返回列表 發帖
謝安琪早已破rule
連鄭融都可以同美祖平排
John 發表於 2017-1-5 22:14

2012 Kimberley兩個奬多過美卷一個

其實最歌二強表演個A B,我記得聽到有人話按筆劃排序,正常應該女神A 你是你B
但係調轉左A B,然後未表演就一直叫人投票,其實用意係咩?
個表演同個排序其實有益邊個咩?我又唔覺
至少唱女神之前已經有9成人票已投

其實咁樣先唔公平
matthew1990 發表於 2017-1-5 19:26

見人見智啦, 肥欣首歌的确更hit,而且人脈的確更勁, 903臨場搞呢D小動作縮窄優勢差距,又對肥欣不公平.

所以, 是否公平不是絶對, 人人的價值觀唔同而已.

其實最歌二強表演個A B,我記得聽到有人話按筆劃排序,正常應該女神A 你是你B
但係調轉左A B,然後未表演就 ...
Wing1211 發表於 2017-1-6 11:04

按歌手筆劃排序

但係調轉左A B,然後未表演就 ...
Wing1211 發表於 2017-1-6 11:04

我覺得最大可能性係自903公佈左新玩法後有唔少批評聲音,話鬥嘉賓陣容唔公平,所以先提早喺表演前投票,之前明明話係拉票表演。不過又冇時間比人投完先唱(其實將表演環節推遲少少已經得),令件事出左黎非常奇怪

我覺得903 又唔係偏幫小明
根本 係人都知 女神九成 win
如果 錫小明 唔會調走佢唱作金
林海峰 有無唱作 ...
tributehotel 發表於 2017-1-6 15:09

我意思唔係話佢有心偏幫任何一個,而係佢唔想比人話佢改制係為左比女神贏(之前的確好多人咁講)

不過樓上講得啱,無論改唔改女神都贏硬,首歌係hit,加埋星娛樂同蕭生可能買左唔少飛入場

其實, 由開場一刻冇介紹歌手出場都已經知個show出事啦.....

tag入面真係最有印象嘅係2014年的小店-->獨家村 另外山林道
最歌個度五揀一會好好多
一早都知道門已鎖床已翻仍未慣
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

2016年一屆係搞得差,幸好2017年係叱咤三十年,所以有多少撥亂反正,個Show亦精彩好多。小明亦贏到最女,或者係商台補償番俾佢亦未頂。

2018年,歌托邦,希望有睇頭,多啲高潮位!