返回列表 發帖

瑪麗嘉兒除夕表演 咪嘴失敗罷唱遭全國恥笑

瑪麗嘉兒喺Instagram回應出醜一事,上載咗自己表現得好無奈嘅舊短片,留言話:「衰嘢有時係會發生,祝大家有個開心、健康嘅新年,希望2017年上多啲頭條。」咁樣自嘲一番去化解尷尬,天后嚟講都算係咁。

紐約於香港時間今日下午1點踏入元旦,美國天后級歌手瑪麗嘉兒(Mariah Carey)喺倒數15分鐘前負責於時代廣場表演,呢個表演仲喺美國電視直播,好威威。

可惜瑪麗呢個表演成為2016年最後一個大悲劇,成為美國網民2017年第一個恥笑對象。事緣瑪麗照常穿上性感舞衣,有多名舞蹈員為佢伴舞,舞蹈員男友Bryan Tanaka亦都有表演。瑪麗第一首歌就係唱經典新年歌《友誼萬歲》(Auld Lang Syne),不過明眼人一睇就知佢係咪嘴,成日甩嘴形。

之後背景音樂就播出《Emotions》,但係就冇人聲嘅,瑪麗即時露出個好迷網嘅樣,點都唔肯唱,仲話「我聽唔到音樂,我哋冇準備過呢首歌」,瑪麗不時將個咪俾觀眾唱,只係同舞蹈員跳吓舞,完全放棄咗個表演。

不過佢都「唱」埋《We Belong Together》,今次就有人聲,佢都係hea住跳同唱,不時喺歌詞未完就將個咪放低。到最後,瑪麗拋出一句「點都唔會更好」就嬲爆爆咁落台。據悉本身瑪麗係冇預《Emotions》呢首歌,加上首歌冇人聲,佢就唔肯唱。

美國網民喺twitter狠批瑪麗,話佢咪嘴都咪得咁差,事業玩完。
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

Diva is not a hustler. She dealt with it embarrassingly but it is what it is.

Mariah 真系算9數啦 把聲已經爛左好幾年  咪嘴咪得多遲早出事

I don't know her

佢件肉衣都唔靚

香港都有個Eason Chan ar =.=

masterdragon 發表於 2017-1-2 11:20

I still don't know her

Ariana Grande 、J.LO 立即点Like左尼篇新闻

其實每次出現都打開中門係咪佢剩返既唯一亮點?
連carpool都著到咁真係...
Jason Playlist 2020 Week 19
#1 碧玉 | 王菀之

Disgusted
HotCha C AllStar

我都係將 Mariah Carey 的回憶停留係 2005-2006 年算.....
咪咀唔緊要,咪甩咀唔緊要,但都要尊重返個 SHOW。
台下的人都係想歡樂一晚,唔會理你有冇咪咀甩咀。

記住..........你已經唔係 90 年代的 Mariah Carey,睇返第 18 隻 SINGLE 冠軍之後的排名就知,幾乎每隻 SINGLE 都排 50 之後...
讓我美麗 有甚麼可以阻我
尤物要走過 才不要問你許可

紐約有Mariah Carey,香港有陳奕迅
唔識尊重舞台既老屎忽
叱咤903, 亂能7咁頒

見到瑪麗嘉兒,我以為係marie claire

睇嚟佢要向Britney多多學習

睇嚟佢要向Britney多多學習
樂遊 發表於 2017-1-2 14:41

你有冇睇過我偶像唱Chandelier 既車禍片?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

回復 15# matthew1990

Sia唱咁多次Live 唔知你講邊次

回復  matthew1990

Sia唱咁多次Live 唔知你講邊次
樂遊 發表於 2017-1-2 14:52

嗰日佢病左喉嚨有事, 唱唔到副歌, 結果爆笑收場

回復 17# matthew1990

0:39 OH SHXT

回復  matthew1990

0:39 OH SHXT
樂遊 發表於 2017-1-2 15:05

之後唱低8度算數

嗰日佢病左喉嚨有事, 唱唔到副歌, 結果爆笑收場
matthew1990 發表於 2017-1-2 14:54

笑死~ btw,跳舞個女仔係咪唔同佐樣?

笑死~ btw,跳舞個女仔係咪唔同佐樣?
Jacz 發表於 2017-1-2 15:19

小妹妹唔得閒就會搵呢個女人頂上

回復 17# matthew1990

唱成咁所以台下特別high?笑pun
獲得群體免疫了

my fav thus far
grammy worthy
Jason Playlist 2020 Week 19
#1 碧玉 | 王菀之

真係既?好犀利丫

我都係將 Mariah Carey 的回憶停留係 2005-2006 年算.....
咪咀唔緊要,咪甩咀唔緊要,但都要尊重返個 SHOW ...
carlghost 發表於 2017-1-2 13:30

其實我都覺得咪嘴失敗唔系最大問題,而系佢成個態度好不知所謂,乜鬼"This song went number 1 and that's all you need to know"人地麥當娜飛落幾級樓梯仆爆街都好pro咁完成成個performance,依d咪叫專業敬業lo,Mariah真係不節不扣的老屎忽。

FLOP 18 K
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

對MC認識不多, 但佢首without you真係好好聽

對MC認識不多, 但佢首without you真係好好聽
shing 發表於 2017-1-2 17:03

其實佢係翻唱囉sosad 啲人成日以為首歌係佢sosad

見到MC成日低胸露腿以為自己年輕性感女星真係好嘔心sosad

I watched it on youtube, she was not 咪嘴, they were playing MMO (Music Minus One). It seems that she was unable to reach the high notes when singing <Emotions>, so she started saying she could not hear the music because of headphone failure.

CM會員真係年輕化,咁知明既外國女歌手都唔識?
佢90年代既舊歌好聽過時下咩Adele,taylor swift D歌N倍。

CM會員真係年輕化,咁知明既外國女歌手都唔識?
佢90年代既舊歌好聽過時下咩Adele,taylor swift D ...
我等我在 發表於 2017-1-2 17:18

LOL 你有無聽過佢最近上WWHL既訪問??

難得啲觀眾仲咁歡樂