返回列表 發帖

[Jan/13/2017] 18安士 - 許志安 (EP)

歌手:許志安
唱片名稱:18安士
唱片封面:  

推出日期:2017-1-13
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1.芝士 (RUBBERBAND)
2.非安全地帶(DEAR JANE)
3.靈魂道 (SUPPER MOMENT)
4.冥想練習 (CHOCHUKMO)

附加資料:
18 安士的音樂,到底有多重?
一個歌人,四支樂團
四段樂章,一次探索
許志安與 Chochukmo, Dear Jane, RubberBand 和 Supper Moment 四支樂團合作一張 EP!

出處:skymusic
HINZ TOP 20 Week 16
01 嫁給我 - 羅力威
02 一呼一吸 - 符致逸
03 未來紀念館 - Robynn & Kendy

"Hello, 你好" & "表情" bye bye, 2 years after <<新天地>>, only a 4-song EP This is really sad. So, does it mean they will be releasing a EP for Fiona Sit too?
CLICK here for boy4dudes Girl Power HOT 30 Charts
上週粵語冠軍歌:《忍》林欣彤
上週國語冠軍歌:《慢慢喜歡你》莫文蔚

太陽終於有碟出收埋表情做BONUS TRACK嘛

2017太陽第一碟,Fiona呢

加入四歌ep大軍?

其實本身好似係話出國語碟??
跟住出左2首廣東歌 之後又轉plan玩ABC

BTW 其實表情嘅雷頌德可以列入前樂隊On-Line成員之一放入呢隻碟

呢隻collaboration 個concept 唔錯

我最初以為佢會揾翻同公司嘅太極同Zolarwind……

其實本身好似係話出國語碟??
跟住出左2首廣東歌 之後又轉plan玩ABC

BTW 其實表情嘅雷頌德可以列入前樂隊On ...
星夢情真 發表於 2017-1-6 21:37

太陽錄國語碟都胎死腹中,好心收錄埋果2首廣東歌啦,下一隻碟唔知又要等幾耐

加入四歌ep大軍?
林仔 發表於 2017-1-6 19:58

肯定係
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

好正呀,入行三十年仲有甘多新野比人睇,加油安哥

幾時到美長出啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 16
1. 忍 2. 愛徹底 3. 不怕

我最初以為佢會揾翻同公司嘅太極同Zolarwind……
nicholashin 發表於 2017-1-6 23:09

太極隻 hi-fi 碟係 BMA 出架
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

原來得4首歌炸?!
本來以為會搵好幾隊樂碟做張起碼6-7首歌既唱片.....
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙
2017你心目中的金銀銅 調查
https://goo.gl/forms/Qgp5awrtnzgyAai43
回應後可見暫時結果

冥想練習 > 非安全地帶 > 芝士 > 靈魂道

冥想練習好正,特別後段

杜生對音樂嘅熱誠真係高過送禮好多,我估送禮即使肯搵樂隊合作都只會做一堆K歌出嚟,都係Eric Kwok罐頭歌適合佢多啲
冥想練習好正

得4首咁少

咁表情同hello你好放入下一個project嗎

咁表情同hello你好放入下一個project嗎
huoyanjie 發表於 2017-1-22 22:18

放在下-張國語碟,做bouns song

杜生對音樂嘅熱誠真係高過送禮好多,我估送禮即使肯搵樂隊合作都只會做一堆K歌出嚟,都係Eric Kwok罐頭歌適 ...
kop1874 發表於 2017-1-19 17:38

有Sammi互相鼓勵, 杜生對音樂嘅熱誠有增無減 Mi
CLICK here for boy4dudes Girl Power HOT 30 Charts
上週粵語冠軍歌:《忍》林欣彤
上週國語冠軍歌:《慢慢喜歡你》莫文蔚

睇完18 安士個show 呢隻碟仲好j
叱吒亮點:
3個賓妹一齊坐
女金坐第3排
Gin Lee超強LIVE
唔駛見到容氏

原來得4首歌炸?!
本來以為會搵好幾隊樂碟做張起碼6-7首歌既唱片.....
liebe 發表於 2017-1-9 12:15

但今次真係貴精不貴多

其實隻碟本來係大碟,但太陽而家縮哂本就…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

杜生對音樂嘅熱誠真係高過送禮好多,我估送禮即使肯搵樂隊合作都只會做一堆K歌出嚟,都係Eric Kwok罐頭歌適 ...
kop1874 發表於 2017-1-19 17:38

完全同意
送禮近年對樂壇完全係無貢獻

其實隻碟本來係大碟,但太陽而家縮哂本就…
星勤 發表於 25/2/2017 13:41
縮皮但係個annual din搞埋晒d 咁既野出黎
成班一齊返晒嚟!
Music Awards 完整得獎名單
Music Picks Week 16 (21/04)
1. 慢慢喜歡你 - 莫文蔚  2. Earth - Fabel  3. 自遊 - 胡琳

原本係大碟縮左本都叫有碟出
反觀fiona

縮皮但係個annual din搞埋晒d 咁既野出黎
kwanie 發表於 2017-2-26 00:57

咁做比客睇都要靚靚仔仔既.......雖然樂迷都係客

聽完成隻碟都係最鍾意 903專業推介果首!
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?