返回列表 發帖
最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利
Wing1211 發表於 2017-3-9 22:55

竟然有《最後勝利》
#很難唱的歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

點歌合唱成件事浪費時間,你唱多幾隻歌好過啦,
請人上去合唱做咩姐,入場睇容祖兒呀而家 ...
stephybest 發表於 2017-3-9 21:40

點唱天之抄女係咪又抄我條橋架, 我前面page2已經post過
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

iTunes 出左個side track精選碟
有啜泣、愛情復興、獨照、說真的笑左
邊個揀個tracklist架,都幾奇怪下
Ok多國語歌,雖然大路既都有揀到
但係佢自己一直都話鐘意既傷神都無
有極端愛我又唔落舌尖開叉
落出色都唔落真身上陣、派對機器

最想聽到:
最後勝利 摩登時代 去火星戀愛 混血兒 男朋友與歌 吹沙入眼 我也不想這樣 候鳥樹

借過 損友 呼 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-3-10 08:31

《摩登時代》四台冠,但係真係好少唱,會唔會有呢?派左台但係無咩唱過live既《貪嗔癡》、《與蝶同眠》、《時不與我》、《山口白惠》、《蜉蝣》有無呢?

《摩登時代》四台冠,但係真係好少唱,會唔會有呢?派左台但係無咩唱過live既《貪嗔癡》、《與蝶同眠》、 ...
1d14 發表於 2017-3-10 10:57

山口百惠佢好like好有可能
想聽爆seed版與蝶同眠

《摩登時代》四台冠,但係真係好少唱,會唔會有呢?派左台但係無咩唱過live既《貪嗔癡》、《與蝶同眠》、 ...

《摩登時代》呢首真係遺珠囉, 雖然plug過. 好似仲係CM十大, 作詞人郭X多都係CM自己友.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

四台冠三台冠都有好幾首勁少唱,摩登時代與蝶同眠赤地雪雙冠軍

已知曲目 :
最後勝利
最好時光
麻煩你
罪魁
愛怪物的你
金銀島

已知曲目 :
最後勝利
最好時光
麻煩你
罪魁
金銀島
721AXA 發表於 2017-3-10 13:50

愛怪物的你

金銀島呢首都抵入場啦

已知曲目 :
最後勝利
最好時光
麻煩你
罪魁
愛怪物的你
金銀島

邊度講有金銀島架?
應該仲有拍拖,佢之前限時動態有tag過下

邊度講有金銀島架?
Wing1211 發表於 2017-3-10 14:02

拍拖同馬賽克之前Phil Live已經預演過, 好大機會

愛怪物的你拎過RTHK榜冠軍同叱吒榜亞軍 lol

舒文監制的又會是哪幾首?

邊度講有金銀島架?
Wing1211 發表於 2017-3-10 14:02

hobing IG

仲有《蜃樓》,好想聽到><

已知曲目 :
最後勝利
最好時光
麻煩你
罪魁
愛怪物的你
金銀島

好似仲有《吹沙入眼》??

金銀島係正既~上次個音樂劇SHOW好似係合唱版無佢份唱~

金銀島呢首真系side cut嚟架
不過會變慢版定系唯一跳舞個首?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

如果有花城/上次坐飛機就好 好鍾意呢類曲風
當天不知不覺為何 我錯過了什麼

可唔可以有埋最後的茱麗葉

金銀島呢首真系side cut嚟架
不過會變慢版定系唯一跳舞個首?
Qmen 發表於 2017-3-10 19:23

我真係好驚jazz,佢真係好鍾意big band jazz

可唔可以有埋最後的茱麗葉
艾石仔 發表於 2017-3-10 20:13

都叫做哎呀plug過,不過好少唱

勁希望有show up三寶遺珠
心甘命抵,勉強幸福,我也不想這樣

佢以前雖則話唱K歌
不過樂迷受落嘅都係佢咁樣
基本張張碟遺珠都係K歌
而且次次都係大合唱

橫掂都係俾人鬧
我唔介意佢繼續出可歌可泣、花千樹、天窗、新貴

細so搵咗美祖上生活日常 應該又會講下個show
好多年前好回家嗰陣係冇約過做訪問
我們的總和

有金銀島真係值回票價<3
有埋堂堂男人/飛機/冬眠同茱麗葉就開心哂!
其實雙冠軍雖然係plug song但真係少唱
雖然唔易唱到cd狀態

真係我跟得太貼?上面果個用字唔同就話啫
下面果個一模一樣喎,但係時間遲啲架喎,除非你係JFF果個會員

...
Ki 發表於 2017-3-10 09:04

都話唔好跟車太貼haha

《摩登時代》呢首真係遺珠囉, 雖然plug過. 好似仲係CM十大, 作詞人郭X多都係CM自己友. ...
風見志郎 發表於 2017-3-10 11:41

雙冠軍都係同類既歌
雖然派了台,但少唱
呢首又多人識,唔該唱唱

雙冠軍都係同類既歌
雖然派了台,但少唱
呢首又多人識,唔該唱唱 ...
K先生 發表於 2017-3-10 22:50

點解我覺得雙冠軍成日都有唱

細so搵咗美祖上生活日常  應該又會講下個show
好多年前好回家嗰陣係冇約過做訪問  ...
Wonders 發表於 2017-3-10 21:34

拉闊過後同細so打通咗關係,所以至尊碟都水到渠成

拉闊過後同細so打通咗關係,所以至尊碟都水到渠成
數彩虹 發表於 2017-3-10 23:56

我記得以前細so基本都係冠軍週收order先會播美祖啲派台歌

又透多首他狠過你Lol

他狠過你

係咪因為最近side track演唱會太多負面報道
所以美祖而家急急腳透露個rundown出嚟?

正呀 呢D先係真side track啊嘛
美祖早年D R&B歌真係好正

爆多兩首
吹沙入眼
傷神
我們的總和

講開傷神就想要埋 蒸餾

好正啊 D歌

傷神 100% 會唱啦 吹沙入眼反而有啲估唔到
其實入場聽到與貓共舞同男朋友與歌我已經無憾

他狠過你
721AXA 發表於 2017-3-11 00:23

由他補上四不

傷神 100% 會唱啦 吹沙入眼反而有啲估唔到
其實入場聽到與貓共舞同男朋友與歌我已經無憾 ...
賴爽 發表於 2017-3-11 09:58

希望唱多些遺珠
[陳輝陽]
What's up/ 命苦/ 寂寞大道
候鳥樹/ 男朋友與歌/ 我也不想這樣
[黃丹儀]
借過/ 與貓共舞/ 心甘命抵
[56x]
早有預謀/ 為你萬歲/ 何苦

爆下爆下就黎知道一半歌…
翻唱歌推算佢實唱:麻煩你,最好時光
廣東爆谷:傷神,吹沙入眼
Ig:金銀島(譜),愛怪物的你(譜),他狠過你(口型),最後勝利(提琴聲)Ig動態:罪魁,拍拖??

會唔會請埋王菀之一齊唱呼天不應

爆下爆下就黎知道一半歌…
翻唱歌推算佢實唱:麻煩你,最好時光
廣東爆谷:傷神,吹沙入眼
Ig:金銀島(譜 ...
stephybest 發表於 2017-3-11 10:55

so far 都好吸引

so FAR 慢歌黎講最愛
男朋友與歌 去火星戀愛 候鳥樹 最後的茱麗葉
快歌就
金銀島 銀蛋伴小貓 扮了解
中板
戀人未滿 一個人砌圖 他狠過你

快歌就
中板
...
艾石仔 發表於 2017-3-11 14:30

呢首

快歌就
中板
...
艾石仔 發表於 2017-3-11 14:30

真心?

點解完全無人提到Scream! 明明系成只In Motion最正
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

真心?
newguy 發表於 2017-3-11 14:58

好過百記歌啦
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

仲未confirm有圓謊同一個人砌圖,好傷心

仲未confirm有圓謊同一個人砌圖,好傷心
風見志郎 發表於 2017-3-11 15:29

咁早confirm左就無surprise啦