返回列表 發帖

[Mar-Apr/2017] 容祖兒 My Secret Live

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Minor Classics
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

VIP1080有咩呢

買VIP套票係咪有得入後台參觀,睇美祖果幾廿個叱咤奬

阻住 發表於 2017-1-3 15:20

宇宙gem 2.0?

美祖會出碟是常識吧

阻住 發表於 2017-1-3 15:20

好似係33.5個

終於official有料到啦!2010年講到依家頭啖湯都俾人飲埋

價錢都好貴下喎,演藝唔計VIP要$880 / $480
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

好似係33.5個
阿mark 發表於 2017-1-3 15:26

真祖粉
01 1999生力軍 銅獎
02 2000女歌手 銅獎
03 2001女歌手 銅獎
04 2002女歌手 銀獎
05 2002十大(第四位)
06 2003女歌手 金獎
07 2003我最喜愛的女歌手
08 2003十大(第七位)
09 2004女歌手 銀獎
10 2004我最喜愛的女歌手
11 2004十大(第九位)
12 2005女歌手 金獎
13 2006女歌手 銀獎
14 2006十大(第三位)
15 2007女歌手 金獎
16 2007十大(第七位)
17 2008女歌手 金獎
18 2008十大(第四位)
19 2009女歌手 金獎
20 2010女歌手 金獎
21 2010十大 (第四位)
22 2011女歌手 金獎
23 2011十大 (第五位)
24 2012女歌手 金獎
25 2013女歌手 金獎
26 2013十大 (第七位)
27 2014女歌手 銀獎
28 2014十大(第四位)
29 2015女歌手 金獎
29.5 2015十大(第二位)
30.5 2015十大(第八位)
31.5 2016女歌手 金獎
32.5 2016至尊唱片大獎
33.5 2016十大(第八位)
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

終於等到,希望唔會笑住唱心甘命抵

真祖粉
01 1999生力軍 銅獎
02 2000女歌手 銅獎
03 2001女歌手 銅獎
04 2002女歌手 銀獎
05 200 ...
Solomon 發表於 2017-1-3 15:49

我不是祖粉,只係記得d奬項姐
原來仲差至尊,第六,第十位,睇黎有排都唔使退出叱咤臺

點賣飛 !!!!!!

撞考試
唯有祈求有part 2

天價門票, 不過相信仍然秒速爆滿

比較想知道vip套票系乜

十場固定嘉賓:李克勤

上次就富通,今次就萬通

賣貴啲趕走點唱16號嘅街客

呢度有張正常版
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

仲貴過紅館
幾時公售?

唉,無攞到903認證會員最喜愛女歌手,唔知D票會唔會滯銷

比較期待325呢場特別場
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

依家先出萬通咭有冇得睇25號嗰場?

希望佢唔好聽fb d fans 意見,好恐怖

十場固定嘉賓:李克勤
lightupmylight 發表於 2017-1-3 17:37

你認真ga?

點解冇得寫幾時優先訂票嘅。。。。。

希望佢唔好聽fb d fans 意見,好恐怖
mychart- 發表於 2017-1-3 23:39

一陣問點解無
痛愛
習慣失戀
抱抱

就死得

上次就富通,今次就萬通
Jacz 發表於 2017-1-3 17:40

下次運通
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

一陣問點解無
痛愛
習慣失戀
抱抱

就死得
cbacbacba1 發表於 2017-1-4 00:09

仲話要原裝編曲,強烈建議祖祖係neway開算

最平480都貴
不過場地細預左會貴
希望到時都買到

容祖兒 Joey My Secret Live

日期:2017年3月26、29-31日至4月1-2、6-9、12-15日

時間:8:00PM

地點:香港演藝學院歌劇院

票價:HK$1080(VIP套票)/$880/$480
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

想聽借過,最後勝利, 他恨過你,早有預謀,心甘命抵,我也不想這樣.
最好得05年或之前的歌,多d人識

冇人想聽損友?

開14場LOL
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

想聽:候鳥樹 / 心甘命抵 / 借過 / 男朋友與歌 / 去火星戀愛 / 我也不想這樣 /
        歌姬 / 煙霞 / 螢 /
love wins!

下次運通
John 發表於 2017-1-4 00:11

再再下次八達通

btw, 點解26/3 第一場之後要隔咁多日先到第二場既?

想聽:

扮了解、今年新款、瘦身大法、赤地雪
布穀鳥大反擊、正好、出色、新貴
共你支支愛在、雙腳著地、動作派、祖國兒女
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

如果計埋25/3 EXCLUSIVE SHOW係開15場

如果計埋25/3 EXCLUSIVE SHOW係開15場
stephybest 發表於 2017-1-4 01:35

11咋喎

11場都係得一萬多幾張飛 黃牛仲唔上天
Ps想聽圓謊 貪慕虛榮

想聽:

扮了解、今年新款、瘦身大法、赤地雪
布穀鳥大反擊、正好、出色、新貴
共你支支愛在、雙腳著地、動 ...
John 發表於 2017-1-4 01:23

plug過啦, 不過都可能會唱plug過嘅, 與蝶同眠一定要有唔該
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

最想聽 sexy 四步曲

愛上了 - 如果睡袍太少布 - 二人浴 - 垂涎

呢度有張正常版
721AXA 發表於 2017-1-3 19:03

優先訂票只限呢張信用卡
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

既然係演藝學院唔係紅館,估計未必有跳舞快歌?就算快歌side tracks都會改晒編曲?我想像到個模式會有小小似Perfect 10咁做

Anyway 其實佢咁多個演唱會音樂會以來都唱過唔少side track,所以今次會 all in 《何苦》!雖然當年係第四主打但真係十幾年冇唱過喇!如果版權唔係問題的話 (唔知係咪唔想益迪士尼),我好想聽《像昨天她喜歡我》...我懷疑祖兒自己記唔記得佢唱過呢首歌

真係好多都數唔哂
1.近在咫尺
2.戀人未滿
3.飛
4.花城
5.圓謊
6.時不與我
7.兩面
8.夢非夢
9.二人浴
10.忘憂草
11.二人浴
12.很忘
13.暖光
14.螢
15.渴望晨曦的女孩
16.傷神
17.卸妝
18.蒸餾
19.流淚眼望流淚眼
20.上次坐飛機
21.冬眠
22.去火星戀愛
23.日安憂鬱
24.蜃樓
25.男朋友與歌
26.最後勝利
27.吹沙入眼
28.朱古力萬歲
29.候鳥樹
30.凝溶
31.派對機器
32.心甘命抵
33.勉強幸福
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

之前睇佢facebook發嗰啲side tracks
好多plug過甚至主打(不過少唱 例如《與蝶同眠》)嘅佢都當side tracks
所以我估個rundown應該可以適應到幾多人嘅口味

其實有派台/有唱過LIVE既正歌真係唔介意佢今次再唱!
like 與蝶/蛇/候鳥樹/蜃樓/時不與我/螢/歌姬/可歌可泣/摩登時代/蜉蝣

美千旨在以歌會fans
美祖旨在搶錢
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

既然係演藝學院唔係紅館,估計未必有跳舞快歌?就算快歌side tracks都會改晒編曲?我想像到個模式會有小小 ...
Riverfish 發表於 2017-1-4 13:03

如果版權唔係問題的話, 梗係第一次我想醉。

想聽與蝶同眠同別說愛我