返回列表 發帖
無點,唔想排個邊,太多人

前面有人食緊 M 記
賴爽 發表於 2017-4-15 19:58

曬晒

點解咁突然搵到飛
CunninG 發表於 2017-4-15 19:53

JF 有人放我就有飛

無點,唔想排個邊,太多人

前面有人食緊 M 記

Fanclub 有班fans 被fake 有飛?

單丁一條友入場中
賴爽 發表於 2017-4-15 19:36

點解咁突然搵到飛

單丁一條友入場中
今晚好多好耐無見嘅祖迷但入場

但我係撲唔到飛嘅
賴爽 發表於 2017-4-15 17:31

想點先

單丁一條友入場中

點咩歌

單丁一條友入場中

算啦
佢真係好醜怪
坐住左個腦睇極都唔明
又冇錢睇JOEY, 所以咪成日追住個RUNDOWN FF囉
真可憐 ...
SPNicole 發表於 2017-4-15 17:40

我都想佢只係坐住咗
但似乎係本身就無
-
反 OT:估吓今晚會唱到幾點
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實系無問題的
starlight就講明一切
N6同1314系咁啱病咗啫 ...
Qmen 發表於 2017-4-15 17:16

當時系28,依家系38啦,好難講開多一次咁多場既紅館會唔會無問題
learn from the past

好想聽心病

突然有張飛太感動了,仲要唔係黃牛

但我係撲唔到飛嘅
賴爽 發表於 2017-4-15 17:31

有無美會員能買到尾場票

唔知美祖今晚有無Facebook live呢?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

除左第一場有唱到半首
其他唱數既16號愛人係全場大合唱
大合唱時佢去左換衫
而大合唱部份既16號愛人 ...
CunninG 發表於 2017-4-14 23:46

算啦
佢真係好醜怪
坐住左個腦睇極都唔明
又冇錢睇JOEY, 所以咪成日追住個RUNDOWN FF囉
真可憐

但我係撲唔到飛嘅

好想佢唱撈針同日安憂鬱 /_\
Btw 今次佢好勁,唱咁多場都仲係靚聲
chkalu 發表於 2017-4-15 05:01 PM

其實系無問題的
starlight就講明一切
N6同1314系咁啱病咗啫
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

chkalu 發表於 2017-4-15 17:01

佢未出道前晚晚K房幾粒鐘練歌加做功課架
況且今次冇咩喘氣舞蹈, 又唔洗急住換衫換造型
紅館爛聲都係體力太攰啦
最好狀態真係要數08星光
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

今晚尾場喇, 可以去到幾盡.
仲會唔會有新歌, 仲有好多side未實現
風見志郎 發表於 2017-4-15 12:22

美祖係花海搞張靚穎式求婚

玩家

求part 2

❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

啲人終於蒲頭啦
原來14號系錄影場
點歌環節系時不與我/煙霞/螢/仲有一首唔知咩歌
今日最搞笑係吹完雪後,唱 ...
Qmen 發表於 2017-4-15 00:47

點唱得三首

睇咗12 同14 號兩場
今晚嗰條友係又9嗌唔係又9嗌
嗌到一個位成場人 shu 佢都唔收
其實咩artist 都有 ...
kilai 發表於 2017-4-15 01:52

我以為卸妝嗰到係 music break 佢入錯咗
定唱錯歌詞

啲人終於蒲頭啦
原來14號系錄影場
今日最搞笑係吹完雪後,唱 ...
Qmen 發表於 2017-4-15 00:47

睇咗12 同14 號兩場
今晚嗰條友係又9嗌唔係又9嗌
嗌到一個位成場人 shu 佢都唔收
其實咩artist 都有哩啲爛仔歌迷冇etiquette

不過今晚錄影反而好多蝦碌嘢
爛櫈事件搞到佢本身準備爆喊都收番

仲有,唱卸妝嗰陣祖祖忽然mood 到 唱唔到

獨角馬嗰part 又係
唱得好投入
去到還未嗰陣好似唱咗成段感情出嚟咁
至於係邊段,大家都明啦

啲人終於蒲頭啦
原來14號系錄影場
今日最搞笑係吹完雪後,唱最好時光開頭第一行有個人坐爛櫈,祖大叫有人坐爛櫈呀,跟住笑爆全場
亦有人話真係想鬧下一D袓粉質素好低
唔係唔俾你嗌,距都有嗌
但可唔可以揀啱時候嗌?
可唔可以唔好當祖袓諗好哂有條理講緊野時9叫?
搞到祖祖hang咗,又要停下聽下9叫D咩,用多咗時間,所以最後只係抽咗三首囉
我第一次睇係2/4,氣氛好,flow好,最後可以抽5-6首都只係十一點七完
係咪仲有人覺得9叫同插嘴先叫氣氛好?
亦有人話另外就係佢麻煩你, medley前大家興奮完之後想講野, 但俾一兩個人係咁打斷
跟本講唔到落去
之後祖祖有少少真發晦氣tone話我依家唱啦係咪唔聽啦?(不太記得exact wordings)
可唔可以質數高D唔好劇透, 當祖祖講野時幫佢駁對白?
真係好騷擾
有好多人第一次入場架咋
同埋祖祖狀態好好
何苦丶出賣嗰part完全爆seed
其實我睇個場都系有個粉絲系咁叫好煩
仲要坐我後面斜少少

三隻都好好聽
l00540 發表於 2017-4-15 00:20

容小姐話係side track 歌迷點唱順序top 3

自己話唔唱,但又要唱幾場,咁即係唱定唔唱?
明明「唔唱紅館成日唱嘅歌」,但又唱16號愛人,都唔知 ...
cathay1996 發表於 2017-4-14 23:09

你根本好明顯就唔知實際流程系點 嘈乜野?

時不與我
煙霞

冇隻side d d 嘅
kilai 發表於 2017-4-15 00:17

三隻都好好聽

時不與我
煙霞

冇隻side d d 嘅

今晚全部失蹤了
Qmen 發表於 2017-4-14 23:50

可能眾美會員都買唔倒飛

今晚全部失蹤了

冇晒聲氣,今晚有冇咩特別
點唱點左咩歌?
古巨基 - 致少年時代 "假設可重遇 讓今天的我輕撫你"

明明「唔唱紅館成日唱嘅歌」,但又唱16號愛人,都唔知 ...
cathay1996 發表於 2017-4-14 23:09

除左第一場有唱到半首
其他唱數既16號愛人係全場大合唱
大合唱時佢去左換衫
而大合唱部份既16號愛人佢只會同觀眾一齊唱最後幾句話比觀眾知佢ready出場
希望唔會令你誤會 thanks

cathay1996 發表於 2017-4-14 11:09 PM

麻煩你去現場睇完再講嘢OK?
唔睇又系度咁多意見
一系直接去告英皇同容祖兒咯
煩膠

佢好似唱左1-2場JA WOR,其他都係大合唱
大合唱係因為佢要去換衫, 睇過演唱會既就唔會投訴
佢亦知道D人唔 ...
SPNicole 發表於 2017-4-14 17:35

明明「唔唱紅館成日唱嘅歌」,但又唱16號愛人,都唔知邊個盲喇

佢亦知道D人唔 ...
SPNicole 發表於 2017-4-14 17:35

CM 不嬲多煩膠ga la

Btw 播mv 大合唱 哩件事真係好有gimmick 現場氣氛一流

除左大合唱,佢自己都唱左幾場喎………… 我唔係fans 都有睇rundown 都知
cathay1996 發表於 2017-4-14 00:19

佢亦知道D人唔想佢唱, 但解釋左呢首係SIDE TRACK入面最經典最紅,
係我地捧起首歌既, 所以安排大合唱
都唔知呢個CASE係盲粉定係有人冇睇盲踩

癡線為左一首半首歌都嘈得
事實系個concert已經系一個好稱職ge side-track 演唱會
唱少少大路歌一齊大合唱High下都要嘈 輕鬆d啦香港人

呢個POST都有花生食
BTW, 個FB LIVE

可惜仲係想得太遠
可歌可泣呢
water:) 發表於 2017-4-14 07:59

可歌可泣唔係replace想得太遠

竟然兩首都有

如果佢唔ban心賊難防
一次唱晒IDM 心賊 同 床前既話
最GQ點唱一定係屬於今晚 ...
CunninG 發表於 2017-4-14 00:04

可惜仲係想得太遠
可歌可泣呢

原來祖迷惡到可以連自己偶像fans都鬧一餐
真係未見過啲咁good quality既fans ...
Lewis 發表於 2017-4-14 01:45 AM

可能我方法唔啱
我份人性格系咁
語氣系重咗啲
只系唔理解點解16號愛人
連出現系歌迷大合唱都有錯
又唔系入咗必唱rundown
而且對整個表演無任何影響
何必反得咁誇張呢?
根本就系一件好小的事情
其實正常咁俾意見容祖兒系收到
容祖兒又唔系唔知道
我系真心唔明白有啲歌迷做法囉
真心覺得過分睇唔過眼先話啫
如果就因為我句DIU就唔開心而話我系盲粉
咁未免太過分囉
最後我承認個句DIU系我錯我道歉
但都唔可以隨便就判斷別人是否盲粉
而有啲人竟然仲煽風點火曲解意思搞是非真系心涼
PS你又知個位系?就算系都唔見得有幾good quality囉

原來祖迷惡到可以連自己偶像fans都鬧一餐
真係未見過啲咁good quality既fans

除左大合唱,佢自己都唱左幾場喎………… 我唔係fans 都有睇rundown 都知
cathay1996 發表於 2017-4-14 12:19 AM

so?
我都有去睇現場
但影響不大囉
無必要咁抵觸囉
搞到好似好大件事咁
又唔影響整體rundown

問題系歌迷大合唱呀
唔系容祖兒唱呀
請搞清楚好嗎?
請問點盲法呢?
希望唔好因爲咁去定人罪囉 ...
Qmen 發表於 2017-4-14 00:15

咁又係佢自己話唔會唱d係紅館成日唱既歌既
如果係咁 咁的確唔唱得架喎
盲粉盲到你咁 ...
cathay1996 發表於 2017-4-14 12:05 AM

問題系歌迷大合唱呀
唔系容祖兒唱呀
請搞清楚好嗎?
請問點盲法呢?
希望唔好因爲咁去定人罪囉

如果佢唔ban心賊難防
一次唱晒IDM 心賊 同 床前既話
最GQ點唱一定係屬於今晚 ...
CunninG 發表於 2017-4-14 00:04

今晚點唱部份仲有無驚喜?

咁唱都唔得架?
Qmen 發表於 2017-4-13 22:46

咁又係佢自己話唔會唱d係紅館成日唱既歌既
如果係咁 咁的確唔唱得架喎
盲粉盲到你咁

救命!!!
點唱床前無月光呀!!!
正到喊囉