashin 發表於 2017-1-3 23:58

等AGA或者Gin是但一個離開環球咪有囉。又唔係簽一世.

最歌五強全部最少4 次
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 2 (14/01/2017)
1. Who's the Boss - 農夫|2. 荒唐 - 鄧小巧|3. 獵 - 王嘉儀

【on.cc東網專訊】《第三十九屆十大中文金曲頒獎音樂會》將於今晚舉行,東網收到消息,天后容祖兒及張敬軒將擸三至四個獎,包括「優秀歌手」及「十大金曲獎」,軒仔更很大機會冧莊「全國最佳歌手獎」。

陳奕迅缺席亦有獎

據知祖兒及陳奕迅(Eason)亦將冧莊成為「最優秀流行歌手大獎」,雖然Eason不會出席頒獎禮,但他亦將獲頒「優秀歌手」及「十大金曲獎」。除了祖兒、軒仔及Eason外,據知JW、鄭欣宜、李幸倪、C AllStar、陳柏宇及許廷鏗等亦獲「優秀歌手」,「最有前途新人獎」則由鄧小巧、陳明憙等人奪得,而「全年最佳進步獎」將由陳柏宇及泳兒等勇奪。

【on.cc東網專訊】《第三十九屆十大中文金曲頒獎音樂會》將於今晚舉行,東網收到消息,天后容祖兒及張敬軒將擸三至四個獎,包括「優秀歌手」及「十大金曲獎」,軒仔更很大機會冧莊「全國最佳歌手獎」。

陳奕迅缺席亦有獎

據知祖兒及陳奕迅(Eason)亦將冧莊成為「最優秀流行歌手大獎」,雖然Eason不會出席頒獎禮,但他亦將獲頒「優秀歌手」及「十大金曲獎」。除了祖兒、軒仔及Eason外,據知JW、鄭欣宜、李幸倪、C AllStar、陳柏宇及許廷鏗等亦獲「優秀歌手」,「最有前途新人獎」則由鄧小巧、陳明憙等人奪得,而「全年最佳進步獎」將由陳柏宇及泳兒等勇奪。
Hanson 發表於 2017-1-4 00:34

夠皮未
你別說世事本荒謬 得到的多數非獨有

夠皮未
帥小寶` 發表於 2017-1-4 00:36

邊忽優秀呀大佬
港台班人食夠屎未

最歌五強全部最少4 次
kwanie 發表於 2017-1-4 00:34

RE番山林道咁就2017可以再投佢

邊忽優秀呀大佬
港台班人食夠屎未
abcxyz302006 發表於 2017-1-4 00:37

Kay 又食白果

邊忽優秀呀大佬
港台班人食夠屎未
abcxyz302006 發表於 2017-1-4 00:37

全年得四季一首都繼續冧莊

邊忽優秀呀大佬
港台班人食夠屎未

港台一向最論資排輩
2010年寧願比鄭秀文掃3獎
薛凱琪唔知邊年大髮力, 點知得個全年最佳進步獎銀獎
何韻詩07年全身髮力, 都係得個十憂
謝安琪你們的幸福攞金曲, 死都要播十二月二十

邊忽優秀呀大佬
港台班人食夠屎未

全年最佳退歩獎 就差吾多委屈曬 美宇 同 靚泳,話曬10週年AH

全年最佳退歩獎 就差吾多委屈曬 美宇 同 靚泳,話曬10週年AH
hkbaby 發表於 2017-1-4 00:42

全年最佳進步獎候選名單(排名不分先後)
Super Girls
小塵埃
方皓玟
吳業坤
泳兒
鄭俊弘

no jason wor fake ge
HINZ TOP 20 Week 2
01 還要去過生活 - 方皓玟
02 我錯 - J.Arie
03 羽毛鱗刺 - Dear Jane

Super Girls
小塵埃
方皓玟
吳業坤
泳兒
鄭俊弘

no jason wor  ...
hinz 發表於 2017-1-4 00:43

睇怕8成中

Super Girls
小塵埃
方皓玟
吳業坤
泳兒
鄭俊弘

唔好十大please

其實要論資排輩頒大獎,我寧願咁樣頒法,起碼得獎者同個獎項名稱相稱d,唔要再見到陳奕迅攞最優秀男,全國男仲可以話走遍亞洲開巡迴演唱會,仲有美軒點計都唔會係全國最佳男歌手。

全國最佳男歌手:陳奕迅
最優秀流行男歌手:張敬軒
全年最高銷量男歌手:張敬軒 (聽聞上年12月出既Felix銷量都計今年)
全球華人至尊金曲:四季  陳奕迅

咁樣頒法幾好,<女神>攞唔到大獎唔洗又召喚肥姐,Eason軒仔又齊齊做到大贏家。

岩岩先發覺小明有機兩首上榜

Super Girls
小塵埃
方皓玟
吳業坤
泳兒
鄭俊弘

On.cc會有流料?

On.cc會有流料?
Hanson 發表於 2017-1-4 00:52

人地個官方候選係無jason喎
你睇開On.99 ?
HINZ TOP 20 Week 2
01 還要去過生活 - 方皓玟
02 我錯 - J.Arie
03 羽毛鱗刺 - Dear Jane

邦邦翻唱達明禁色?好期待

想問RTHK 近年係米仲頒多過十首?

十優歌手勁猜:
陳奕迅,張敬軒,許廷鏗,陳柏宇,李克勤,
容祖兒,謝安琪,鄭欣宜,JW,C Allstar,Gin Lee

十優歌手勁猜:
陳奕迅,張敬軒,許廷鏗,陳柏宇,李克勤,
容祖兒,謝安琪,鄭欣宜,JW,C Allstar,Gin Le ...
1d14 發表於 2017-1-4 01:02

KAY唔黎都唔知會唔會有獎

你地估港台會唔會咁好頒全球華人至尊金曲俾山林道呀嗱
kay bb x 周爸打手

sosad5587 發表於 2017-1-4 01:17

如果山林道拎會係第一個歌手呢個獎三連霸

如果山林道拎會係第一個歌手呢個獎三連霸
abcxyz302006 發表於 2017-1-4 01:20

萬年至尊歌
下年翻plug拾回再奪獎

萬年至尊歌
下年翻plug拾回再奪獎
John 發表於 2017-1-4 01:24

2018?

希望大家黎緊最女一齊投真·實力唱作歌手J.Arie

sosad5587 發表於 2017-1-4 01:17

女神暫時似大熱門

女神暫時似大熱門
Cklababyk 發表於 2017-1-4 01:42

歷史上有冇人試過第一次拎十大就拎埋全球華人至尊金曲先?(淨係計獨唱既話)

歷史上有冇人試過第一次拎十大就拎埋全球華人至尊金曲先?(淨係計獨唱既話) ...
abcxyz302006 發表於 2017-1-4 01:47

我諗無咩關係嘅

我諗無咩關係嘅
Cklababyk 發表於 4/1/2017 01:48
暫時睇星娛樂依然未有牙力去爭獎
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 2 (14/01/2017)
1. Who's the Boss - 農夫|2. 荒唐 - 鄧小巧|3. 獵 - 王嘉儀

歷史上有冇人試過第一次拎十大就拎埋全球華人至尊金曲先?(淨係計獨唱既話) ...
abcxyz302006 發表於 2017-1-4 01:47

謝安琪,蘇永康,全球華人至尊金曲大熱點可以唔記得<四季>呢?

唔好十大please
帥小寶` 發表於 2017-1-4 00:48

放心啦! 一定無十大。百姓和第一次告別都不是冠軍歌,反而冠軍歌被單身的人無份角逐,而且官方台一定不會給有政治成分百姓入十大,還有中文金曲是樂迷投票+專業評審,所以入選機會近乎零。

夠皮未
帥小寶` 發表於 2017-1-4 00:36

四台得一台美軒接唔到班 官台檢討下啦
Louis 張繼聰 x Kay 謝安琪 《生命之花》MV
>>>>https://youtu.be/soEVL7qhePQ<<<<<

On.cc會有流料?
Hanson 發表於 2017-1-4 00:52

其實on.cc年年預測同頒獎名單都有出入...
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

1月3日 00:37 来自 Instagram
很開心一月一日見到林公子
感激他在j pop 裡的幫忙

過幾天
大家又會見到我們的合作

是什麼呢?

想问下美祖話過幾日同林狗有新搞作係乜?

黃昏點唱機2.0?

我 留著你在身邊 心 仍然很遠

四台得一台美軒接唔到班 官台檢討下啦
sam6a 發表於 2017-1-4 08:16

因為官台唔係commercial機構嘛,要排隊,英皇無優勢,唔可以男女歌手攞齊,祖兒退下就到佢。

1月3日 00:37 来自

過幾天
大家又會見到我們的合作

...
風見志郎 發表於 2017-1-4 08:52

My Secret Live Press Con or M 記?

1月3日 00:37 来自

過幾天
大家又會見到我們的合作

...
風見志郎 發表於 2017-1-4 08:52

From Joey Yung's facebook

(面紅耳熱)可以約你見面嗎? 我想搵你幫我個side track concert 影poster..

【on.cc東網專訊】《第三十九屆十大中文金曲頒獎音樂會》將於今晚舉行,東網收到消息,天后容祖兒及張敬軒 ...
Hanson 發表於 2017-1-4 00:34

第13次最優女

第13次最優女
阿mark 發表於 2017-1-4 09:09

最優男女歌手呢個獎根本就多鳩餘

等睇美祖單手拎優秀歌手獎,最優女,十大金曲,女銷量歌手獎,全國最佳女歌手金獎。

容一日仲出席頒獎禮
新一代女歌星都好難上位

由之前Janice ,Fiona 年代
到而家Gin Lee, JW,Shiga, Mag....

中間得Kay上到但中間幾年比英皇雜誌打壓到咩咁

佢幾時先唔留戀榮譽

容一日仲出席頒獎禮
新一代女歌星都好難上位

由之前Janice ,Fiona 年代
到而家Gin Lee, JW,Shiga, Mag.... ...
k@k 發表於 2017-1-4 10:25

除左 Kay, 仲有 hocc 得,其他全部failed 左。

會搞個FB LIVE 演唱會 (聽林峰講過) 本來想大搞 但基於每個人都係唔同唱片公司 好難搞得成 所以最後 ...
rfv123 發表於 2017-1-3 03:04

睇返07年四大頒獎禮新人獎得獎/候選名單, 07新人有:

男歌手: 小肥、王友良、林威辰、林峯、周柏豪、洪卓立、陳柏宇、區俊濤、Oscar

女歌手: 江若琳、李卓庭、梁雨恩、裕美、萱寧、鍾舒漫、CK

組合: Eternity Girls、Freeze、Hotcha、朱凌凌、Kolor

睇返07年四大頒獎禮新人獎得獎/候選名單, 07新人有:

男歌手: 小肥、王友良、林威辰、林峯、周 ...
matt0605 發表於 2017-1-4 10:46
支持KOLOR首奪組金