返回列表 發帖
真蘭粉已經出現
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

希望孫盛希強勢奪女金

咁早冠cwm
十大mola

ED's Choice Billboard [2017#33]

本週冠軍歌 Come With Me - 吳雨霏
作曲 / Christoffer Lauridsen / Ji ...
ed8671ed 發表於 2017-8-15 23:19

霏霏 2WEEKS NO.1 OK?

終於上自己
下星期上唔上到美蔓
Wonders 發表於 2017-8-15 23:26

支持坤坤
應該會上
咩事呀第 3 位
chanchan0909 發表於 2017-8-16 07:50

咁難聽緊係要快手儲夠分就霏走佢
$450都有得上
又一個榜咁遲先上城市人
kevinlai1621 發表於 2017-8-16 08:36

為咗抗議肥媽唔再係處女 下星期就會out
其實之前諗過上唔上 不過呢排見個個都hea上就跟風
真蘭粉已經出現
JasOh103 發表於 2017-8-16 08:39

我不嬲都係真蘭粉lor homo
冠埋佢好嗎?
希望孫盛希強勢奪女金
nicholashin 發表於 2017-8-16 09:18

慳!啲!啦!
轉爭十大會容易啲
咁早冠cwm
十大mola
kwanie 發表於 2017-8-16 23:24

我只係會力捧環球真一姐架咋
哎喲喲
霏霏 2WEEKS NO.1 OK?
賴爽 發表於 2017-8-19 19:36

唔ok
唔符合我本人純潔嘅本性
2 weeks就too much架啦

ED's Choice Billboard [2017#33]

本週冠軍歌 Come With Me - 吳雨霏
作曲 / Christoffer Lauridsen / Ji ...
ed8671ed 發表於 2017-8-15 23:19

死美之美EM
BAM
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

如果今個星期見唔到不甘示弱

咁就可以正式踢呢位CM連詩雅後援會會長出會啦

ED's Choice Billboard [2017#34]

本週冠軍歌 吃定我 - 江海迦
作曲 / 江海迦
作詞 / 林夕
編曲 / Adrian Chan
監製 / 舒文

RK  LW WK  SONG      SINGER    TREND         

01  02  06  吃定我     江海迦      04>04>07>11>02>01
02  Ne  01  內外      小肥       02

03  03  03  有淚多好    林奕匡      05>03>03
04  04  03  很晚的晚安   孫盛希      06>04>04
05  05  05  靈感床     Supper Moment  02>02>01>05>05
06  06  04  I Don’t Know I Don’t Care 衛蘭  20>03>06>06
07  11  02  寡人      符致逸      11>07
08  10  03  藍血人     許廷鏗      15>10>08
09  Ne  01  給男神的面書  王嘉儀      09
10  01  08  Come With Me   吳雨霏      08>03>06>06>08>10>01>10
11  07  03  時間遊戲    Mr.       07>07>11
12  Ne  01  UWILC     方皓玟      12
13  Ne  01  遊園地     Blaster      13

14  08  04  Hide & Seek    李權哲      11>04>08>14
15  19  02  一直走     黃麗玲      19>15
16  Ne  01  如果青春不會有盡頭 黃淑蔓    16

17  Ne  01  喬治克隆人   糯米糰      17
18  Ne  01  層壓時代    After10     18
19  Ne  01  此刻無價    C AllStar    19
20  Ne  01  不甘示弱    連詩雅      20

OUT

XX  09  05  找藉口是失敗者的習慣 未能接通  15>07>04>02>09
XX  12  04  船       林宥嘉      13>05>12>12
XX  13  02  水晶靈魂    馮穎琪      20>13
XX  14  01  傷心到變形   吳業坤      14
XX  15  03  時間做證    陳曉東      09>08>15
XX  16  04  恨上癮     趙學而      17>13>09>16
XX  17  01  450蚊      側田       17
XX  18  01  城市人     陳慧敏      18
XX  20  05  上傳狂     Fabel      07>11>17>17>20

如果今個星期見唔到不甘示弱

咁就可以正式踢呢位CM連詩雅後援會會長出會啦 ...
CunninG 發表於 2017-8-22 12:14

我已經過咗檔去CM江海迦後援會啦啵^^
死美之美EM
BAM
帥小寶` 發表於 2017-8-19 23:19

其實已經袋咗好多分

未能接通有點慘..
55 對連連仲有少少同情
我們的總和

城市人好慘
愛雅會長大人應該唔會一周命掛
小肥又會咁高位上
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

嘩 使唔使呀
咁愛連。。

東東同船慘死
全力支持16 17

未能接通有點慘..
55 對連連仲有少少同情
Wonders 發表於 2017-8-22 21:03

希望佢哋會繼續plug
最好係六字歌
城市人好慘
愛雅會長大人應該唔會一周命掛
小肥又會咁高位上 ...
kevinlai1621 發表於 2017-8-22 21:04

其實我仲未完整聽陳慧敏隻碟 聽完可能想re都未定~
小肥呢首好好聽呀 可以話係一plug好聽過一plug
嘩 使唔使呀
咁愛連。。
bagfgfcde 發表於 2017-8-22 21:08

其實。。好似。。。係象徵式上下榜。。。咁啫。。
東東同船慘死
全力支持16 17
nicholashin 發表於 2017-8-22 21:09

聽厭了
16 17兩首還ok啦

近排d 歌多到好難排榜 -_-

成功出口術爭取二十位象徵性上榜

近排d 歌多到好難排榜 -_-
kwanie 發表於 2017-8-22 22:27

但係好多都好普通
成功出口術爭取二十位象徵性上榜
CunninG 發表於 2017-8-22 22:49

遲早都要上 俾你點一點都係即刻上好啲

聽多咗連連首歌順耳咗 睇嚟我可以取代 ED 成為首席連粉

很晚的晚安連續 3 周輸比有囡多好
有無搞錯
第 2 位 第 17 位 加分位

很晚的晚安連續 3 周輸比有囡多好
有無搞錯
第 2 位 第 17 位 加分位  ...
chanchan0909 發表於 2017-8-23 07:11

原來你鍾意女上男下。。驚
聽多咗連連首歌順耳咗 睇嚟我可以取代 ED 成為首席連粉
賴爽 發表於 2017-8-22 23:01

竟然頂得順廁田把聲。。。
我專心做我嘅愛迦力了

原來你鍾意女上男下。。驚

竟然頂得順廁田把聲。。。
我專心做我嘅愛迦力了 ...
ed8671ed 發表於 2017-8-23 12:22
我都好驚你呀 你都連續兩個禮拜女上男下啦

wow 1>10>2>2 standby
congrats sophy!!
where is joey wong
GA.....GA
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

wow 1>10>2>2 standby
congrats sophy!!
where is joey wong
GA.....GA ...
JasOh103 發表於 2017-8-27 16:48

咁樣就至尊架啦喎 係都俾我個一姐阿迦先啦
joey下星期就會上榜~
咁所以我最愛應該係 GAGA > AGA > ………………………………………………… > SHIGA (who???)

* 恭喜 AGA
* LM 會 20>xx
* Sophy 有得高位 NE , 開心
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

* 恭喜 AGA
* LM 會 20>xx
* Sophy 有得高位 NE , 開心
616.1314 發表於 2017-8-27 17:55

叻~! 如果下plug都係咁難聽要狼bam了

ED's Choice Billboard [2017#35]

本週冠軍歌 I Don’t Know, I Don’t Care - 衛蘭
作曲 / 蘇道哲
作詞 / 周耀輝
編曲 / 蘇道哲
監製 / 舒文

RK  LW WK  SONG      SINGER    TREND       

01  06  05  I Don’t Know, I Don’t Care  衛蘭  20>03>06>06>01

02  02  02  內外      小肥       02>02
03  13  02  遊園地     Blaster      13>03
04  04  04  很晚的晚安   孫盛希      06>04>04>04
05  03  04  有淚多好    林奕匡      05>03>03>05
06  11  04  時間遊戲    Mr.       07>07>11>06
07  05  06  靈感床     Supper Moment  02>02>01>05>05>07
08  17  02  喬治克隆人   糯米糰      17>08
09  Ne  01  急救中     Robynn & Kendy 09

10  12  02  UWILC     方皓玟      12>10
11  09  02  給男神的面書  王嘉儀      09>11
12  16  02  如果青春不會有盡頭 黃淑蔓    16>12
13  Ne  01  在長大前找到你 Zpecial      13
14  Ne  01  愛情動作神功  Nowhere Boys  14
15  Ne  01  我不去想    Another Kitchen  15
16  18  02  層壓時代    After10     18>16
17  14  05  Hide & Seek    李權哲      11>04>08>14>17
18  07  03  寡人      符致逸      11>07>18
19  08  04  藍血人     許廷鏗      15>10>08>19
20  Ne  01  安全感     王灝兒      20

OUT

XX  01  06  吃定我     江海迦      04>04>07>11>02>01
XX  10  08  Come With Me   吳雨霏      08>03>06>06>08>10>01>10
XX  15  02  一直走     黃麗玲      19>15
XX  19  01  此刻無價    C AllStar    19
XX  20  01  不甘示弱    連詩雅      20

Nowhere Boys 又開始挑戰首冠呢個任務
支持林奕匡十大男金
我們的總和

有囡多好好強勢

方皓玟今年有冇機會衛冕女金

反霏可恥

Nowhere Boys 又開始挑戰首冠呢個任務
支持林奕匡十大男金
Wonders 發表於 2017-8-29 23:27

呢首有冇三甲都成問題
今年睇嚟要廢除男三甲
方皓玟今年有冇機會衛冕女金
bagfgfcde 發表於 2017-8-29 23:32

一冠都未有。。
年尾有六強當贏
有囡多好好強勢
kwanie 發表於 2017-8-29 23:29

明明蘭子個走勢仲強
反霏可恥
-Prince- 發表於 2017-8-29 23:42

Kary可能已經霸氣穩佔十大呢。。。

* AGA 6 weeks 就要 OUT
* 甘 JOEY 係咪又係 20>XX
* 冠軍歌同第12位嚴重破壞排版令人不安 , 希望榜主快D out 左呢兩首歌以維持宇宙間既穩定
二〇二三年度全女班投票

* AGA 6 weeks 就要 OUT
* 甘 JOEY 係咪又係 20>XX
* 冠軍歌同第12位嚴重破壞排版令人不 ...
616.1314 發表於 2017-8-29 23:55

* 其實都好高分啦
* 呢首好似唔止1星期
* 反對Bully蘭子!!!

辛苦曬Blaster五子合力頂住兩個肥婆

果然係愛蘭人士呀下

* 呢首好似唔止1星期
ed8671ed 發表於 2017-8-30 00:08

唔小心get到蘭蘭唔止1星期冠軍
Anyway蘭蘭終於有今年首冠 支持!

辛苦曬Blaster五子合力頂住兩個肥婆
nicholashin 發表於 2017-8-30 00:13

原來小肥係女人。。驚。。。
果然係愛蘭人士呀下
chanchan0909 發表於 2017-8-30 07:16
唔小心get到蘭蘭唔止1星期冠軍
Anyway蘭蘭終於有今年首冠 支持!
kel_kelvin 發表於 2017-8-30 22:26

蘭子自YAETM以來嘅首支冠軍歌
原來都差唔多3年

ED's Choice Billboard [2017#36]

本週冠軍歌 很晚的晚安 - 孫盛希
作曲 / 孫盛希
作詞 / 李焯雄
編曲 / 蔡明耀
監製 / 孫盛希 / 陳駿翔

01  04  05  很晚的晚安   孫盛希      06>04>04>04>01
02  07  07  靈感床     Supper Moment  02>02>01>05>05>07>02
03  03  03  遊園地     Blaster      13>03>03
04  01  06  I Don’t Know, I Don’t Care  衛蘭  20>03>06>06>01>04
05  05  05  有淚多好    林奕匡      05>03>03>05>05
06  06  05  時間遊戲    Mr.       07>07>11>06>06
07  02  03  內外      小肥       02>02>07
08  08  03  喬治克隆人   糯米糰      17>08>08

09  13  02  在長大前找到你 Zpecial      13>09
10  11  03  給男神的面書  王嘉儀      09>11>10

11  18  04  寡人      符致逸      11>07>18>11
12  Ne  01  磚頭      陳柏宇      12
13  10  03  UWILC     方皓玟      12>10>13
14  09  02  急救中     Robynn & Kendy 09>14
15  Ne  01  心靈作家    鄧小巧      15
16  Ne  01  I Do      莫文蔚      16

17  14  02  愛情動作神功  Nowhere Boys  14>17
18  20  02  安全感     王灝兒      20>18
19  Ne  01  You’ll Never Know J.Sheon   19
20  15  02  我不去想    Another Kitchen  15>20

OUT

XX  12  02  如果青春不會有盡頭 黃淑蔓    16>12
XX  16  02  層壓時代    After10     18>16
XX  17  05  Hide & Seek    李權哲      11>04>08>14>17
XX  19  04  藍血人     許廷鏗      15>10>08>19

黃淑蔓又會咁快out

Angieyiu 4 days ago
老顏 好撚柒又造作 又成日p圖死肥西r fd狗厚臉皮

你係咪Angieyiu...

睇黎個兩周冠都係派唔到出去
歌謠未見影
我們的總和

黃淑蔓又會咁快out
kevinlai1621 發表於 2017-9-5 21:39

老啦,呢啲咁少女聽完打冷震
Angieyiu 4 days ago
老顏 好撚柒又造作 又成日p圖死肥西r fd狗厚臉皮

你係咪Angieyiu... ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-5 21:43

肥西嚟講,得蘭子比較吸引
睇黎個兩周冠都係派唔到出去
歌謠未見影
Wonders 發表於 2017-9-5 21:47

個兩周冠過咗俾歌謠啦

老啦,呢啲咁少女聽完打冷震

肥西嚟講,得蘭子比較吸引

個兩周冠過咗俾歌謠啦 ...
ed8671ed 發表於 2017-9-5 22:08

咁 W_ _ y 呢^^

@kevinlai1621 LM binc
我們的總和

Wonders 發表於 2017-9-5 22:12

收到 希望呢位老人家唔好好似某大王咁走數

3 3 3
5 5 5

安全感

冠軍歌高質 !!!
希望多幾個落榜周 !!!
估唔到你會上 J.Sheon

冠軍歌高質 !!!
希望多幾個落榜周 !!!
估唔到你會上 J.Sheon  ...
chanchan0909 發表於 2017-9-5 23:38

呢排有啲塞唔知比唔比到幾個咁多
聽完佢同A-lin合唱嗰首先搵佢隻碟嚟聽 都聽得過~
安全感
Kfmusic 發表於 2017-9-5 23:31

我夠晒安全啦 唔洗靠Joey^^
3 3 3
5 5 5
kwanie 發表於 2017-9-5 23:25

想 怎 樣 !

Wonders 發表於 2017-9-5 22:12

W _ _ y 係神聖而不可侵犯嘅
收到 希望呢位老人家唔好好似某大王咁走數
kevinlai1621 發表於 2017-9-5 22:23

我有信用過某人囉

* 首如果乜乜乜 12>xx , Ed 好波
* Sophy 同 祖粉 要加油啊
* 希望磚頭都可以 12>xx
二〇二三年度全女班投票

* 首如果乜乜乜 12>xx , Ed 好波
* Sophy 同 祖粉 要加油啊
* 希望磚頭都可以 12>xx { ...
616.1314 發表於 2017-9-10 11:00

*黃淑蔓呢首堅係冇乜興趣
*Sophy加油得啦,另外果個乜水。。。
*呢首普普通通啦~