返回列表 發帖
幾時到一蓮托生同出走re 冠
RVHOCPC 發表於 2017-7-13 17:20
發完夢啦朋友

金草莓 6 月歌曲

「入圍歌曲」- 年尾金草莓歌曲獎肯定會入圍初選名單
「待定歌曲」- 去到年尾再諗下首歌值 ...
chanchan0909 發表於 2017-7-11 19:34

係咪會成為金草莓 7 月歌曲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咪會成為金草莓 7 月歌曲
616.1314 發表於 2017-7-16 13:03
佢要 plug 左至得
希望遲 D 連埋 I Love You 一齊 plug

CBM 第 395 期  2017 第 29 周

本周冠軍歌 宋冬野 - 郭源潮 [收錄專輯 - /]
作曲 宋冬野
填詞 宋冬野
編曲 宋冬野 / 鄭仕偉 / 閆津 / 吳金迪 / 周冠辰 / 張超 / 祖力卡爾
監製 宋冬野

人改變往往都係因為外在嘅因素造成
從而令到想法同態度都改變左
久而久之
越行越遠
就越容易改變左成個人
去到出左事先發現自己原來走錯左路

有句說話
真係時常放喺身邊
「不要因為走得太遠而忘記為什麼出發」
無論行到去邊都唔好唔記得為左咩野而做
謹記莫忘初衷

01 郭源潮 [1 周冠]        宋冬野            01
02 Come With Me        吳雨霏 Feat. Alex Fung     07>03>02
03 兩溝 [1 周冠]         鄧小巧            04>04>04>02>01>03
04 之所以是你我 [1 周冠]     盧凱彤            07>06>06>03>01>02>04
05 冒雨             小肥             20>10>05>05
06 還是想念           家家             16>06
07 上傳狂            Fabel             10>07
08 霸氣情歌           陳柏宇            13>08
09 剎那的烏托邦 [2 周冠]     岑寧兒            02>01>01>02>04>06>09
10 愛不曾遺忘任何人       王菀之            14>10
11 就這樣            李榮浩            17>11
12 靈感床            Supper Moment        12
13 吃定我            AGA             13
14 小碎步 [1 周冠]        鍾舒漫            15>12>07>03>01>06>08>14
15 Let's Say           方皓玟            15>05>03>04>15
16 潮神             尹光 & 阿肥          11>08>05>09>16
17 流淚的怪獸          蔡一傑            09>07>17
18 沉睡啟示錄          夏韶聲            17>12>18
19 船              林宥嘉            20>07>08>11>19
20 自療             林若盈            20

OUT 分過手請舉手 - 秦馨敏 | 就改天 [2 周冠] - 葛仲珊 | 打不死 - 沈震軒 | 找藉口是失敗者的習慣 - 未能接通

CBM Billboard Weekly Top 3
01 18.45 兩溝 [2 周冠] - 鄧小巧
02 18.05 之所以是你我 - 盧凱彤
03 15.60 剎那的烏托邦 [2 周冠] - 岑寧兒

好似好耐冇見過空降
係咪玩返自plug了
又多個榜比fun肥婆
我們的總和

Bam左和每天講再見+高位CWM+支持還是想念既榜都值1000000000分

希望郭源潮可以拎到同編曲人數一樣嘅冠軍週數 最後拎到年度歌曲

好似好耐冇見過空降
係咪玩返自plug了
又多個榜比fun肥婆  ...
Wonders 發表於 2017-7-17 19:50
原來每 2 年一次空降
唔係
Bam左和每天講再見+高位CWM+支持還是想念既榜都值1000000000分
bagfgfcde 發表於 2017-7-17 20:10
再 bam 埋一格格追加 1000000000 分
希望郭源潮可以拎到同編曲人數一樣嘅冠軍週數 最後拎到年度歌曲
nicholashin 發表於 2017-7-17 21:01
加埋 Billboard 7 周冠應該無問題
年度歌就唔好諗啦 要留比一蓮托生

又多個榜冠郭源潮 愛

又多個榜冠郭源潮 愛
-Prince- 發表於 2017-7-17 21:47
最近聽返成隻安和橋北
好好聽

潮神out得未

潮神out得未
stopzi 發表於 2017-7-18 12:01
小道話下周潮神同 Come With Me 位置對調

估唔到咁突然有自plug

OUT 分過手請舉手 - 秦馨敏
要扣 1000000000000000000000 fun
二〇二三年度全女班投票

估唔到咁突然有自plug
ed8671ed 發表於 2017-7-18 23:39
係咪好估唔到呢
OUT 分過手請舉手 - 秦馨敏
要扣 1000000000000000000000 fun
616.1314 發表於 2017-7-23 00:17
只可以話比我的燦爛好少少

CBM 第 396 期  2017 第 30 周

本周冠軍歌 吳雨霏 Feat. Alex Fung - Come With Me [收錄專輯 - /]
作曲 Christoffer Lauridsen / Jimmy Claeson / Simone Porter
填詞 藍奕邦
編曲 Kiri T
監製 馮翰銘

霏妹嘅復出之作
迅速引黎熱話
首波主打以輕快曲風再同樂迷見面
提醒大家要珍惜黑夜嘅時間
再以 oh oh oh 黎重覆提醒大家時間嘅重要性
而霏妹嘅演繹恰到好處
期待現場演出有更好嘅演繹

01 Come With Me [1 周冠]    吳雨霏 Feat. Alex Fung     07>03>02>01
02 郭源潮 [1 周冠]        宋冬野            01>02
03 霸氣情歌           陳柏宇            13>08>03
04 上傳狂            Fabel             10>07>04
05 找藉口是失敗者的習慣     未能接通           20>XX>05
06 就這樣            李榮浩            17>11>06
07 很晚的晚安          孫盛希            07
08 靈感床            Supper Moment        12>08
09 兩溝 [1 周冠]         鄧小巧            04>04>04>02>01>03>09
10 吃定我            AGA             13>10
11 之所以是你我 [1 周冠]     盧凱彤            07>06>06>03>01>02>04>11
12 水晶靈魂           馮穎琪 Feat. Pollie       12
13 剎那的烏托邦 [2 周冠]     岑寧兒            02>01>01>02>04>06>09>13
14 愛不曾遺忘任何人       王菀之            14>10>14
15 我不想見人          鄭嘉嘉            15
16 藍血人            許廷鏗            16
17 冒雨             小肥             20>10>05>05>17
18 You’re My Everything      黃意雅            18
19 在長大前找到你        Zpecial            19
20 時間做證           陳曉東            20

OUT 還是想念 - 家家 | 小碎步 [1 周冠] - 鍾舒漫 | Let's Say - 方皓玟 | 潮神 - 尹光 & 阿肥 | 流淚的怪獸 - 蔡一傑 | 沉睡啟示錄 - 夏韶聲 | 船 - 林宥嘉 | 自療 - 林若盈

01 16.65 兩溝 [3 周冠] - 鄧小巧
02 16.45 Come With Me - 吳雨霏 Feat. Alex Fung
03 15.85 之所以是你我 - 盧凱彤

咁早出……
支持未能接通!!!

咁早出……
支持未能接通!!!
ed8671ed 發表於 2017-7-23 15:08
得閒呀嘛 下個禮拜應該都係會星期一晚出
呢首嘅旋律好易記 , 好容易入耳

還是會想念慘死 慘

睇黎S02入唔到年度歌曲五強陪跑
希望頭兩位下週開始每週交換位置

S02下周又少個榜比分...
輸比兩隻淫歌...

陳陳以前好似唔會寫 Feat 出嚟(如果無記錯的話)
幾時開始加番 Feat 㗎
二〇二三年度全女班投票

還是會想念慘死 慘
bagfgfcde 發表於 2017-7-23 15:26
除左家家嘅演繹之外都無太大嘅亮點
隻碟仍然好鍾意愛人的自我修養
睇黎S02入唔到年度歌曲五強陪跑
希望頭兩位下週開始每週交換位置
nicholashin 發表於 2017-7-23 15:27
無可能 明明係大熱門 !!!
咁我想郭源潮 3 周冠多 D
S02下周又少個榜比分...
輸比兩隻淫歌...
-Prince- 發表於 2017-7-23 15:29
我貢獻左 7 個禮拜啦 我都開始無咩點聽首歌
陳陳以前好似唔會寫 Feat 出嚟(如果無記錯的話)
幾時開始加番 Feat 㗎  ...
616.1314 發表於 2017-7-23 15:42
好似係今年開始 我都唔係好記得了

好耐冇係你個榜見到許廷鏗個大名
未能接通 RE 得好~
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

好耐冇係你個榜見到許廷鏗個大名
未能接通 RE 得好~
cymusic 發表於 2017-7-23 21:30
好似上一首上榜係 2 年前嘅阿樂
今次終於有首滿意嘅作品啦
如無意外下周繼續高位

2017 年度總選 年度班霸

入選途徑 1 : 唱片公司於本年發表 5 張 細碟 或 專輯 即可入選
入選途徑 2 : 唱片公司於本年有 10 首上榜作品 [包括跨年上榜歌] 即可入選
入選唱片公司將以他們於年內發表的歌曲及唱片中作評選 , 整體質素最好的將會是年度班霸

2017 年度班霸 入選名單

1. 環球唱片有限公司
專輯 - Getting Stronger | 達明一代 | We R Mr. | 釘子花 | Live in the Moment | 千色 ‧ 劉美君 30 總選 | C'mon in~ |
No. 13 作品 - 跳舞的梵谷 | 偷故事的人
上榜歌曲 - 淒美地 | 皇后區的皇后 | 蹦蹦 BOOM | 姊妹 2016(平行宇宙版) | 負攝石 | Getting Stronger | 靈魂獨舞 | 禁色 | 1+4=14 | 小姐你好 | 無敵 | 3AM | 空姐 | 不屈 | 就改天 | Shout N' Cry | 放浪舞者 | Come With Me | 吃定我 | 寡人 | 急救中 | 隨風而來 隨風而去 | 千色 | 之外 | 跳舞的梵谷 | Nights Without You | 我很愉快 |
世界對我們 | 奉愛之名 | 偷故事的人 | 風衣

2. 華納唱片有限公司
專輯 - One Step Closer | Love And Other Things | 同在 | 神奇之旅 | 嗯 | 衛蘭
上榜歌曲 - 羽毛鱗刺 | 有生一天 | 驗傷 | 終於我們 | 近在千里 | How Do I Look | 天敵 | 不意外的意外 | 刺青 | 萬里 | 他他他 | 嗯 | 就這樣 | 藍血人 | I Don't Know, I Don't Care | 裙姊 | 歌謠 | 神奇之旅 | 原來的你 |
細細個 | 一晃眼 | 大雄胖虎綜合症 | 強迫症進行曲 | 缺氧 | 偉大的渺小

3. 滾石唱片
專輯 - 內心話 | 生存指南 | 明白 | 醒著不醉 | Rap One - Love is Pain | 謝謝你曾經讓我悲傷
上榜歌曲 - 迷些路 | 非關愛情 | 伊是阮老爸 | 飢餓遊戲 | 明白 | 是他不配 | My Dear You | 乾啦乾啦 | 嫌疑 | Hide & Seek | 很晚的晚安 | 你最美麗 | 不想就這樣結束

4. 音樂份子有限公司
專輯 - 剎那的烏托邦原聲大碟 | 繼續彳亍 | 月光寶盒 | Some Things I Keep to Myself Some Things I Share
上榜歌曲 - 大步走 | 銀髮白 | 荒唐 | 不藥而癒 | 模 | 天外飛仙 | I Will Be Alright | 何地有方 | 夕陽武士 | 剎那的烏托邦 | 兩溝 | 愛情動作神功 | 家變 | 水晶靈魂 | 心靈作家 | 地心吸力 | 可惜你是個人 | 親愛的幽靈

5. 寰亞唱片有限公司
專輯 - LoveaHolic Vol.1 | LoveaHolic Vol.2 | The Whimsical Voyage | 裸 | Much Feeling Little Thinking | 春嬌救志明 | 此刻無價 C AllCollection | Everybody Sings at17 |
Some Things I Keep to Myself Some Things I Share
上榜歌曲 - 荒唐 | 不藥而癒 | 一刻戀上 | 酷愛 | 裸體早餐 | I Will Be Alright | 突然一生人 | 閃光 | 別消失 | 動地驚天愛戀過 | 兩溝 | 流淚的怪獸 | 愛不曾遺忘任何人 | 如果青春不會有盡頭 | 心靈作家 | 男藍 | Girls Girls Girls | 忘記有時 |
可惜你是個人 | 再不再見 | 18 | 離遊記 | 那一年零一個月

6. 索尼音樂娛樂有限公司
專輯 - Songs of Love | 末路狂花 | J.Sheon 同名專輯 街巷 | 2020 Arrival | A-Lin | I | My Taste of Life | 如果雨之後
上榜歌曲 - 嗚 | 巴別塔 | 愛在身邊 | 難得一遇 | 你啊你啊 | 二十四小時柒天 | 纏路 | You'll Never Know | 行屍走肉 | 沉睡啟示錄 | 霸氣情歌 | 一直走 | 能見度 | 有淚多好 | 磚頭 | I Do | 未單身 | 光之海 | 是日休息絕不工作 | 神把眼淚都留給了人 |
閱後即焚 | 草原

7. 英皇娛樂集團
專輯 - The Whimsical Voyage | 30 克
上榜歌曲 - 酷愛 | 最好時光 | 帶著骨灰去旅行 | 一隻小豬 | 他狠過你 (Live Version) | 小碎步 | 搖籃曲 | 失魂記 | 黑膠 | 琢磨 |
較早前錄影 | Be Water, My Friend | 被討厭的勇氣 | 初心

8. 維高文化有限公司
專輯 - We are Made of Stars | 心裡學
上榜歌曲 -
推開世界的門 | 大人的科學 | 愛比死更冷 | 在這家 | 我喜歡上你時的內心活動 | 飛 | 船 | 新預感 | 在天之靈 | 因愛閃光

2017 年度總選 年度班霸

入選途徑 1 : 唱片公司於本年發表 5 張 細碟 或 專輯 即可入選
入選途徑 2 : 唱片 ...
chanchan0909 發表於 2017-7-25 21:36
環球都贏咗九成

環球都贏咗九成
nicholashin 發表於 2017-7-25 21:59
可能係滾石呢
陳零九同孫盛希年尾會出碟幫滾石髮力

有 D 長 不過都希望大家睇下或者都可以比下意見

2017 年度總選 年度新人

入選途徑 1 : 本年有 2 首或以上的上榜歌
入選途徑 2 : 本年有上榜歌並且於本年發行專輯

- 往年發行過以個人名義的專輯不能參選
- 未發行過專輯但曾經於年內派上 2 首或以上的單曲亦不能參選
- 4 個歌手單位或以上的合唱歌不計
- 入選新人將以本年推出的專輯以及上榜歌作評選

考慮到環境所限
歌手製作單曲的製作費有限及製作需時
因此在新人的定義上有少許改動

在上年只要歌手派上第一首單曲就會成為該年新人
而且不能在下一年競逐該獎項
由本年開始
如歌手於上一年度只派上一首單曲
但在下一年度符合年度新人的資格
亦可於下一年度候選該獎項

例子 1
Hey Rachel 於上一年度派上個人第一首單曲「或遠或近」
並且於該年只派上該單曲
而在本年度派上單曲「109800 里」並成功上榜
另外亦推出專輯「或遠或近」
因此可以於本年成為候選新人

例子 2
陳蕾 於上一年度派上個人第一首單曲「發燒」
並且於該年只派上該單曲
而在本年度派上單曲「出走」並成功上榜
假若亦本年度再有一首單曲成功上榜
亦合乎年度新人資格成為候選新人

規則可以幫助上一年度未能趕及候選的新人可以於本年候選
但不適用於以前未能成為新人的歌手

例子 3
顏卓靈 於 2013 年派上「戰場上的最後探戈」
期間 3 年未有派上單曲
直至 2017 年才派上 2 首單曲
即使 2 首單曲成功上榜亦不能成為候選新人

而本年亦有歌手於上年推出新專輯
但於本年才派上專輯的第一首派台歌
例子有 Triple G「淺藍色的號角」
本年度派上專輯的「火花」
根據規則
推出過專輯不能再成為新人

2017 年度新人 入選名單

1. 賴銘偉 [專輯 - 內心話]
上榜歌曲 - 伊是阮老爸

2. Hey Rachel [專輯 - 或遠或近]
上榜歌曲 - 109800 里

3. Zpecial [專輯 - /]
上榜歌曲 - 想 | 靈魂改造 | 在長大前找到你

4. 秦馨敏 [專輯 - /]
上榜歌曲 - 我的燦爛 | 分過手請舉手

5. J. Sheon [專輯 - J.Sheon 同名專輯 街巷]
上榜歌曲 - You'll Never Know

6. 李權哲 [專輯 - 醒著不醉]
上榜歌曲 - Hide & Seek

7. 未能接通 [專輯 - 未能接通]
上榜歌曲 - 找藉口是失敗者的習慣 | 暫時未能接通

8. 楊彤 [專輯 - /]
上榜歌曲 - 一個字 | 照照

9. 陳蕾 [專輯 - /]
上榜歌曲 - 出走 | 你快樂嗎

10. Allen [專輯 - 我在這裡]
上榜歌曲 - 愛牌除濕機

11. 黃意雅 [專輯 - Before 23]
上榜歌曲 - You're My Everything

目測係李權哲同未能接通爭 支持   

其實定義新人真係好麻煩
我係第一次出個人專輯 (計埋非華語)或者第一次派華語歌就計新人
無派歌既歌手要同年首次出個人專輯先計新人 e.g. 黃瑋中
呢個規則係幫獨立歌手唔會因為自plug而無得拎新人獎
當然咁亦代表呢D歌手可以唔係第一年有上榜歌既時候拎新人獎

「個人專輯」係計曬實體同網絡 Single都計 但唔計合輯
而我無限制上榜歌曲數目 因為我覺得出到好既碟比派台歌曲數量重要

有 D 長  不過都希望大家睇下或者都可以比下意見

2017 年度總選 年度新人

入選途徑 1 :  ...
chanchan0909 發表於 2017-7-26 18:09

係咪踢走咗嘉儀
我都未諗我個新人獎要點計

目測係李權哲同未能接通爭 支持   

其實定義新人真係好麻煩
我係第一次出個人專輯 (計埋非華語) ...
nicholashin 發表於 2017-7-26 20:27
2 個單位都好正
有無聽成隻醒著不醉 , 非常高質 , 而且佢真係好有才華

係呀 , 好似諗極都未有一個最好嘅方法咁
你嘅定義以我理解應該係 有出碟計新人 , 該年派左單曲都係計今年新人 ?
對於黃瑋中嘅 case 黎講 , 只要自 plug 或者放寬一下規則就 ok
例如無派過歌 , 但只要該年出左首張專輯亦計算為本年度新人
咁就可以比到佢地一個機會啦

限制上榜歌曲數目對於我黎講都係逼不得已
始終大環境所限
以前最差都會係一碟歌手 , 但而家分分鍾會有單曲歌手嘅出現
所以都希望比一個入選嘅機會佢地
當然我嘅新人嘅評選準則都會睇返呢位新人嘅 演繹 , 風格 , 定位 , 全面性 ......
所以出左碟嘅單位係比較着數 D 嘅
而 2 首歌只係最低嘅門檻姐
係咪踢走咗嘉儀
我都未諗我個新人獎要點計
stopzi 發表於 2017-7-27 11:39
嘉儀舊年就已經入圍左年度新人啦 仲提名過細碟獎添
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12350&pid=944358
咁趁你得閒嘅時候就快 D 諗啦

2 個單位都好正
有無聽成隻醒著不醉 , 非常高質 , 而且佢真係好有才華

係呀 , 好似諗極都未有一 ...
chanchan0909 發表於 2017-7-27 18:47
有聽《醒著不醉》呀
我覺得《Hide & Seek》派得幾好 係好搶耳既一首歌
其他歌就偏慢熱格 同埋佢玩呢種曲風應該幾難做得起
同埋李權哲明明得20歲 但個印象整到成個中年人咁
滾石唱片經常派歌黎香港 相信同未能接通會fight到難分難解

你理解得無錯呀
我暫時心儀既兩個單位都係出左碟
上兩年新人三甲都係得Jude同張美儀無同年出碟
所以同你一樣 出碟單位係著數好多

有聽《醒著不醉》呀
我覺得《Hide & Seek》派得幾好 係好搶耳既一首歌
其他歌就偏慢熱 ...
nicholashin 發表於 2017-7-27 20:04
其他歌真係好慢熱 , 要再聽多幾次先至聽出味道
你講得啱 , 佢話佢細細個就聽 60 70 年代嘅音樂 , Lil Gurl 呢首歌真係完全係嗰個年代嘅歌黎嘅
第一次聽會有新鮮感 , 但如果佢以呢個定位去行 , 我諗真係好難做得起
睇下佢黎緊點樣啦 , 不過第一隻碟 , 以一個 20 歲嘅歌手黎講 , 可以做到咁嘅音樂 , 真係好厲害
希望滾石會繼續幫佢派歌 , 醒著不醉 , 不停手 同 滾開 都希望可以派
另外聽完滾開就諗起韋禮安嘅有沒有

比你講一講又想下星期RE 番HIDE & SEEK 添

比你講一講又想下星期RE 番HIDE & SEEK 添
CunninG 發表於 2017-7-27 22:27
好呀
或者踢走小宇自 plug 醒著不醉專輯裡面嘅其他歌都可以

好呀
chanchan0909 發表於 2017-7-28 09:28

唔可以

好呀
chanchan0909 發表於 2017-7-28 09:28
呢四隻字已經加10000分

好呀

我下個自plug位已經留左比waterfall

唔可以
bagfgfcde 發表於 2017-7-28 09:59
呢四隻字已經加10000分
nicholashin 發表於 2017-7-28 10:00
睇黎反小宇勢力開始慢慢出現啦
我下個自plug位已經留左比waterfall
CunninG 發表於 2017-7-28 13:19
都好呀 只要唔係小宇都可以

其他歌真係好慢熱 , 要再聽多幾次先至聽出味道
你講得啱 , 佢話佢細細個就聽 60 70 年代嘅音樂 , Lil Gurl  ...
chanchan0909 發表於 2017-7-27 22:04

滾開真係成隻有沒有咁濟
減分位

滾開真係成隻有沒有咁濟
減分位
-Prince- 發表於 2017-7-28 19:54
好彩副歌 滾開 ~ 呢度夠搶耳 , 如果唔係我對呢隻歌深刻嘅部分就係有沒有 2.0

例子 3
顏卓靈 於 2013 年派上「戰場上的最後探戈」
期間 3 年未有派上單曲
直至 2017 年才派上 2 首單曲
即使 2 首單曲成功上榜亦不能成為候選新人
chanchan0909 發表於 2017-7-26 18:09
好波!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
呢個榜要加1000000000000000000000000000000分

二〇二三年度全女班投票

好波!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
呢個榜要加10000000000000000000000000000 ...
616.1314 發表於 2017-7-30 00:24
不過就算有得入圍都唔會比佢入選啦

CBM 第 397 期  2017 第 31 周

本周冠軍歌 未能接通 - 找藉口是失敗者的習慣 [收錄專輯 - 未能接通]

作曲 劉卓軒@未能接通
填詞 劉卓軒@未能接通
編曲 Fing & KK & Rocky & Enoch@未能接通
監製 Big C@Big C Production

要想贏,就一定不能怕輸
不怕輸,結果未必能贏
但是怕輸,結果則一定是輸

01 找藉口是失敗者的習慣 [1 周冠] 未能接通           20>XX>05>01
02 上傳狂            Fabel             10>07>04>02
03 郭源潮 [1 周冠]        宋冬野            01>02>03
04 霸氣情歌           陳柏宇            13>08>03>04
05 很晚的晚安          孫盛希            07>05
06 靈感床            Supper Moment        12>08>06
07 一直走            A-Lin             07
08 時間做證           陳曉東            20>08
09 水晶靈魂           馮穎琪 Feat. Pollie       12>09
10 Come With Me [1 周冠]    吳雨霏 Feat. Alex Fung     07>03>02>01>10
11 吃定我            AGA             13>10>11
12 藍血人            許廷鏗            16>12
13 我不想見人          鄭嘉嘉            15>13
14 兩溝 [1 周冠]         鄧小巧            04>04>04>02>01>03>09>14
15 花季             雨僑             15
16 以前             石詠莉            16
17 恨上癮            趙學而            17
18 I Don't Know, I Don't Care   衛蘭             18
19 安全感            JW              19
20 After Party          ReVe             20

OUT 就這樣 - 李榮浩 | 之所以是你我 [1 周冠] - 盧凱彤 | 剎那的烏托邦 [2 周冠] - 岑寧兒 | 愛不曾遺忘任何人 - 王菀之 | 冒雨 - 小肥 | You’re My Everything - 黃意雅 | 在長大前找到你 - Zpecial

01 16.20 Come With Me [1 周冠] - 吳雨霏 Feat. Alex Fung
02 14.40 上傳狂 - Fabel
03 14.15 郭源潮 - 宋冬野

竟然唔係郭源潮兩週冠

陳陳個榜真係好高汁
支持一直走

竟然唔係郭源潮兩週冠
nicholashin 發表於 2017-7-31 18:54
下周會冠架啦
係時候整個美霏走勢 02>03>01
陳陳個榜真係好高汁
支持一直走
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 18:57
今次 A-Lin 真係好大嘅突破

李榮浩失寵
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

李榮浩失寵
kevinlai1621 發表於 2017-7-31 19:05
無呀
後面 4 plug 會冠曬佢