返回列表 發帖
再次強調:(超勁重鎚^INFINITY)風起了903冠直至佢真係冠為止!!
強烈抗議狗03夾硬調林狗上唱作人金獎!!!!!!!!!!
還方小明唱作人金獎!!!!!!!!!!

超級勁歌推介:
七歲 - HANA
在這家 - 糖妹
願望樹 - 胡琳

評分人數

回復 149# matt0605

支持HotCha復出首奪最組幫星娛樂係我最喜愛系列獎項離個大滿貫
HotCha C AllStar Stephy Shiga

千嬅會主唱春嬌救志明3 主題曲?

歌名: 愛情時代
填詞: 林夕
作曲: 羅大佑

Source: wiki
JIM'S MUSIC AWARD 2015 投票!!
https://zh.surveymonkey.com/r/WWDLDJB

Source: wiki ...
放空 發表於 2017-1-4 13:17

如果係廣東歌又會谷上叱吒十大,個班底

wiki咩人都改得

回復  matt0605

支持HotCha復出首奪最組幫星娛樂係我最喜愛系列獎項離個大滿貫 ...
tom 發表於 2017-1-4 12:30

Suppermoment宜家係咪屬星娛樂

Suppermoment宜家係咪屬星娛樂
阿mark 發表於 2017-1-4 13:27

咪玩啦
supper一路都唔係

再次強調:(超勁重鎚^INFINITY)風起了903冠直至佢真係冠為止!!
酷愛903 發表於 2017-1-4 11:04

風起了率先彈出,毫無懸念啦!

AGA Ginadoll 15wks vs GinLee beGin 12wks vs J-POP 5wks vs 眼淚的秘密 8 wks
究竟今晚最高銷量女歌手係邊個呢
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

AGA Ginadoll 15wks vs GinLee beGin 12wks vs J-POP 5wks vs 眼淚的秘密 8 wks
究竟今晚最高銷量女歌手係 ...
fifty1205 發表於 2017-1-4 15:00

當然5weeks 果個啦

酷愛903 發表於 2017-1-4 14:18

靈魂道呀,7完未啊?

睇返今年plug過歌去tvb/上過榜嘅組合, JSG最佳樂隊組合獎候選名單應該係:
少女標本
Supper Moment
C AllStar
BOP
Super Girls
Faith
Twins
SiS樂印姊妹
Kolor
Dear Jane
Trekkerz
新青年理髮廳
Yellow!
As One
Fabel
Bingo
草蜢
小塵埃

估計:
金: C AllStar 銀: Super Girls 銅: 小塵埃/SiS樂印姊妹

今晚中文有無直播

100%美祖

SAD BUT TRUE 九成九萬年容
↓↓↓回應後可見暫時投票結果  
2016最佳粵語音樂

SAD BUT TRUE 九成九萬年容
liebe 發表於 2017-1-4 15:43

應該10成萬年容

點解會揀喺平日做頒獎禮....
今日仲要星期三

唔使諗啦實係容
不過好希望佢唔出席
雅俗 山林道 多少年 玩家 銀髮白 卜卜卜
乜青 不同班同學 穿花蝴蝶 該死的快樂

應該10成萬年容
timgoi 發表於 2017-1-4 15:45

in _ _ we trust
36. 我不服氣 慢慢嘗試
Week3 1荒唐2我錯3停止繁殖

點解會揀喺平日做頒獎禮....
今日仲要星期三
hehemamama 發表於 2017-1-4 15:51

係囉,唔明
阿媽實要睇CCTBB,跟本冇法子睇到31
↓↓↓回應後可見暫時投票結果  
2016最佳粵語音樂

係囉,唔明
liebe 發表於 2017-1-4 15:57

上網睇

3>8>X都拎到啦

你估5星期有可能拎唔到咩
冠軍歌 停止繁殖 - 林奕匡
亞軍歌 第一百個我 - 容祖兒
季軍歌 賣空氣的人 - 盧凱彤  [ week 2 ]

係囉,唔明

RTHK Screen app, 有直播

靈魂道呀,7完未啊?
hehehaha 發表於 2017-1-4 15:02

你好野都唔係INDICATOR!

係囉,唔明

rthk youtube 有直播
論盡音樂「最直覺,講真心」
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Week 3 No.1:華語:王嘉儀《Little Sorrow 愁滋味》
外語:Alan Walker feat. Noonie Bao《Alone》

羅大佑?

今晚RTHK颁奖 都没开贴呢??

今晚RTHK颁奖 都没开贴呢??
youfuqi 發表於 2017-1-4 16:42

版主唔記得今晚有頒獎禮掛
冠軍歌 停止繁殖 - 林奕匡
亞軍歌 第一百個我 - 容祖兒
季軍歌 賣空氣的人 - 盧凱彤  [ week 2 ]

容一日仲出席頒獎禮
新一代女歌星都好難上位

由之前Janice ,Fiona 年代
到而家Gin Lee, JW,Shiga, Mag.... ...
k@k 發表於 2017-1-4 10:25

我諗可能要等到佢結婚生仔先肯退..-,-
kay bb x 周爸打手

sosad5587 發表於 2017-1-4 16:53

要生個女等2046年接捧噶 祖祖好似好多年冇出席港台

肥千 發表於 2017-1-4 17:03

有幾多年啊,前兩年都有去
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

sosad5587 發表於 2017-1-4 16:53

要靠劉浩龍出手啦

有幾多年啊,前兩年都有去
fifty1205 發表於 2017-1-4 17:11

佢係咪講美千

我 留著你在身邊 心 仍然很遠

酷愛903 發表於 2017-1-4 14:18

我 留著你在身邊 心 仍然很遠

肥千 發表於 2017-1-4 17:03

祖祖年年有出席港台, not sure about tonight.
第2週粵語冠軍歌: 荒唐 - 鄧小巧
第2週國語冠軍歌: 格外精彩 - 閻奕格
http://boy4dudes.tumblr.com/ 全女打 Cantopop Top 30 & Mandopop Top 30

靈魂道率先彈出,毫無懸念啦!

佢係咪講美千
風見志郎 發表於 2017-1-4 17:16

I'd say yes, 美千's last attendance was for the year 2009 (2010年1月30日).
第2週粵語冠軍歌: 荒唐 - 鄧小巧
第2週國語冠軍歌: 格外精彩 - 閻奕格
http://boy4dudes.tumblr.com/ 全女打 Cantopop Top 30 & Mandopop Top 30

睇返今年plug過歌去tvb/上過榜嘅組合, JSG最佳樂隊組合獎候選名單應該係:
少女標本
Supper Moment
C AllSt ...
matt0605 發表於 2017-1-4 15:39

SG 邊會有銀
自從幫 viutv 唱左主題曲之後關係再度急轉直下
我驚隨時白果 有跳舞歌曲獎既話都有 d 機
但組合獎好大機會輪到 SM 小塵埃 都未輪到佢哋
本週冠軍歌: 大個之後 - 許靖韻

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ CM 各位會員請幫忙投票 感謝 ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
→→→→→ 請投選閣下最喜愛的十首歌曲 ←←←←←

标题

今年第一個新人?
newguy 發表於 2017-1-4 17:24

舊年派過 虛構情歌 算2016新人吧
有份候選RTHK 最有前途新人獎
Moxy Music Choice 2017 WK 2
1 風起了 張敬軒
2 Lovesick Dear John
3 在這家 糖妹

舊年派過 虛構情歌 算2016新人吧
有份候選RTHK 最有前途新人獎
moxy 發表於 2017-1-4 17:32

thanks!! 完全唔知添

凌雲道咁樣翻生都冠到?

凌雲道咁樣翻生都冠到?
林仔 發表於 2017-1-4 17:43

將人地 MV 貼落自己 MV storyboard 都得,有咩唔得?
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Week 3 No.1:華語:王嘉儀《Little Sorrow 愁滋味》
外語:Alan Walker feat. Noonie Bao《Alone》

今期風起了Vs靈魂道,其中一首上死位就無得冠

凌雲道咁樣翻生都冠到?
林仔 發表於 2017-1-4 17:43

可能諗住快快趣冠左佢唔使再播
十年前古巨基錢錢錢錢都係一出抄襲疑雲就冠軍
SSN Chart (13 Jan)  我又有新歌喇 (7 Jan)
1. 演 員 (1 Week No.1) - 吳 業 坤
2. 幸 福 止 痛 - 側 田
3. 驗 傷 - 衛 蘭

「只要個個人比你差就會好睇架啦」
36. 我不服氣 慢慢嘗試
Week3 1荒唐2我錯3停止繁殖

將人地 MV 貼落自己 MV storyboard 都得,有咩唔得?
星勤 發表於 2017-1-4 17:47

可能諗住快快趣冠左佢唔使再播
十年前古巨基錢錢錢錢都係一出抄襲疑雲就冠軍 ...
John 發表於 2017-1-4 17:52

咁不如直接bam 冠嚟谷佢拎2017男金咩
仲要明明已經out咗

咁不如直接bam 冠嚟谷佢拎2017男金咩
仲要明明已經out咗
林仔 發表於 2017-1-4 17:58

有特約嘛,做 show 喎

風見志郎 發表於 2017-1-4 17:18

差1AP啫,要反CUP話咁易啦!

[quote]今晚中文有無直播
阿mark 發表於 2017-1-4 15:40 [/quot

有~ 頒左5首喇

可以唱足成首金曲呢
我最喜愛歌曲十強:女神/ B面第一首/ 四不像/ 我不是歌手/ 一雙手/ 新貴/ 矛盾一生/ 同一/ 剛剛好/ 紅綿路上