返回列表 發帖
我諗叱咤原意係想張軒頒獎俾銀、銅,佢亦好樂意幫銀獎嘅jason歡呼吶喊,仲叫全場一齊嗌jason個名,
但你 ...
uponand 發表於 2017-1-2 08:45

論實力, 美軒仲係高JASON 一個檔次

賽果每年都有調動有爭議
我最不滿係個show本身做得差
頒十大歌曲,重點除左歌手謝詞同演繹,睇DJ點樣介紹首 ...
John 發表於 2017-1-2 20:31

唔知係咪得獎歌曲本身問題,DJ都唔願花心機介紹呢d歌咁款
--------> 如果真係咁既話, 証明DJ 完全唔PRO

根本係, 如果小明拎最歌既話, 一樣好多人衝出黎為肥欣抱不平.

其實覺得903 冇特別偏幫邊一方
我覺得903係知道小明拉票陣容明顯不及肥欣, 所以安排小明唱先同埋提早迫D人投票, 盡量拉近返兩者既聲勢差距. 我覺得都算係一種公平的措施.

另外, 真心覺得女神係2016年最HIT 的歌.

咁都叫公平? 笑左。未投之前都知女神贏九條街,但小明唱完即刻叫人投票果下,女神已經唔係100%贏硬。
Fan ...
stopzi 發表於 2017-1-3 15:41

我一直唔懷疑女神拎最歌的實力, 我自己都全票投女神.  我亦完全冇理欣宜FANS拉票呢回事

我只係想講, 拉票表演有SM, 邦邦, wyman, 陣容真係好強, 903見欣宜拉票表演陣容強過小明太多, 所以比小明唱先+小明一唱完即聲稱截票, 拉近強弱差距而已, 你自己都話"小明唱完即刻叫人投票果下,女神已經唔係100%贏硬"啦, 係咪?

如果欣宜唱先, 同埋如果唱晒2個表演先開始投票, 對小明更不公平.

拉近強弱實力有好多方法既,但係唔會奇奇怪怪咁其中一邊拉完票就投票囉。
如果兩邊拉完票先投票,我唔信佢 ...
stopzi 發表於 2017-1-3 17:09

我只係話903 咁樣安排拉近強弱差距, 對弱勢小明黎講比較公平, 冇話呢個係最好的方法. 咁講啦, 雖然當晚呢個安排好ODD, 但903 算係出於善意而咁樣做.

其實小明和小明粉唔駛不甘心, 根本女神真係HIT過傳奇, 903 比機會排第二果隻歌演唱一次, 而且可自己揾拍檔, 對小明黎講絶對收到宣傳效果, 小明沒有吃虧.

其實咁樣先唔公平
matthew1990 發表於 2017-1-5 19:26

見人見智啦, 肥欣首歌的确更hit,而且人脈的確更勁, 903臨場搞呢D小動作縮窄優勢差距,又對肥欣不公平.

所以, 是否公平不是絶對, 人人的價值觀唔同而已.