返回列表 發帖
係咪放開至尊
chanchan0909 發表於 14/1/2017 21:34
9 估 也可以
616.1314 發表於 14/1/2017 21:35
十首十大都係廣東歌喔
給自己的命書至尊 HEHE
賴爽 發表於 14/1/2017 21:35
no la -3-

KWANIE MUSIC AWARDS 2016
年度至尊歌曲

雖然呢首歌好似唔係講友情
但係比我代左入黎發現
佢唔做至尊歌,太嘥。

呢個係一個好Personal 既故事
如果呢首歌可以改過一個名
我都會將佢改做《這首歌的名字是秘密》
呢首故事如果再夾多隻歌,
會係上年既十大:
周柏豪《上次講到》

故事係咁既,
中學之間有一班朋友
我排朋友既遠近程度係有排名既
佢係一個對我黎講係幾重要既

畢左業大家都升唔同既U 分得好散,
大家既圈子唔同各自有路走。
佢唔好彩,佢大學畢唔到業,
呢個係對佢既一個好大既打擊。
佢最尾揀左一條唔係好多人認同既路,
我都有份勸過佢,但係都係唔得。
一次既爭呦,佢頂唔順無啦啦打一大篇野
響個 Whatsapp Group 點名數我,
係真係數果隻。
我唔出聲,我唔想講任何野。

自此之後佢有佢自己既路,
初初無人知道發生咩事,
但佢向我身邊既朋友埋手。
呢個時候,大家都開始覺得唔對路。

「拼盡全力來討好你
 只想有天不要我完美
 唯諾唯諾來滿足你
 俯身不夠加跪叩太荒謬
 過去的由他走」

道歉 ? 點解要道歉先
所有野都返唔到轉頭,我錯。

放開 -  Blaster 262 (第四十五星期冠軍)
10>06>05>10>02>03>08>05>12>04>01
(曲/詞: Kin@Blaster 編: Blaster 監: Blaster/Jeremy Cheng/偉@RubberBand)

抖個BREAK 返黎公佈廿強歌曲分數,然後三甲~

得三個女人有十大
(撞左兩個)
616.1314 發表於 14/1/2017 21:39
女歌手其實今年撻得很

KWANIE MUSIC PICKS 2016
廿強歌曲分數

放開         262
逃出阿卡拉      257
強弱         250
哪裡只得我共你    248
山林道        247
四季         244
你是你本身的傳奇   242
沒有你,我什麼都不是 242
少年宮        240
我的志願       231
======================
女神         241
小故事        231
孤雛         225
終於好天氣      218
敗部         215
謝謝你        212
B 面第一首      211
一雙手        210
懸崖花        206
告別之前       205

TAG #26 - 年度組合

銅獎

香港既組合有好多唔同特色既,
講得出都好大機會會有。

銅獎得主SELL 既係玩味
係感覺、係型格、係搖滾
聽落去有聲又有畫,
2016 年表現其實算合格有餘架啦
PS 係咪有人話過其中一位成員好靚仔 ?_?

年度組合

銅獎

佢地成軍短短第二年,
上年臨時臨急比左個新人獎佢地,
今年唔洗啦可以打孖上喇。

新碟 Welcome to Our Hyperreality 幾好
Miss 左《麥克折射線》事後睇返都有D 可惜
相比之下《普通華》真係普通到唔普通既
得噱頭談不上令人好讚嘆既。

年尾既《大步走》我都覺得係普通貨色
期待第三隻碟既新歌啦都係。

Nowhere Boys (505)
上榜歌曲:
亂世超人 130 [上榜 7 星期,最高亞軍]
普通華 72 [上榜 5 星期,最高第五位]
大步走 46 [上榜 4 星期,最高第 11 位]

年度歌曲:
逃出阿卡拉 257

TAG #27 - 年度組合

銀獎

一直都多FANS
一直都有快有慢有唔同風格既
一直都唱緊情歌,對手唔唱佢地唱
一直都係會講錯野既
一直都係咁臭串既
一直都係有毛有翼、語無倫次既。

horse 走女神
616.1314 發表於 14/1/2017 21:44
講左最歌係唔會有十大 lol

我同你都畀Blaster至尊歌 btw RB成員首奪至尊歌監製!點解條link係紅底既JOOX  spotify ...
nicholashin 發表於 14/1/2017 21:49
正啦

spotofy 有link 架咩

年度組合

銀獎

佢地都有十年啦,
別說話睇返原來都已經好多年。

整體黎講計紅唔紅佢地應該同 Supper 咁高咁大架姐,
今年既三部曲更加推高左佢地既身價同地位。

出大碟難、做樂隊難,
今年出到大碟既樂隊其實唔算係好多,
而佢地只係將新面世 4 首單曲砌晒落去姐
整體黎講都係以量取勝。

唔係好同意佢地既態度或者係立場
所有人都應該有一份承擔響度
不過無論如何比佢地三甲我覺得都算值既

Dear Jane (574)
上榜歌曲:
七百萬種樂與怒 15 [上榜 2 星期,最高第 15 位]
經過一些秋與冬 75 [上榜 6 星期,最高季軍]
羽毛鱗刺 35 [上榜 4 星期,最高第 10 位]

冠軍歌曲:
只知感覺失了蹤 201 [上榜 10 星期,第三十六星期冠軍]

年度歌曲:
哪裡只得我共你 248

TAG #28 - 年度組合

金獎

來自街頭,一走就七年
七年係一個關口,
佢地選擇毅然放棄。
話就話係分開唔係解散。
但係只要長時間無曝光
基本上同玩完無分別。

DJ竟然無組金 直接去首歌好似無 但碟都有link架~
nicholashin 發表於 14/1/2017 21:52
無計份人偏心

頒完過嚟食花生先
美極馬走到第11位  乜咁啱呀
原來michael影都冇 ...
ed8671ed 發表於 14/1/2017 21:56
枝美極留返下次
就係咁先話要跪玻璃咋嘛

年度組合

金獎

一直都偏愛呢隊組合,
出道七年,六金一銀。
就算派台歌幾Flop 都好,
只要肯出碟都總會有一兩首會好鍾意既。

但係今年呢 ? 我係失望既。
未出果隻碟果三PLUG
全部都唔係我杯茶,
一首悶一首嘈,
係《兄兄我我》叫好D 架姐

因為隻碟無獎,跨晒年加埋成千分都無獎
唯有呢度讚下,《生於斯》係一隻我好鍾意既大碟。
黎緊呢一隻呢 ? 好似拍馬都追唔上。

祝佢地好運。

C AllStar (652)
上榜歌曲:
夜幕天星 127 [上榜 6 星期,最高亞軍]
專業失戀 30 年 107 [上榜 6 星期,最高季軍]
聲音騷了 47 [上榜 4 星期,最高季軍]
門常關 47 [上榜 2 星期,最高亞軍]
兄兄我我 84 [上榜 6 星期,最高第 7 位]

年度歌曲:
少年宮 240

公佈埋第四五位分數先
4 - Blaster 482  5 - sp'ACE 368

TAG #29 - 年度女歌手

銅獎

對於三位得獎女歌手黎講,
2010 年都係對佢地好重要既。
當年有一個對現今樂壇舉足輕重既比賽
佢係果屆最高排名果個,
但係反而最遲先做到一個發片歌手。
等左咁耐,你都有今日啦。

又十年
John 發表於 14/1/2017 21:57
真係好洗好用
me刀中2生於C
John 發表於 14/1/2017 21:58
正正子

btw其實所謂分開唔解散
係咪即係好似溫拿咁, 間唔中就出黎呃下錢
John 發表於 14/1/2017 21:59
佢地四個無個係鹹校長嘛

年度女歌手

銅獎

出道第一年成績就咁好,
我驚就係太好LOL

新碟五首歌係《煩可寧》無咁鍾意,
其他都算中上水準,
《雅俗》既率性、《強弱》既溫婉 (略嫌唔夠)
《荒唐》仰望天花余文樂,都係唔錯既歌。

有D 歌 VOCAL CARRY 唔起係真既
但畢竟都只係新人,
進步空間一定有既。

響派完新碟五首歌之後
就要搣甩新人呢個光環
係時候同一眾老 SF 鬥餐死啦。

鄧小巧 (546)
上榜歌曲:
雅俗 139 [上榜 7 星期,最高亞軍]
煩可寧 67 [上榜 6 星期,最高第 7 位]
荒唐 90 [上榜 6 星期,最高第 5 位]

年度歌曲:
強弱 250

TAG #30 - 年度女歌手

銀獎

2010 年對佢黎講梗重要啦,
第二首派台歌就係三台冠,
仲要得到而家得啖笑既「金曲金獎」
之後好似沉左,
但係轉投新唱片公司之後
一首唱中一眾港女既歌,
令到佢正式扶搖直上
黎到而家呢個位置 :D

2010年!!!!
有連詩雅?!!!
ed8671ed 發表於 14/1/2017 22:02
你都唔比我點敢比~
JW係好嘢黎~
Wonders 發表於 14/1/2017 22:03
好好呀今年
Fiona睇黎會痛失女歌手獎
nicholashin 發表於 14/1/2017 22:04
佢仲有唱歌架咩
果然有老SF呢個美term去tag小巧
JasOh103 發表於 14/1/2017 22:04
期待佢打破制度架

年度女歌手

銀獎

呢個歌手由WK1 開始一直都響三甲裡面,同金獎拍住黎鬥。

三首三部曲,三首快歌,再加年尾一首。
以歌海策略出戰,
出席大小活動增加曝光率。

《多少年》係唔太 Like 既,好怕咁鬼怨,
三首快歌又好似膠得滯所以揀左一首黎上,
年尾一首《小故事》唱得Raw D 但個編曲都幾唔錯。
佢過去呢一年既成績,幕後團隊可話功不可沒。

把聲可以再定D,可以再夠氣D。
亦都好想睇下新一年
可以有咩project 比起《矛盾一生》更成功。
始終首歌都就成十五個月架啦。

王灝兒 (574) [同組銀同分]
上榜歌曲:
多少年 24 [上榜 3 星期,最高第 15 位]
Runaway 6 [上榜 1 星期,第 19 位]

冠軍歌曲:
矛盾一生 119 [去年上榜 4 星期,第四星期冠軍]
自由飛翔 194 [上榜 9 星期,第三十二星期冠軍]
小故事 231 [上榜 10 星期,第五十二星期冠軍]

TAG #31 - 年度女歌手

金獎

佢出道就唔係 2010 年既事黎架啦,
09 年 Come Back,
第二年擁有第一首電子傳媒冠軍歌。
然後用四年時間去做十首歌,
黎到第十首成為我地既心水之選,
由無乜人識,去到16 年開始多人談論。
演戲都同樣咁好既女歌手。
響出道第十五年突然上位,
恭喜呢位包攬唱作既女歌手今晚連奪三獎。

年度女歌手

金獎

唱作從來唔應該係歌手奪獎既障礙,
奈何某D 機構最怕得失大財團,
尤其係背後好有勢力既公司啦。

響女歌手大混戰之下,
頭七名女歌手相差唔夠 200 分,
結果佢今年成功殺出重圍,
兩首年頭,兩首年尾,有快又有慢,
四首都係佳作黎既。

用四年出十首歌,
好似就少左D 喎…
睇得出團隊做歌有D 慢,
希望來年會有多D 好歌,
繼續創造佢自己既傳奇,
亦都期待會有多D 歌手請佢寫曲喎 :)

方皓玟 (598)
上榜歌曲:
Believe in Live 107 [上榜 7 星期,最高第 5 位]
還要去過生活 140 [上榜 8 星期,最高第 4 位]

冠軍歌曲:
終於好天氣 107 [與RubberBand 合唱,上榜 11 星期,第三十八星期冠軍]

年度歌曲:
你是你本身的傳奇 242

本年第四五位女歌手:
4 - 江海迦 462.5  5 - 李幸倪 459.5

TAG #32 - 年度男歌手

銅獎

偏心到死啦,見到個賽果都笑左
原來佢咁都有第三喎 lol
不過都拋離第四一段距離。
開始多人識既男歌手,
同「腦細」幾夾既男歌手,
希望佢條音樂路越行越遠啦~

我仲以為 JW 會金到添
616.1314 發表於 14/1/2017 22:06
中間跌左太多分
無諗過小明金
Wonders 發表於 14/1/2017 22:08
下好出奇咩

感動
還要去過生活應該幫咗好多分
ed8671ed 發表於 14/1/2017 22:10
最尾三個鬥得好難分難解架
但係還要去過生活係好聽既
同我一樣 AGA 高分過 GIN LEE
616.1314 發表於 14/1/2017 22:11
aga 好似完全無人理咁

本身係估jw今年贏
Wonders 發表於 14/1/2017 22:12
靠還要去過生活頂住咋

三個單位都係首次拎女歌手獎
恭喜晒~
大胸人/stupid boii/runaway每首平均2分
John 發表於 14/1/2017 22:13
好過1分丫

年度男歌手

銅獎

嘩個銅獎可唔可以叫返間公司Sponsor 下
三個銅獎都係黎自同一間公司架啵 lol

話晒都係九十後,
佢諗既野點都係同我地差唔多架姐。
(宇宙漿除外啦呢個唔計)

所以佢想講既野實中架係咪先,
不過點中都好都要D 歌好聽至得既。

出歌唔多,但係居然D MV 都幾好睇,
尢其搵埋杜小喬啦~

BTW 幾時有碟出之
簽左公司唔洗用音樂蜂啦掛 ?

黎曉陽 (609)
上榜歌曲:
請關掉手提電話 133 [上榜 7 星期,最高亞軍]

冠軍歌曲:
最陌生的熟悉人 81 [去年上榜 3 星期,第三星期冠軍]
永遠很近 180 [上榜 8 星期,第十四星期冠軍]
敗部 215 [上榜 9 星期,第五十三星期冠軍]

TAG #33 - 年度男歌手

銀獎

作為CM 公敵 (好似係),
呢位男歌手睇黎17 年既路都唔易行啦
今年叱咤有首十大既
上緊位既男歌手,
同公司既大佬 17 年已經有首歌,
今年成績又會點先 ?_?
會唔會被比下去架呢 !?

大家都 愛普通 沒傳奇!!!!!!!!!!!!!!!
John 發表於 14/1/2017 22:16
我覺得我呢個tag 太靚

年度男歌手

銀獎

其實呢個男歌手年度一度透出既
都拋離幾遠下,
但擺到明係間公司廢啦無資源啦。
又要谷陳生又要谷巨塵埃,
所以呢下半年得兩首歌,
幸而佢響四台成績都唔錯啦~

17 年陳生結婚照計都唔會點去馬架啦
Resources 轉返落佢果度,
開麥花臣都要 $580 其實都幾貴

上隻碟帶HIT 佢既,
好多歌都唔少人識,
《愛情小品》係悶既
《停止繁殖》係唱得衰既。
17 年有機會做歌一定要好D 啦好無

林奕匡 (628)
上榜歌曲:
停止繁殖 85 [上榜 9 星期,最高第 10 位]

冠軍歌曲:
有人共鳴 135 [去年上榜 6 星期,第五星期冠軍]
一雙手 210 [上榜 9 星期,第十三星期冠軍]
愛情小品 198 [上榜 10 星期,第三十四星期冠軍]

TAG #34 - 年度男歌手

金獎

我男歌手Preference 大家都應該幾清楚 lol
第一最愛16 年唔知去左邊 L 度既時候
咁第二最愛拎返個金獎實在真係無可厚非啦
唔算係好遲愛,但係佢既表現又真係值得愛既。

黎緊唔洗響日出前讓愛戀延續
正式拉埋天窗做人夫啦
逸後仲會唔會唱歌 ?
希望會啦唔好咁早過加拿大住呀偉!!!!\

KL講左好多次唔太鍾意英皇既hins 得風起了叫比較buy
nicholashin 發表於 14/1/2017 22:19
三個都有同公司既大佬 (笑)

噢我終於有時間睇頒獎禮
matthew1990 發表於 14/1/2017 22:20
John 發表於 14/1/2017 22:21
悶歌唔冠得架咩

年度男歌手

金獎

今年到佢啦,值既,好多人都話值
去到呢兩個星期更加多人戥佢唔抵添啦
呢舖真係賺盡有凸架啦

呢個 Players 今年唔算係太突出,
只係我唔太好張生既頭 2 Plug,
其他歌手又唔算係好多歌計落又蝕底。
不過難得既一年唔比又好似有D 可惜囉~
攞左兩銀兩銅之後今年終於有返個金獎啦 :)
有無下一個金,
就好睇佢成家立室之後心態係點啦,
但係起碼佢照計就唔會係網民玩具囉

曾經轉過歌路,
告別D 傷春悲秋既歌,
咁黎緊仲會唱D 咩有FEEL 既歌先。

陳柏宇 (643)
上榜歌曲:
請跟我走 50 [上榜 5 星期,最高第 12 位]
木馬小盒 23 [上榜 3 星期,最高第 17 位]
上集大結局 51 [上榜 3 星期,最高第 3 位]
乜青 72 [上榜 6 星期,最高第 8 位]

冠軍歌曲:
告別之前 205 [上榜 9 星期,第九星期冠軍]

年度歌曲:
沒有你,我什麼都不是 242

本年第四五位男歌手:
4 - 許廷鏗 445  5 - 陳奕迅 433

響頒年度唱片之前,
都係想同大家分享下
2016 年有咩歌出左碟,
但係又無派台做左 Side Track 既~
千祈唔好走開喎。

呢個Players即係點
怎麼我眼內人人像你?
John 發表於 14/1/2017 22:24
咁大S細S都係一個人姐

「曾經轉過告歌」係咩意思
nicholashin 發表於 14/1/2017 22:25
尋晚打好眼訓 lol

年度非主打

銅獎 - 如同自己 - 鄭欣宜,隻碟派完女神收晒工咁為乜呢 btw 枝美極去左邊 ?_?

銀獎 -  #sorrynotsorry# - RubberBand,係唔跟潮流呀SORRY 囉

金獎 - 一想到你 - 李幸倪,其實呢隻碟幾好聽但係無乜人講

TAG #35 - 年度唱片

銅獎

原本呢隻碟響十二月前係領先緊既,
但係異軍突起突然將成個局勢反轉晒~
所以好BRIEF 咁講下啦
第五位係 C AllStar 既跨年碟《生於斯》
第四位係李幸倪既《beGin》

黎到銅獎呢張啦,
一向呢個單位既風格都係輕快
帶點麻甩同埋玩味既
16 年呢隻碟有 5 首派台
聽落幾好聽既,但又好似冠唔落
最尾都係多得隻十大歌姐~

frenzi music好多獎 lol
hehehaha 發表於 14/1/2017 22:28
一個大巧都三個啦
嗚呀 係一想到你
好好聽
John 發表於 14/1/2017 22:29
係eric 最好聽果首
咁先正常啵
matthew1990 發表於 14/1/2017 22:29
環球亂h 咁黎好難唔係咁既結果

年度唱片

銅獎

有聽芥哥節目應該對佢地唔陌生啦
佢地其實有D RB 既影子既

16 年年中推出既呢一隻碟,
一開始用一首熱血歌《一往無前》打頭陣,
跟住兩首《星期一太空漫遊》同《碼頭的辛酸》
講盡一眾打工仔既悲哀,
叫醒自己唔係夢想,係鬧鐘。
陪你食飯既唔係同事,係一堆行屍酒肉同埋寂寞。
《權力遊戲》雖然都算UPBEAT,
但係講既就係社會既荒唐,
上半部份先係有理想,然後就講呢個社會有幾怪。

下半部份由三首慢返少少既歌開始,
《蘋果》《放開》《瀰漫》都係講情既,
一首離別,一首割裂,一首無助
響無力感重既三首之後再黎三首DARK 既

最尾一首黎返首有希望既《Keep Moving Forward》
希望同路人一齊繼續走LU

Keep Moving Forward - Blaster (482)
上榜歌曲:
星期一太空漫遊 92 [上榜 5 星期,最高亞軍]
一往無前 87 [上榜 5 星期,最高亞軍]
瀰漫 41 [上榜 4 星期,最高第 11 位]

年度至尊歌曲:
放開 262

TAG #36 - 年度唱片

銀獎

響詞大過曲既呢個討論氣氛之下
呢隻碟實在係成功既~
用同一個人包辦晒D 歌詞
歌曲水準亦都相當唔錯
能夠以新人姿態成為今晚大贏家
我諗大家都估到係邊個啦下話~~

年度唱片

銀獎

以新人黎講佢聲勢都實在夠晒威
幕後班底亦都的確好洗啦
有全碟填詞既藍奕邦
為《強弱》作曲既王菀之
仲有近年有唔少佳作既馮穎琪

全碟歌就唔算多,16 年派台亦只有 4 首
全碟除左《強弱》、《荒唐》之外
其他都係以歌曲面世既先後次序排列

唱就唔再講啦女銅果陣都講左
只係想講成張碟份詞係型同埋係靚既
藍奕邦既潛質其實都真係幾深厚

成碟都係講對比,用五首歌去比人聽清小巧既各分面
最突出係佢果種率性同埋脫俗啦
忠於自己,,係都要做自己
最尾兩首我覺得有少少公器私用
填詞人講左大家講心聲之外,
亦都用左黎為自己打氣既

The Strength of Weakness - 鄧小巧 (546)
上榜歌曲:
雅俗 139 [上榜 7 星期,最高亞軍]
煩可寧 67 [上榜 6 星期,最高第 7 位]
荒唐 90 [上榜 6 星期,最高第 5 位]

年度歌曲:
強弱 250

TAG #37 - 年度唱片

金獎

異軍突襲成功
我其實唔係幾識TAG 呢隻碟
叫我諗可取之處又未必講到
真係純粹以量取勝既結果
唯一講既就係恭喜你囉
唔講政治都咁好成績…

EEG表示決定杯葛貴台頒獎禮
hehehaha 發表於 14/1/2017 22:36
咁我杯葛返佢地d 歌囉

年度唱片

金獎

出道左咁耐原來只係第六隻唱片,
第三隻大碟,今次既歌係由 14 年開始發行既
三快五慢,其實我就唔太BUY 佢地D 快歌既
慢歌果三部曲真係致勝既關鍵。

不過講起好ROCK 既歌我係覺得佢地好過 SUPPER 既
夜啦唔講咁多即刻頒獎~
D 舊歌都舊到好似唔記得係點lu [sosad]

101 - Dear Jane (574)
上榜歌曲:
七百萬種樂與怒 15 [上榜 2 星期,最高第 15 位]
經過一些秋與冬 75 [上榜 6 星期,最高季軍]
羽毛鱗刺 35 [上榜 4 星期,最高第 10 位]

冠軍歌曲:
只知感覺失了蹤 201 [上榜 10 星期,第三十六星期冠軍]

年度歌曲:
哪裡只得我共你 248

多謝咁多位收睇~~ 出年再見
賽果名單稍後更新
SEE U~

無左 Mag 子 EEG 係咪唔會再係你度有獎
616.1314 發表於 14/1/2017 22:38
真係難少少LU~

KWANIE MUSIC TOP 20 2016
各單位最終分數

男歌手分數女歌手分數組合分數
陳柏宇643方皓玟598C AllStar652
林奕匡628王灝兒574Dear Jane574
黎曉陽609鄧小巧546Nowhere Boys505
許廷鏗445江海迦462.5Blaster482
陳奕迅433李幸倪459.5sp'ACE368
張敬軒314薛凱琪440Supper Moment304
許志安259謝安琪414五月天299
馮允謙254鄭欣宜349Fabel291
周國賢206連詩雅335SiS 樂印姊妹268
馬米179雷琛瑜267小塵埃251
陳詠謙160梁詠琪229RubberBand205
洪卓立128王菀之209Super Girls200
林海峰122林欣彤206新青年理髮廳182
蘇煒喬104麥家瑜180Yellow!177
周杰倫100閻奕格179ILUB136
麥浚龍88鄭秀文177Kolor118
吳業坤79林二汶161.5movin'68
周柏豪74楊千嬅149農夫48
林俊傑68Serrini119As One43
盧廣仲60糖妹105Twins40
黎明57衛蘭105帶菌者36
湯駿業54容祖兒102My Little Airport36
方大同52張惠妹100草蜢30
安俊豪35何韻詩88ReVe25
李拾壹33艾怡良76Trekkerz13
陳展鵬31.5陳慧琳75Dear John12
羅啟聰30岑寧兒67.5Another Kitchen8
李榮浩23林憶蓮65ZolarWind6
丘竣霆21王嘉儀62

張子丰19陳凱彤60

林宥嘉19泳兒59

韋禮安15何雁詩56

張智霖10盧凱彤54

側田6黃浩琳44

方力申6鄭融43

符致逸5張美儀38

鄭世豪5HANA33

胡定欣31.5

石詠莉29

陳明憙26

鍾舒祺12

陳詠桐11

衛詩10

雨僑6

譚嘉儀5

陳曉琪5

關心妍5

弓起美祖突破100分
John 發表於 15/1/2017 00:48
為你做足 100 分
陳奕迅都433
RVHOCPC 發表於 15/1/2017 00:49
一首四季一首黑洞, 夠做
好good taste!! 佢地知道一定好開心 :)
hictons 發表於 15/1/2017 00:54
佢地睇唔睇呢度架 lol
陳伯終於一嘗男金 , 感動到i wanna cry

p.s.  恭喜舊歡同樣也很珍貴既美長勇奪最遺憾白果 ...
CunninG 發表於 15/1/2017 11:52
黃金機會can't miss it la
睇下17 年佢又想點 z_z