返回列表 發帖
的確係梁詠琪差啲
利申:兩個都有入場
hihi 發表於 2017-3-25 02:49

咁gigi都未算喺最差果個啊

好_好睇!
估唔到廿三十年之前既舊歌套落今時今日既香港(甚至全世界)都適用,亦得到另一個詮釋
好多part個presentation都幾精彩
(一個party驅逐另一個party的)四季交易會
你望我望、後窗變左小說1984預言既被監察的社會(老大哥在看著你)
(金鐘的)馬路天使
(催淚彈下的)天問
(佔領街道的)今夜星光燦爛
(被消失的)下落不明
(普選快降臨的)排名不分先後左右忠奸

好_好睇!
估唔到廿三十年之前既舊歌套落今時今日既香港(甚至全世界)都適用,亦得到另一個詮釋
好多part ...
hehehaha 發表於 2017-3-26 13:51

其實達明堆歌真係好有意義 十個救火的少年都好中

回復 51# 乐坛风云

我想知有邊個仲差 上次睇舞林密碼第二場已經覺得好差

回復  乐坛风云

royloyloy 發表於 2017-3-26 16:15

杜德偉

尋晚last一場都9成full啦

回復  乐坛风云

royloyloy 發表於 2017-3-26 16:15

舞林密碼閒日有八成五上座率,週末場次有九成以上   送禮勤95演唱會最差

舞林密碼閒日有八成五上座率,週末場次有九成以上   送禮勤95演唱會最差 ...
乐坛风云 發表於 2017-3-26 20:08

有幾成

有幾成
hehehaha 發表於 2017-3-26 20:10

1995年,於紅磡香港體育館舉行第2次個人演唱會,合共10場,名為《天龍‘95克勤聆的接觸演唱會》。但票房欠佳,最差的壹場甚至只得40%-50%的入座率。之後聲勢持續下滑。也有現場觀看過現場的歌迷話得三四成

好怕聽今天應該很高興, 近年每次聽到都好心酸.

其實今次滯銷除左票價問題
某程度上同明哥近年多左參與政治活動有關

我明白敢言的藝人歌手們是值得尊重
也可因為其名氣去教育市民他們所認同的事
而且達明出道以來都透過其音樂及歌曲去表達對社會的想法

但一般大眾去睇演唱會就係想逃避日常繁忙生活去得到娛樂
假若藝人/歌手們在節目中加入太多訊息 就會變得沉重

That's why 我覺得也是滯銷原因之一

(Sorry for 1999 不喜勿插)

也 ...
masterdragon 發表於 2017-3-27 22:22

達明本來就係好政治向既物體。

也 ...
masterdragon 發表於 2017-3-27 22:22

第一場7成入座,第二場好似差不多,尾場其實都九成半full
我反而睇到一個現象
平時演唱會有一半甚至七成飛係大量贊助商hold飛再派飛
今天達明係冇乜
現在賣到咁其實算係咁,不過係貪心
如果開兩場零贊助商一定full哂