返回列表 發帖
終於等到,希望唔會笑住唱心甘命抵

咁睇嚟都係得還未side D, 不過首歌咁中國風, 點mix都差唔多.
麻煩你已經唱過好幾次, 期待值已降, 除非陳 ...
風見志郎 發表於 2017-1-6 16:29

麻煩你其實唱得一次
From Vicky Facebook
不如講吓D好開心嘅嘢啦⋯⋯
- 寫咗一首歌畀Eason
- 「祖兒重編和翻唱我多年前寫給她的一首歌」!!!
- 同小巧、Nowhere Boys、Michael、Supper一齊食宵夜慶功
#開心share #多謝主辦電台 #同濕爬食Supper #FrenziFamily

呢個show暫時所知既班底
音樂總監/ 何秉舜
海報設計/ 林海峰
演唱會創作/ 彭秀慧
舞台設計/ Moon (舞台劇《 ...
721AXA 發表於 2017-1-9 13:57

有彭秀慧有保證既我深信
起碼好過yy

hehe 發表於 2017-1-13 14:38

寧願睇480

紅字呢幾首係Joey & Joey音樂會已經唱過啦
藍字係演唱會 / 音樂會唱過
剩低個啲先係無唱 ...
Ki 發表於 2017-1-25 10:52

最後的茱麗葉 莫拉維亞唱過
    貪嗔癡  祖戀明歌唱過

對美祖來講flop嘅定義係咩?俾人踩沉幾句就係flop?定係唱片銷量唔好 ...
數彩虹 發表於 2017-1-25 10:34

拎唔到女金、最女、優秀女個日lol

會唱罪魁同拍拖

Side極有限,跳舞得一隻歌排舞,姐係企成晚。
唱會唱其他人既歌,咁我為咩入場睇你唱,
你起碼3 400隻歌開 ...
stephybest 發表於 2017-2-25 01:22

考慮者、諗緊者,嚇唔到我既
佢成日講一套做一套架啦
等睇走數
可能又係一首獨唱的歌呢lol
可能係Just for you呢

廣東爆谷個Jingle Joey話個show一定會原汁原味啵
同埋期待同大家大合唱,即刻多左好多期待感

點少得紅館Encore常客-想得太遠
「係你地,係你地搞成而家咁架,送俾大家想得太遠」

「呢首歌今日俾我好多好多感觸,所以我係呢個encore部分唱俾大家聽,多謝,多謝你地咁包容我咁錫我,送俾 ...
Jacz 發表於 2017-3-8 18:17

痛愛要做幾多次Ending

有人話歌迷場先會唱好side track既歌,其他場會唱啲大路啲既,搞錯!

(9/3廣東爆谷)
Joey係訪問度話
1.只係唱side track,完全唔會有平時紅館成日唱既個堆歌
2.每晚揀個樂迷上台揀一首side track歌同合唱
3.個show唔會好花巧

Copy得幾快呀,頭先先話其他場唱大路歌,轉個頭就話只唱Side Tracks ...
Ki 發表於 2017-3-9 22:05

點都有啲大路啲既side track同無乜人識既side track 架?
大路:   早有預謀、麻煩你、去火星戀愛、舊日回憶的山丘、最好時光、心甘命抵、16號愛人
無人識: 渴望晨曦的女孩、It doesn't matter、蒸餾、頹、花城、心賊難防

By the way兩段都係我自己打,唔係copy既,咪跟車太貼啦
7.7

一線side track 16號愛人 黃色大門 舊日回憶的山丘、 早有預謀
二線side track 戀人未滿 去火星戀愛 麻煩 ...
艾石仔 發表於 2017-3-9 22:50

最憎扮了解同你說得對

演唱會有最後勝利

希望會唱連續劇 & 續集
一首真side track 一首四台成績零貢獻
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:40

我估呢兩首佢會以為係派台知名歌唔會放入rundown
最多encore唱

iTunes 出左個side track精選碟
有啜泣、愛情復興、獨照、說真的笑左
邊個揀個tracklist架,都幾奇怪下
Ok多國語歌,雖然大路既都有揀到
但係佢自己一直都話鐘意既傷神都無
有極端愛我又唔落舌尖開叉
落出色都唔落真身上陣、派對機器

《摩登時代》四台冠,但係真係好少唱,會唔會有呢?派左台但係無咩唱過live既《貪嗔癡》、《與蝶同眠》、 ...
1d14 發表於 2017-3-10 10:57

山口百惠佢好like好有可能
想聽爆seed版與蝶同眠

已知曲目 :
最後勝利
最好時光
麻煩你
罪魁
愛怪物的你
金銀島
721AXA 發表於 2017-3-10 13:50

邊度講有金銀島架?
應該仲有拍拖,佢之前限時動態有tag過下

真係我跟得太貼?上面果個用字唔同就話啫
下面果個一模一樣喎,但係時間遲啲架喎,除非你係JFF果個會員

...
Ki 發表於 2017-3-10 09:04

都話唔好跟車太貼haha

回復  tungbilly

好似真係喜喜已經變左一定唱既歌咁~SHOW UP真係唱過一次
   紅牌出場 流汗 混血兒  ...
wewa1001 發表於 2017-3-14 23:40

Sammi同Hocc既演唱會快歌會唔會都係黎黎去去都係個幾首架?
我知道煞科同光明會一定會有,即係好似隆重登場咁無左佢唔得

其實快歌part真係同你唱K大合唱咩?黎黎去去都係個幾首都已經編到無新鮮感
唔明Joey仲用喜喜、神魂顛倒做乜?N6之後夢路都開始厭啦
換真身上陣、派對機器、出色、床前無月光、四面台、Show up、好事多為搭隆重登場x加大力度咪好囉(尤其頭四首未紅館live過),仲有新鮮感
快歌其實都好需要編得夠high,同跳得夠high先有氣氛既
其實N6同1314個part快歌都係有種下,完架啦既感覺,我相信有入場既觀眾都見到大家一開始都坐曬係度
因為N6既夢路喜喜未夠high,1314既喜喜跑步機上一樣
俾我感覺企起身跳舞既只得隆重登場,1314就加多首加大力度
我知道要Joey番番08年個power medley程度都難既
但希望下次紅館快歌唔好又係個啲歌

佢自己驚人唔識,佢公司又驚人唔識
08年Starlight個陣,連唱首阿門都要問過公司,仲話公司覺得無反應唔俾 ...
Ki 發表於 2017-3-15 16:31

1314首七不思議咪又係排好曬又可以無左影
明明最貼近萬聖節個首歌就係呢首,唔知cut既原因,好彩睇到一次
其實佢自己成日驚驚驚,都唔知有乜好驚
你都唱得天然呆做主打歌啦,仲怕無人識早有預謀、麻煩你?
佢個腦裝咩架?

係咪指facebook果個冤鬼十大?
10.損友
09.流淚眼望流淚眼
08.想得太遠
07.我也不想這樣
06.阿門
05.特別 ...
風見志郎 發表於 2017-3-17 16:38

我也不想這樣同早有預謀都好正啵

我穩到3.29 HK$480 用左800 有無同場噶?
fengzhizi9225 發表於 2017-3-20 10:30

Me ar

竟然有人放325飛
放嗰條友咁都好意思做美祖fans?
JayantL 發表於 2017-3-20 16:29

324先係fans club飛,你想放都唔得留名制
325係保險公司場,免費抽中左仲唔賺一筆咩

呢十首識唱一半就叻叻啦

隨夢前行、好女孩、愛不愛、走著睡、Give Love A Break、日安憂鬱、亂、如果睡 ...
風見志郎 發表於 2017-3-22 09:23

除左風無心唔識
我認為有首叫終極大佬「叢林」- Jump Up 9492
識唱既真心佩服

Jump Up 9492簡直就係事業生涯污點, 明明果期ten most wanted求變做得咁好
風見志郎 發表於 2017-3-22 16:42

愛情復興同別說愛我係正既
其實口水一雞兩味歌就算啦

點怨鬼歌個啲人,等俾人噓都得啦
Ki 發表於 2017-3-24 10:23

玩野就點心淡、痛愛、我的驕傲
挑機就點叢林、囉囉攣、一面之緣
真心就點密友、It doesn't matter、心賊難防、渴望望晨曦的女孩

隻限量cd得麻煩你同最好時光 唔係精選
721AXA 發表於 2017-3-24 18:28

兩首歌收人$150
有無咁缺錢呀蛋蛋

仲薄如紙
721AXA 發表於 2017-3-24 18:41

見證邊個係忠心容粉既機會啦
佢地同薯粉一樣盲目,咩都好咩都買架

Wt想咩得太遠

Medley黎架?

排舞嘅係邊首?
kenvincy.cn 發表於 2017-3-24 22:00

What's up ?我估

無左麻煩你好痴線

《新貴》 《玩家》有望登場了
l00540 發表於 2017-3-27 00:33

玩家、It doesn't matter應該有望耶代摩登時代個位

今晚錄影場,好緊張,我有份睇

岩岩阿禮話可能會再加場 係中間個D休息日子
rfv123 發表於 2017-3-29 13:53

仲要係慈善場lol

我諗住今晚入去點It doesn't matter ,希望會中

救命啊!其實仲會睇多兩場
不過已經好唔捨得啦
呢次真係超水準!
係Number6 之後對容祖兒果團火返 ...
hehe 發表於 2017-3-30 02:16

我好想睇尾場但係天價飛唔想益黃牛
睇完呢個演唱會令我覺得無愛錯呢個女人17年
希望呢個創意總監可以繼續係下次紅館發揮得更好
好想瘋狂睇佢既演唱會

"btw , 琴晚我坐好頂
但大合唱個陣右邊有批人尖叫起哄
有冇人知咩事?"
"何韻詩坐左係左上角 見到佢之後成 ...
721AXA 發表於 2017-3-30 15:08

跟車太貼啦,右邊係有個人好癲先起哄

加場嗰日係for 保險staff
stephybest 發表於 2017-3-31 12:23

WT.....
班保險佬識鬼side track咩
拎曬啲飛黎炒呀?

佢即刻丟左落地下話呢首歌好難聽
SPNicole 發表於 2017-3-31 11:23

佢講笑者?同埋唔想浪費一個quota俾一首唔係自己既歌

搞錯,有與蝶同眠

其實容祖兒都好多正 SIDE TRACK 出自夕爺手中
證明佢都浪費咗好多好歌無 PLUG 過 ...
賴爽 發表於 2017-4-4 11:39

我睇3月29個場有成一半既歌都係夕爺作品
所以你話幾誇張

廣東碟係咪得美祖自high神碟Me re do無唱過炸