返回列表 發帖
人人一把口一百種真相

kwanie 發表於 2017-1-2 14:40

萬人萬套心中真理
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

什麼來的 ? 你作的嗎 ?_?
kwanie 發表於 2017-1-2 22:28

我作的詩
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

最幸福的眼淚 逐寸數

KWANIE MUSIC AWARDS 2016
年度監製
大獎

陳浩然 Edward Chan (1,686.5)
上榜歌曲: 請跟我走 50 廣東歌 9 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 20:34

我叫浩然

HI 開車前戴左頭盔未喺正個角落頭 !!
kwanie 發表於 2017-1-14 20:39

飲酒唔Ja得車

你是你 242 :(
好似十大尾
賴爽 發表於 2017-1-14 20:48

唔知會唔會得個金腸

年度歌曲
第十位

「大概細路已經看著去路固定」,
香港人既大學入場卷
除左你張 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 20:55

人越大越難自選呢句其實幾中
雖然隻歌係我榜成績唔好

其實見到林夕呢個名已經贏左一半

十大裡面好似無重覆填詞人
邊似得叱咤咁上年唔算 阿樂係幾好
今年呢個獎 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 20:58

我本身想比你在我在十大
臨尾903播得太多播到厭

年度歌曲
第九位

「從前的少年 沿途天真的只好一起被騙」,
我城既民主路由三十 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 21:00

我咁多年如果講最鍾意
第一首彈出黎係新預言書

年度歌曲
第八位

呢一首係全年演唱會入面播放率最高既一首歌
(同一個演唱會計第 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 21:03

原來最尾一句係tag埋下一首歌

估第幾先
kwanie 發表於 2017-1-14 21:15

一!

年度組合
銀獎

佢地都有十年啦,
別說話睇返原來都已經好多年。

整體黎講計紅 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 21:51

又十年

年度組合
金獎

一直都偏愛呢隊組合,
出道七年,六金一銀。
就算派台歌幾Flop  ...
kwanie 發表於 2017-1-14 21:57

me刀中2生於C

btw其實所謂分開唔解散
係咪即係好似溫拿咁, 間唔中就出黎呃下錢

大胸人/stupid boii/runaway每首平均2分

年度男歌手
銅獎

嘩個銅獎可唔可以叫返間公司Sponsor 下
三個銅獎都係黎自同一 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 22:14

大家都 愛普通 沒傳奇!!!!!!!!!!!!!!!

我覺得我呢個tag 太靚
kwanie 發表於 2017-1-14 22:16

請支持眼鏡男歌手

《愛情小品》係悶既

愛情小品 198 [上榜 10 星期,第三十四星期冠軍]
kwanie 發表於 2017-1-14 22:19

噢我終於有時間睇頒獎禮
matthew1990 發表於 2017-1-14 22:20

年度男歌手
金獎

今年到佢啦,值既,好多人都話值
去到呢兩個星期更加多人戥佢 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 22:23

呢個Players即係點
怎麼我眼內人人像你?

悶歌唔冠得架咩
kwanie 發表於 2017-1-14 22:21

e.g. 無人知道雙子座

咁大S細S都係一個人姐
kwanie 發表於 2017-1-14 22:25

年度非主打

銅獎 - 如同自己 - 鄭欣宜,隻碟派完女神收晒工咁為乜呢 btw 枝美極 ...
kwanie 發表於 2017-1-14 22:27

嗚呀 係一想到你
好好聽

弓起美祖突破100分