返回列表 發帖
R & B 上唔返頭十
容祖兒 20>XXX

好.失.望

R & B 上唔返頭十
容祖兒 20>XXX

好.失.望
賴爽 發表於 9/5/2017 08:35
邊個R&B

邊個R&B
kwanie 發表於 2017-5-9 08:48

SHIT. R&K LOL 唔怪得打完覺得怪怪地

見到你首亞軍歌先醒起 原來首歌派咗咁耐我都仲未上
Jun 好似向住十大條起跑線衝緊 ...
cymusic 發表於 2017-5-8 23:31
快 D 上啦咁
一齊幫手推上共和
Jun 唱得真係好好
希望第10嗰首有冠
ed8671ed 發表於 2017-5-8 23:35
等我諗下先
希望3AM之後下首五台冠係呢首/查無此字
nicholashin 發表於 2017-5-9 01:01
後面嗰首無可能 !!!
R & B 上唔返頭十
容祖兒 20>XXX
好.失.望
賴爽 發表於 2017-5-9 08:35
下周上返 唔好嬲嬲啦 乖

R & B 上唔返頭十
容祖兒 20>XXX

好.失.望
賴爽 發表於 2017-5-9 08:35

要將呢位榜主終~身~監~禁
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

要將呢位榜主終~身~監~禁
John 發表於 2017-5-9 20:37
咁我以後都唔上祖兒啦
咁樣可以比爽爽終~身~監~禁

咁我以後都唔上祖兒啦
咁樣可以比爽爽終~身~監~禁
chanchan0909 發表於 2017-5-9 20:48
原來你想上賴爽多過祖兒

原來你想上賴爽多過祖兒
nicholashin 發表於 2017-5-9 20:49
所以我咪拿拿臨 foul 走左祖兒

CBM 第 386 期  2017 第 20 周

本周冠軍歌 禽獸 - 麥浚龍 [收錄專輯 - /]
作曲 伍樂城
填詞 林夕
編曲 伍樂城
監製 麥浚龍 / 伍樂城

人係最恐怖嘅動物
經常相互猜疑相互批評相互踐踏
而有 D 人
為左顯得自己更加高尚
不惜一切去踩人地
但其實
唔理人地咩原因做錯左 D 咩
有時都唔需要踩到咁盡
正所謂「做人留一線,日後好相見」喔

01 禽獸 [1 周冠]         麥浚龍            14>04>01
02 我喜歡上你時的內心活動    陳綺貞            09>04>03>02
03 翻牆             盧凱彤            08>02>06>03
04 我寫了很多字,卻得不到一個人 楊智遠            16>10>04
05 一生青春           RubberBand / Yellow!     19>05
06 嫌疑             孫盛希            15>06
07 安多酚 [1 周冠]        Fabel             09>05>07>01>07
08 飛              林宥嘉            16>08
09 無敵 [1 周冠]         Robynn & Kendy        03>01>03>05>12>13>11>09
10 Paris Is A Bad Boy       Yukilovey           18>10
11 愁滋味            王嘉儀            20>11
12 空姐             Gin Lee            18>17>07>03>08>12
13 不屈             Mr.              08>02>10>14>13
14 說再見了吧 [1 周冠]      Supper Moment        02>03>04>01>05>14
15 3AM [1 周冠]         AGA Feat. Ghost Style      10>05>04>01>05>09>15
16 想              Zpecial            20>XX>16
17 長相廝守 [1 周冠]       ToNick            09>02>02>01>02>07>06>10>11>13>17
18 萬里             hyukoh            18
19 就這樣不退場         WharfTwo          19
20 就改天            葛仲珊            20

OUT 何地有方 - 馮穎琪 Feat. 麥浚龍 | Common Sense - 方皓玟 | 愛後記 [1 周冠] - 恭碩良 | 老人與海 [1 周冠] - RubberBand

CBM Billboard Weekly Top 3
01 15.60 安多酚 [1 周冠] - Fabel
02 15.40 我喜歡上你時的內心活動 - 陳綺貞
03 14.90 翻牆 - 盧凱彤

Supper AGA 雙雙冇fun
楊智遠有冠就好喇
仲未聽 Miss Ko 首歌喲
我們的總和

Supper AGA 雙雙冇fun
楊智遠有冠就好喇
仲未聽 Miss Ko 首歌喲
Wonders 發表於 2017-5-16 21:20
只可以講首歌冠軍嘅機會係 50%

牆鑲屍首 11weeks @@

反小明

必需要冠飛

牆鑲屍首 11weeks @@
ed8671ed 發表於 2017-5-16 22:02
仲 loop 緊 好好聽 唔捨得 foul 走
反小明
stopzi 發表於 2017-5-16 22:05
我係鼓勵緊小明快 D plug 下一首繼續髮力
必需要冠飛
nicholashin 發表於 2017-5-16 22:14
我都係鍾意郭頂多 D , 所以遲 D 會 re 冠淒美地

CBM 第 387 期  2017 第 21 周

本周冠軍歌 翻牆 - 盧凱彤 [收錄專輯 - /]
作曲 盧凱彤
填詞 林夕
編曲 盧凱彤
監製 蔡德才@人山人海 / 盧凱彤

想像係美好嘅
當你以為改變可以令到成件事變得更好嘅時候
結果可能往往相反
有時改變未必係一件好事
當然唔改變可能情況會更差
雖然改變係啱定錯其實係無一個固定嘅答案
但絕對唔可以隨隨便便咁話改變就改變
需要考慮清楚改變可能帶黎嘅結果
因為有 D 野翻了就真係反了

01 翻牆 [1 周冠]         盧凱彤            08>02>06>03>01
02 就改天            葛仲珊            20>02
03 淒美地 [2 周冠]        郭頂             19>01>01>04>05>13>XX>03
04 禽獸 [1 周冠]         麥浚龍            14>04>01>04
05 一生青春           RubberBand / Yellow!     19>05>05
06 嫌疑             孫盛希            15>06>06
07 我喜歡上你時的內心活動    陳綺貞            09>04>03>02>07
08 我寫了很多字,卻得不到一個人 楊智遠            16>10>04>08
09 Paris Is A Bad Boy       Yukilovey           18>10>09
10 愁滋味            王嘉儀            20>11>10
11 放棄治療           Serrini            11
12 飛              林宥嘉            16>08>12
13 安多酚 [1 周冠]        Fabel             09>05>07>01>07>13
14 萬里             Hyukoh            18>14
15 Backseat Love         MastaMic Feat. Soul Jase    15
16 說再見了吧 [1 周冠]      Supper Moment        02>03>04>01>05>14>16
17 影子戰            林一峰            17
18 當你走了以後         小肥             18
19 一年又一年          享樂團 / 陳奐仁        19
20 我的燦爛           秦馨敏            20

OUT 無敵 [1 周冠] - Robynn & Kendy | 空姐 - Gin Lee | 不屈 - Mr. | 3AM [1 周冠] - AGA Feat. Ghost Style | 想 - Zpecial | 長相廝守 [1 周冠] - ToNick | 就這樣不退場 - WharfTwo

01 17.65 翻牆 [1 周冠] - 盧凱彤
02 16.30 我喜歡上你時的內心活動 - 陳綺貞
03 14.55 禽獸 - 麥浚龍

感覺上翻牆真係好淡
終於 out ToNick 開心
我們的總和

suga幾時上榜

妖 我都諗住re淒美地

妖 我都諗住re淒美地
ed8671ed 發表於 2017-5-21 23:48
希望拎到五台冠

支持淒美地三周冠

會唔會re返一蓮托生

會唔會re返一蓮托生
hehehaha 發表於 2017-5-22 01:34
唔會   
支持淒美地三周冠
-Prince- 發表於 2017-5-22 00:48

希望拎到五台冠
nicholashin 發表於 2017-5-22 00:14
而家得 2 台冠
妖 我都諗住re淒美地
希望所有共和榜主一齊 re / ne 淒美地
suga幾時上榜
RVHOCPC 發表於 2017-5-21 23:13
喺呢到
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12459&pid=1026599
5 月就快完 又可以搜集新一個月嘅 pun 派台歌啦
感覺上翻牆真係好淡
Wonders 發表於 2017-5-21 23:11
但 Ellen 呢首唱得好好 , 比起前面國語碟嘅歌都要好
等我下周 re 返 ToNick 先

妖 我都諗住re淒美地

我都係 lolllllllll
兩個榜主做乜坐時光機抄我

妖 我都諗住re淒美地

明顯係你地抄我!!!

成班人比淒美地唔夠分就話re
我谷到十大分數唔洗Re 開心。。。

bagfgfcde 發表於 2017-5-22 08:08

支持bcde一齊re 再推上共和
我們的總和

bagfgfcde 發表於 2017-5-22 08:08
明顯係你地抄我!!!
賴爽 發表於 2017-5-22 08:32
算啦 你都係認你地抄我啦
stopzi 發表於 2017-5-22 09:09
好聽 所以下周會 re
成班人比淒美地唔夠分就話re
我谷到十大分數唔洗Re 開心。。。
nicholashin 發表於 2017-5-22 13:34
好彩唔係計分 唔使谷得咁辛苦
支持bcde一齊re 再推上共和
Wonders 發表於 2017-5-22 13:39
跟住喺季選又係得 4 票對嗎

算啦 你都係認你地抄我啦
好聽  所以下周會 re
好彩唔係計分 唔使谷得咁辛苦 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-22 15:08

我上季有投淒美地架
好想知上季有邊4個投佢 仲有邊4個投美文

我上季有投淒美地架
bagfgfcde 發表於 2017-5-22 19:51
兩個都有投值幾多分

我上季有投淒美地架
bagfgfcde 發表於 2017-5-22 19:51
兩個都有投值幾多分
nicholashin 發表於 2017-5-22 20:09
有 3 位會員投左 淒美地 + 美文
我第一季投左比 天外飛仙 + 山河故人 + 長相廝守 + 淒美地 + 凡人對抗命運

[雷動計劃]希望淒美地可以係WEEK21 或者 22上榜[/雷動計劃]

[雷動計劃]希望淒美地可以係WEEK21 或者 22上榜[/雷動計劃]
CunninG 發表於 2017-5-22 23:32
希望多 D 人可以聽隻歌同埋成隻碟啦

CBM 第 388 期  2017 第 22 周

本周冠軍歌 就改天 - 葛仲珊 [收錄專輯 - 皇后區的皇后]
作曲 葛仲珊
填詞 葛仲珊
編曲 Smash Hitta / 林欣彥
監製 林欣彥

Miss Ko 出道以黎至今推出左 3 張專輯
比人嘅感覺係一位有性格同好玩得嘅歌手
今次佢嘅呢一張《皇后區的皇后》
呢首《就改天》特別令我印象深刻
歌曲表露左 Miss Ko 感性嘅一面
同佢之前歌曲嘅形象完全唔同

生離死別呢四個字
對於好多人黎講可能都需要一段好長嘅時間先至可以接受到
喺歌曲中亦都聽到 Miss Ko 對呢段友情嘅種種遺憾
但同時佢嘅演繹亦都帶出佢對於再見呢兩隻字係充滿希望嘅
相遇係緣份
既然曾經有緣可以結識到呢一位曾經影響過你嘅人
亦都相信將來可以有緣再聚

01 就改天 [1 周冠]        葛仲珊            20>02>01
02 一生青春           RubberBand / Yellow!     19>05>05>02
03 翻牆 [1 周冠]         盧凱彤            08>02>06>03>01>03
04 淒美地 [2 周冠]        郭頂             19>01>01>04>05>13>XX>03>04
05 放棄治療           Serrini            11>05
06 愁滋味            王嘉儀            20>11>10>06
07 禽獸 [1 周冠]         麥浚龍            14>04>01>04>07
08 嫌疑             孫盛希            15>06>06>08
09 Backseat Love         MastaMic Feat. Soul Jase    15>09
10 出走             陳蕾             10
11 一年又一年          享樂團 / 陳奐仁        19>11
12 我寫了很多字,卻得不到一個人 楊智遠            16>10>04>08>12
13 Paris Is A Bad Boy       Yukilovey           18>10>09>13
14 You'll Never Know       J. Sheon           14
15 小碎步            鍾舒漫            15
16 當你走了以後         小肥             18>16
17 何飄移            Josie & The Uni Boys      17
18 安多酚 [1 周冠]        Fabel             09>05>07>01>07>13>18
19 搖籃曲            泳兒 / 黎瑞恩         19
20 夕陽武士           Nowhere Boys Feat. Cheronna  20

OUT 我喜歡上你時的內心活動 - 陳綺貞 | 飛 - 林宥嘉 | 萬里 - Hyukoh | 說再見了吧 [1 周冠] - Supper Moment | 影子戰 - 林一峰 | 我的燦爛 - 秦馨敏

01 18.15 翻牆 [2 周冠] - 盧凱彤
02 15.70 禽獸 - 麥浚龍
03 13.20 一生青春 - RubberBand / Yellow!

大家都好支持'大陸'歌手
一個愛將 20ne 另一個未上
我們的總和

之前聽出走已經估到陳陳會高位上 lol

我覺得陳蕾唱功好幼嫩..
除左呢樣首歌係幾好
Happy and Blessed.

淒美地好發力

就改天: 12 + 12 = 24
淒美地: 9 + 9 = 18

好緊張, 唔知最後會唔會兩首都上到呢

之前聽出走已經估到陳陳會高位上 lol
賴爽 發表於 2017-5-29 21:48
你係真係瞭解我個喎
大家都好支持'大陸'歌手
一個愛將 20ne 另一個未上
Wonders 發表於 2017-5-29 21:46
陳柏宇定李榮浩呀
我覺得陳蕾唱功好幼嫩..
除左呢樣首歌係幾好
jose 發表於 2017-5-29 22:14
x2 舊年派台首發燒都係好好聽 但唱方面加強嘅地方真係仲係好多
一直都有 follow 佢 , 見到佢真係不斷地去尋找佢嘅音樂道路 , 可以見到佢出到歌真係好感動 , 希望佢繼續努力
淒美地好發力
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 22:15
究竟我同你邊個上得耐 D 呢 ? 歡迎大家競猜
就改天: 12 + 12 = 24
淒美地: 9 + 9 = 18

好緊張, 唔知最後會唔會兩首都上到呢
CunninG 發表於 2017-5-29 22:20
就改天而家係新一個禮拜暫時嘅共和冠軍歌 , 所以肯定上到
另一首唔知

你係真係瞭解我個喎
陳柏宇定李榮浩呀
x2  舊年派台首發燒都係好好聽 但唱方面 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 22:29

李榮浩 你似唔鍾意 The Walking Dead
我們的總和

李榮浩 你似唔鍾意 The Walking Dead
Wonders 發表於 2017-5-29 22:32
2 首都可能會上嘅
行屍走肉我要聽多幾次先得 , 不過暫時嘅第一印象係 Jason 未唱到首歌帶出嘅感覺 , 雖然係 Wyman 同 Jason 嘅第一次合作 , 但我感覺出黎嘅效果好似 Wyman 將份交比 Jason 唱 , 中間好似無交流過咁

希望第五第六位最少攞到個三甲

希望第五第六位最少攞到個三甲
ed8671ed 發表於 2017-5-29 22:59
都真係有機會架 下面 D 歌暫時睇落都無邊幾首會上黎搶三甲

希望嫌疑有冠

希望嫌疑有冠
nicholashin 發表於 2017-5-29 23:31
應該會掛

原來查無此字離奇被ban 嬲到唔想再update BCDEN

原來查無此字離奇被ban 嬲到唔想再update BCDEN
nicholashin 發表於 2017-6-2 19:57
邊個唱架 ? 睇黎你地係集體自 plug

nicholashin 發表於 2017-6-2 19:57

我都bam左難得一遇
佢2017仲未有歌可以上齊五台