返回列表 發帖
佢好得閒
Wonders 發表於 2017-4-28 22:36

就咁出場都唔知做mud
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Diff. - Gin Lee

又靚仔又高又大把聲又man
你仲想點
electric 發表於 2017-4-28 22:04

咩野大。。

點水蜻蜓隻舞真係百搭
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

希望搵晚同Sa姐唱請你愛我

回復  royloyloy

睇緊,480位,一張綠色紙埋單
samxdxd 發表於 2017-4-28 21:28

咁慘~~~

比睇電影仲平,真喺服咗佢

聽晚會唔會有鄭醜

我首十大比人強姦

唱到而家都未encore
有機2345完

完得咁奇怪既......
一D FEEL都冇.......

竟然冇唱囂
仲諗住聽下呢首live 點同睇佢跳舞

成個Show悶到呢...如果我拎780入去睇個咁嘅show一定嬲到傻咗
去到無力輓回先稍為好睇d,前半真係無聊到爆,成個flow又唔順
N個talking,浪費時間,佢講野又唔掂,講黎講去都係「多謝」「夢想」
Hit Songs Top 3 嘅傳聞都唔唱,真心呆咗
終於搵到一個紅館show廢過The Present Concert
肥婆馬上收皮

走狗。。。。。。。。。。。。。。。。有无机会唱

成個Show悶到呢...如果我拎780入去睇個咁嘅show一定嬲到傻咗
去到無力輓回先稍為好睇d,前半真係無聊到爆, ...
fifty1205 發表於 2017-4-28 23:53

華納明知佢走所以咪唔比budget

無力挽回無乜聲
係摔角好睇少少
衫得米字旗靚加埋最後件ph斗蓬型
其他好普通
傻小子都無唱,成個flow 好怪同悶
跳完摔角part 俾件大褸佢著又係怪!真心熱
還記得幾好聽

今晚真係有d失望,雖然期望已經不高,黃翠如居然一句話也沒說
learn from the past

露肉黎講 佢真係算好好睇 上身練得岩岩好
白色裇衫跳舞都好鬼正

你仲想點

想梯演唱會,D人買飛無非係想歌手唱的好,但係大文豪冇咁ge料所以要靠talking位帶出氣氛,不過我commend佢的膽量同勇氣。
I talk a lot of BS.

[個人意見] 佢似乎同陳柏宇一樣都唔係好鍾意自己堆慘情歌,
《六天》相信係佢最多人鍾意同識既歌 (唔係第一 TOP 3都冇走雞啦?),竟然兩次紅館都係唱半首。
《傻小子》《我不要被你記住》《夠鐘》《一拖再拖》《傳聞》求其唱兩三首炒興個場都好丫

其實咁多次concert呢次嘅rundown我至滿意
鐘意嘅都唱咗
而且我真係好like佢呢d脫星啊

利申 : non-fan, 陪人睇
好多歌都唔識, 但我又唔覺得悶, 仲覺得好睇過唔少香港show添
setting好睇, 燈光靚, visual唔差, 元素豐富, 佢既美學係一路都唔錯
不過氣氛麻麻地, 係前排先high少少, 坐上面可能冇咁投入到
論唱歌, 佢係先天不足, 但佢將勤補拙, 演繹時投放左好多感情
同埋佢揀歌/作曲好聰明, 大部份歌都好fit佢個range (所以一唱其他人既歌就炒車)
如果要我揀睇佢定李克勤, 我會寧願揀佢
論flow, 係爭d既, 講太多野, 但現場睇又唔覺得好突兀
可能因為感受到佢好多說話都真係發自內心
特別係唱關於佢老婆個三首歌既時候, 連埋d畫面/舞蹈, 成件事好真摰
不過以10周年既show黎講, 又好似唱左太多唔hit既歌
至於將<宏願>改左做低b版, 我覺得係有好d既歌可以取代既
不過我本身唔係好鍾意呢首歌, 所以覺得冇乜所謂 xd
整體我會比7/10

以為同行係尾
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

好多歌都唔識, 但我又唔覺得悶, 仲覺得好睇過唔少香港show添
setting好睇, 燈光靚, visual唔差, 元素豐富, 佢既美學係一路都唔錯
不過氣氛麻麻地, 係前排先high少少, 坐上面可能冇咁投入到
論唱歌, 佢係先天不足, 但佢將勤補拙, 演繹時投放左好多感情
同埋佢揀歌/作曲好聰明, 大部份歌都好fit佢個range (所以一唱其他人既歌就炒車)
如果要我揀睇佢定李克勤, 我會寧願揀佢
論flow, 係爭d既, 講太多野, 但現場睇又唔覺得好突兀
可能因為感受到佢好多說話都真係發自內心
特別係唱關於佢老婆個三首歌既時候, 連埋d畫面/舞蹈, 成件事好真摰
不過以10周年既show黎講, 又好似唱左太多唔hit既歌
至於將<宏願>改左做低b版, 我覺得係有好d既歌可以取代既
不過我本身唔係好鍾意呢首歌, 所以覺得冇乜所謂 xd
整體我會比7/10
chkalu 發表於 2017-4-29 09:42

媽,好驚,有呢d樂迷唔怪得香港樂壇沒落

其實咁多次concert呢次嘅rundown我至滿意
鐘意嘅都唱咗
而且我真係好like佢呢d脫星啊 ...
electric 發表於 2017-4-29 07:55

對波

尋日陪朋友睇⋯
成個show 超唔順 Feel到佢想做一個story teller構思 連貫成個show 講野唔係問題 而係講野都唔笑 悶場勁多
張智霖出場 、 黃翠如出場 、 除衫 同 最後kiss個男仔 先係全場最high
其他時間真係可以話0反應
有種眼高手低既感覺 dancer 太多 台太細 令到成件事似台慶切蛋糕 迫到呢⋯
Visual靚?真係不願置評
唯一覺得 衫係靚既

而且燶味好勁 見到780 有成打橫一行都係無人坐!

對波
hehehaha 發表於 2017-4-29 13:39

好圓好凸

setting好睇, 燈光靚, ...

真心
睇過佢演唱會嘅人應該會feel到佢做show真係好落力搞氣氛同好俾心機做準備
呢樣嘢雖然講落係好basic
但係好似佢做得咁好真係好難

cathay1996 發表於 2017-4-29 13:18

用克勤做standard 唔怪得沒落
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

cathay1996 發表於 2017-4-29 13:18

咁人人都有自己喜好既

李克勤每次都可以唱到一式一樣係絕對唔簡單既
只係個人唔prefer技巧超強但感情欠奉既歌手姐

真心
睇過佢演唱會嘅人應該會feel到佢做show真係好落力搞氣氛同好俾心機做準備
呢樣嘢雖然講落係好b ...
electric 發表於 2017-4-29 15:13

好認同,覺得好多香港歌手都唔識做show,成日做埋d騎呢野…

用克勤做standard 唔怪得沒落
matthew1990 發表於 2017-4-29 15:28

好日都唔上黎,一上黎見到個精警既comment

你仲想點

把聲又man

尋日陪朋友睇⋯
成個show 超唔順 Feel到佢想做一個story teller構思 連貫成個show 講野唔係問題 而係講野都 ...
rfv123 發表於 2017-4-29 14:01

D衫我覺得超樣衰,Opening SM背心加件浴袍唱熱血歌
仲有小學part個頂帽
Thomas Chan今次搞咩,失哂手
肥婆馬上收皮

D衫我覺得超樣衰,Opening SM背心加件浴袍唱熱血歌
仲有小學part個頂帽
Thomas Chan ...
fifty1205 發表於 2017-4-29 16:37

佢次次都玩sm嘢
好提子佢老婆

佢次次都玩sm嘢
好提子佢老婆
electric 發表於 2017-4-29 17:04

原本好期待佢除左件浴袍唱黑,點知唱左imperfect 就落台...
肥婆馬上收皮

佢次次都玩sm嘢
好提子佢老婆
electric 發表於 2017-4-29 17:04

50 shades of PakHo

7點價 D行$1100兩張

咁人人都有自己喜好既
李克勤每次都可以唱到一式一樣係絕對唔簡單既
只係個人唔prefer技巧超強但感情欠奉既歌手姐

chkalu 發表於 2017-4-29 15:31

你揀既周柏豪係兩樣都冇喎

50 shades of PakHo
hehehaha 發表於 2017-4-29 17:44

打我打我!

cathay1996 發表於 2017-4-29 19:17

其實新d嘅歌星嚟講
周柏豪都算係人歌合一嘅歌手
好多歌都係佢嘅故事

點解講咁多廢話都有30隻歌

我好想知佢可以點樣不停talking

cathay1996 發表於 2017-4-29 19:17

每人對投放感情既定義唔同啦咁
對我黎講,佢唱歌算用心
好唔好聽就見仁見智喇

尋日陪朋友睇⋯
成個show 超唔順 Feel到佢想做一個story teller構思 連貫成個show 講野唔係問題 而係講野都 ...
rfv123 發表於 2017-4-29 14:01

而且encore未開始就好多人提早離場啦
learn from the past

點解講咁多廢話都有30隻歌
Lewis 發表於 2017-4-29 19:34

可能因為佢開到搭9?

setting好睇, 燈光靚, ...

李克勤居然淪落到要同周柏豪比較,香港樂壇想唔沒落都唔得喇

今晚第二晚睇,依舊好抵,前排
今晚口水少左

許志安 六天

安哥
唱心靈相通

有人無覺得個演唱會收山味濃

睇相都睇到我成地水