返回列表 發帖
係ONLY YOU啊
唔系JUST FOR YOU

31號晚當第一次抽到天窗個陣
D人話唔系sidetrack要求重抽
跟住佢話抽到 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-4-2 08:46

係你唔啱喎場內嚴禁錄影啵~

係ONLY YOU啊
唔系JUST FOR YOU

31號晚當第一次抽到天窗個陣
D人話唔系sidetrack要求重抽
跟住佢話抽到 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-4-2 08:46

祖兒邊有歌叫only you

4月5果場邊到有得買

BYE HATER~~~~ kiss my ass tbf

人地外國歌手更加食老本演唱會仲少歌
次次都一定唱番最HIT果D,并底之娃 ...
SPNicole 發表於 2017-4-2 05:35

我本身見到佢都有少少嬲想駁佢
但我諗真D HATER GONNA HATE就字都慳番唔想理佢

PerryXD 發表於 2017-4-2 09:53

可能條友想玩嘢 叫佢做 ONLY YOU CAN TAKE ME 取西經 ..

PerryXD 發表於 2017-4-2 09:53

可能佢想寫Lovin' You
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

4月5果場邊到有得買
kitty1992 發表於 2017-4-2 10:06

4月5係萬通場,冇公售,只有少量飛比fc訂

今晚round2尾場?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有無人有12/4 880*2,想用7/4換

上次坐飛機 何苦入regular rundown

water:) 發表於 2017-4-2 22:31

今晚有邊啲改動?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

water:) 發表於 2017-4-2 22:31

上次打飛機 令佢太歡喜
令佢疑惑邊個歌手係基

今晚有花城 與蝶 還未 超正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

有source話點唱了摩登時代,還未,煙霞,飛,與蝶同眠 五首。勁正。

有source話點唱了摩登時代,還未,煙霞,飛,與蝶同眠 五首。勁正。
teennum1 發表於 2017-4-2 23:57

摩登時代唔係場場有

另外四首都好正

摩登時代唔係場場有

另外四首都好正
l00540 發表於 2017-4-3 00:04

摩登時代唔係regular rundown黎

今晚氣氛祖話同歌迷場比唔係冠軍就亞軍wor
仲話今晚啲觀眾好似我是歌手果啲觀眾咁
超正!

摩登係無錫人點
還未係成都人點

內地歌迷都幾有taste lol

原來一直坐我隔離果個係煙霞作曲人lol

回復 1319# hehe

你仲同人自拍添啦

我本身見到佢都有少少嬲想駁佢
但我諗真D HATER GONNA HATE就字都慳番唔想理佢 ...
CunninG 發表於 2017-4-2 11:56

最煩係呢度有人真心同佢解釋, 佢又再 UP另一堆廢話去彈個SHOW
一直看見天使+舊日回憶果PART係悼念佢上年死左既MAKE UP ARTIST,真係好感動

同埋內地歌迷可能都好講年齡層, 我去睇果時個阿叔係度搖頭同訓教, 好似與貓共舞果時已經走緊

我想問花城、吹沙入眼、勉強幸福、摩登時代呢幾首有無錄影

呢幾都好似話冇錄影

今晚氣氛祖話同歌迷場比唔係冠軍就亞軍wor
仲話今晚啲觀眾好似我是歌手果啲觀眾咁
超正!

摩登係無 ...
hehe 發表於 2017-4-3 00:27

咁姐係我係坐係你附近 琴晚氣氛真係好好
去到果PART K歌真係好似失控咁
又唱左我最最最想聽既上次坐飛機
而且點唱又真係抽到D SIDE TRACK或者無咩唱過既歌
我過左晚都仲未平復到心情

回復  hehe

你仲同人自拍添啦
clcct 發表於 2017-4-3 01:46

做咩爆響口

BTW, 執到張點唱紙
可以返去瘋狂copy lol

睇左琴日 山頂位同D朋友癲哂咁嗌 前面D女仔又癲哂咁嗌

尋晚佢緊係high喇
做咗5晚有得放假wor~
TGIF咁款

呢排講開佢D side track先留意到
原來早期夕爺都俾過唔少好野JY
可惜佢眼中只有肥Y
【This is MC】澳門見

雙腳著地 他都不愛我 兩首合唱side cut幾時登場?

雙腳著地 他都不愛我 兩首合唱side cut幾時登場?
l00540 發表於 2017-4-3 13:19

個人騷唔會搞呢啲合唱啦好明顯

個人騷唔會搞呢啲合唱啦好明顯
stephybest 發表於 2017-4-3 13:25

但之前又話rehearsal有雙腳著地?

可惜佢眼中只有肥Y ...
lemontea1069 發表於 2017-4-3 13:13

咁其實我覺得早期夕爺只愛千嬅
D好嘢都係留俾千嬅
句句有血有肉
你再睇下祖兒嘅出賣差到
hocc都係
dress me up之後都好少搵佢了

咁其實我覺得早期夕爺只愛千嬅
D好嘢都係留俾千嬅
句句有血有肉
你再睇下祖兒嘅出賣差到
hocc都係
dress ...
風見志郎 發表於 2017-4-3 13:46

又唔好下下用千嬅EASON 呢D愛將比, 我只覺得佢俾JY果D都唔差與蝶就一絕啦
少女期果D歌都好正, Whats up 果4部曲, 抱抱, 歌姬, 與貓
【This is MC】澳門見

Hello, it's me.
Round 2完咗, 個show準備到下半場, 又等我update下頭8場嘅ap.
《JOEY·MY SECRET·LIVE》播放率 [3/Apr/2017 00:00]

10 特别嘉賓(6full+4bgm)
~~~~~~~~~~~~~(01)~~~~~~~~~~~~~

08 男朋友與歌 / 如果睡袍太少布 / 金銀島 / 拍拖 / 舊日回憶的山丘 / 一直看見天使 / 黃色大門(bgm) / 出賣 / 他狠過你 / 16號愛人(2full+1清+5合) / 麻煩你(原) / 損友 / 心甘命抵 / 早有預謀 / 借過 / 我也不想這樣 / 貪嗔癡 / 最好時光(新)
~~~~~~~~~~~~~(19)~~~~~~~~~~~~~

07 去火星戀愛 / What's Up / 身驕肉貴 / 蒸餾 / 候鳥樹
06 臨床 / 為你萬歲 / 與貓共舞 / 卸妝 / 想得太遠 / 最後勝利 / 冬眠
05 我的麻煩男友 / 傷神
04 故弄玄虛 / 遲鈍 / 再見我的初戀(bgm) / 勉強幸福 / 密友
03 愛一個上一課 / 痛愛(合) / 吹沙入眼 / 花城 / 罪魁
02 很忘 / 流淚眼望流淚眼 / 可歌可泣 / 二人浴 / 上次坐飛機 / 星圖 / 摩登時代 / 煙霞 / 與蝶同眠
01 Be True / 一面之緣 / 戀人未滿 / 牆紙 / 最後的茱麗葉 / 沙堡壘 / 新貴 / 小天使(清) / 愛怪物的你 / 螢 / 呼天不應 / 天窗 / 時不與我 / 第一百個我 / 小小 / 逃避你 / 一個人砌圖 / 何苦 / 還未 / 飛

where is 圓謊???????????

最後的茱麗葉只係唱過一次

可惜佢眼中只有肥Y ...
lemontea1069 發表於 2017-4-3 13:13

又唔係嘅
2004年前林夕都咁多產
而佢又普遍都係交到靚詞
果排好多歌手都會收到林夕嘅佳作㗎啦

唔知有冇人同我一樣,覺得密友/損友/去火星戀愛係jy top 3 overrated side track...

唔知有冇人同我一樣,覺得密友/損友/去火星戀愛係jy top 3 overrated side track...
chkalu 發表於 2017-4-4 00:57

覺,3首都罐頭到不得了

非常覺
我之前專登搵嚟聽
跟住好失望
even麻煩你原版我都覺得一般
我覺得例如圓謊 跟珍芳達做健身操 果d先高汁

認同,唔明有咩吸引

去火星戀愛因為翁瑋瑩, 大家當咗佢係16號愛人嘅續集
損友罐頭K歌當年K場爛曬我下面都冇曬感覺(等同借過)
密友反而我近排聽返glow有重新發現, 個演繹真係好有感覺, 勁like

密友唔多like,損友05年開始like到依家,去火星戀愛近期先愛上。

其實容祖兒都好多正 SIDE TRACK 出自夕爺手中
證明佢都浪費咗好多好歌無 PLUG 過

非常覺
我之前專登搵嚟聽
跟住好失望
even麻煩你原版我都覺得一般
我覺得例如圓謊 跟珍芳達做健身操 果d先 ...
electric 發表於 2017-4-4 06:41

感覺上班fans都係鍾意k歌多…珍芳達/精神戀愛呢d正野佢地幾乎冇提過…
麻煩你都係比班fans日講夜講先推左上黎
不過新編曲有氣質左既

Btw, Jy唱密友時都話“乜真係咁好聽咩?”

其實容祖兒都好多正 SIDE TRACK 出自夕爺手中
證明佢都浪費咗好多好歌無 PLUG 過 ...
賴爽 發表於 2017-4-4 11:39

我睇3月29個場有成一半既歌都係夕爺作品
所以你話幾誇張

感覺上班fans都係鍾意k歌多…珍芳達/精神戀愛呢d正野佢地幾乎冇提過…
麻煩你都係比班fans日講夜講先推左 ...
chkalu 發表於 2017-4-4 13:06

佢成日都擺出一款不屑既態度對啲歌。。。乜你地真係咁鐘意嫁?好聽咩?R爆頭呀!
真係好唔比面鐘意啲歌既人

佢成日都擺出一款不屑既態度對啲歌。。。乜你地真係咁鐘意嫁?好聽咩?R爆頭呀!
真係好唔比面鐘意啲歌既 ...
stephybest 發表於 2017-4-4 13:19

佢成日不屑人但唔見得自己d taste好得去邊 eg 冇人知道雙子座
希望冇盲粉狙擊me
我們的總和

佢成日不屑人但唔見得自己d taste好得去邊  eg 冇人知道雙子座
希望冇盲粉狙擊me ...
Wonders 發表於 2017-4-4 13:43

仲有花千樹

佢成日不屑人但唔見得自己d taste好得去邊  eg 冇人知道雙子座
希望冇盲粉狙擊me ...
Wonders 發表於 2017-4-4 13:43

所以何bing/ 舒老闆無嘜點揀Alex Fung嘅production

好想聽還未~

回復 1346# stephybest

係唔比面首歌既製作人喎

唔知點解, 我覺得Twins遲下都會開side-cut
或者組隊龍虎豹蛇開一個mini show