返回列表 發帖
我諗買尾場好d, 應該會encore多d歌

所以睇緊加唔加
hohoho 發表於 2017-3-7 15:42

要氣氛就肯定頭場尾場喇,但要聽live狀態最佳就肯定3、4場喇.
雖然冇大型跳舞, 不過頭兩場肯定仲有蝦碌, 找感覺.
8910尾場把聲已爛
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

回復 301# 風見志郎

係驚買左之後又話反應熱烈要加場

我諗買尾場好d, 應該會encore多d歌

所以睇緊加唔加
hohoho 發表於 2017-3-7 15:42

照計呢個場都唔會比佢唱得多幾首~好似感覺要準時收檔

照計呢個場都唔會比佢唱得多幾首~好似感覺要準時收檔
wewa1001 發表於 2017-3-8 12:02

遲到的話,仲要等第一節完先入得場
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

廣東爆谷個Jingle Joey話個show一定會原汁原味啵
同埋期待同大家大合唱,即刻多左好多期待感

廣東爆谷個Jingle Joey話個show一定會原汁原味啵
同埋期待同大家大合唱,即刻多左好多期待感 ...
Wing1211 發表於 2017-3-8 13:40

期待大家大合唱呢句有聲既
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

同埋期待同大家大合唱,即刻多左好多期待感 ...
Wing1211 發表於 2017-3-8 13:40

大合唱心淡?痛愛?定係習慣失戀?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

會唔會請嘉賓?

一齊心淡副歌再黎多次

最後的玫瑰係余春嬌喺志明與春嬌入面唱過,而且歌詞好 connect 到當時既楊千嬅 (好多傳聞話開埋 side tra ...
wildchild 發表於 2017-3-7 15:24

解釋左、戴哂頭盔啦佢:「因為呢個叫Secret live,係用音樂嚟講心事啲騷,有啲人哋嘅歌都係自己心水。」
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

一齊心淡副歌再黎多次
stephybest 發表於 2017-3-8 13:55

「我諗唔唱埋呢首你地都唔會走架喇…… 16號愛人,送比大家!」

「我諗唔唱埋呢首你地都唔會走架喇…… 16號愛人,送比大家!」
cathay1996 發表於 2017-3-8 15:55

「跟住落嚟, 唱一首你哋可能已經唔記得嘅歌, 送俾你哋, 阿門!」
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

點少得紅館Encore常客-想得太遠
「係你地,係你地搞成而家咁架,送俾大家想得太遠」

解釋左、戴哂頭盔啦佢:「因為呢個叫Secret live,係用音樂嚟講心事啲騷,有啲人哋嘅歌都係自己心水。」{ ...
Ki 發表於 2017-3-8 15:29

唱多次勞斯萊斯
肥婆馬上收皮

「呢首歌我每次唱都好有感覺, 因為我真係好愛我嘅媽媽. 送俾你哋, 世上只有!」

一齊唱痛愛
我們的總和

「呢首歌我每次唱都好有感覺, 因為我真係好愛我嘅媽媽. 送俾你哋, 世上只有!」 ...
風見志郎 發表於 2017-3-8 16:56

「呢首歌今日俾我好多好多感觸,所以我係呢個encore部分唱俾大家聽,多謝,多謝你地咁包容我咁錫我,送俾大家最後呢首歌,痛愛」

「呢首歌今日俾我好多好多感觸,所以我係呢個encore部分唱俾大家聽,多謝,多謝你地咁包容我咁錫我,送俾 ...
Jacz 發表於 2017-3-8 18:17

痛愛要做幾多次Ending

「呢首歌,如果冇左佢,你地都唔會認識我,擁戴我,喜歡容祖兒到今日買飛入嚟睇我既secret live,送比你地今晚既最後一隻歌...我的驕倣」

「呢首歌,如果冇左佢,你地都唔會認識我,擁戴我,喜歡容祖兒到今日買飛入嚟睇我既secret live,送比你地 ...
timmy 發表於 2017-3-8 21:34

#mean
我們的總和

「呢首歌,如果冇左佢,你地都唔會認識我,擁戴我,喜歡容祖兒到今日買飛入嚟睇我既secret live,送比你地 ...

you win

timmy 發表於 2017-3-8 09:34 PM

喊死
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

笑死我
全部都有聲

咁其實有一日開榮休演唱會, 金曲四十載再唱呢堆爛大街嘅金曲金都唔遲.

今次麻煩你認認真真唱你7年前講嘅side-cut演唱會.

一係唱medley, 咁就可以唱多d歌

有人話歌迷場先會唱好side track既歌,其他場會唱啲大路啲既,搞錯!

有人話歌迷場先會唱好side track既歌,其他場會唱啲大路啲既,搞錯!
Wing1211 發表於 2017-3-9 20:41

正!好彩買左歌迷場

(9/3廣東爆谷)
Joey係訪問度話
1.只係唱side track,完全唔會有平時紅館成日唱既個堆歌
2.每晚揀個樂迷上台揀一首side track歌同合唱
3.個show唔會好花巧

(9/3廣東爆谷)
Joey係訪問度話
1.只係唱side track,完全唔會有平時紅館成日唱既個堆歌
2.每晚揀個樂迷上台 ...
Wing1211 發表於 2017-3-9 21:20

之前收到PR風話會有一part 晚晚唔同歌 仲叫人準備好歌詞睇黎就係同樂迷合唱呢一PART
之不過佢又話好多唔係死硬派fans買咗飛 咁即係又係聽紅館歌啦 _ !

點歌合唱成件事浪費時間,你唱多幾隻歌好過啦,
請人上去合唱做咩姐,入場睇容祖兒呀而家

之前收到PR風話會有一part 晚晚唔同歌 仲叫人準備好歌詞睇黎就係同樂迷合唱呢一PART
之不過佢又 ...
rfv123 發表於 2017-3-9 21:37

[無奬競猜遊戲]
Rundown:
最好時光
麻煩你
我也不想這樣
傷神
與貓共舞
我的麻煩男友

encore:
黃色大門
煙霞
16號愛人
Be true

希望無《愛怪物的你》⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Wing1211 發表於 2017-3-9 20:41

(9/3廣東爆谷)
Joey係訪問度話

Copy得幾快呀,頭先先話其他場唱大路歌,轉個頭就話只唱Side Tracks
>吾
>甘
>米
>尼

Copy得幾快呀,頭先先話其他場唱大路歌,轉個頭就話只唱Side Tracks ...
Ki 發表於 2017-3-9 22:05

點都有啲大路啲既side track同無乜人識既side track 架?
大路:   早有預謀、麻煩你、去火星戀愛、舊日回憶的山丘、最好時光、心甘命抵、16號愛人
無人識: 渴望晨曦的女孩、It doesn't matter、蒸餾、頹、花城、心賊難防

By the way兩段都係我自己打,唔係copy既,咪跟車太貼啦
7.7

點都有啲大路啲既side track同無乜人識既side track 架?
大路:   早有預謀、麻煩你、去火星戀愛、 ...
Wing1211 發表於 2017-3-9 22:33

一線side track 16號愛人 黃色大門 舊日回憶的山丘、 早有預謀
二線side track 戀人未滿 去火星戀愛 麻煩你
三線side track 蒸餾 頹 花城 心賊難防

十線side track 扮了解

一線side track 16號愛人 黃色大門 舊日回憶的山丘、 早有預謀
二線side track 戀人未滿 去火星戀愛 麻煩 ...
艾石仔 發表於 2017-3-9 22:50

最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利

最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利
Wing1211 發表於 2017-3-9 22:55

扮了解同你說得對上次個Perfect Ten有唱,應該唔會再黎掛

希望會唱連續劇 & 續集
一首真side track 一首四台成績零貢獻
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

JasOh103 發表於 2017-3-9 23:40

我估呢兩首佢會以為係派台知名歌唔會放入rundown
最多encore唱

二線side track 戀人未滿 去火星戀愛 麻煩 ...

一線sidecut仲有Be True 煙霞 喜喜
肥婆馬上收皮

JasOh103 發表於 2017-3-9 23:40

佢搵樂迷上台點歌合唱,直覺話我知會有人點女皇同on call呢兩首
習慣失戀 心淡 痛愛都好大機會俾人點
肥婆馬上收皮

點歌合唱成件事浪費時間,你唱多幾隻歌好過啦,
請人上去合唱做咩姐,入場睇容祖兒呀而家 ...
stephybest 發表於 2017-3-9 21:40

其實最驚係搵左個人上去點左首16號愛人

其實最驚係搵左個人上去點左首16號愛人
CunninG 發表於 2017-3-10 00:10

蛋記歌手點歌環節都係假民主
你點啫 唔代表會唱喔

仲記得Twins LOL
明明點和平日 點知無啦啦變咗話唱同一隻碟嘅大浪漫主義(其實根本唔同一隻碟

佢搵樂迷上台點歌合唱,直覺話我知會有人點女皇同on call呢兩首
習慣失戀 心淡 痛愛都好大機會 ...
fifty1205 發表於 2017-3-9 23:54

我竟然唔記得女皇呢首正歌!!!! 一定要點!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利

最後勝利
so far 知道應該會唱ge都OK啦...

最後勝利 最好時光 麻煩你 罪魁
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

(9/3廣東爆谷)
Joey係訪問度話

即係會唱紅館間中有唱既歌

最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利

最愛扮了解
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

how about 日安憂鬱 係咪廿線
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

最想聽到:
最後勝利 摩登時代 去火星戀愛 混血兒 男朋友與歌 吹沙入眼 我也不想這樣 候鳥樹

借過 損友 呼天不應(呢三首唔知算唔算sidecut)

大路:   早有預謀、麻煩你、去火星戀愛、 ...
Wing1211 發表於 2017-3-9 22:33

真係我跟得太貼?上面果個用字唔同就話啫
下面果個一模一樣喎,但係時間遲啲架喎,除非你係JFF果個會員

>吾
>甘
>米
>尼