返回列表 發帖
所有刻意唔畀我家匡匡分數嘅榜都要扣1000000分

CRYSTAL

nicholashin 發表於 2017-3-29 01:10

呵呵
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

ED's Choice Billboard [2017#13]

本週冠軍歌 1+4=14 - 達明一派
作曲 / 劉以達
作詞 / 周耀輝
編曲 / 梁 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-28 22:45
早上三點我聽都未聽, 你已經高位上榜

ED's Choice Billboard [2017#13]

本週冠軍歌 1+4=14 - 達明一派
作曲 / 劉以達
作詞 / 周耀輝
編曲 / 梁 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-28 22:45

OMG 達明仔

我表示我連第一次3am都未聽到就已經有人上做三甲
CunninG 發表於 2017-3-28 23:46
早上三點我聽都未聽, 你已經高位上榜
chanchan0909 發表於 2017-3-29 07:34

聽日真係有得聽
希望下星期各位榜主可以力撐阿迦
nicholashin 發表於 2017-3-29 01:10

有得上榜已經好好
CRYSTAL
kwanie 發表於 2017-3-29 02:14

等re啦
呢排太多歌
OMG 達明仔
賴爽 發表於 2017-3-29 14:04

希望佢哋今年真係繼續出歌
可以挑戰下三甲

全壇一起負分吧

*排名不分先後
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

*排名不分先後
ed8671ed 發表於 2017-3-31 00:12

呢種公佈方法 OK wor
有冇季度歌手睇喲
我們的總和

*排名不分先後

D字唔差WOW (完全錯FOCUS)

*排名不分先後

字幾靚唷^^

呢種公佈方法 OK wor
有冇季度歌手睇喲
Wonders 發表於 2017-3-31 00:14

季度歌手是國腎喔
D字唔差WOW  (完全錯FOCUS)
CunninG 發表於 2017-3-31 00:14
字幾靚唷^^
stopzi 發表於 2017-3-31 00:17

獻醜獻醜
每年要試玩下新野先得噶

聽日真係有得聽
希望下星期各位榜主可以力撐阿迦

有得上榜已經好好

等re啦
呢排太多 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-29 22:27

今年組合真係好精彩 我唔介意 9 個位比哂組合

今年組合真係好精彩 我唔介意 9 個位比哂組合
賴爽 發表於 2017-4-2 12:16
其實上年組合都正正子
Nowhere Boys 小塵埃 Blaster 五月天 Fabel KOLOR

ED's Choice Billboard [2017#14]

本週冠軍歌 深淵 - 王嘉儀
作曲 / 王嘉儀
作詞 / 王樂儀 / 王嘉儀
編曲 / 趙增熹
監製 / 王嘉儀 / 趙增熹

RK  LW WK  SONG      SINGER    TREND          

01  05  07  深淵      王嘉儀      04>03>03>06>06>05>01
02  14  04  權力遊戲    Blaster      11>07>14>02
03  03  02  3AM      江海迦      03>03

04  04  02  不意外的意外  連詩雅      04>04
05  07  03  無敵      Robynn & Kendy 05>07>05
06  02  03  小姐你好    周殷廷      08>02>06

07  01  06  1+4=14    達明一派     04>04>08>03>01>07
08  12  04  死亡之吻    關楚耀      20>14>12>08
09  08  04  天敵      衛蘭       17>04>08>09
10  11  04  查無此字    林奕匡      12>11>11>10
11  Ne  01  月缺      鄭欣宜      11
12  10  07  懂事      盧凱彤      05>05>06>07>01>10>12
13  17  03  近在千里    周柏豪      17>17>13
14  13  02  從今以後    Super Girls   13>14
15  15  02  纏路      黃浩琳      15>15
16  16  02  一隻小豬    泳兒       16>16
17  19  02  I Will Be Alright 黎曉陽      19>17
18  Ne  01  109800里    Hey Rachel   18

19  20  02  情人自擾    胡鴻鈞      20>19
20  Ne  01  進擊的哈比人  SiS樂印姊妹   20

OUT

XX  06  03  竊娓      Empty      10>10>06
XX  09  04  長相廝守    ToNick      14>14>12>09
XX  18  02  看透      家家       15>18

冠軍歌
3AM係咪3到冠
家家又會咁早out
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

ED's Choice Billboard [2017#14]

本週冠軍歌 深淵 - 王嘉儀
作曲 / 王嘉儀
作詞 / 王樂儀 / 王嘉儀
編曲 ...
ed8671ed 發表於 2017-4-4 15:25
D 歌無咩變動

Supper仔冇得即上
Mic Lai今次成績麻麻喲
我們的總和

AGA and Shiga

冠軍歌
3AM係咪3到冠
家家又會咁早out
kevinlai1621 發表於 2017-4-4 15:33

可以考慮3>3>3>3>3>1做至尊歌
唔知點解對家家啲歌冇乜feel
D 歌無咩變動
chanchan0909 發表於 2017-4-4 15:36

其實今年都盡量唔想大上大落
啱返自己平時聽歌嘅習慣
Supper仔冇得即上
Mic Lai今次成績麻麻喲
Wonders 發表於 2017-4-4 15:38

小道消息話下星期會大!洗!榜!
michael jai呢首覺得有啲悶
AGA and Shiga
stopzi 發表於 2017-4-4 15:40

歡迎各位加入愛GA行列

可以考慮3>3>3>3>3>1做至尊歌
唔知點解對家家啲歌冇乜feel

其實今年都盡量唔想大上大落 ...
ed8671ed 發表於 2017-4-4 15:45

但係呢首真心型

Phil終於有3分

*排名不分先後

我下次又手寫下先
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

wow so early!!
why not 3>3>3>3>...... without peaking at #1
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

但係呢首真心型
kevinlai1621 發表於 2017-4-4 15:47

睇下遲啲有冇空位re歌再考慮啦
Phil終於有3分
nicholashin 發表於 2017-4-4 15:54

希望都係上唔到
我下次又手寫下先
John 發表於 2017-4-4 16:03

支持
wow so early!!
why not 3>3>3>3>...... without peaking at #1
JasOh103 發表於 2017-4-4 17:05

冇#1又好似唔係幾好~!!

睇下遲啲有冇空位re歌再考慮啦

希望都係上唔到

支持

冇#1又好似唔係幾好~!! ...
ed8671ed 發表於 2017-4-4 17:16

我有辦法
3AM冠軍果個星期個榜有22個位
但冇第一同第二位

我有辦法
3AM冠軍果個星期個榜有22個位
但冇第一同第二位
John 發表於 2017-4-4 17:28

下星期可以試下

望住11-20位以為自己睇緊港台個榜
欣宜係咪冇食飯, 竟然逼唔走 thrill
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

欣宜係咪冇食飯, 竟然逼唔走 thrill ...
cymusic 發表於 2017-4-4 18:06

流動性極低
係囉係囉 下星期要踢走牙pill先得^^

欣宜係咪冇食飯, 竟然逼唔走 thrill ...
cymusic 發表於 2017-4-4 18:06
我餵跑咗Phil

流動性極低
係囉係囉 下星期要踢走牙pill先得^^
ed8671ed 發表於 4/4/2017 18:21
其實喜好又唔會無啦啦大變既 lol
踢咩走姐都無上

ED's Choice Billboard [2017#15]

本週冠軍歌 3AM - 江海迦
作曲 / 江海迦
作詞 / 陳詠謙
編曲 / Yusuke Hatano
監製 / 舒文

RK  LW WK  SONG      SINGER    TREND          

01  03  03  3AM      江海迦      03>03>01
02  Ne  01  說再見了吧   Supper Moment  02

03  05  04  無敵      Robynn & Kendy 05>07>05>03
04  Ne  01  老人與海    RubberBand   04
05  Ne  01  臭小孩     戴佩妮      05
06  06  04  小姐你好    周殷廷      08>02>06>06
07  Ne  01  好好(想把你寫成一首歌) 五月天 07
08  01  08  深淵      王嘉儀      04>03>03>06>06>05>01>08
09  04  03  不意外的意外  連詩雅      04>04>09
10  14  03  從今以後    Super Girls   13>14>10
11  Ne  01  How Do I Look  周柏豪      11

12  10  05  查無此字    林奕匡      12>11>11>10>12
13  18  02  109800里    Hey Rachel   18>13
14  07  07  1+4=14    達明一派     04>04>08>03>01>07>14
15  09  05  天敵      衛蘭       17>04>08>09>15
16  Ne  01  唔紅有原因   Yellow!      16
17  Ne  01  突然一生人   王菀之      17

18  20  02  進擊的哈比人  SiS樂印姊妹   20>18
19  11  02  月缺      鄭欣宜      11>19
20  Ne  01  閃光      顏卓靈      20

OUT

XX  02  04  權力遊戲    Blaster      11>07>14>02
XX  08  04  死亡之吻    關楚耀      20>14>12>08
XX  12  07  懂事      盧凱彤      05>05>06>07>01>10>12
XX  13  03  近在千里    周柏豪      17>17>13
XX  15  02  纏路      黃浩琳      15>15
XX  16  02  一隻小豬    泳兒       16>16
XX  17  02  I Will Be Alright 黎曉陽      19>17
XX  19  02  情人自擾    胡鴻鈞      20>19

3AM 如果有 2 wks no.1 就好了
原來係 Penny 喲
我們的總和

3AM 如果有 2 wks no.1 就好了
原來係 Penny 喲
Wonders 發表於 2017-4-11 23:26

唔排除呢個可能性
Penny隻碟越煲越好聽 要大大力推介俾各位

支持下SM兩週冠先
不過由於第20位嗰首歌 呢個榜今周係負三億分

竟然上呢隻pakho

咁快冠

01  03  03  3AM      江海迦      03>03>01
09  04  03  不意外的意外  連詩雅      04>04>09

我只係見到一個棄連投迦既故事

ED's Choice Billboard [2017#15]

作曲 / 江海迦
作詞 / 陳詠謙
編曲 / Yusuke  ...
ed8671ed 發表於 2017-4-11 23:15
得閒聽埋 penny 其他歌 , 賊 都幾好聽

3AM!!!! 我個走勢都係3>3

支持下SM兩週冠先
不過由於第20位嗰首歌 呢個榜今周係負三億分
nicholashin 發表於 2017-4-12 00:56

兩三分都俾得落手囉~!
竟然上呢隻pakho
kevinlai1621 發表於 2017-4-12 08:10

呢隻我個人還ok~
不過想佢plug touchscreen多啲
咁快冠
JasOh103 發表於 2017-4-12 08:20

正嘢唔應該等太耐先冠
09  04  03  不意外的意外  連詩雅      04>0 ...
CunninG 發表於 2017-4-12 10:42

連!詩!雅!今年食白果啦你 bye~^^
得閒聽埋 penny 其他歌 , 賊 都幾好聽
chanchan0909 發表於 2017-4-12 16:45

隻碟真心正!!!
希望嚟緊金曲獎有多啲入圍
3AM!!!! 我個走勢都係3>3
stopzi 發表於 2017-4-12 16:54

希望嚟緊都係 >1

呢隻我個人還ok~
不過想佢plug touchscreen多啲

ed8671ed 發表於 2017-4-12 23:08

老牛聲又un唔起
touchscreen暫時無咩好感, 又唔係太反感, 始終林家謙都係有d保證

老牛聲又un唔起
touchscreen暫時無咩好感, 又唔係太反感, 始終林家謙都係有d保證 ...
kevinlai1621 發表於 2017-4-12 23:29

唔知呢
我覺得柏豪今年啲歌悶咗啲
對我嚟講 稍為有個beat嘅都好似多少少吸引力
HDIL都係有Shimica嗰part比較鍾意 lol
鍾意15年啲歌多啲

好好會唔會冠

好好會唔會冠
bagfgfcde 發表於 2017-4-13 12:57

唔會

ED's Choice Billboard [2017#16]

作曲 / 江海迦
作詞 / 陳詠謙
編曲 / Yusuke Hatano
監製 / 舒文

01  01  04  3AM      江海迦      03>03>01>01
02  09  04  不意外的意外  連詩雅      04>04>09>02
03  03  05  無敵      Robynn & Kendy 05>07>05>03>03
04  12  06  查無此字    林奕匡      12>11>11>10>12>04

05  02  02  說再見了吧   Supper Moment  02>05
06  06  05  小姐你好    周殷廷      08>02>06>06>06
07  07  02  好好(想把你寫成一首歌) 五月天 07>07
08  05  02  臭小孩     戴佩妮      05>08
09  17  02  突然一生人   王菀之      17>09
10  Ne  01  不屈      Mr.       10

11  04  02  老人與海    RubberBand   04>11
12  16  02  唔紅有原因   Yellow!      16>12
13  11  02  How Do I Look  周柏豪      11>13
14  14  08  1+4=14    達明一派     04>04>08>03>01>07>14>14
15  15  06  天敵      衛蘭       17>04>08>09>15>15
16  18  03  進擊的哈比人  SiS樂印姊妹   20>18>16
17  20  02  閃光      顏卓靈      20>17
18  Ne  01  空姐      李幸倪      18

19  Ne  01  動地驚天愛戀過 余春嬌      19
20  Ne  01  愛後記     恭碩良      20

OUT

XX  08  08  深淵      王嘉儀      04>03>03>06>06>05>01>08
XX  10  03  從今以後    Super Girls   13>14>10
XX  13  02  109800里    Hey Rachel   18>13
XX  19  02  月缺      鄭欣宜      11>19

ED's Weekly Choice 2017 Ch.07 - 恆河沙數

緣份似迷了路

一 / 江海迦(ONE)

希望4>2>1

Weekly choice高質過冠軍歌100倍

至尊歌係咪要出現

真係 03>03>01>01
今期真係要比多少少分 shega
04 15 會唔會突然消失