返回列表 發帖

NH TOP 20 2017 WEEK 02 (2017/1/8 - 2017/1/14)

2017年 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 羽毛鱗刺 / 停止繁殖 (2) ////////////
WEEK 14-26: /////////////
WEEK 27-39: /////////////
WEEK 40-52: /////////////

本週冠軍歌:林奕匡 - 停止繁殖

有請回曬塘既農夫講下今週冠軍歌
「跟住就係爛gag既時間
阿嫲有日就問我:『喂 食唔食麵包 要唔要糠?』
(全場歡呼)
我就同佢講:『硬亦康!』
林奕匡呀!
(林奕匡擠出奇怪笑容後上台)
『恭喜曬!』
『恭喜曬!』
『恭喜曬!恭喜曬!恭喜曬!』
林奕匡:『Thank you. Thank you.』」

RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01031201停止繁殖 [2]林奕匡09>10>02>06>02>08>01>10>07>03>03>01
02090202皇后區的皇后葛仲珊09>02
03100203凡人對抗命運鐵樹蘭10>03
04130204最好的安排曲婉婷13>04
05020202淒美地郭頂02>05
06NE0106有生一天周柏豪06
07120207推開世界的門楊乃文12>07
08050402賣空氣的人盧凱彤03>02>05>08
09060806大人的科學周國賢17>19>17>14>12>07>06>09
10070307大步走Nowhere Boys08>07>10
11111107銀髮白林二汶 + 岑寧兒13>12>12>13>15>13>07>09>15>11>11
12NE0112驗傷衛蘭12
13010201羽毛鱗刺 [1]Dear Jane01>13
14NE0114迷些路 (feat. MATZKA)孫盛希14
15040204我錯J.Arie04>15
16170216囂張鍾舒祺17>16
17NE0117BOOGIE吳建豪17
18NE0118幸福止痛側田18
19NE0119痛醒許廷鏗19
20NE0120我的Hip HopHeyo20
OUT
XX080308Thanks L.A., It's Been Great林一峰13>14>08
XX140114陪你度過漫長歲月黎曉陽14
XX150115我要你好好的 (feat. 周迅 + 桂綸鎂 + 湯唯)劉若英15
XX160116相看兩不厭劉若英16
XX180118年輪說楊丞琳18
XX190119從未知道你最好陳展鵬 + 胡定欣19
XX200120第一個想到你韋禮安20

HOTMAN'sMusic Picks of the Week.1. 11 至HOT頒獎禮I . l lusIon 幻象
2017 List:幸福止痛/光年之外////// ...
HOTMAN 發表於 2017-1-8 00:06
閃到出光年之外

希望最好的安排有冠
bagfgfcde 發表於 2017-1-9 06:49
呢排既歌幾高質 首首都想冠 咁搞法山河故人隨時WEEK 13先冠到

Weekly Champion
Season 1 : 我錯 / 一萬個不回頭的方法 /

第 2 週冠軍歌: 一萬個不回頭的方法 (魏如 ...
dongbb2332 發表於 2017-1-10 22:10
比吳業坤破壞咗個咁高質嘅榜

演員其實唔難聽
dongbb2332 發表於 2017-1-10 22:41
其實劇透都唔難聽 但我唔會上

COOL MUSIC HOT HITS 100
Vol. 32   06/01/2017 - 12/01/2017
jose 發表於 2017-1-12 20:02
小故事好似係我唯一一首ban咗嘅十甲歌 而家仲要阻住Phil冠