返回列表 發帖
陳柏宇呢個時候re
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

咁即使佢今年唔出歌我都可以下年頒個自私選男歌手佢嘛

不要再說了
以前仲可以呃自己SONY廢
但 ...
CunninG 發表於 2017-1-4 22:34

坦白講
我都聽少左新歌
但都仲ok, 其實好多歌唔使聽太多次, 已經大概知咩料
要排榜都勉強可以既
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

林夕>>>黃偉文 是常識吧
bagfgfcde 發表於 2017-1-11 23:21

x2

btw小故事

本身因為你話ANGELA係你令框框列為全年勁BAN樂勢力
不過因為坤坤拎左最男
取代左框框
所以你要快D多謝坤 ...
CunninG 發表於 2017-1-19 00:04

支持小故事十大第十位

我頒遺珠&至尊歌都有提到兩個偉文
唔知呢 我真係好難將佢兩位比較又或者要二揀一
好鍾意夕 ...
JasOh103 發表於 2017-1-12 21:57

其實千嬅同阿Kay都好幸運
兩大詞人寫比佢地既歌都好出色

千嬅x黃偉文方面,我等我在一句「誰在一雙手鬆開之後 懷念一束飛走的汽球」個意境靚到
類似既意境去到最好的債,又變成左「隨風散落鬧市中 鋪滿在路過的街 我決定不帶」
同樣係Single既超齡亦都係非常用心之作, 可以話係完勝林夕填既長信、簡愛同烈女
至於較早少少既合作, 野孩子同姊妹我就真係唔識取捨, 兩首都好入心

謝安琪方面, 一首獨家村已經搶左好多分數
前作你們的幸福亦係相當出色的作品
甚至去到後期有夢要想都係用心之作
當然謝安琪同林夕合作相對地唔多, 經典歌曲亦因此比較少d

CH細聽.音樂推介 第五週

Rk Lw Nw Singer Song
1  4  4  RubberBand 山河故人
2  3  3  林奕匡 難得 ...
CunninG 發表於 2017-2-1 22:15

過年要聽返幾十次就有就有平衡返
親戚質問
渴市型男有買趁手

講開又講
其實美琪唔聲唔聲係九年間拎左我五首十大
2008: 囍帖街
2009: 我最喜愛的歌
2011: 你們的幸福
2014: 獨家村
2015: 山林道

我開始分唔清自己係咪一個忠心既祖粉
CunninG 發表於 2017-2-9 16:41

點解你可以係2015年聽到山林道

美琪係我度 自從2011 2012連奪兩年十二大之後 就連續四年冇拎過歌曲獎
祖兒就2011 12 13都有 之後三 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-9 21:23

謝安琪 (7)2007 (3/8)

2008 (囍帖街)

2010 (雨過天陰)

2011 (你們的幸福)

2014 (獨家村)

2015 (羅生門)

2016 (山林道)

容祖兒 (2)2011 (牆紙)

2016 (我好得閒)

CH細聽.音樂推介 第七週

1  1  5  林奕匡 難得一遇(#1 for 2 weeks)
2  R  4 容 ...
CunninG 發表於 2017-2-15 20:05

原來林奕匡已經溫暖到你

ATFU 簡直係神碟
希望 MySecretLive 會唱多D呢隻碟既歌
616.1314 發表於 2017-2-15 22:04

心賊難防
兩面
紙巾歌

我個女同事提我
佢走火入魔唔係第一日既事 (女同事係話呢個係招牌動作)

想慳時間可以直接跳去3:32聽 ...
CunninG 發表於 2017-2-23 22:19

堅系招牌

難得一遇勇奪11 fun

我邊有無咁yo上hall 莊

同hall 莊傾好數比我地爆個common用 ...
CunninG 發表於 2017-3-8 23:23

邊有無咁yo係咪雙雙重否定句黎

我大學最開心係不停用soc房組聚
d組仔女痴線架

阻住晒d 人睇波
kwanie 發表於 2017-3-8 23:25

話時話 而家少左好多睇波
一來link難搵左

我又打錯字

其實我想講我唔YO, 仲好摺

PK科大SOC房要同其他SOC SHARE
我完全無FING SOC房經驗
...
CunninG 發表於 2017-3-11 13:50

廿幾次agm

做現莊加做上莊就有廿次

我個soc當年鍾意玩消耗戰
CunninG 發表於 2017-3-11 14:58

咁玩法吃不消
其實我冇上過莊 不過同幾屆系莊都熟

上莊有時真係一把兩面刃

一方面有機會識到D同你經歷好多好多既朋友, 得到一份深厚既友誼 (幾多個就睇際 ...
CunninG 發表於 2017-3-11 15:21

咁上莊都係一年啫
尤其是而家四年制, 大把時間摸索

其實一開始都覺佢地唔襯想佢地分手
只不過無諗過有人紅左就即飛
過橋抽板既賤男佼佼者 ...
CunninG 發表於 2017-3-17 08:25

成單野都勁煲水...

CH細聽.音樂推介 第十三週

1  2  5  恭碩良 愛後記
2  n  1  ToNick 長相廝守
3 ...
CunninG 發表於 2017-3-29 20:00

希望推到傳說上榜

小故事wk50上榜, 做今季seasonal pick有d過份

真。愛祖力, 同佢合照過既五伯同版主都成為最愛 ...
CunninG 發表於 2017-3-30 00:15

咁如果一路都上唔到
keep住高位咪入硬十大

下星期完SHOW落架啦
首麻煩你(2017)真係冠唔落

不過咁
落左都唔表要上祖壇版主既  ...
CunninG 發表於 2017-4-13 15:21

唔知今week會唔會又11

愛嬅榜

跟本愛祖同愛嬅就唔係Mutually Exclusive
你幾時見我ban美麗嬅?
最多都係ban下美琪姐

愛祖亦 ...
CunninG 發表於 2017-4-20 22:56

大鑊 又星期五又要出榜
唔知仲比唔比rnk冠好

唔夠位咪過多幾個星期冠余春嬌都得,
反正MKB都應該上唔到大榜
CunninG 發表於 2017-4-20 23:55

呢排已經轉聽緊環球個幾隻新歌
傳說都幾好聽

周柏豪係我度係一個脫變

第10位

呢家叫做高分過應該十大底線小故事
但個問題係
我會唔會跟分比十大無另一回事 ...
CunninG 發表於 2017-5-19 00:20

希望調比傳說

CH細聽不定期資料館

女人三十(楊千嬅)
CunninG 發表於 2017-6-14 23:40

好!

好不容易遇見愛

聽人講祖粉同千粉係會互相欣賞對方偶像
CunninG 發表於 2017-7-20 17:19

支持!欣賞!!

第9位唔知有冇機會衝擊共和
今年好似未上過榜

其實我都比左16冠容祖兒

*係咪要RE他狼過你
*一直看見天使PLUG果時已經好鍾意, 因為好鍾意份詞, 所以當年首歌其實同至 ...
CunninG 發表於 2017-8-27 22:24

千千得18冠

你要離開 我知道很簡單

目測男歌手三甲我同你最少撞兩個
nicholashin 發表於 2017-10-12 00:11

係咪容祖兒楊千嬅???

CH細聽.音樂推介 第四十一週

1  3  3  楊丞琳 青春住了誰
2  1  5  at17 Girl ...
CunninG 發表於 2017-10-12 00:00

支持和每天 和每天 和每天 和每天 和每天 和每天
和每天 和每天 和每天 和每天 和每天 和每天

論歌曲質素同勤力, 香港男歌手都係呢兩位做得最好
BTW, 咁仲有一位呢  

慘啦, 今年男女歌手三 ...
CunninG 發表於 2017-10-14 09:56

我和每天 空姐 緣兩半都愛

噴, 第一次聽到有人話小宇係偶像派
其實一步成詩都唔差
可能之後會上番

林姓歌手八字歌太高分就會 ...
CunninG 發表於 2017-11-2 21:40

Gin Lee隻隻歌都係咁

弓喜JW

第8位係9月覺得好老套, 但到呢家又覺得幾溫暖好似個位偶像派唱功既細眼歌手堆暖男歌曲咁
呢個時間聽剛 ...
CunninG 發表於 2017-12-20 23:52

支持樂觀