返回列表 發帖
回復 250# stephybest

唱人地啲歌?唔係吓化!?

Side極有限,跳舞得一隻歌排舞,姐係企成晚。
唱會唱其他人既歌,咁我為咩入場睇你唱,
你起碼3 400隻歌開 ...
stephybest 發表於 2017-2-25 01:22

考慮者、諗緊者,嚇唔到我既
佢成日講一套做一套架啦
等睇走數
可能又係一首獨唱的歌呢lol
可能係Just for you呢

stephybest 發表於 2017-2-25 01:22

一早話左呢場show side極有限
都唔明開黎做乜, 呢10場搵既$又唔係多

排舞係咪扮了解架?其他人side唱紅屋頂我又ok噢
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

排舞係咪扮了解架?其他人side唱紅屋頂我又ok噢
風見志郎 發表於 2017-2-27 11:11

扮了解   不如唱返四面台啦

愛怪物的你 ?>?>?>?>2>2>3>X 都叫side track
我們的總和

愛怪物的你 ?>?>?>?>2>2>3>X 都叫side track
Wonders 發表於 2017-3-1 23:16
2>2>4呀 又發現反祖力

怨鬼以外全部都係side track

一早話左呢場show side極有限
都唔明開黎做乜, 呢10場搵既$又唔係多 ...
Lewis 發表於 2017-2-26 23:42

楊千嬅開5場
所以美祖要開10場
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

上星期訪問佢話發現好多非die heart fans去睇,考慮緊唱d non-side track
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復 260# fifty1205

真係好反智

又話唱人地歌又話唱番NON SIDE TRACK早知唔買飛啦

細場~紅館價 唱平時歌 咁不如等紅館先睇~買得飛預左佢唱SIDE TRACK架啦

回復 256# Wonders

愛怪物的你好似無唱過現場...都算數~但我絕對唔想聽到心淡/習慣失戀

Sammi心目中Sidecut: 愛的輓歌、上一次流淚、如果我們不再見
楊千嬅心目中Sidecut: 勇、可人兒、煉金術
Kelly心目中Sidecut: 她比我醜、一刀兩斷、嫁妝
Twins心目中Sidecut: 黑色喜劇、冬令時間、我決定走了
大家對Joey唔好抱太大期望,到時候睇show應該會開心d
肥婆馬上收皮

回復  Wonders

愛怪物的你好似無唱過現場...都算數~但我絕對唔想聽到心淡/習慣失戀 ...
wewa1001 發表於 2017-3-2 10:12

Joey vs Joey新城音樂會唱過
肥婆馬上收皮

Sammi心目中Sidecut: 愛的輓歌、上一次流淚、如果我們不再見
Kel ...
fifty1205 發表於 2017-3-2 10:32

咁都算半冷門既…
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Joey vs Joey新城音樂會唱過

同明哥個新城show唱過首live喇
其實我覺得依家個重點已經唔係唱自己咩歌,而係係咪堅唱人地歌

回復 265# John

係KELLY SAMMI心目中差唔多係咁上下程度架啦~

不過楊千嬅就唔係既~起碼佢上次MINOR CLASSIC選既歌黎講都真係算SIDE TRACK

回復 266# tungbilly

係啵~呢兩個音樂會我都無去睇~所以唔知道~

當然我係期望D真SIDE TRACK~例如 傷神 時不與我 IT DOESN'T MATTER 吹沙入眼

唱個個都識個D無乜意思...候鳥樹 最後勝利呢D雖然佢唔係成日唱~雖然都想聽下 但講明SIDE TRACK唔該真係冷門D~唱人地歌既話真係

回復  John

係KELLY SAMMI心目中差唔多係咁上下程度架啦~

不過楊千嬅就唔係既~起碼佢上次MINOR ...
wewa1001 發表於 2017-3-2 10:51

可能太熟千嬅d歌
實在覺得可以再side d

回復  Wonders

愛怪物的你好似無唱過現場...都算數~但我絕對唔想聽到心淡/習慣失戀 ...

澳門No.6都唱過喇!!我仲坐係台下.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好失望囉, 最好時光、愛怪物的你兩首都係0驚喜. 可能我太熟佢D歌.

可能太熟千嬅d歌
實在覺得可以再side d
electric 發表於 2017-3-2 11:29

Minor Classics有接近一半歌以前紅館演唱會出現過
肥婆馬上收皮

好失望囉, 最好時光、愛怪物的你兩首都係0驚喜. 可能我太熟佢D歌.
風見志郎 發表於 2017-3-2 11:30

我諗佢今次setlist 好多歌會係以前演唱會隨機唱一兩場果批歌
肥婆馬上收皮

Minor Classics有接近一半歌以前紅館演唱會出現過
fifty1205 發表於 2017-3-2 11:32

其實真係
但係事實又個個都讚嘅

好想睇 唔知仲有冇飛買

我諗佢今次setlist 好多歌會係以前演唱會隨機唱一兩場果批歌
fifty1205 發表於 2017-3-2 11:33

FB怨鬼十大都知道今次選曲會差到去邊, 全場可能得兩首驚喜.

Kelly心目中Sidecut: 她比我醜、一刀兩斷、嫁妝
Twins心目中Sidecut: 黑色喜劇、冬令時間、我決定走了
大家對Joey唔好抱太大期望,到時候睇show應該會開心d

容祖兒:最好時光、愛怪物的你、煙霞、黃色大門、墻紙
完。

回復  Wonders

有唱過,不過改到首歌面目全非

回復 272# fifty1205

無一半唱過吧~不過嚴格黎講佢個歌單都好合格架啦~起碼真係好少唱~(雖然好想聽只要為我好)

即管睇下JOEY選咩歌

其實最好時光佢其實成日唱~唔想聽到黃色大門...

上星期訪問佢話發現好多非die heart fans去睇,考慮緊唱d non-side track  ...
fifty1205 發表於 2017-3-2 09:35

請問係邊個訪問?咁真係可以叫回水喎…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

痴線,宣傳時講明係side track show, 賣哂飛先反口
係咪違反左商品說明條例

請問係邊個訪問?咁真係可以叫回水喎…
星勤 發表於 2017-3-2 14:52

她亦謂揀歌有難度:「因為要諗點樣鋪排令起承轉合好啲,又諗緊係咪全部都係唱Side track,因為又顧慮有啲唔係die hard fans。(會唔會參考網民意見揀歌?)我有睇過,但有啲好唔Side track,但都幾真正反映民意。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 6ee014d7fc275f75af5
肥婆馬上收皮

她亦謂揀歌有難度:「因為要諗點樣鋪排令起承轉合好啲,又諗緊係咪全部都係唱Side track,因為又顧 ...
fifty1205 發表於 2017-3-2 15:43

感謝~~
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

她亦謂揀歌有難度:「因為要諗點樣鋪排令起承轉合好啲,又諗緊係咪全部都係唱Side track,因為又顧 ...

希望何bing/ Joey唔好亂嚟

好似美麗嬅咁唱一首半首別人的歌作結就很足夠了
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

笑死

話明sidetrack演唱會仲諗個啲唱到爛既歌
天后永遠都走唔出"商業化"既包袱
所以祖迷唔洗咁辛苦撲飛,反正平時演唱會都有得聽

不過天后話要3年內生仔
有可能咩

好彩冇買霏

她亦謂揀歌有難度:「因為要諗點樣鋪排令起承轉合好啲,又諗緊係咪全部都係唱Side track,因為又顧慮有啲唔係die hard fans。(會唔會參考網民意見揀歌?)我有睇過,但有啲好唔Side track,但都幾真正反映民意。」

我覺得
如果佢咁講即係其實佢都想全side track
又或者佢見D人揀出來果D都唔夠side
只係為左迎合所謂的幾次投票出來的民意而去唱D唔side既歌lor

既然講左呢個show咁多年
點解唔去盡D做一次特別D既show呢
又想風格小眾又要大眾認同
唉~

好快就開show啦,唔會仲未揀好歌掛?
舞來舞去 不日內開始錄音。

容祖兒:最好時光、愛怪物的你、煙霞、黃色大門、墻紙
完。
風見志郎 發表於 2017-3-2 11:43

牆紙我會屌出黎架喎

記得一開始都有講過,唔淨只唱非派台歌,派過台又好少公開唱嘅歌都會選擇。
而家仲話可能會唱別人的歌,去X啦

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我想問下會唔會再加場?

我想問下會唔會再加場?
hohoho 發表於 2017-3-7 09:04

唔會啦, 佢唱10場已經會爛聲, 再加場黎比人探佢病咩

諗緊好唔好上網買, 如果加場就去排

希望何bing/ Joey唔好亂嚟

好似美麗嬅咁唱一首半首別人的歌作結就很足夠了 ...
l00540 發表於 2017-3-2 19:18

最後的玫瑰係余春嬌喺志明與春嬌入面唱過,而且歌詞好 connect 到當時既楊千嬅 (好多傳聞話開埋 side track 演唱會打算退出 + 知道自己有左唔知第日仲有冇得開演唱會),所以都算合理。

如果容祖兒真係要唱人地既歌,唔該好好地解釋清楚。

諗緊好唔好上網買, 如果加場就去排
hohoho 發表於 2017-3-7 09:47

睇埋頭場rundown 先去買都未遲

我諗買尾場好d, 應該會encore多d歌

所以睇緊加唔加

原來youtube都有sidetrack playlist, 見到有唔少k歌
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOlEzXHfwSD2_jr7CMCwyM5HtOMxjqrtc

原來youtube都有sidetrack playlist, 見到有唔少k歌
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOlEz ...
timmy 發表於 2017-3-7 20:11

你咁關心祖祖既
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

你咁關心祖祖既
hinz 發表於 2017-3-7 20:25

JoJo D歌冇問題呀, 關心下都正常呀
你成日check住CM架? ...咁快留意到我留言