返回列表 發帖
上次演唱會先唱完希望唔好唱
tobby 發表於 2017-1-17 00:05

佢好似好鬼鍾意ig D tag成日見

睇嚟會有吹沙入眼

1月15日 00:44 来自
我的至愛

容祖兒—《吹沙入眼》,收錄自2004年《Nin9  ...
風見志郎 發表於 2017-1-16 17:15

佢係咪鍾意呢首?果陣個all delicious collection 都好似有放入去

頂, 尋日聽返天碟something about u

睇返個lyrics原來我的麻煩男友係陳輝陽!
之前完全談不上喜歡嘅一首side
今日聽返勁中意個唱腔, 和音, 日本式嘅編曲, 就連果D自己吹嘅口哨聲都love埋
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

頂, 尋日聽返天碟something about u

睇返個lyrics原來我的麻煩男友係陳輝陽!
之前完全談不上喜歡嘅一首sid ...
風見志郎 發表於 2017-1-17 09:10

依家先鍾意,太遲了

最鍾意呢個版本
爛聲雖然不完美, 但祖祖可以唱出個神韻

新版本個arrangement都出唔到個氣勢
...
CunninG 發表於 2017-1-10 21:57

我不完美 但我可以
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

加果四場係4月12-15日 (星期三至六)

http://www.hkticketing.com/events/WCJOEYM0317P

有人宜家入到去买吗

賣曬

買到一張單丁480咋...

黐線 睇DVD算數

入唔到... help......
賣曬????

入唔到... help......
賣曬????
kio0909 發表於 2017-1-23 10:40

現場排隊,職員話所有場次賣曬

根本都入唔到。。。

死得仲慘過優先,好彩買到一場啫
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

入到去
9/4仲有單丁輪椅位

美祖應該剩係俾叱咤n輪都有投佢既人買霏囉

都係買唔到

尚餘6號輪椅位

尚餘6號輪椅位
hehe 發表於 2017-1-23 11:16

假位,都禁唔到入去

加果四場係4月12-15日 (星期三至六)
阻住 發表於 2017-1-20 19:53

15 號是尾場嗎?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

15 號是尾場嗎?
l00540 發表於 2017-1-23 11:34

暫時係掛,都未用“終極加”字眼

唱咁多場會唔會好似1314咁唱到爛聲架
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唱咁多場會唔會好似1314咁唱到爛聲架
fifty1205 發表於 2017-1-23 11:59

爛埋仲好,終結事業

呢個show 都唔係for 街客
點解唔諗個好啲嘅賣飛方法
去盡量杜絕黃牛
而家真心想去嘅人又買唔到飛
呼籲唔好買黃牛同祝人買到飛有咩用

呢個show 都唔係for 街客
點解唔諗個好啲嘅賣飛方法
去盡量杜絕黃牛
而家真心想去嘅人又買唔到飛
呼籲唔好 ...
jasonng 發表於 2017-1-23 17:19

買唔到。。。
得黃牛?

仲以為美祖就快flop
睇來仲要有排等

仲以為美祖就快flop
睇來仲要有排等
JayantL 發表於 2017-1-23 21:56

佢d歌感覺真係flop左 ,不過live show觀眾係慢慢累積,同埋佢好多以前嘅side track真係hit,所以都仲有叫座力

仲以為美祖就快flop
睇來仲要有排等

即使flop左, live show一定可以好好賣 (參考日本步姐)

希望唱沙堡壘 同 心賊難防
呢兩隻連fans都好少提到噶真正遺珠
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

熱門side tracks就唔講啦
就講啲冷啲噶啦
雖然買唔到飛 但一定會有DVD出

想聽卸妝 身驕肉貴 忘憂草 蜉蝣 戀人未滿 馬賽克 最後勝利 我也不想這樣 拍拖 我的麻煩男友 最後的茱麗葉 冬眠 最後一課 電我 貪嗔癡 無電才是災難 途經北海道 不好意思我愛你
應該都係近年冇咩唱過同冇咩人提過嘅歌

想聽卸妝 身驕肉貴 忘憂草 蜉蝣 戀人未滿 馬賽克 最後勝利 我也不想這樣 拍拖 我的麻煩男友 最後的茱麗葉 冬眠 最後一課 電我 貪嗔癡 無電才是災難 途經北海道 不好意思我愛你
JayantL 發表於 2017-1-25 02:45

唱到嘔喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

就講啲冷啲噶啦

想聽卸妝 身驕肉貴 忘憂草 蜉蝣  ...

最能觸動美祖的《傷神》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

仲以為美祖就快flop
睇來仲要有排等

對美祖來講flop嘅定義係咩?俾人踩沉幾句就係flop?定係唱片銷量唔好

就講啲冷啲噶啦

紅字呢幾首係Joey & Joey音樂會已經唱過啦
藍字係演唱會 / 音樂會唱過
剩低個啲先係無唱 / 好耐無唱過Live
>吾
>甘
>米
>尼

剩低個啲先係無唱 ...
Ki 發表於 2017-1-25 10:52

最後的茱麗葉 莫拉維亞唱過
    貪嗔癡  祖戀明歌唱過

對美祖來講flop嘅定義係咩?俾人踩沉幾句就係flop?定係唱片銷量唔好 ...
數彩虹 發表於 2017-1-25 10:34

拎唔到女金、最女、優秀女個日lol

果啲hea唱唔計

對美祖來講flop嘅定義係咩?俾人踩沉幾句就係flop?定係唱片銷量唔好 ...
數彩虹 發表於 2017-1-25 10:34

可以俾我扑到飛就叫flop

咁好多佢都唱過
無電才是災難好似moov live都唱過啦
喺嗰啲唔公開賣飛嘅show唱過一兩次就唔計啦

最後的茱麗葉 莫拉維亞唱過
    貪嗔癡  祖戀明歌唱過
Wing1211 發表於 2017-1-25 11:39

最後的茱麗葉08年Starlight有唱過,祖戀明歌已經講緊係09年既事,唔係近年啦

果啲hea唱唔計
p74d47 發表於 2017-1-25 13:05

咁既話要日日都唔同Rundown先算得哂

咁好多佢都唱過
無電才是災難好似moov live都唱過啦
喺嗰啲唔公開賣飛嘅show唱過一兩次就唔計啦 ...
JayantL 發表於 2017-1-25 13:55

係架,K歌個啲好多都有唱過唔記得左Moov Live添
咁有出碟唔係唔計呀嘛
>吾
>甘
>米
>尼

想聽還未 黃色大門

㩒到Row A 抵睇!
love wins!

會唱罪魁同拍拖

會唱罪魁同拍拖
Wing1211 發表於 2017-1-31 10:26

兩首都係56x嘅遺珠

但更期待輝陽嘅漏網之魚
首首高質

想听卸妆 摩登时代

【星島日報報道】林奕匡(Phil)一連三場的《Phil Like…Live 2017》前晚圓滿結束,Phil找來偶像容祖兒任嘉賓,原來他自中學開始已是祖兒的粉絲,由對方出道首張專輯已開始追隨,是故祖兒要來支持這位小歌迷。

Phil自爆曾經是祖兒網上歌迷論壇的版主,更在台上公開他到大埔超級城撐祖兒的照片,祖兒一見到照片,即笑指Phil好像蜴蜥仔,而自己則似妖女。惟祖兒不忘讚阿Phil,她說:「剛才綵排時你給我新碟,我離開後上車即拿來聽,真的很好聽!其實我被你真摯與純品本質所吸引,很難得香港有這樣一個這麼傻氣的歌手,也多謝你當年讓我進入你加拿大的生活!」二人在台上合唱Jazz版的《啜泣》及《馬賽克》。

《馬賽克》好大機會有, 而且係jazz,先攞嚟綵排下。

回復 245# 風見志郎

如果又係Jazz..... Perfect 10 2.0?

【星島日報報道】林奕匡(Phil)一連三場的《Phil Like…Live 2017》前晚圓滿結束,Phil找來偶像容祖兒任嘉 ...
風見志郎 發表於 2017-2-14 09:01

都唔知佢點解咁鐘意jazz, 我估真係想聽jazz嘅唔會揀容祖兒,想聽容祖兒嘅亦unlikely鍾意聽jazz

都唔知佢點解咁鐘意jazz, 我估真係想聽jazz嘅唔會揀容祖兒,想聽容祖兒嘅亦unlikely鍾意聽jazz {:1_ ...
newguy 發表於 2017-2-15 14:41

容記至愛big band jazz,唱13點/我要玩嗰啲

容記至愛big band jazz,唱13點/我要玩嗰啲
stephybest 發表於 2017-2-15 17:39

但都有高汁jazz嘅, 如愛一個上一課就好驚喜喇

Side極有限,跳舞得一隻歌排舞,姐係企成晚。
唱會唱其他人既歌,咁我為咩入場睇你唱,
你起碼3 400隻歌開個唱都淪落到唱人地既歌?
驚唔係個個都係die hard fans?
緊係啦大部分飛係曬牛牛度嘛,
照顧牛牛賣唔曬啲飛去填位,
你咪日日16號愛人黃色大門爭氣痛愛心淡囉
聽完容記個訪問之後無曬期待,
好心side就極side,睇怕到時兩頭唔到岸啊