返回列表 發帖
點解仲唔唱《A Time For Us》,一首都未出現過

圓謊、花城、時不與我、心賊難防、可歌可泣

呢幾 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-3-28 08:46

因為舒文係早期嘅監製囉
圓謊唱一次就真係死而無憾
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

舊日回憶的山丘同一直看見天使無得轉架啦,有睇過就明
Ki 發表於 2017-3-28 09:22

舊日回憶好似係佢講以前個工作夥伴之後就播
聽咗下JF個mp3
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢邊敢
cathay1996 發表於 2017-3-28 17:07

祖國兒女cm好hit架

新貴

點解D人可以錄哂成首
eggsteven 發表於 2017-3-28 18:07

好好聽

祖兒邊有歌叫only you
PerryXD 發表於 2017-4-2 09:53

可能佢想寫Lovin' You

今晚round2尾場?

尋晚佢緊係high喇
做咗5晚有得放假wor~
TGIF咁款

呢排講開佢D side track先留意到
原來早期夕爺都俾過唔少好野JY
可惜佢眼中只有肥Y ...
lemontea1069 發表於 2017-4-3 13:13

咁其實我覺得早期夕爺只愛千嬅
D好嘢都係留俾千嬅
句句有血有肉
你再睇下祖兒嘅出賣差到
hocc都係
dress me up之後都好少搵佢了

Hello, it's me.
Round 2完咗, 個show準備到下半場, 又等我update下頭8場嘅ap.
《JOEY·MY SECRET·LIVE》播放率 [3/Apr/2017 00:00]

10 特别嘉賓(6full+4bgm)
~~~~~~~~~~~~~(01)~~~~~~~~~~~~~

08 男朋友與歌 / 如果睡袍太少布 / 金銀島 / 拍拖 / 舊日回憶的山丘 / 一直看見天使 / 黃色大門(bgm) / 出賣 / 他狠過你 / 16號愛人(2full+1清+5合) / 麻煩你(原) / 損友 / 心甘命抵 / 早有預謀 / 借過 / 我也不想這樣 / 貪嗔癡 / 最好時光(新)
~~~~~~~~~~~~~(19)~~~~~~~~~~~~~

07 去火星戀愛 / What's Up / 身驕肉貴 / 蒸餾 / 候鳥樹
06 臨床 / 為你萬歲 / 與貓共舞 / 卸妝 / 想得太遠 / 最後勝利 / 冬眠
05 我的麻煩男友 / 傷神
04 故弄玄虛 / 遲鈍 / 再見我的初戀(bgm) / 勉強幸福 / 密友
03 愛一個上一課 / 痛愛(合) / 吹沙入眼 / 花城 / 罪魁
02 很忘 / 流淚眼望流淚眼 / 可歌可泣 / 二人浴 / 上次坐飛機 / 星圖 / 摩登時代 / 煙霞 / 與蝶同眠
01 Be True / 一面之緣 / 戀人未滿 / 牆紙 / 最後的茱麗葉 / 沙堡壘 / 新貴 / 小天使(清) / 愛怪物的你 / 螢 / 呼天不應 / 天窗 / 時不與我 / 第一百個我 / 小小 / 逃避你 / 一個人砌圖 / 何苦 / 還未 / 飛

where is 圓謊???????????

最後的茱麗葉只係唱過一次

唔知有冇人同我一樣,覺得密友/損友/去火星戀愛係jy top 3 overrated side track...
chkalu 發表於 2017-4-4 00:57

去火星戀愛因為翁瑋瑩, 大家當咗佢係16號愛人嘅續集
損友罐頭K歌當年K場爛曬我下面都冇曬感覺(等同借過)
密友反而我近排聽返glow有重新發現, 個演繹真係好有感覺, 勁like

唔知點解, 我覺得Twins遲下都會開side-cut
或者組隊龍虎豹蛇開一個mini show

18. 還未
19. 出賣
20. 他狠過你
21. 最後的茱麗葉
22. 沙堡壘

from jff
721AXA 發表於 2017-4-5 22:31

轉好多歌 3首唱過一次嘅轉常規

連派對機器都有?! 清唱定點?
hohoho 發表於 2017-4-6 09:20

點唱環節多數清唱吧, 不過其實今次反應好嘅歌, 佢嘅團隊一定會肯擺入下次紅館度, 例如what's up, 就真係俾咗支強心針佢, 我唔要未知x神魂顛倒x喜喜x加大力度

今次應該係佢開咁次演唱會最好睇既一次
可能因為初初以為好似係PERFECT 10 D細SHOW ...
SPNicole 發表於 2017-4-7 09:13

其實根本就係新鮮感, 你換佢唱平時唱開果D(好似隔離台Fiona咁), 一定踩到冇朋友

馬賽克都幾神奇, 之前林奕匡個show有唱都練開, 咁熟自己個side都唔唱一次.

幾時有人點

信今生愛過/It Doesn't Matter/圓謊/頹/渴望晨曦的女孩/
堂堂男人/日安憂鬱/心病/囉囉攣/心情不好/撈針/扮了解

呢堆唔點真係唔洗指意聽到

救命,圓謊

我發覺我ff乜佢就唱乜

先有與蝶,跟住密友螢,跟住圓謊

最新想聽果隻叫渴望晨曦的女孩 唔該

佢點會知eason最愛呢首
newguy 發表於 2017-4-9 01:08

動作派

20年fans笑爆

好想睇佢喊D片

未唱過live嘅歌真係就嚟KO曬, good

啲人個腦都唔知唸乜
比成千蚊咁難先買到飛入到黎睇
講明係唱side track
自己又唔溫定書
今晚都第13場啦
...
hehe 發表於 2017-4-13 00:19

14場喇

l00540 發表於 2017-4-13 08:15

期待的歌太多, 但係DVD一定full曬, 有些回憶真係只有現場先有.

就咁完咗
我以為facebook有得玩點唱

咁吹雪果到又真係幾難FB LIVE到既
CunninG 發表於 2017-4-13 22:57

佢就讀咗一句facebook嘅留言

今晚尾場喇, 可以去到幾盡.
仲會唔會有新歌, 仲有好多side未實現

好想佢唱撈針同日安憂鬱 /_\
Btw 今次佢好勁,唱咁多場都仲係靚聲
chkalu 發表於 2017-4-15 17:01

佢未出道前晚晚K房幾粒鐘練歌加做功課架
況且今次冇咩喘氣舞蹈, 又唔洗急住換衫換造型
紅館爛聲都係體力太攰啦
最好狀態真係要數08星光

忽然單身

氣氛好好
好多位都有心思
附近有幾個聽舊日回憶的山丘喊到傻

但坐我隔離個啊叔好有趣
無唱歌無開電筒無俾 ...
johnny0113 發表於 2017-4-16 02:11

其實尾場預咗好多人買黃牛入嚟囉, 尤其內地更加多會不計成本買尾場. 睇陳偉霆D碟炒到咩就知, HK仲係當佢白菜價.

好似抽到《堂堂男人》
結果冇寫原因所以冇唱
JayantL 發表於 2017-4-16 00:28

diu出聲

17 男朋友與歌 / 如果睡袍太少布 / 金銀島 / 拍拖 / 舊日回憶的山丘 / 一直看見天使 / 出賣 / 他狠過你 /  ...
hehehaha 發表於 2017-4-16 13:15

有少少估唔到中途殺出的星圖同埋花城居然後來居上踢曬下半場
反而我的麻煩男友咁啱個初戀part反而後面冇點唱

容粉真係好難滿足
JF 嗰邊D 人話麻煩你、山丘、火星已經變咗冤鬼
下次唔想再聽到
果然同 ...
616.1314 發表於 2017-4-16 17:49

貪心D
下次紅館你都未必想聽呢堆唱咗17次架啦
除非好似越唱越強咁換新裝
正如未知這分鐘更愛你怯神魂顛倒喜喜係正
次次紅館都係果個版本你都會覺得悶啦
可以大膽少少試下摩登時代與蝶同眠床前無月光
少唱嘅主打可以回春例如今次嘅出賣
未唱過嘅side更加可以唱到hit俾多D人識
麻煩你舊日去火星都是時候讓賢比其他遺珠上

當年1年兩大碟真係好癲
仲要係兩隻都好汁
3首4台冠
hehe 發表於 2017-4-25 15:15

01、02、03都一年三碟喇(加埋國語), 跟本就係果期港樂盛世沒落前班製作人放曬D良心巨獻