返回列表 發帖
其實有派台/有唱過LIVE既正歌真係唔介意佢今次再唱!
like 與蝶/蛇/候鳥樹/蜃樓/時不與我/螢/歌姬/可歌可泣/摩登時代/蜉蝣

any JY6 member here???????

寧願佢收貴D手續費用AEG做優先都唔想佢用垃圾快達票

最好時光 都正丫! 期待!
早早自己本身都好鐘意呢首
唔知另一首會係咩呢

其實,
買到飛都執到..
仲要求睇邊場..

禮成

SOLD OUT

尚餘6號輪椅位

下次開紅館完全可以用床前踢走喜喜
喜喜唱到爛晒
jasonng 發表於 2017-3-12 16:09

喜喜真係由開頭人人都唔識,唱到而家爛哂...
睇黎之後都幾難踢得走佢,除非個music director唔係王雙駿
加大力度之後應該都會係鐵膽

蜃樓反而唔想佢唱
因為STARLIGHT開場真係太震撼 勁有霸氣
唔想破壞呢個畫面同埋首歌係我心中既位置lol

又有 煙霞...........

(傳)Rehearsal聽到有 一拍兩散 同 深閨

演藝捉拍野/影相捉得好嚴
拎部電話出黎禁下都比保安望住哂..
所以今次應該唔會有好多片流出

btw, 會寫 可歌可泣

男朋友與歌!!!!!!!!!!

No. 16 again lol

仲有be true就be true啦

隻碟原來是金碟

最好時光同麻煩你都係原版
l00540 發表於 2017-3-27 16:31

3日既<最好時光>都係2017新版黎
<麻煩你>先係原版

痛愛大合唱變左16號

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-kxaLC9djWPJ4_cMAEmbMcbscl1YaugjFQVQETmygbg/edit?pli=1#gid=0

整左個每日rundown excel表,
等大家可以睇得清楚D,
或者可以幫幫手更新

有錯請更正

救命啊!其實仲會睇多兩場
不過已經好唔捨得啦
呢次真係超水準!
係Number6 之後對容祖兒果團火返番哂黎
揀歌我比90分佢,但把聲真係冇得頂!全晚靚聲演繹
再加埋個台勁落本,氣氛又好好,完全值回票價
佢講野點解搞笑左咁多lol 成晚佢都係道自high

舊日回憶果道感動到喊左
很忘/出賣超哂班
麻煩你開始就全場大合唱

加場未
hehehaha 發表於 2017-3-30 13:41

WTF!! 點解今晚打孖上

乜事!今晚愛怪物都出埋囉

聽晚會點 零時零分
btw點解冇人講星圖, 其實首歌聽返都幾好un

今晚氣氛祖話同歌迷場比唔係冠軍就亞軍wor
仲話今晚啲觀眾好似我是歌手果啲觀眾咁
超正!

摩登係無錫人點
還未係成都人點

內地歌迷都幾有taste lol

原來一直坐我隔離果個係煙霞作曲人lol

回復  hehe

你仲同人自拍添啦
clcct 發表於 2017-4-3 01:46

做咩爆響口

BTW, 執到張點唱紙
可以返去瘋狂copy lol

今晚成個cm去哂睇fi? 零發言lol

又去哂睇fi lol

岩岩ig live話原本澳門有兩場 但場地唔岩心水 所以cancel左

Eason去睇都唔唱佢最愛既星圖lol

經過咁多晚rundown既改動, 有D位睇黎都定左, 希望DVD track list係:

男朋友與歌
很忘
臨床
如果睡袍太少布
可歌可泣
金銀島
What's Up

(過場音樂 - 再見我的初戀)

上次坐飛機
吹沙入眼
勉強幸福
花城
身驕肉貴
拍拖
蒸餾
候鳥樹
舊日回憶的山丘
一直看見天使

(過場音樂 - 黃色大門)

摩登時代
出賣
他狠過你
最後的茱麗葉
沙堡壘

(過場音樂 - 16號愛人)

麻煩你(原版)
Medley: 密友/心甘命抵/損友/心甘命抵/早有預謀/時不與我
Medley: 愛怪物的你/借過/我也不想這樣
貪嗔痴
最好時光(新版)
與貓共舞

點歌環節: 摩登時代/歌姬/圓謊/日安憂鬱(我今晚點)/蜉蝣

Encore: 特別嘉賓

好拿驚今晚真係有怒鬼10大囉,啲人化石咁
想得太遠就勁好反應

Diu, 條友仲話鐘意左早早18年,未睇過紅館演唱會啊?這分鐘更愛你

啲人個腦都唔知唸乜
比成千蚊咁難先買到飛入到黎睇
講明係唱side track
自己又唔溫定書
今晚都第13場啦
要搵rundown一定唔難
聽到唔識既就靜哂
一聽到有人點這分鐘更愛你就拍哂手

DIU咩!唔好哂曬啲位啦,留返比真係想睇既fans入黎啦
再唔係賣左自己張飛賺返幾百啦

原來現場氣氛咁好
l00540 發表於 2017-4-13 23:29

琴晚你入場睇下仲講唔講得出....

有人點 思覺失調
唱左一句lol

希望2019紅館music director係何丙啦
咁先會有啲驚喜

係Karl既話都係繼續喜喜跑機炸機加大力度嫁啦

DVD應該都唔洗等好耐
因為佢自己都心急lol

估佢616出

今日聽返D錄音
聽男朋友與歌真係好感動
當年冇派呢首真係好可惜
肥佬手詞鋪排得好好

被哪首 吸引過 感染過 對號入座
隨年齡 及處境 一再變過
哪位 安慰過我 體貼過我 按序就坐
來來回 男朋友 就似歌

當年1年兩大碟真係好癲
仲要係兩隻都好汁
3首4台冠

做opening係完美 加埋D靚animation 希望下隻派佢
721AXA 發表於 2017-4-25 15:41

好點題
個震撼程度同Starlight蜃樓有得fight!

細個聽歌已經係成隻碟完整咁聽, 所以每隻碟每一首歌都有聽過
冇唸過有一日會係現場聽到佢唱

錄左3場咪直接出哂3場, 6DVD
夠哂原汁原味

岩岩搵番GLAB D碟評 D人話男朋友與歌填得好差因為24歲有咩理由鐘意TWINS
eggsteven 發表於 2017-4-25 16:57

到了廿四今天
深愛的只有Prince

就咁聽個音係有D似既..