返回列表 發帖
網上睇到嘅88年叱咤榜

叱咤樂壇流行榜 27/03/88
01 半夢半醒 譚詠麟
02 想你 張國榮
03 四份三日 夢劇院
...
林仔 發表於 2017-4-11 13:29

今天應該很高興 - 達明一派
1>1>1

今天應該很高興 - 達明一派
1>1>1
hehehaha 發表於 2017-4-11 13:49

八九年第一個星期都係佢哋冠
終結佢哋連冠嘅應該係Danny仔嘅感情到老

葉蒨文隻祝福走勢都好瘋狂
29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>.......

仲要年尾re幾次
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>.......

仲要年尾re幾次
John 發表於 2017-4-11 14:56

希望C3PO都有咁既走勢
一首歌拎男金

SSN Chart

鍾無艷       01>08>05
神奇女俠的退休生活 17>17>06>03>05>11>01>13
十七度      ...
John 發表於 2017-1-21 22:28

其實點解當年會plug入型入格

其實點解當年會plug入型入格
newguy 發表於 2017-4-11 15:10

我記得個陣好似係囍帖街播到差唔多, 又出左碟
電台播過幾次入型入格, cm人就以為派左
但最尾證實係派十字架
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

仲要年尾re幾次

祝福  29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>22>14>17>24>26>19>21>12>x>22>x>x>x>28>x>18>28 上榜23個星期
你好嗎 3>3>3>1>6>11>2>6>11>20>x>12>21>x>20>x>x>22>x>x>x>x>30>x>27 上榜16個星期 八九年繼續有得re

我記得個陣好似係囍帖街播到差唔多, 又出左碟
電台播過幾次入型入格, cm人就以為派左
但最尾證實係派十 ...
John 發表於 2017-4-11 15:12

當年雷動十二月二十二做派台歌先災難
我們的總和

當年雷動十二月二十二做派台歌先災難
Wonders 發表於 2017-4-11 15:58

好似有祖粉DJ沾沾自喜
仲要投完1222派台自己節目就走去播其他歌, 特登減少謝安琪airplay
好嘔心

好似有祖粉DJ沾沾自喜
仲要投完1222派台自己節目就走去播其他歌, 特登減少謝安琪airplay
好嘔心 ...
John 發表於 2017-4-11 19:56

最慘都係你們的幸福派左好耐先上到 仲以為會代替1220攞十大 點知最後冠完都未夠AP又飛走1220 仲要攞多次女銀
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

好似有祖粉DJ沾沾自喜
好嘔心 ...
John 發表於 2017-4-11 19:56

依家睇返好宮心計
我們的總和

依家睇返好宮心計
Wonders 發表於 11/4/2017 23:49
而家先覺得咩, 當年已經係咁諗啦
_ 文 _ 吹晒大雞咁核突到死

而家先覺得咩, 當年已經係咁諗啦
_ 文 _ 吹晒大雞咁核突到死
kwanie 發表於 2017-4-11 23:54

當年仲係容粉 其他嘢 wfc
佢兩個先好嘢
係咁播其他你們的幸福嘅歌 又話鍾意1222
我們的總和

當年仲係容粉 其他嘢 wfc
佢兩個先好嘢
係咁播其他你們的幸福嘅歌 又話鍾意1222 ...
Wonders 發表於 11/4/2017 23:59
所以一直講果個係員工節目係無 _ 有錯架呢~

祝福  29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>22>14>17>24>26>19>21>12>x>22>x>x>x>28>x>18>28 上榜23個星期
你好嗎 3> ...
林仔 發表於 2017-4-11 15:55

每天愛你多一些好似上左三十幾個禮拜

原來903 以前都上幾多國語歌喎

依家睇返好宮心計
Wonders 發表於 2017-4-11 23:49

明明個陣比樂迷投四隻歌揀第三plug,少女瑪莉亞、臨崖勒馬、第二天快樂是同1222
最唔plug歌格就係1222, 另外三隻都好有派台相
點知就係呢隻贏...

然後牆紙谷緊十大
雖然個年容隻碟係ok (我冇聽哂, 但大家咁講)
但咁樣贏法

明明個陣比樂迷投四隻歌揀第三plug,少女瑪莉亞、臨崖勒馬、第二天快樂是同1222
最唔plug歌格就係1222,  ...
John 發表於 2017-4-12 01:16

我成日覺得係因為Plug完1220之後
Kay/ banban music開始同環球有分歧 (例如1220 mv改過)
Plug你們的幸福磨成月先上已經好鬼
環球當年即刻棄kay谷kary
年尾1220比人調走埋十大得女銀 ._.

其實12月22幾好聽, 只係未必係903杯茶遮
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

John 發表於 12/4/2017 01:16
總之某唱片公司咁洗橫手就真係好核突既
而咁啱咁橋之後我就開始我既反祖之路啦

而咁啱咁橋之後我就開始我既反祖之路啦 ...
kwanie 發表於 2017-4-12 08:44

咁遲先反祖
2009年全年就應該要反祖

而咁啱咁橋之後我就開始我既反祖之路啦 ...
kwanie 發表於 2017-4-12 08:44

下 你唔係一直都反㗎咩

John 發表於 2017-4-12 01:16

J&J 係高質(比起JPOP)

你們的幸福而家聽返都好好聽
呢四首我最中意臨崖勒馬 好采最尾有派

咁遲先反祖
2009年全年就應該要反祖
hehehaha 發表於 2017-4-12 11:13

我07年創榜個陣已經反容
因為05年既噓噓宣言太反感

我07年創榜個陣已經反容
因為05年既噓噓宣言太反感
John 發表於 2017-4-12 15:07

我03年
不解釋

仲要年尾re幾次

billboard mode
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我03年
不解釋
hehehaha 發表於 2017-4-12 15:34

我反而係星圖同候鳥樹
出賣2003拎完女金已經大愛
hehehaha 發表於 2017-4-17 16:32

liar
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

liar
風見志郎 發表於 2017-4-21 11:45

大愛出賣
不愛袓

billboard mode
風見志郎 發表於 2017-4-21 11:41

一歌奪女金